Jump to content

høggern

Members
 • Content Count

  11,530
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

høggern last won the day on December 6 2017

høggern had the most liked content!

Community Reputation

124 Excellent

About høggern

 • Birthday 06/04/2012

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. høggern

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Jeg sammenligner ikke rovdyr med turister. Jeg sier noen føler at turister kan virke skremmende. Du mener det ikke er reelt? Hva jeg ville følt om en ulv gikk på tunet her? Ca det samme som om en løs stor hund går på tunet her, men sannsynligvis sterkere følelse når det gjalt ulven. En usikkerhet for om den vil vurdere mennesker eller husdyr jeg har i nærheten som noe den vil gnage på. Om ulv blir så husvarm at den lusker rundt husene bør den avlives er min mening. Men betyr det at jeg samtidig kan mene at løshunder generelt kan avlives fordi de lusker rundt husene?
 2. høggern

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Så lenge drapet skjer med skytevåpen så er det utført. Ikke sikkert personen som gjennomførte det kunne greid det med annet redskap, som øks eller tapetkniv feks. Altså vet du ikke om drapet uansett ville funnet sted.
 3. høggern

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Hver gang det skjer et drap med private skytevåpen er ikke det bare en følelsesmessig sak for samfunnet. Så desverre mener jeg du tar feil i din konklusjon.
 4. høggern

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Selvfølgelig er det et kost-nytte perspektiv i alt. Som jeger og sportsskytter er det en vurdering jeg ville tenkt meg nøye om før jeg ber noen ta.
 5. høggern

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Hvem prøver jeg latterliggjøre med mine argumenter? Det finnes folk som har en følt frykt for at turisme skal medføre ulemper eller tilogmed fare for dem selv. Om den er reell eller ikke er ikke saken her. Så istedenfor å påstå jeg bruker hersketeknikk (det er en hersketeknikk i seg selv) så kan du jo heller prøve å tilbakevise det du mener er feil i det jeg skriver punkt for punkt.
 6. høggern

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Interessant vinkling. Om turister forsurer hverdagen til en person eller mange på landet. Skal turisme forbyes? Husk at turister kan jo virke skremmende for noen.... Arbeidsplasser er viktige. Sauebønder legger ned så det hyler. Også i områder uten mye rovdyr. Men skal man se på rovdyr så er det muligens andre rovdyr som tar mye mere husdyr enn ulven uten at det skaper samme engasjementet på kammeret. Og for å ikke snakke om løshunder... men knerter en bonde en løshund (jakthund feks) i forsvar av egne dyr så kommer det noenganger utsagn her på kammeret som grenser til trusler.
 7. høggern

  Ny innenfor lading 6.5x55

  Uten at jeg har notater eller QL her synes jeg det ser "drøyt ut" med 920 msek med 203b, basert på at normas ladedata oppgir 80 msek mindre.
 8. høggern

  Ny innenfor lading 6.5x55

  Jeg har lapua scenar til 1,18. Har og ra super til 93 øre. Har og litt n160 og nc96 som kosta ca186 kr/kg fra ca samme perioden. Kombinert med 25 øres fed 210 så blir det billige patroner. Men... i dag må man alikevel beregne gjenskaffelsespris. Dvs dagens pris.
 9. Jeg har ikke en rcbs. Min har bare en skrue bak. (ser på bilde av rcbs at den har 2 skruer). Fikk den tappen/stiften ut. Forresten prøvde jeg å lage en ny stift av en 3,8mm bor i jula. denne hadde for mykt stål og bøyde seg i tuppen....
 10. høggern

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Da har jeg lest begge rapportene. Interessant lesing. Og det kan se ut som det er enormt med data som er samlet blant utvalget. Ser ut som omtrent det eneste som ikke er målt er hva man synes om banjomusikk vs hva man synes om ulv
 11. høggern

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Det som kunne vært intressant ville vært å kjøre en spørreundersøkelse øst for glomma. og en annen en i et referanseområde langt unna. Men og interessant at det i realiteten er uavgjort for og i mot om spørsmålet blir "er du positiv eller negativ til ulv i nærområdet?"
 12. høggern

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Intressant. Rett under 20% "er negative, mens nesten 3 ganger så mange er positive. I følge Lille Arnes link. Har du en anna link Jegermeistern?
 13. høggern

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Om ulven virkelig gir mange så dårlig livskvalitet som noen fremstiller det som, så vil jeg tro det burde vært hundretusener som ville stemme på partiet.... Og selvfølgelig er det bare et hypotetisk tankeeksperiment.
 14. høggern

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Prøv å start et parti med "vekk med ulv" som hovedparole. Kunne vært intressant å se hvor mange som stemmer på dette...
 15. høggern

  Ulveforvaltning og rettsfølelse

  Hadde de vært like tallrike som kråker hadde man vel ikke klart å utrydde de selv med skuddpremier og innsats. Så størrelsen på bestand har selvfølgelig noe å si. Forresten har det jo vært innslag av ulv her i landet med jevne mellom. Husk at landet er langt og har en lang grense mot finland. Og en relativt kort grense mot russland.
×