Jump to content

balter

Members
 • Posts

  962
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

balter's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

39

Reputation

 1. Et tips til oss rypejegere for dette året er å vri om planen til duer, ender og gjess. Da får en iallefall tilgang på jakt, og bra bestander å jakte på. For rype ser det ut til å bli vanskelig, pga stor etterspørsel og usikker bestand.
 2. Jeg syns det er lurt å ikke spre seg for mye på ting å drive med, bedre å bli god på noe enn være passe god på mye. Så for småvilt gjelder det å mestre hagla og trene på leirduer, kanskje få seg en setter eller drever, alt etter interesse. Da kan du bli småviltspesialist. Og fullt opptatt i en aktiv jaktform.. Hvis familien vil ha deg på elgpost så lån ei rifle å skyt opp med, og hvis elgen kommer så holder nok den forberedelsen. Pluss å sitte dørgende stille veldig lenge. (;))
 3. 1) Viktigste forskjell på rasene (jakt/prøve hunder): Fargen på pelsen. 2) 5 hvalper i hver rase plukket fra 15 topp kull og et crazy dressur og trenings opplegg: Helt tilfeldig og uforutsigbart hva som blir resultatet.
 4. Desember mår. Rype og aprikos, litt fiken.
 5. Har ingen glede av å skyte over kvota. Det er lett å forstå argumentet med at liten produksjon må fordeles på flere jegere vha slike begrensninger. Nummeret før stengt jakt dette.
 6. Det blir komplisert og ikke så attraktivt. Tenker jeg lar det være. Ikke gi opp! Freda brunfugl er blitt vanlig mange steder. Fokuser på de svarte, skyt på dem, alt brunt ut av tankene på forhånd. 🦃🦅
 7. Ja det var visst enkelt å se. Her passerer mulig byttedyr for gaupa:
 8. 😎 Det var det, skarpt blikk (!), for ingen jeg har spurt i kretsen her ser noe som helst. 🤗
 9. Lenge til jakta, men kan jo drømme. Min erfaring (8år) med Leupold vx3 4.5-14x40 på vinterjakt er god, terningkast 6. Ofte skudd rundt 200m+ med 22-250. TS har vel kjøpt nytt nå.
 10. Fra miljødir: Etter å ha gjennomført og bestått jegerprøven, blir du registrert i Jegerregisteret. Det gir deg rett til å utøve selvstendig småviltjakt og fangst, dersom du er fylt 16 år. Du kan utøve selvstendig storviltjakt fra du er fylt 18 år.
×
×
 • Create New...