Jump to content

Pal1487686699

Members
  • Posts

    329
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Pal1487686699

  1. Hvordan ville denne diskusjonen gått i Sverige ? Der er det vel udiskutabelt at rådyr er småvilt ?
  2. Jeg har ikke lest alle innlegg like godt, men sitter igjen med et inntrykk av at tråddstarter ønsker : - en hund som passer til en tysk rasebeskrivelse - ikke har sett en nordisk hund som passer til beskrivelsen. I Tyskland er de fleste terreng og jaktformer relativt ulik norske forhold. Kanskje tyskerne legger noe annet i sin beskrivelse enn hva vi oppfatter ? Da forskjellige eiere har varierende fremgangsmåter (innlæring/føring m.m.) Tror jeg ikke du vil få til noe annet enn alle andre hvis du velger valp fra en nordisk oppdretter, uansett fremgangsmåte. Basert på det inntrykket jeg sitter med etter å ha skummet denne tråden, ville jeg oppsøkt diverse tyske oppdrettere til jeg fant en linje som jakter slik jeg ønsker.
  3. Du kan nok dekke ditt behov ved hjelp av de fleste kontinentale stående fuglehundene. De mest kjente rasene her i landet er Korthåret og Strihåret Vorstehhund samt Kleiner Münsterländer. Jeg ville tenkt skogsfugljakt i mitt valg av rase. Så ville jeg sørget for at hunden hadde minst to hele jaktsesonger som ren fuglehund (gjerne med jaktprøvepremieringer) før jeg ville vurdert å begynne sportreningen.
  4. Jeg satser på at trådstarter leser mitt innlegg litt annerledes enn Grimm. Forøvrig vil jeg foreslå at Grimm leser den siste setningen som vedkommende selv har sakset fra mitt innlegg. Videre er det ganske vesentlig å skille mellom de forskjellige gruppene (kontinentale og engelske) stående fuglehunder. Det hadde forøvrig vært artig med en felles apportkonkurranse for både - de stående kontinentale (tyske) fuglehundene og - spanieler og retrievere. Jeg har erfaringer med alle varianter, og tror jeg vet hvilke raser som hadde kommet best ut, spesielt om man gjorde prøven ekstremt vanskelig.
  5. Hva er alternativene ? Hvis vi snakker om et større område, med god plass til 20 naturlige poster, ser jeg ingen grunn til å utfordre naboskapet. Hvis derimot området er av en slik beskaffenhet at det er naturlig å postere nær grensa, ville jeg gjort det, men samtidig sørget for at alle som kan bli innvolverte (ved f.eks. ettersøk) var informert på forhånd. Forøvrig er det vel ytterst sjelden man har nok informasjon på et slikt forum til å komme med et "facit-svar".
  6. Hvis du med rypejakt mener tradisjonell norsk rypejakt, antar jeg at du mener rypejakt med stående fuglehund. Blandt de stående fuglehundene finnes det noen tyske raser som ofte kan være like gode apportører som de rasene som betegnes som rene apportører. Dette gjelder alle former for vilt - også mink og rev. Du har allerede fått tips om Kleiner Münsterländer. Videre finnes det større varianter, i form av Korthåret Vorstehhund og Strihåret Vorstehhund. Jeg mener at det er disse tre rasene som dekker det du antakeligvis spør om. (I tillegg finnes det mindre kjente varianter som f.eks. Langhåret Vorstehhund og Grosser Münsterländer) De andre forslagene som har kommet her har lite med tradisjonell rypejakt å gjøre. Jeg oppfatter derfor de forslagene mere som reklame for egne raser - dog på feil arena - med mindre du fjerner rypejakta (i tradisjonell form) fra dine ønsker.
  7. Blant de tyske fuglehundrasene (Vorsteh og Münsterländer) finnes det "oppdrettere" som ikke prioriterer fuglehundegenskapene, som klubber og øvrige oppdrettere i norden. Disse har hunder som jager alt (men sjelden fungerer på fuglehundprøver). Kan sammenlignes med Wachtelhunder. Dette kan kanskje være et alternativ for trådstarter.
  8. Har hatt nærkontakt med bjørn et par ganger. Bikkja skvatt eller prøvde seg på en to-støters los den ene gangen. Da gikk bjørn og hund hver sin vei. Når jeg sitter her og skriver, er jakt med fuglehund i bjørneterreng uproblematisk. Begge gangene jeg hadde nærkontakt fortsatte jeg å jakte ut dagen. Når kvelden kom forstod jeg hvor sliten jeg var. Jeg ville nok ikke hatt overskudd til å jakte i samme terreng den påfølgende dagen. Det var derfor godt at begge gangene var på søndager, slik at man kunne hvile ut på jobben dagen etter.
