Jump to content

høggern

Members
 • Content Count

  11,650
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

høggern last won the day on August 31 2019

høggern had the most liked content!

Community Reputation

164 Excellent

About høggern

 • Birthday 06/04/2012

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Billigste kulene i de to kalibrene er vel enten kuler gjennom skyttelagsleverandører (Holstad, norma, Landrø,skytterkontoret, osv) eller jaktdepotets Nosler CC eller GGG.
 2. Bruk ladedata på boks for 168 grain. Tipper hylsa er ganske full når du nærmer deg max der. Om det ikke er nok fart kan du titte litt på 150 grain ladedata på boks Tar du bilde av etiketten med ladedata på n11 loten din skal du få et enda bedre svar
 3. Er det noen som vet diameter på nål på optimus hiker 111 som har dyse for multifuel/parafin? Og diameter på hullet på dysa.
 4. Nja. Ikke helt lyst til å bruke bensin....
 5. Tja. Nå får man jo ikke skikkelig parafin mer sånn uten videre. Så hva er beste alternativ? Pr i dag har jeg diesel, lampeolje, whitesprite, tennveske og fritidsparafin liggende... Lampeolje blir tykk i kulde har jeg sett så det er en begrensing på dens egnethet. Diesel oser, det er og en begrensning.
 6. Det var jo endel rare 1.skudd på felthold på LS 2019 med kal 22lr på finfelten....
 7. Poenget i henhold til våpenloven er vel ikke hva som er farlig, men hva som i lovs eller forskrift form er definert som farlig.
 8. Det er sånn at noen har finansiert og bygd banene. Det er som oftest et lag. De fleste lag jeg vet om gir ganske bra tilgang for medlemmene sine til å bruke banene. Her jeg bor nå kan medlemmer av laget bruke banen opptil 12 timer i døgnet, 357 dager i året. Det som kreves er at man følger baneinstruksen og betaler medlemskapet sitt. (Sånn har det vært ca alle steder jeg har bodd) Men. Det er og sånn at det fins plenty gjøkunger som "bare skal skyte inn rifla si" men som ikke har tenkt betale hverken medlemskap eller betale for bruk av banen..... En del av de bruker skiver de finner på banen, uten å klistre etter seg, følger ikke baneinstruks osv... for de "skal jo bare..."
 9. Hmm....at 308w løp varer 3x så lenge som 6.5x55 løp er jeg ikke heeelt enig i. 2x går jeg med på ...
 10. Men så lenge man har diopterne på plass vil det bli en merkostnad. Så de som sier det ikke blir dyrere... det gjelder få.
 11. Ja godt spørsmål. Kanskje at noen vil kjøpe så god kikkert at de ser kulehulla på 600m og de som ikke kjøper det har ikke sjans lenger? At noen vil kjøpe kikkerter som tåler å skrus 1000 knepp ila en sesong. Og de som ikke kjøper det har heller ikke sjans lenge? Og... Hva er egentlig problemet med å bruke det som er i bruk i dag? Brukes i skiskyting, match skyting osv. Jeg fikk forresten negativt svar da jeg lurte på om det var ok å bruke snøscooter på birken. Tenkte jeg skulle få meg det der merket. Men dem snakka om at man brukte ski der....
 12. Diopter og forsikte koster som nevnt 3500 totalt. Alt over det er ekstrautstyr som egentlig ikke er nødvendig. Noen må ha briller og det er en anna sak...
 13. Hvorfor skal det egentlig være utvalg. Man konkurrerer jo i skytinga. Om man skal konkurrere er jo noe som er standard greit. For da konkurrerer man i skyting, ikke i utstyr
 14. Busk diopter. Prislapp 3500 med forsikte. om man føler for å standardisere.
×
×
 • Create New...