Jump to content

Så var albin skutt.


Telemarking

Recommended Posts

Du snakker om en elg, jeg snakker om jegerstandens aktelse i landet ellers.

 

Symbolverdien av egenfredning blant lokale jegere var så klart ikke negativt for oss.

Burde kanskje NJFF gå ut og si at dette var jammen flott at den hvite kjendiselgen endelig ble slaktet slik at mennesker ikke trenger å tråkke rundt i skogen for å ta bilder av det dumme dyret??

For vi trenger ikke den menige mann i skogen! Den er kun til for jegere som skyter alt som lever?? Eller??

 

Det jeg prøver å si er: Det koster så lite å la EN elg få leve, om det gjør at folk ikke synes vi er noen drittsekker alle sammen....

Empati er en god sak noen ganger.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 115
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tror det er nevnt i tråden - dette med gener.

Og antar at jegerstanden er sitt ansvar bevisst.

 

Og albino`er - er ikke forvaltningsbra :winke1:

 

Så menneskelige følelser/empatiske greier - har jeg ikke for en elg (eller hjort/rådyr/hare osv.).

 

Sorry!!!!

Link to comment
Share on other sites

At vi skal ha en fornuftig elgjakt, er vel de fleste med en fornuftig kompassfunksjon enige om.

De fleste er vel også enige om at vi ikke skal drive med rasisme?

Mange grå/brune elger blir skutt, hvorfor skal vi da gå av skaftet idet en hvit elg blir skutt? 8)

 

Er jeg på kanten nå? Javel, men det er tidlig på morran for meg, og den første kaffen har ikke begynt å virke enda...

 

Ser det er referert til Disney ovenfor, og jeg kunne ikke være mer enig! Vi er på tur inn i et sikkerhetslullende, egosentrisk og virkelighetsfjærnt sammfunn som bytter vekk litt frihet mot egen egoistisk trygghet!

 

"Alle" må jo få si sin mening! Javell, men vi trenger da for søren ikke å la tanketomme lillakledde rødvinsdrikkende, jazztobakkrøykende asfaltsnublende og alternative mennesker få styre virkeligheten for det!

To pluss to er (og forblir) fire! Ikke tre eller fem, selv om det hadde passet bedre for enkelte der og da!

 

Elgen var spesiell, javel.

Burde den ha fått levd? Hvorfor ikke, det er mer enn nok elger man kunne tatt ut i steden for.

Men, nå ble tross allt denne elgen nå en gang skutt, og det er ikke noe mer å gjøre med det! La nå jaktlaget og jegeren være i fred, unn dem heller ei god søndagssteik!

 

Makan til oppstyr, for en elg! Jada, jeg hev meg på selv... :oops:

Link to comment
Share on other sites

5 millioner innbyggere i Norge....av disse er vi i underkant av 200 000 jegere. Jeg synes det er på tide å våkne opp og innse at vi ikke kan karakterisere ikke-jegere som "tanketomme lillakledde rødvinsdrikkende, jazztobakkrøykende asfaltsnublende og alternative mennesker", med slike uttalelser er det vi jegerne selv som fortjener den type karakteristikker. Det er faktisk disse menneskene som i det store og hele avgjør om vi får jakte, og hvordan. Vår beste mulighet til å påvirke det er å jobbe FOR vår sak, og vise at vi kan utføre jakten med respekt for viltet og naturen, og for resten av befolkningen- jegere som ikke-jegere.

 

I så måte kunne gjerne denne hvite elgen fått gå, som ett slags "ikon"- det burde vi hatt rom for.

Link to comment
Share on other sites

Helt rett!

 

Alle som ikke komplett mangler antenner skjønner såpass at å skyte det som er å betegne som en kjendis og som øker trivselen til så mange andre brukere av utmarka i området er/var ett gigantisk skudd i vårt eget bein.

 

Stor forskjell å ha retten og ha rett.......

Link to comment
Share on other sites

Men hvorfor ringer man VG? Det klarer jeg ikke å forstå hvorfor ble gjort. Ble Elgen levert uflådd til et slakteri? Hvis ikke er det vell bare å flå og melde inn på normal måte...

Jeg mener det er helt i orden å skyte denne elgen, men mediehåndteringen fra jaktlaget i ettertid står til stryk.

