Jump to content

balter

Members
 • Content Count

  959
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by balter

 1. Desember mår. Rype og aprikos, litt fiken.
 2. Har ingen glede av å skyte over kvota. Det er lett å forstå argumentet med at liten produksjon må fordeles på flere jegere vha slike begrensninger. Nummeret før stengt jakt dette.
 3. Det blir komplisert og ikke så attraktivt. Tenker jeg lar det være. Ikke gi opp! Freda brunfugl er blitt vanlig mange steder. Fokuser på de svarte, skyt på dem, alt brunt ut av tankene på forhånd. 🦃🦅
 4. Ja det var visst enkelt å se. Her passerer mulig byttedyr for gaupa:
 5. 😎 Det var det, skarpt blikk (!), for ingen jeg har spurt i kretsen her ser noe som helst. 🤗
 6. Lenge til jakta, men kan jo drømme. Min erfaring (8år) med Leupold vx3 4.5-14x40 på vinterjakt er god, terningkast 6. Ofte skudd rundt 200m+ med 22-250. TS har vel kjøpt nytt nå.
 7. Fra miljødir: Etter å ha gjennomført og bestått jegerprøven, blir du registrert i Jegerregisteret. Det gir deg rett til å utøve selvstendig småviltjakt og fangst, dersom du er fylt 16 år. Du kan utøve selvstendig storviltjakt fra du er fylt 18 år.
 8. @Cruiser Sett det samme at Tiuren støkkes av jegern inn mot standen, ved krasleføre, men den setter seg opp i nærheten, og kuleløpet blir aktuell. Fordel med kombi/drilling på sein jakt da...
 9. @Robinson Lett å skli ut av topic dessverre, sorry for det ulve-sporet og artikkelen, men etter ca 25 år med jakt i Sverige, inkl. på ulv, så har jeg egen erfaring om praksis og en oppfatning om utviklingen mht jakt etik der borte, respekt for dyrene, gleden ved jakta og samholdet i broderskapet. En fallende trend her tåler jeg persolig, men unner også rekruttene en forsvarlig og respektert hobby. Økt press på naturen fra utbyggere, sykdommer og klimaendringer endrer forutsetningene for jakten, og hvordan det hele tar seg ut og omtales blant alle andre får tilsutt politiske følger. Jakt
 10. Helt enig i at alt skal og kan diskuteres. Finnes ingen endelige svar, ting utvikler seg, teknologi, natur, samfunn og politikk. Så er det som skal lede oss på den "rette veg" å lese i lover og forskrifter. Jaktetik oppleves og praktiseres forskjellig innenfor loven, men svinger også utenfor. Det er opptil kulturen i de enkelte jaktlag, og jeger. De svenske artiklene over om rovdyrjakt, peker på avdrift ifhld til det som er etisk trist utvikling. Og at da tar politikk og forvaltning denne jakta fra jegerne.
 11. Dette handler ikke bare om reinspikka juss, men også om etik og moral. Er en egentlig verdig å kalle seg jeger hvis en må bruke på-kanten eller ulovlige midler for å nedlegge vilt? Hva vil en egentlig med en hobby? Juks og fanteri ødelegger gleden direkte. Like godt å velge noe annent som en kan mestre, og selge børsa. 2 innlegg om jaktetik på bjørn og ulv i Sverige:, interessant: https://www.jaktjournalen.se/etik-och-moral-i-bjornskogen/ https://www.dalademokraten.se/artikel/opinion/insandare/manga-jagare-saknar-moral-och-etik
 12. Fine hytter i Sølvverket også, men det er Buskerud da. Fugl er det også, men det er ikke noen hønsegård, men greit.
 13. Når du er i en biotop der bikkja viser at det er noe, så forutse hvor evt fugl går ut og flytt din skyte posisjon i forhold til det. Før eller siden kommer en god sjangs. Er du bak bikkja så er kullet ofte i dekning bak noe foran der. Ut på siden og foran hunden kanskje, akkurat det lettere med stående da.
 14. Kom borti 4 orrfugl kull på en fin dag. To fugl ble med i sekken. Ett av kulla var ikke så gammelt. Balder jobbet bra og gikk 45km. Det er vel 10 ganger mine km. Rovfuglen jaktet intenst, en litt stor en, falk kanskje.
 15. Her en god gjennomgang av denne utfordringen: https://www.fuglehundensverden.no/blog/unghunden-tjuvreiser--slik-loser-du-problemet Lykke til!
 16. Det blir spennende i høst, gode tellinger. Bikkje, hagle og fjellsko er pusset, stelt og klart. Fra Øvre Numedal:: 20. august 2018 Takseringsresultatet foreligger og det bekrefter trenden vi har registrert iår: Meget bra med fugl. Konkret vil det si 40 ryper pr. km2. Vi har aldri hatt et slikt telleresultat siden vi starta tellingene i 2006. Kullene har et gjennomsnitt på 7. Ifjor viste tellingene 25 ryper pr. km2 og da vet at det var et svært godt år..........
 17. Rem 7400 30-06 Autoloading.. ..er noe som jeg har prøvd, og som ikke kommer i hus igjen. Framtung, upresis, funksjonsfeil, service krevende, ingen fordeler av betydning..
 18. Var en tur på vidda og fisket 13.juli. Da var det to fjellrype kull å se på vår vei. Kyllingene gikk på vingene uten problem. Værre med denne lirypa under her som antagelig hadde sitt 2de forsøk på egg-legging. Antagelig tatt av en rovfugl på reiret. Hårda bud.
 19. Det er plenty med guder som kan styrke drepen i et våpen. Her er en menighet "over there" som fixer det på en kveldstund: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-43231638 En ide er å sette opp en filial på Landskytter stevnet(?)
 20. Jada Geco5, vi fixer nok ikke feltmessige problemer ved bare å bruke ord på et forum. Men på et bil-forum foreksempel, kan en drodle mye om tenningsfeil og rustne Jeep kanaler, uten å bli henvendt direkte til et verksted. Folk vil gjerne tukle litt selv, vi vet at det finnes utdannede bilmekanikere osv. Spørsmålene om våpen innom her, husker det om "hylse fast i kammeret", = "gå til en børsemaker", eller les 50 underholdene innlegg om rare alternativer.. Forum veit du..
×
×
 • Create New...