Jump to content

bangbang

Members
 • Posts

  124
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by bangbang

 1. Takk for svar. Da satser jeg på at det går bra.
 2. Hvor langt foran låskassen kan kikkertsiktet stikke ut og allikevel få plass i bæreveska som følger med? Har bestilt et kikkertsikte på 28 cm, og lurer nå på om den ikke blir for lang.
 3. Strikk over utkasteråpningen går bra. Hylsa blir liggende i låskassen på hagla mi. Benelli produserer ekte skjevhendtvåpen.
 4. Tommel opp for Wild-X. Kjempeflott at dere tar med ungdommer ut naturen.
 5. Må du ha løpet svart igjen? Jeg masserer på en dært våpenfett der hvor blåneringen er slitt ned på mine våpen. Sitter lengre enn man skulle tro.
 6. I tillegg til å dra gjennom med Boresnake bruker jeg å tørke bort smørefett fra alle glideflater og smører på et nytt lag. Smørefett blandet med kruttrester blir som slipepasta og påfører hagla unødig slitasje. Etter endt skyting løsner jeg på chokene før jeg setter hagla i skapet. Har du trekolbe lønner det seg å ta på litt stokkolje innimellom. Jeg gjør det et par ganger i året.
 7. De fra XXL er greie nok. Fikk ned noen duer med dem i fjor. Overflatefinishen på dem kunne ha vært bedre. Ble en del riper i lakken på dem etter uforsiktig behandling. Hvor er det du får tak i billige FUDs fra utlandet? Sjekket for et par uker siden og da kostet de på ebay like mye som hos Jaktfall.
 8. Er Oslo et høl for deg fordi vi har en bane som tar 160 for en serie, eller er du misunnelig fordi vi har råd til å betale det? Det er flere baner drevet av foreninger i Oslo-området som ikke tar mer enn 60,- for duer og patroner for medlemmene. Løvenskiold er ikke en av dem. Den er en privat bedrift, men til gjengjeld slipper man å ta vakter og stille opp på dugnader.
 9. Jeg brukte en Hunter som sovepose under åpen himmel på rypejakt i en uke for noen år siden. Sov greit, men hadde det på ingen måte så komfortabelt som andre gir inntrykk av. Foret ble ganske fuktig etter noen netter, og den var ikke varmere enn det som måtte til.
 10. Dere, Bergans, skriver på hjemmesiden "For å opprettholde den vannavvisende evnen på stoffets overfalte, bør plagget etter noen gangers vask enten strykes med strykejern (innstilling: Silke, ca. 100 °C) eller kjøres ca. 10 min i tørketrommel på syntetprogram." i faq-en under vedlikehold av Dermizax.
 11. Øøøøøh. Leste du hva jeg skrev? Jeg mente at den som sitter igjen med Svarteper er ikke den som sitter igjen med erstatningsansvaret, men de som fikk helsa ødelagt eller mistet livet.
 12. Tenkte på hvem som sitter igjen med erstatningsansvaret. For meg er økonomi underordnet helsa.
 13. Vil si at føreren av ulykkesbilen, de to passasjerene, trailerføreren samt deres nærmeste sitter igjen med Svarteper uansett hvem som må åpne lommeboka.
 14. bangbang

  Dagstursekk? Tips

  Grunnen til at jeg kjøpte min var fordi flere av kompisene mine hadde opplevd den samme gode kvaliteten på sekkene sine som du har. Det at jeg fikk møkk to ganger forteller meg at Norrøna ikke har god nok fokus på QC.
 15. bangbang

  Dagstursekk? Tips

  Rundt 40 l. Har den selv. Veldig god å bære. Jeg stiller meg tvilende til kvalitetskontrollen hos Norrøna. Den første sekken hadde jeg i rundt ett år før den ene nettinglomma på siden løsnet. Hadde kun hatt en GPS i den. Ikke noe stort eller tungt. Fikk en ny sekk i vinter på reklamasjon. Under den første turen røk begge snorlåsene. Nå etter fire måneder har den ene nettinglomma begynt å løsne. Min neste sekk blir ikke en Norrøna.
 16. Jeg ville aldri ha dratt på fjellet med ei jakke som ikke har stormklaff. For å sette det på spissen er klaffen forskjellen mellom "faen. glidelåsen røk, men turen fortsetter" og "helvete. der røk min eneste skanse mot vinden." om glidelåsen skulle ryke i minus 25 og sterk kuling.
 17. En annen forskjell er at skinna på løpet til Comfort er i samme høyde som låskassen slik at skinna går i ett fra låskassen til kornet. På M2 er skinna på løpet høyere enn låskassa.
 18. Uff. Kjenner at jeg kommer til å få prestasjonsangst neste gang jeg skal kontakte Jakt og friluft. Tenk om jeg ikke består idiottesten deres og blir nødt til å bruke pengene mine et annet sted.
 19. T3X4C0: Jeg har de flate stengene som Ranger kaller for bayonet. Får ganske god tetning når jeg kombinerer dem med hørselvern fra Sordin med gelputer.
 20. Auda. Jeg bruker Randolph Ranger XLW som er buet over ansiktet. Tror at buede briller tetter bedre og gir mindre rom for at ting skal komme i mellom dem og ansiktet enn flate briller.
 21. Er det lenge siden du tok av stokken og renset mekanismen? Kan være en seig blanding av olje, fett og skit der som blir hard når det blir kaldt og får mekanismen til å fuske.
 22. Skeet er en sport med små marginer. Det blir da galt å si at det er noen særlig ulempe å skyte med kun ett øye når man kan vinne VM ved å gjøre det. På veien har man da danket ut en haug med eliteskyttere som skyter både en- og toøyet. Hva Jensen hadde gjort om han kunne skyte med begge øynene tør jeg ikke å spekulere i da jeg ikke kjenner ham godt nok.
 23. Det stemmer at han er kryssdominant. Om han valgte å skyte med et øye pga. av det eller ikke vet jeg ikke. Harald Jensen ble nevnt som et eksempel på at man ikke må skyte med to øyne. Når han klarte å være med på å vinne to VM og fire EM, så mener jeg at enøyd skyting ikke nødvendigvis er noe negativt.
 24. Toøyet skyting er vel viktigst i trapøvelsene da det er tilfeldig hvilken retning duene blir kastet ut i. Det er da det er viktig med mest mulig oversikt og god avstandsbedømmelse. I skeet vet man hvor duene kommer fra og hvor dem går. Der er det ikke så viktig å være toøyet. Man kan "pugge" holde- og avtrekkspunktene. Her er ikke enøyd skyting like stort handicap. Det er i hvertfall ikke større handicap enn at Harald Jensen som skyter enøyet har klart å vinne flere EM og VM.
 25. Enig. Skjønner for eksempel hvorfor det ikke er flere butikker som har oppdaget kundechat. For oss som jobber foran en datamaskin ville det ha vært helt topp. Sjelden at jeg kan stå ti minutter i telefonkø i arbeidstiden. Jeg lurer ofte på ting som krever litt ballspill fram og tilbake og hvor e-post derfor ikke er den optimale kommunikasjonsformen. Til slike ting er chatten helt topp. Jeg får kjappe svar på oppfølgingsspørsmål. Det er ingen krise om det blir en pause i samtalen fordi selgeren må betjene en kunde, eller jeg må drøfte noe med en kollega som kommer innom. Våpenbransjen i Norge er dessverre ofte drevet av gubber for gubber.
×
×
 • Create New...