  9. Spredningen av dvergbendelorm er vel ikke noe tema i forbindelse med ulv ? De blir behandlet før de settes ut.
  10. Ja, mere tragisk kan det vel ikke bli. Nå har det vært opp til småbarnsforeldre om de vil gå til skogs med sine små, og den risikoen det måtte innebære. Men nå vurderer man altså om det skal bli forbudt å gå i skogen
  11. Jeg har ikke greie på harehunder. Men når jeg leser trådstarters innlegg, får jeg inntrykk av at dere har prioritert ekstremt mange turer i skogen - uten fokus på hare. Hva har hunden erfart på disse turene ? At dere skal gå tur - og at du blir utolmodig og leken (når du sier finn pus) etter en viss tid. Jeg tror hunden har erfart at tur er gøy - hare har den ennå ikke noe forhold til. Målet må bli å få hunden til å erfare at tur er kjedelig, samtidig som han skal få positiv erfaring på hare. Jeg ville droppet å slippe hunden uten at det finnes en meget god grunn for å slippe hunden. Hold hunden i bånd på eventuelle turer til dere kommer over en hare, eller en fot, slik at hunden ber om å komme løs - da vil antakeligvis hunden ha riktig fokus når han slippes. Om du har god innkalling på hunden, ville jeg kalt hunden inn og avsluttet jaget mens lysten var på topp. Sporsnø gjør slik tankegang enklere.
  12. Nå blir det kanskje forbudt å ferdes i Østmarka....... http://www.vg.no/nyheter/innenriks/arti ... d=10109879
  13. Ender og gjess bør ikke jaktes på foringsplass, stamplass osv. Vi har et område hvor f.eks. canadagåsa har tre faste tilholdssteder i løpet av døgnet. Hvis vi skyter på alle disse tre stedene i løpet av et døgn, trekker flokken ut av terrenget. Men hvis vi skyter på trekk - mellom disse tre stedene, fortsetter de sitt døgnvise trekanttrekk. Ser for meg at man med foring kan flytte et (eller flere) av punktene i et slikt trekanttrekk for å endre trekkruten dit man ønsker.
  14. Hvis man mener at endringer i populasjonen som ikke kan bevises skyldes illegal virksomhet, bør man kanskje benytte samme resonnement både ved reduksjon og økning.
  15. Moderatorer : Den 24. var det et innlegg med to linker. Den ene linken var til en uttalelse fra en ulveforsker som viste til ulvens tilpasningsevne i forhold til mennesker. Hvorfor er dette innlegget fjernet ?
  16. Spesielt den danske linken bør hundeeiere og småbarnsforeldre lese.
  17. Personlig er jeg mere opptatt av egne opplevelser enn å sitte i godstolen og se på andre på film. Undervisningsfilmer for korrekt utførelse av en eller annen hobby er nok ikke noe man finner som underholdning på TV. For meg er det viktig at resten av samfunnet får økt forståelse for hva jeg driver med når jeg reiser på jakt. Enkelte tror jo at jakt er det samme som en tur for å drepe mest mulig vilt. En serie om jakt, med fokus på andre ting enn selve fellingen tror jeg kan bidra til økt forståelse for jakt fra resten av samfunnet. At fokus er lagt på mat gjør at de antakeligvis treffer flest mulig. I løpet av noen ti-år har jeg jaktet sammen med, og observert mange forskjellige jegere med forskjellige holdninger. Med bakgrunn i disse observasjonene tror jeg at fokus på annet enn felling kan være positivt også for oss jegere. For egen del er det samarbeidet med hundene som er det viktigste. Håper derfor at det kommer en episode med litt fokus på dette.
  18. Hva skjer med hunden hvis kusken lener seg litt forover ?
  19. Topp link. Her er bruksområdet dokumentert på BEGGE foreldre. Det eneste som mangler er informasjon om HD, men noe skal jo overlates til en telefonsamtale også For meg fremstår dette som seriøst, grunnet god informasjonsvilje. At valpene gis bort er et ekstra pluss. For øvrig : Sist gang jeg forsøkte å gi bort en valp, (godkjent kull til en toppkar som jeg absolutt ville gi valp), fikk jeg betalt, da han ønsket å vise at han satte pris på både meg og valpen. Hunden har vært kåret til årets beste innen sin rase flere ganger. Dette betyr mere enn penger.