 

mvh

Oddvar

Link to comment
Share on other sites

Man ringer vg fordi elgen var en stor kjendis, og den ville blitt savnet av endel mennesker, og de ville begynne å etterspørre den snart, og ettersom den forsvant etter jakta startet......Og det ville nok kommet frem snart, og da ville dette blitt enda verre tror jeg.....men jeg tror nok de fleste om de viser godvilje forstår at jegere ville tjent på å la han leve, selv om det ikke var noe ulovlig med å felle den i lovens forstand. Det hadde kostet så lite å la kjendiselgen leve, da den betyr noe for mange. For jegerne "bare" en av mange andre elger......Spørsmålet bunner i bunn og grunn hvordan vi vil fremstå i samfunnet ellers.......

Link to comment
Share on other sites

Hvor mye skal man høre på "folk flest"?

Det virker som mange er enige a at det er greit å respektere ønsket om at den hvite elgen ikke skytes i jakta?

I neste omgang, er det greit å respektere ønsket om at "elgbabyer" ikke skytes?

Hva med foreldrene til elgbabyene, kan vi ikke la de og være i fred, slik at elgbabyene ikke blir foreldreløse?

Vi kan jo ikke heller skyte søsknene til elgbabyene. Hvem vil skyte en storebror eller en storesøster?

Da har vi kommet fram til at ingen elg kan skytes. Er det greit for å tekkes de som mener dette?

 

Jeg hadde sikkert ikke skutt albin. Men ser heller ikke noe problem i at den døde på "den mest vanlige måten elg dør på her i landet".

Link to comment
Share on other sites

Synes heller folk kunne brukt like mye energi på å kjempe for mennesskerettigheter, som de bruker på å legge en dansk "elgmorder" for hat.

 

Det finnes faktisk unge mødre og jenter som blir henrettet, fordi de har blitt gravide som følge av en voldtekt............

Barn dør i hendene på sine mødre, fordi de ikke får mat og hjelp..........

Unge mennesker blir drept pga. sin politiske tilhørighet eller religion..........

Det finnes barn som er sexslaver i pornobransjen...........

 

Her i norge bruker vi vår moral til å fordømme en jeger som skjøt feil elg. Det er til å bli kvalm av.

Link to comment
Share on other sites

Ja det finnes jo bare to muligheter:

1) skyte alt lovlig vilt som rører seg, og la oss filme av NRK mens vi står i bar overkropp på toppen av den nyfelte elgen og jafser i oss ett fremdels varmt elgjerte og brøler mot kamera.

Eller

2) frede alle dyr, smi alle våpen om til krølltenger (spader og plogjern og slikt er allt for maskulint) kle oss i plantefargede hampklær og synge Kumbayah under regbuen.

:?

 

Edit: :popcorn:

Link to comment
Share on other sites

Jammen bra vi har slike store tenkere som med (for)lett tilgang til tastatur kan gjøre seg til talsmenn for hele den norske jegerstanden :trist:

 

Rart at alle saker så til de grader må polariseres til å bli fullstendig svart/hvit så lengde det er på kammeret saken diskuteres.

 

Spørsmålet er ikke om det var lov - men om det var riktig gjort.

Sett fra ett ståsted som nogenlunde oppegående jeger - der hverdagen vår fortsatt bestemmes av alle de som faktisk ikke er jegere.....

Så lenge en elgfelling blir riksnyheter er det jo ganske åpenbart selv for de/dem med minst omløp i den øvre etasjen hvor positiv denne saken er for oss. Sett i forbindelse med arbeidet med ny våpenlov som skal være klart om bare 1,5 mnd - så er denne saken egentlig en ikke sak, men som omdømme bygging der de fleste av oss håper det ikke blir store innskrenkninger grunnet 22/7 - er det rimelig åpenbart at denne saken ikke ramler ned på plussiden.

 

Det har fra NJFF sin side blitt gjort ett ganske så godt arbeid via lokallag og fylkeslag for å få inn positive saker om jakt og jegere. Tenker de er kjempefornøyde med dagen nå det eneste folk husker fra elgjakten 2011 -er at jegerne skjøt Albin. Selvfølgelig helt koko og Bambi tenkning, men mediebildet og ikke minst fokuset er nå engang som det er og da kan det iblant være lønnsomt å stikke fingeren i jorda og se hvilken vei det blåser.......

