Jump to content

Hedning

Members
 • Content Count

  202
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Som nevnt over... ikke kjøp antikk Colt (eller noe annet i den avdelingen) og reis til nærmeste forhandler for å få ammunisjon. Det går ikke bra. Her gjelder kun svartkrutt og det er ikke å få kjøpt ferdig bakt.
 2. Nå må jeg si at jeg er veldig nysgjerrig på hvordan børsa oppførte seg og gikk..... har du fått testet, prøvd og opplevd? Presisjon og glede?
 3. Hedning

  Papphylser

  Fra Ballistic products er det best å bestille via mail. Jeg også opplevde at det var vanskelig for utenlandske å bruke siden deres. Send mail til dem og si hva du vil ha så fikser dem det for deg. Grunnen til at jeg vil ha papp eller messing er at dette er til to gamle Winchester 1887 bøyle hagler. En i kaliber 10 og en i 12. Plastikk egner seg ikke da svartkrutt brenner mye varmere enn røksvakt. Krympe partiet på hylsa smelter seg fast til kammerveggene og lager et helvete når man trenger å veksle raskt. Jeg kan legge til at jeg var litt skeptisk til svartkrutt og effekt. Men der i gården er det veldig lite som skiller. 10`r hagla går svinaktig bra. Lagde noen bukke patroner som jeg for moro skyld prøvde på 45 meter. 140grs FFg Wano svartkrutt bak 45 gram hagl. Svermen var tett og slo gjennom like bra som 12-70 røksvak. Men det blir nok lite jakt med disse. Relativt tunge og lange.
 4. Hedning

  Papphylser

  Alt i orden nå. Ballistic Products hadde bare litt server problemer. Dem har papp hylser. Ligger en god del på Gunbroker også. Kaliber 10 papphylser er dog et problem, må nok leve med messing hylsene der i gården.
 5. Jo, ser den gamle plasseringen av siktet nå. Så da kan det være en kassepipe lell. Noe svalehalespor hadde dem vel ikke originalt. På de fleste var det på en måte "inngjerdet". En rettvinklet hestesko. Men som du sier. Det er noen detaljer som mangler. Jeg har ikke sett så enormt mange av dem. Men de jeg har sett var alle forskjellige i "utsmykkingen". Den jeg har har litt annen overgang fra kasseformen enn den der. Jeg har sett en som var glattløpet. Det kan jo være gjort nesten tilbake i steinalderen for alt vi vet. De var ikke så nøye på det den gangen. Trengte de en hagle så var det bare å gå på med den redskapen man hadde for å få ut riflingen.
 6. Jeg vet ikke helt hvor jeg skal plassere dette spørsmålet så det blir her.. Jeg kan ikke logge meg inn på Kammeret med mitt gamle brukernavn lenger. Trodde jeg hadde glemt passordet og trykte på send ny innloggings e-post. Da fikk jeg beskjed om at det ikke var registrert noen med det brukernavnet, ei heller med den mail adressen....Jaha, tenkte jeg og startet opp med å lage en "ny" bruker, med mitt gamle brukernavn. Da fikk jeg beskjed om at det var i bruk.... Først beskjed om at det navnet ikke er registrert og så at det er i bruk??!!! Og kjenner ikke igjen email adressen min?? Noen forslag?
 7. Hedning

  Papphylser

  Jeg er i sterk nød etter å få tak i papp hylser. Ballistic Products har papp hylser, laget av Cheddite. Men jeg får ikke svar derfra lenger. Noen som har hatt kontakt med dem i det siste? Sendte mail til Cheddite også, men ikke fått svar. Om det er noen som har papp hylser å avhende så er jeg interessert, gir noen kr for det. Kaliber 12 og 10. Kaliber 10 er det vel lite sannsynlig at noen har vil jeg tro.
 8. Ja, fæl er den. Men jeg vil heller at den henger på en vegg enn at den blir smeltet. Blir dessuten dårlig spiker av det jernet der.... Når jeg tenker meg om så er det egentlig rart om det skulle være ei Kassepipe. De ruster ikke på den måten. Myrmalm i de, og det ruster så og si ikke. Men har den ligget ute i 300 år så er det klart det tar på.
 9. Jeg er enig med Hassel, men jeg ville prøvd å fått tak i en replica modell av Remington 1858. Litt lettere å tukle med i forhold til Colt modellene. En brukt Pietta eller Uberti går for ca 1500 kr.
 10. Det der synes jeg også ligner på en Kassepipe. Det er en norsk nasjonalskatt i så fall. Siktet avviker litt da men.... Det er bare for idiotisk at det ikke er noen mulighet for å kunne ta vare på enkelte ting som blir levert inn. Dem kunne da vel for h..... gitt dem til et museum. Ren skjær galskap. Så hvis Colt`n til Max Manus havner der så skal den smeltes til spiker?? Herre Jesus og fandens oldemor.. Kruttet kan du nok forøvrig spyle ut med stimer, gjennom nippel. Jeg tviler sterkt på om du klarer å trekke ut kula gjennom det løpet der. Aldri verden om du får en tight blykule opp gjennom rust hard som flint. Jeg kunne ikke se noen rifling på denne, så det kan jo være at den er blitt brukt som hagle, da vil det være lett å få ut greiene.
 11. Ja, hagle hylser kan sendes fra usa. Baugen nå er at Buffalo arms ikke har messing i kaliber 10. Og Rocky Mountain er midlertidig ute av drift ettersom Dave eller hva han heter har vært utsatt for en ulykke. Men det begynner å bli en stund siden han fortalte det, så kanskje han er oppe og går igjen. Jeg fikk derimot plastikk hylser over atlanterene i kaliber 10, så helt uten patroner er jeg ikke. Men messing eller papp hadde vært å foretrekke. Plasten smelter og gjør repetering vanskelig. Er det noen som noensinne har sett en oppskrift for å lage papp hylser selv?
 12. Lite tips.. i stedet for STP tilsetningen så er "Lube Guard Platinum" et veldig bra stoff. Det er en syntetisk kopi av spermasettolje. Brukes vanligvis som tilsetning til ATF oljer. ATF olje er som kjent servo/transmisjon olje. Syntetisk motorolje kan også brukes. Men den MÅ være syntetisk. Mineral olje kokser og struler til kulefett.
 13. Får du lagt ut et bilde eller flere så hjelper det litt....
 14. Jeg vil tro den er verdt 10000 pluss. Rifla ser ut til å være i bra stand og å finne en original 95 i 40-72 i god stand er ikke lett. Hvordan ser løpet ut innvendig?
 15. Hvilket kaliber er det? Verdien er veldig avhengig av det.
×
×
 • Create New...