  20. Først et par ting som ikke er ment til trådstarter. I følge loven plikter man faktisk å ha kontroll på egen hund, også i båndtvangstiden. Jeg har ikke lovteksten her, men den er slik at tradisjonell harejakt virker umulig. Den er ikke ment slik i alle sammenhenger - det er lov å bruke hodet. Eiendomsgrenser er vel uvesentlig her ? Soner mellom vei og eiendomsgrenser (grøfter) har andre funksjoner enn provokasjonsområder. Trådstarter : Slik jeg leser ditt innlegg, er mannen syk på et eller annet vis. Dette kan være redsel..... Har du forsøkt å prate med vedkommende uten at du har med deg hunden ? Om han er syk på annen måte, og opptatt av å værne det han anser som egen eiendom, er det ikke sikkert at noe nytter. Jeg vet ikke om du er gammel nok til å ha hørt om Sverre Smed i Ytre Enebakk for mange år siden. Han hadde en hagle som ble benyttet mot tre barn.... Jeg ville derfor ikke provosert syke mennesker unødig.
  21. Flyfisher Behovet for mørning inntrer etter at rigor mortis (dødsstivhet inntreffer). Det beste og møreste kjøttet er nyskutt. Jeg bruker alltid å pakke fugl inn i avis, for så å legge den i sekken, slik at den beholder kroppstemperatur lengst mulig. Da "kjøper man seg noen ekstra timer" før dødsstivheten inntreffer.
  22. I utgangspunktet er dette et uhell, og ikke noe planlagt. Jeg vil derfor ikke sammenligne dette med noen form for oppdrett. Du spør om verdi. Verdi for hvem ? Salgsverdi / inntektspotensiale - eller bruksverdi ? At man har skutt x antall dyr for en hund forteller mest om skytteren(e). Hva slags former for egenskaper er det som er blandet ? Hva slags miks kan man forvente ? Se for deg at man blander Norges beste Stående fuglehund og Norges beste Harehund - får man da Norges beste på både fugl og hare ??? - eller en stående hund på hare ??? - eller en losende fuglehund ??? Er foreldrenes helsestatus kartlagt ? Kanskje man snakker om et kull etter to individer med HD ? Basert på det jeg vet så langt om dette kullet, hadde ikke mine barn fått lov å ta denne miksen i hus om de fikk betalt for å ta den inn - de kunne jo blitt glad i dyret. Om et slikt uhell hadde blitt født her i huset, hadde jeg sørget for mest mulig informasjon om begge foreldre - og håpet i det lengste på å finne best mulig egnede hjem for valpene uten å vurdere betaling for disse. Så lenge du vet hvem faren er, antar jeg at parringen ble observert. Parringen var et uhell, men ikke valper / fødsel. Det var et planlagt og bevisst valg i form av at man ikke oppsøkte veterinær dagene etter tjuvparringen, og fikk en angresprøyte ?
  23. Jeg har selv opplevd CACIB og Bis-plassering den ene dagen og 2 premie dagen etter. Dette var med en hund som hadde klippekort på BIR. Jeg var hellig overbevist om at dommeren som gav denne hunden 2 premie var både full og inkompetent ..... - helt til jeg fikk se video fra utstillingsringen. Etter å ha sett videoen var jeg helt enig med dommeren. Gulvet var så glatt at hunden ikke klarte å bevege seg korrekt. Selv om jeg er rimelig dreven som handler, merket jeg ikke dette. Hvis den hunden det gjelder er i motsatt ende av det koppelet du holder i, har du ikke mulighet for å uttale deg, da du har den desidert dårligste plassen til å vurdere hundens bevegelser sett fra siden.
  24. Når det gjelder de som opplever stort sprik på egne hunders resultat fra dag til dag, så er det som regel fører som er den største variabelen.
  25. Jeg antar at de fleste her stiller på jaktprøver. Hvor mye trening legger man ned før en jaktprøve ? Under en jaktprøve kan enkelte førere skrike, kommandere og påvirke sin hund høylydt hele dagen, som den største selvfølge. Samtidig liker de ikke at noen korrigerer posisjonen på hundens ene ben når den står stille i en utstillingsring...... Hva hvis man ikke setter seg inn i noe som helt når det gjelder en jaktprøve, men bare slenger innom ? Blir man da skuffet hvis man ikke får en første premie ? Det viktigste for en utstillingsdommer er som regel hundens bevegelser i trav. Dette krever trening. Med mye trening i trav får hunden en sterk rygg, hvilket gjør at den står mere korrekt. Videre bør man lære seg hvordan hunden står best mulig. Når man stopper kan det være litt tilfeldig hvordan hunden blir stående. Skal hundens posisjon korrigeres må man jo vite hva som er korrekt.
×
×
  • Create New...