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke heldig å skyte kjendiselgen. At den i avlsmessig sammenheng burde skytes er sikkert korrekt, men da kunne man vel snakket med viltnemnda eller andre myndigheter for å avgjøre det. Det er jo tross alt et litt spesielt dyr. Var et spesielt dyr heter det vel nå. Nå er han mat. Det burde han kanskje vært for lenge siden, men ikke på denne måten.

Link to comment
Share on other sites

For noen år siden snakket jeg med en biolog med genetikk som spesialfelt. Han mente at alle dyr som avvek genetisk fra normalen burde avlives ettesom de svekket arvematerialet.

 

Rent PR messig for oss jegere var det kanskje ikke bra.... Kanskje var det bra for elgbestanden at Albin er borte, men folk som ikke ser annet enn søte dyr og blod vil aldri forstå slikt.

 

Uansett hvordan man snur og vender på dette så gjelder "verden vil bedras" som i så mange andre forhold.... Herregud, kjempeoppslag i VG, en død hvit elg. Og så stryker det med tusenvis av barn hver uke i andre land. Hvor mange linjer får det på folkemunne?..... Hykleriet kjenner faan ingen grenser.

Link to comment
Share on other sites

Støtter dansken fullt ut.. Den hadde dødd en dag uansett,liker folk som ikke legger seg langflate for all slags tåplig kritikk :twisted: Dessuten fikk den vel den beste skjebnen et vilt dyr kan få. Ville dyr sovner ikke fredlig inn dopa på morfin på et hospits som de fleste her vet... Blir nok flere gode middager av albin! :winke1:

Link to comment
Share on other sites

For noen år siden snakket jeg med en biolog med genetikk som spesialfelt. Han mente at alle dyr som avvek genetisk fra normalen burde avlives ettesom de svekket arvematerialet.

 

Er ikke genetiske avvik fra normalen en av forutsetningene for det som kalles for evolusjon?

 

Albin klarte å bli seks år gammel. Det viser at hans genetiske avvik fra normalen ikke ga ham noen handicap i form av svakere immunforsvar, blindhet, mer utsatt for rovdyrangrep eller andre svakheter i naturen.

 

Jeg bryr meg fillern om å bevare hvite elger, men hadde noen i jaktklaget mitt skutt et dyr som resten av laget på forhånd hadde avtalt å frede, så ville jeg ha ønsket ham lykke til med å finne seg et nytt jaktlag.

 

edit: feilstavelse

Link to comment
Share on other sites

I amerika er det en hel stamme av hvite hjortet på ingjæret militærområde i NY.

 

" target="_blank

 

Bevar hvite elger og gjær dem inne så ingen kan skyte dem :lol:

 

dagens byfolk har får store følelser for dyr.

 

Vi har nesten avla ut våres jaktinstinkter, vis du ser det fra en aen vinkel... :roll:

Link to comment
Share on other sites

Enig med deg bangbang hvis laget hadde fredet den,men er jo klart det ikke er noe å spare på skyt slike dyr så fort sjangsen byr seg,er jo slik med alt vilt som skiller seg ut med feil.Skøt ei parykkyr for mange år siden gikk med kalver hvert år fulgte med den i 5 år,men sparte den pga kalvene , men har skutt mange bukker med defekter etter det,regner jo med den en finger med i spillet,skyt det som skiller seg ut har ikke noe i naturen å gjøre.

Link to comment
Share on other sites

Norge er ett land med nok av jakt motstandere... "hobby vegetarianere" som fordømmer all jakt, mens de slafser i seg en burger.

Vi som jakter bør nok holde en litt lav profil...

De vet vi er der, men de ser oss ikke og da får vi for det meste gå i fred og drive med vårt.

Synes forresten elgen kunne fått gå i fred og honnør til jegerne som lot den gå.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Albin klarte å bli seks år gammel. Det viser at hans genetiske avvik fra normalen ikke ga ham noen handicap i form av svakere immunforsvar, blindhet, mer utsatt for rovdyrangrep eller andre svakheter i naturen.

Han ble 6 år fordi noen hadde "fredet han" i tidligere jaktsesonger.

