Jump to content

vømmøl

Members
  • Posts

    2,065
  • Joined

  • Last visited

About vømmøl

  • Birthday 10/09/1968

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vømmøl's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ja, nei det blir ikke meg Selv om hytta bare koster600.000,- Når utropspris på jakta er120.000,-
  2. På finn.no Søk på Tolga. Og husk at du skylder meg og kjærringa litt tid som gjestejegere om du får både hytta og jakt
  3. ...og dermed sank verdien av den hytta som er til salgs ned til kr. 0,00 for min del.
  4. Hei! Jeg har prøvd å finne ut hvor greit det er å få jakte i dette området mot Sletthøa og lengre ned langs Fjellveien. Kan du si noe om hvem som er grunneiere der? ...hvem som styrer jakta?
  5. Hei! År og dag siden jeg var innom, men skyter da fremdeles. Har ei dame med skredderutdanning. Hun ønsker å lage meg en hagleskytevest. Vi sliter med å finne dette nettingstoffet som mange vester er laget av. Noen som vet? Vi har googlet både "mesh" og "nettingstoff" i forskjellige kombinasjoner, men det virker håpløst. Skulle gjerne vist hvor de store, som beretta, Browning, castellani osv.. får sine stoffer fra.
  6. Tenker du baneskyting, eller jakt? Hva da med skuddsjanser 90 - 180 grader til siden for deg og du har 1 - 1,5 sekunder på deg, før fuglen er borte? Da må hagle passe! Hagler er produsert etter en fabrikk standard. Og er skytteren innenfor denne standarden, kan det hende at det er kun kolbelengden, som må justeres. Men få er standard mennesker, derfor kan behovet for tillpassning varriere. For de fleste vil skyte vesentlig bedre, med en tilpasset hagle, på beveglig vilt. Beveger det seg ikke, så er kan jo alle våpen brukes. Tenker på både bane og jakt. Får du skuddsjangser 90-180 grader som du sier, så må du vri kroppen/snu deg. Dersom du vrir hagla f.eks. mot høyre uten å vri kroppen, så blir det feil uansett tilpasning. Vinkelen mellom kropp og hagle skal være den samme, om du så må snu hele deg. Rekker du ikke å skyte fuggeln, så er ikke det fordi hagla ikke passer. Av og til, kanskje 2 ganger i året, tar jeg med den gamle pumpehagla på banen bare for moro skyld. Det tar ca 2-3 skudd før jeg er over skinna og på dua igjen, enda denne er helt annerledes enn konkurransehagla. Jeg bruker 2-3 skudd for å tilpasse meg en hagle uten kastoff, feil fall og helt annet grep og balanse enn jeg er vant med. Jeg skyter ikke like bra, men nesten.
  7. Prøv å vri kroppen mere mot høyre ift. skyteretning. Altså, skyt mere mot venstre. Har sett mange som står heilt feil, og peker med hagla rett fram i forhold til kroppen. Det resulterer i at de må tilte hodet sideveis for å komme over sikteskinna/løpet. Skyt mot venstre, og hodet skal fram! Ikke sideveis! Noe tilting av hodet går tross alt an. Remington pumpehagler har ikke kast off i det hele tatt. (Ikke di gamle i hvert fall) Likevel passer de for de aller fleste. Pengebruk på tilpassing av hagle har ingenting for seg før man begynner å nærme seg "god til å skyte" ihvertfall.
  8. Heisann! Sjelden jeg er innom. I fjor gikk det bra i NM helt til sportingen. Gikk bra på trening, men under konkurransen skjønte jeg ingenting. Oppdaget etterpå at kolbekammen hadde løsnet og sto oppå den søyla den skal festes i. Skjøt altså for høyt hele tiden. Klarte å kvalifisere meg til Landskamp som fylkesmester med 347p, men hadde ikke anledning til å dra til Danmark. 2015! Nytt år. Ett år eldre, og klok nok til å ikke stille med forventninger Jeg er påmeldt NM nok engang. http://www.njffstevner.no/ Prøvde å finne program, men de gidder ikke sette opp et før alle er påmeldt. Så i år får man ikke velge standplass eller skytetider som passer en. Man får tildelt startnummer og skytetid. http://www.eidskogjff.no/meny_3_01.asp Om jeg må skyte klokka 08:00 så går det "åt skogen"
  9. Det holder å være medlem i njff. Og vi satser nå på å åpne banen i verdal 1.april Håper vi ikke snør ned neste 14 dager.
  10. Samme sak som over http://www.t-a.no/nyheter/article9312187.ece
  11. Åpningstider om sommeren: Verdal har åpne treninger tirsdager fra 18:00, og så lenge det er folk som vil skyte. Har ikke bestemt hvilken uke vi starter opp enda. Levanger har åpent mandager og onsdager fra kl 18:00 i sommerhalvåret. Bare onsdager om vinteren. (akkurat nå holder de på å gå tom for skudd og duer, så vet ikke hvordan det blir de neste ukene ) Tror Steinkjer har treninger på torsdager, men hører rykter om stive priser. I tillegg er det mange stevner i helgene, så det skulle være muligheter for å skyte ja.
  12. Det er jo direkte latterlig! Dua på bildet er ihvertfall ikke en kjærnetreff innenfor normale avstander. Da hadde den knust. Antar at det dreier seg om høyt treff eller langt hold. Det kan også være en slapp patron, noe som heller ikke er uvanlig vinterstid. Spesiellt om de ikke har vært lagret i romtemperatur.
  13. Dette finner vi også på andre duer. Vanskelig å si om det er værre på superstar enn andre uten å prøve andre typer på samme bane og med samme ammo. Samme svar gjelder egentlig til Philipp.
  14. Gnistring i mørket ser jeg hele tiden på banen. Spesiellt når det er halvdårlige/halvgode skyttere som skyter. Og det er ikke Superstarduer. Gode skyttere knuser eller bommer totalt. Så dette er ikke spesiellt for superstarduer.
×
×
  • Create New...