Jump to content

balter

Members
  • Posts

    986
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

balter's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

79

Reputation

  1. Første mår iår hentet igår, fint skinn, 80cm og 1,546kg. Orrhane skrott og honning lukt..
  2. En mår hentet, orrhane og honning lokket.
  3. Her er stedet for årets mår nytt. Bilder, type felle og åte/luktstoff er interessant. De to første i Ihelfellen, orhane+honning og lønnesirup..
  4. Her på hytta har jeg en åteplass med fiskeslo, pellets, matrester etc.. 2-3 rever sjekker jevnlig. Skal prøve å poste ei natt det er snø og måneskinn. Reven kommer kun seine natta, det er utfordringen..
  5. Toppjakt gir lange hold. Typisk 200m. Tenk rifle for presisjon, og mer enn 10 ganger forstørrelse. 40mm åpning er nok. For drilling kreves slankere saker, og større budsjett.
  6. Kanskje tiden for ungdommelig lystapport er over? Eller kan det være noe annet med apport settingen som hunden har fått aversjon mot? Hvis det er en årsak der,, så ville jeg løse den,, før en går igang med tvangsapport. (feks har han en tannskade som iskald rype forverrer)
  7. Jeg har sett sett og fingret med en Beretta 691, og den har en interessant look&feel. Smidig og elegant.. Koster ca 30.000. Ja takk. Hvis det er vanskelig å finne den riktige Berettaen,, så kanskje se på en Browning B525 Hunter? Fortsatt over ditt budsjett, ca 25.000 nytt. Takk gjerne. Eller en brukt Winchester brandet, som denne https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=237516127. Mye Browning/Miroku kvalitet i denne. Faste choker 1/2-3/4 , passe fugle nr. Passe pris mht budsjett. (Rembøyler montert, oftest ikke på ny Beretta=extra kost)
  8. Hvis du skal ha pappa-perm om 12 mnd, så er jo det tidspkt en mulighet for å ta inn en hvalp.. Inntil da kan du lese avlsråd og stamtavler, og se hvordan familielivet utvikler seg..om hvalp er klokt.
  9. Enig, sidemedlemskap i "fremmede" foreninger er lite praktisk og uøkonomisk. Når jeg planlegger ny jaktsesong prioriterer jeg forutsigbare og langsiktige avtaler, der en kan bli kjent med terreng og folk, dvs kontinuitet. Inatur har utviklet seg til et selgers marked av ofte blanke loddsedler.
  10. Vinterjakt på rype er en fin måte å utvide sesongen på. Utfordrende, kaldt og vakkert til fjells midtvinters. Noen få jegere finner glede i dette, selv om antall fellinger er beskjedent. Dessverre stanser diverse utleiere denne jakta iår (2022), med ingen eller syltynn begrunnelse. Haukelifjell, Tindefjell(Austbygda) og Ø. Numedal statsallmenning. Det er triste greier, kan det være at salget har gått så bra ihøst at en ikke bryr seg mer..
  11. Frågan om det å ha hund, eller ikke, og valg av rase, ren eller blanding... Det blir et ryddigere hundehold om en er målrettet ved valg av rase, samt feller kun vilt som hunden er avlet for jakt på. Bildet viser GS og rådyr, og begge leire ser vekk fra hverandre, gjentar seg hver morgen ved lufting. Kroppsspråket taler om "ta det med ro - ingen konflikt - vis respekt". Sjansen for å få en dedikert fuglehund (dvs kun interesse for fugl) er nok best med en renraset valp.. Samme for andre typer jakthunder..
  12. Et lite sidespor her,,, har skutt endel orrhaner og tiur med 22-250 Sako speedhead, og Norma jaktmatch. Dette er jo helmantel. Kun en ødelagt orrhane ved ett tilfelle, på 20m avstand og "tumbling" etter furukvister.. Har inntrykk av at ekspanderende kuler ved moderat hastighet er "værre" enn fmj i 1150 m/s.
  13. Det har blitt noen fine turer denne høsten også, ikke minst takket være Balder, og neste år skal jeg være flittigere på leirduebanen.
×
×
  • Create New...