Det er lettere å se en hvit elg enn en brun en i elgjakta, altså ville det sannsynligvis være lettere å finne en hvit enn en brun elg. En elg som lettere blir funnet vil ha større sannsynlighet for å bli tatt ut i jakt. Om man ikke freder den.

Link to comment
Share on other sites

For noen år siden snakket jeg med en biolog med genetikk som spesialfelt. Han mente at alle dyr som avvek genetisk fra normalen burde avlives ettesom de svekket arvematerialet.

 

Er ikke genetiske avvik fra normalen en av forutsetningene for det som kalles for evolusjon?

 

Albin klarte å bli seks år gammel. Det viser at hans genetiske avvik fra normalen ikke ga ham noen handicap i form av svakere immunforsvar, blindhet, mer utsatt for rovdyrangrep eller andre svakheter i naturen.

 

Jeg bryr meg fillern om å bevare hvite elger, men hadde noen i jaktklaget mitt skutt et dyr som resten av laget på forhånd hadde avtalt å frede, så ville jeg ha ønsket ham lykke til med å finne seg et nytt jaktlag.

 

edit: feilstavelse

 

 

 

Mangel på pigment er nok ikke et skritt fremover i evolusjonen av arten, ei heller noen annen art. Ikke engang isbjørn. Om de er mer utsatt for angrep fra rovdyr vet jeg ikke, men statistikken sier visst at de er mer utsatt for å bli blinde.

 

Helt enig i at dersom det var enighet om å spare elgen innad i jaktlaget/valdet så burde vedkommende fått en real strekk eller slalomstøvel spark ut.

 

Slik saken fremstår nå lurer jeg på hvem som hadde fått mest omtale dersom denne elgen hadde blitt påkjørt etter elgjakta og det kostet en 5 åring livet. Det tragiske tapet av Albin eller....

Link to comment
Share on other sites

I den retningen samfunnet er på vei sæåer det nok bare et tidsspørsmål før jakt er en saga blått, ihvertfall om vi fortsetter å skyte oss selv i foten på den måten:( regner ikke med at mine v

barnebarn kan delta på jakt slik jeg har gleden av nå...

 

En elg er en elg og folkeoponnion er folkeoponnion

 

Er jo også en tanke at med det fokuset mange jegere har til trofeer så er den best genetiske tilpassa elgen den uten gevir. Er vel en grund til at det felles færre og færre elg med premiegevir..

 

Hadde det vært mitt jaktlag hadde dansken fått billet hjem.. uten gevir...

Link to comment
Share on other sites

Bare sånn ut av nysgjerrighet, hva baserer enkelte av dere det på når dere sier at jakt kommer til å bli en saga blott? Finnes det noe statistisk grunnlag for å si at samfunnet nå er mindre vennlig innstilt til jakt enn før? Grunnen til at jeg spør er fordi de mange av disse dommedagsprofetiene ikke stemmer med min personlige oppfatning. Med unntak av NOAH og lignende organisasjoner så har jeg faktisk ikke møtt på noen personer som har noen sterk aversjon mot jakt, riktignok har jeg møtt mennesker som ikke selv kunne tenke seg å skyte et dyr, men de ser ingen problemer med å la andre gjøre det, de liker tross alt kjøtt.

 

Siste undersøkelse jeg leste viste at det er mellom 2-4% av befolkningen som er vegetarianere (og i en den undersøkelsen ble også mennesker som spiste litt fisk inkludert) så det er jo naturlig å tenke at den resterende delen av befolkningen har ett eller annet forhold til kjøtt. Noen av disse vil jo naturligvis være motstandere av jakt siden de ikke forstår at også Gilde-grisen har vært et dyr på lik linje med en elg, men jeg tror ikke disse menneskene utgjør noen majoritet.

 

Jeg opplever heller ikke "den urbane eliten" som noen utpreget motstander av jakt, jeg har ikke tall på hvor mange av professorene og politikerne jeg kjenner som bedriver jakt. En tur på Løvenskioldbanen viser jo forsåvidt også det. Personlig tror jeg mange legger for mye vekt på skrikehalsene som NOAH og slike organisasjoner, tviler sterkt på at de på noen som helst måte representerer den gemene hops syn på jakt. Men jeg har tatt feil, og kommer antageligvis til å gjøre det igjen, så kom gjerne med innspill.

 

En elgs død er en tragedie, en million elgers død er bare statistikk...

