Jump to content

høggern

Members
 • Posts

  11,856
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by høggern

 1. Jeg synes jo egentlig det er helt ok at de avlyser med tanke på situasjonen pr nå. Jada det er synd, trist, leit og kjedelig, men sånn er da tross alt livet avogtil. Jeg er mer bekymret for ungdomsklassene med tanke på at de har fått to sesonger som i beste fall blir en halv/halvveis sesong tilsammen. Vi gamliser er nok der når det åpner opp igjen, men om vi har mista mange fra årsklassene 2002-2010 for eksempel, så er det sterkt bekymringsverdig. Jeg for min del har begynt å ladde en del 9x19 for å lufte pistolen mer enn jeg har gjort de siste årene......
 2. Nei om man ikke gidder så gidder man ikke. Heldigvis er det frivillig å være med. (Det heter jo det frivillige skyttervesen) 400 skudd i uka høres relativt mye ut om man skyter grovkaliber i alle fall. Men om du fortsetter å skyte 1/4 av det uten å skyte stevner i helgene, så er du fortsatt på en mengde som betyr minst en tredjedels 6,5 pipe i løpet av en utesesong fra april til sept. Det er mer enn mange andre skyter, selv med stevner.
 3. Om løpet er innafor std eller ikke, bør jo noen med en kammertolk i kaliberet kunne fortelle rimelig kjapt? Den geco patronen så ut som å ha full kulediameter relativt langt fram. Vet noen rifleløp har relativt kort friflukt med enkelte fabrikkpatroner.
 4. Sommern er her. Ja det er i alle fall under en halvmeter snø på plenen Så da er ammokista raida etter siste rester av gammel 3006. Det dukka i tillegg opp noen flere Raufoss kronepatroner fra en bekjent som rydda i kjellern sin. De er sjekka og funnet i orden, patronene er fra 1968. Så da blir det litt nostalgipatroner som skal skytes opp i løpet av resten av forsommeren, mens snøen smelter på plenen. Dette er jo tross alt et fint år å skyte opp litt gammel ammo. Ingen LS og pr nå ikke engang åpne stevner
 5. Jeg liker jo å konkurrere. Men jeg liker og å bare skyte. Så jeg ser ikke den helt store krisen for egen del. Men for organisasjonen, så er tanken "så lenge det ikke arrangeres større stevner er et ikke vits å skyte" negativ, spesielt om man sprer den rundt seg og mange får samme tankesettet. Vi mister skyttere om mange ikke klarer å være endringsvillig og motivere seg for å bare skyte som egentrening. Så jeg slår et slag for å fortsette å skyte og kose seg med det, så åpner det nok opp for større stevner en dag. Men kanskje ikke på denne siden av andejakta....
 6. Jaja, da blir jeg ikke å vinne NM i felt i år heller.
 7. Jeg har sett en pistolpipe du kunne slippe en mantla kule ca 3-4 cm inn i pipa foran kammeret før den stoppa. Den var skutt "en god del" miljøpatroner.
 8. Ingenting er jo egentlig "vanlig". Man må ha prøvd i det aktuelle våpenet. Men heldigvis har da de fleste sikter justeringsknotter både i side og høyde så det er jo bare å skru.
 9. Ja og om du leser testen min så er federal de hettene som i størst grad var døde etter olje nedi. Jeg testa det for ca 15 år siden med bla gammel 6,5 militærammo fra 1923, tysk 7,92 fra krigen, fransk ammo fra 30 tallet og noen nye boxer og berdan hetter mener jeg det var. Da brukte jeg både vann og wd40, og resultatene var omtrent som på den andre testen(tatt på husken). https://www.kammeret.no/topic/23313-kan-man-drepe-en-tennhette-med-olje/
 10. Testa du de du hadde tatt knekken på? Satte de i rifla og fyrte av?
 11. https://www.kammeret.no/topic/39202-kan-man-drepe-en-tennhette-med-olje-prosjekt-frivillige/
 12. Jeg skjønner faktisk ikke behovet for lavere forsikte enn 3 prikkers. Og synes 4-5 prikkers burde vært std på alle 6.5 sauere nye.
 13. høggern

  DFS og diopter

  Jeg har klokket en god del av begge typer. Sauerbusk er ofte mere ujevn på kneppene. Og sauerbusk kan henge seg opp på høydeskruen. Det kan ikke Gbusk. Men begge siktene er gode nok så lenge det ikke er no galt med de.
 14. høggern

  DFS og diopter

  G-busk later til å være litt bedre mekanisk enn sauerbusk er Jeg har flere av hver.
 15. høggern

  sauer 200 str

  Start på startladning for 9 gram scenar. Eller 144 grain sierra Mk.
 16. høggern

  sauer 200 str

  Spørs litt på hvordan kule som sprer. Er det feks 107 grain sierra så kan det lønnes å gå opp i kulevekt til noe på 139-144 grain.
 17. Hvorfor 8-08 ikke har tatt av? Tja. Sikkert fordi 308w/7,62X51 og 8x57IS finnes?
 18. Noen snakka om at få skjøt 25* av de som skjøt DFS..... eventuelt 5* på 5 skudd av de som skjøt DFS.....
 19. Skutt med kal 22lr, diopter og reim så er det faktisk helt ok å holde 3-6 cm samlinger på 100m med vind osv.
 20. 200str magasin låskasse og bolt godtar 3006, 8x57IS, 308win og 6,5x55 og alt som er på ca samme str som disse.
 21. Er vel ikke mamge som påstår nm255/nm268 er fantastisk. Men den funker. Ss109 samler bedre. Og det samme gjør nok div match-ammo.
×
×
 • Create New...