Jump to content

Pal1487686699

Members
  • Posts

    329
  • Joined

  • Last visited

Pal1487686699's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hvordan ville denne diskusjonen gått i Sverige ? Der er det vel udiskutabelt at rådyr er småvilt ?
  2. Jeg har ikke lest alle innlegg like godt, men sitter igjen med et inntrykk av at tråddstarter ønsker : - en hund som passer til en tysk rasebeskrivelse - ikke har sett en nordisk hund som passer til beskrivelsen. I Tyskland er de fleste terreng og jaktformer relativt ulik norske forhold. Kanskje tyskerne legger noe annet i sin beskrivelse enn hva vi oppfatter ? Da forskjellige eiere har varierende fremgangsmåter (innlæring/føring m.m.) Tror jeg ikke du vil få til noe annet enn alle andre hvis du velger valp fra en nordisk oppdretter, uansett fremgangsmåte. Basert på det inntrykket jeg sitter med etter å ha skummet denne tråden, ville jeg oppsøkt diverse tyske oppdrettere til jeg fant en linje som jakter slik jeg ønsker.
  3. Du kan nok dekke ditt behov ved hjelp av de fleste kontinentale stående fuglehundene. De mest kjente rasene her i landet er Korthåret og Strihåret Vorstehhund samt Kleiner Münsterländer. Jeg ville tenkt skogsfugljakt i mitt valg av rase. Så ville jeg sørget for at hunden hadde minst to hele jaktsesonger som ren fuglehund (gjerne med jaktprøvepremieringer) før jeg ville vurdert å begynne sportreningen.
  4. Jeg satser på at trådstarter leser mitt innlegg litt annerledes enn Grimm. Forøvrig vil jeg foreslå at Grimm leser den siste setningen som vedkommende selv har sakset fra mitt innlegg. Videre er det ganske vesentlig å skille mellom de forskjellige gruppene (kontinentale og engelske) stående fuglehunder. Det hadde forøvrig vært artig med en felles apportkonkurranse for både - de stående kontinentale (tyske) fuglehundene og - spanieler og retrievere. Jeg har erfaringer med alle varianter, og tror jeg vet hvilke raser som hadde kommet best ut, spesielt om man gjorde prøven ekstremt vanskelig.
  5. Hva er alternativene ? Hvis vi snakker om et større område, med god plass til 20 naturlige poster, ser jeg ingen grunn til å utfordre naboskapet. Hvis derimot området er av en slik beskaffenhet at det er naturlig å postere nær grensa, ville jeg gjort det, men samtidig sørget for at alle som kan bli innvolverte (ved f.eks. ettersøk) var informert på forhånd. Forøvrig er det vel ytterst sjelden man har nok informasjon på et slikt forum til å komme med et "facit-svar".
  6. Hvis du med rypejakt mener tradisjonell norsk rypejakt, antar jeg at du mener rypejakt med stående fuglehund. Blandt de stående fuglehundene finnes det noen tyske raser som ofte kan være like gode apportører som de rasene som betegnes som rene apportører. Dette gjelder alle former for vilt - også mink og rev. Du har allerede fått tips om Kleiner Münsterländer. Videre finnes det større varianter, i form av Korthåret Vorstehhund og Strihåret Vorstehhund. Jeg mener at det er disse tre rasene som dekker det du antakeligvis spør om. (I tillegg finnes det mindre kjente varianter som f.eks. Langhåret Vorstehhund og Grosser Münsterländer) De andre forslagene som har kommet her har lite med tradisjonell rypejakt å gjøre. Jeg oppfatter derfor de forslagene mere som reklame for egne raser - dog på feil arena - med mindre du fjerner rypejakta (i tradisjonell form) fra dine ønsker.
  7. Blant de tyske fuglehundrasene (Vorsteh og Münsterländer) finnes det "oppdrettere" som ikke prioriterer fuglehundegenskapene, som klubber og øvrige oppdrettere i norden. Disse har hunder som jager alt (men sjelden fungerer på fuglehundprøver). Kan sammenlignes med Wachtelhunder. Dette kan kanskje være et alternativ for trådstarter.
  8. Har hatt nærkontakt med bjørn et par ganger. Bikkja skvatt eller prøvde seg på en to-støters los den ene gangen. Da gikk bjørn og hund hver sin vei. Når jeg sitter her og skriver, er jakt med fuglehund i bjørneterreng uproblematisk. Begge gangene jeg hadde nærkontakt fortsatte jeg å jakte ut dagen. Når kvelden kom forstod jeg hvor sliten jeg var. Jeg ville nok ikke hatt overskudd til å jakte i samme terreng den påfølgende dagen. Det var derfor godt at begge gangene var på søndager, slik at man kunne hvile ut på jobben dagen etter.
  9. Spredningen av dvergbendelorm er vel ikke noe tema i forbindelse med ulv ? De blir behandlet før de settes ut.
  10. Ja, mere tragisk kan det vel ikke bli. Nå har det vært opp til småbarnsforeldre om de vil gå til skogs med sine små, og den risikoen det måtte innebære. Men nå vurderer man altså om det skal bli forbudt å gå i skogen
  11. Jeg har ikke greie på harehunder. Men når jeg leser trådstarters innlegg, får jeg inntrykk av at dere har prioritert ekstremt mange turer i skogen - uten fokus på hare. Hva har hunden erfart på disse turene ? At dere skal gå tur - og at du blir utolmodig og leken (når du sier finn pus) etter en viss tid. Jeg tror hunden har erfart at tur er gøy - hare har den ennå ikke noe forhold til. Målet må bli å få hunden til å erfare at tur er kjedelig, samtidig som han skal få positiv erfaring på hare. Jeg ville droppet å slippe hunden uten at det finnes en meget god grunn for å slippe hunden. Hold hunden i bånd på eventuelle turer til dere kommer over en hare, eller en fot, slik at hunden ber om å komme løs - da vil antakeligvis hunden ha riktig fokus når han slippes. Om du har god innkalling på hunden, ville jeg kalt hunden inn og avsluttet jaget mens lysten var på topp. Sporsnø gjør slik tankegang enklere.
  12. Nå blir det kanskje forbudt å ferdes i Østmarka....... http://www.vg.no/nyheter/innenriks/arti ... d=10109879
  13. Ender og gjess bør ikke jaktes på foringsplass, stamplass osv. Vi har et område hvor f.eks. canadagåsa har tre faste tilholdssteder i løpet av døgnet. Hvis vi skyter på alle disse tre stedene i løpet av et døgn, trekker flokken ut av terrenget. Men hvis vi skyter på trekk - mellom disse tre stedene, fortsetter de sitt døgnvise trekanttrekk. Ser for meg at man med foring kan flytte et (eller flere) av punktene i et slikt trekanttrekk for å endre trekkruten dit man ønsker.
  14. Hvis man mener at endringer i populasjonen som ikke kan bevises skyldes illegal virksomhet, bør man kanskje benytte samme resonnement både ved reduksjon og økning.
  15. Moderatorer : Den 24. var det et innlegg med to linker. Den ene linken var til en uttalelse fra en ulveforsker som viste til ulvens tilpasningsevne i forhold til mennesker. Hvorfor er dette innlegget fjernet ?
×
×
  • Create New...