 

Jeg tror LoD har ganske så rett (selv om det også var hysterisk morsomt, gleder meg til å se femårsplanene for elgen), at det har blitt mye oppslag i media om denne saken er nok mer et resultat av Albin var "spesiell" enn at folket ikke liker jakt på elg.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er så glad for at vi endelig er kvitt Albin, for meg har den elgen vært ett stort symbol på endel av de ting som er galt og fjernt fra forståelsen av naturen her til lands. Hvorfor skulle den fredes på bekostning av andre elger? Hvor er fornuften? Hvor er likheten elg for elg?

 

Og jaktmotstanden er ikke mange, de er bare flinke til å komme i avisene siden de lager kvalm (og det liker man, for det selger aviser).

Vær saklige og åpne, så går det nok greit i fremtiden også.

 

Slike dyr som Albin bør man ta ut fortere enn svint om man ser de, så man ikke risikerer at noen får gjort de om til ikoner de ikke er.

 

Etter mitt syn trakk den sitt lodd, og ferdig med det. Heldig som den var, ble den ikke trafikkoffer (hverken for bane eller bil), men døde kjapt og greit for ei kule. Humant og greit.

 

Angående media, ta smellen, gå hardt etter de som truer (annmeldelser etc.). Få slått det stort opp att man aresterer folk for drapstrussler (slike er det tydeligvis bare å slenge rundt seg her til lands). Få frem ukulturen som brer seg, kobl den opp mot typer som ABB. Få frem at personer som slenger rundt seg med drapstrussler ikke har noe bedre syn på menneskeverd en nevnte krapyl.

 

Kort sagt, ikke bøy av og bagataliser grove trussler. Det spiller ingen rolle om de er drapstrussler mot statsministeren, eller en danske og hans jaktleder. Slikt er uansett totalt uakseptabelt, og må straffes (slik at folk kansje begynner å tenke seg om før de går inn for å ødelegge folks liv).

Link to comment
Share on other sites

Det var noen kloke ord på slutten her fra vingemuttern. Jeg møter skjeldent negative holdninger fra andre for at jeg går på jakt, men man trenger ikke og gni alt inn med blodige bilder og stikking av dyr i dødskramper som må gjennfortelles, ja verden vil bedras.

Gennerelt sett så gir de fleste katta i den elgen, men de er små grupperinger som kan hyle høyt og lenge, men jeg tror ikke dette var starten på slutten for elgjakt mulig vi er litt mer rasjonelle på nordvestlandet. Ellers så håper jeg truslene blir etterforsket og vedkommende blir dømt.

Link to comment
Share on other sites

der er rett og slett frustrerene og se hva media klarer og skape i norge i dag,ene dagen er dem for og dagen etter er dem i mot alt for og skape disputer og krangel.media er ansvarlige for mye vondt som er skapt,hva om dem brukte mer av spalteplass på ting som er bra og som gjorde folk fornøyde og tanker opp mot det posetive.men det selger vel ikke så godt. vi som jegere prøver så godt det er mulig og gjøre ting riktig,men så klart det er muligheter for at ting ikke alltid går slik det var tenkt.og da evaluere vi da sitvasjon og det som er selvstendig og innat på laget. er alt for mange som kan sitte på blogger og forum og blåse ut varmluft og meine alt mellom himmel og jord,men og være kar nok-eller kvinne til og stå for det med navn det tørr dem ikke. jakt er jakt er mange muligheter for det kan skje noe.sitter en i sofan så er ikke risken for det går galt stor,men for en utfordring da.lykke til i jakta :wink:

Link to comment
Share on other sites

Tror nok at folk flest synes dette var litt trist men tenker ikke så mye mer over det. Det er nok det bitte lille mindretall som skriker veldig høyt som skaper den oppmerksomheten det har fått. Den generelle oppfattning hos folk er vel at man trenger å forvalte elgbestanden i mangel av naturlige fiender for elgen, så jakt ses nok på som en grei måte å gjøre dette på. Med tanke på at områder med elg og størrelsen på bestanden, så er vel egentlig dugnadsarbeid den eneste praktiske måten å forvalte bestanden på, så tviler sterkt på at det blir slutt på jakt med det første på grunn av denne lille saken...

 

Jeg må faktisk innrømme at jeg selv syntes det var litt vemodig å høre at han var skutt, men da mest på grunn av at jeg var veldig nyssgjerrig på hvor stor denne elgen kunne blitt med åra, og hvor gammel.

Link to comment
Share on other sites

Albin henger på kroken.

Kjendisen, myten, symbolet, kosedyret...

Hvem skapte "Albin"?

Alle som har brukt Albin til å fremme seg selv og sine gode formål må dele på kritikken som har kommet etter jakta.

Ved å bygge opp en slik figur i folks bevissthet så skapes det en stor fallhøyde.

Raseri og forbitrelse utløses, og bambifisering av dyrene fester seg enda mer i hodene på folk.

Tendensen (Nina) med å kalle alle gauper og ulver med navn som Torstein, Bente og Kari leder til samme unaturlige menneskeliggjøring av artene.

Link to comment
Share on other sites

Først slår danskene oss 2-0 i fotball.

Så kommer de pinadø opp her og banker ned albin, samt driter i alle forbud og avtaler.

DET ER JOO FUULSTEENDIIG SIINSYYYYKT......

 

Iponerende å lese kondolanseprotokollen som var lagt ut på vg.

Skulle tro det var en nær familliemedlem som var gått bort til noen av skribentene.

Link to comment
Share on other sites

Saken her er vel at flere jaktlag har valgt å frede et spesielt dyr. Årsakene til dette kan vi bare spekulere i, men jeg tror dette er i empati overfor de som ønsket at dette dyret skulle leve (uavhengig av hvor mange de er). (Ser at det er en som mener at fredningen var tull som trodde at det er snakk om empati overfor elgen...) Det finnes flere elger i østfold.

 

I egen hjembygd opplever jeg at det er forskjell på hvordan massen ser på småviltjegere og elgjegere. Turgåerene synes det er spennende å få hilse på fuglehundene og kikke på tiuren som du har med i sekken. Men de har liten forståelse for elgjegerne som "stenger alle andre ute av skogen".

 

Jeg synes ikke det er feil å dele på naturopplevelsene med andre.

Link to comment
Share on other sites

Men de har liten forståelse for elgjegerne som "stenger alle andre ute av skogen".

Noen jaktlag er ekstreme: i begynnelse an elgjakta i fjor var jeg på vei sørover på sykkel etter å ha vært på Nordkapp sammen med hunden min. På en fjellovergang like før fergeleiet Skarberget- Bognes hadde vi overnattet ca. 20 meter til side for E6. Mens jeg var i ferd med frokosten parkerte en bil i veikanten, og ut "veltet" det noen grønnkledde med jaktsekker og våpen. Et elgjaktlag, viste det seg. Til tross for at jeg tydelig ikke var en vanlig turgåer, men sykkelturist som skulle reise videre, gikk det tydelig fram at jeg burde pakke og dra rimelig raskt. Ingen sa noe direkte, men holdning og blikk kunne ikke misforstås. Her skulle det jaktes elg, og man måtte ikke forstyrres i dette. Noen elgjegere sørger for at alle elgjegere settes i dårlig lys. Ikke for det, jeg har blitt jaget fra Setesdalsheiene også, sånn like før reinsdyrjakta oppe ver Rosskreppfjorden.

 

Når det gjelder denne Albin så er det vel ikke så ille at han ble skutt, sett fra et genetisk synspunkt. Noe annet synes jeg det er at en jeger som, etter det jeg har fått vite i etterkant, visste om denne lokale fredningen, men tok seg til rette likevel. Jeg tror ikke jeg ville hatt med meg en slik jeger i mitt jaktlag. Kan han kjøre sitt eget løp i en sak som dette, hva da med andre ting? Er han til å stole på? Når han ikke tar hensyn til jaktlederes informasjon eller ordre?

Link to comment
Share on other sites

Mangel på pigment er nok ikke et skritt fremover i evolusjonen av arten, ei heller noen annen art. Ikke engang isbjørn. Om de er mer utsatt for angrep fra rovdyr vet jeg ikke, men statistikken sier visst at de er mer utsatt for å bli blinde.

 

Ikke alle hvite elger er albinoer. Albin var en hvit elg, men trolig ikke albino (Kilde). Og dem er statistisk ikke mer utsatt for mer blindhet enn andre fargevarianter.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...