Jump to content

vingemutteren

Members
  • Posts

    6,971
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by vingemutteren

  1. Rekkefølge pga. Hvordan spenninger fordeles i pipelåsingen. Smøre gjenger... det kan man fint gjøre men da må man huske att oppgitt moment blir høyere enn det man stiller moment nøkkelen til. Tommelfingerregelen for smurte gjenger (der moment er oppgitt for ustyrtelig gjenger) er at man reduserer momentet med ca.30%.
  2. Sist jeg leste Halvautomatiske rifler til jakt liste B, sto det slik jeg husker det at innvilgede løyver etter 1.6.2021 skulle tilbakekalles. Nå står det: Hvis du har fått innvilget løyve til å erverve et våpen som omfattes av forbudet i våpenforskrifta § 4-1 jf. våpenlova § 11 til jaktformål etter den gamle våpenloven, så kan du fortsatt beholde dette. Tidigere gitte løyver til å ha slike våpen er også gyldig etter at ny våpenlov trådte i kraft 1. juni 2021, jf. våpenforskrifta § 14-1 nr. 2. Du har ikke krav på destruksjonspant dersom du leverer våpenet inn til politiet. Er litt forvirret, har de endret mening på sent gitte løyver eller?
  3. Synes det passer å legge in link til politiets retningslinjer for behandling av våpensøknader i denne tråden. https://www.politiet.no/globalassets/tjenester-admin/vapen/retningslinjer-for-behandling-av-saker-etter-vapenlova.pdf
  4. En gjennomgang så langt med tanke på fremtidige søk på problemet (merk at problemet ikke er bekreftet fikset da revolveren i skrivende stund ikke har vert testet i konkurranse). 1. Måneklips ok. 2. Hetter ok. 3. Tennål ok, returfjær til denne knekt/deformert (Ny tennål og fjær montert, tennålkanal rengjort). 4. Ejektorlåsing eliminert på denne (låser med doble kuler da den er bygd for IPSC). 5. Slark tønne/krank ok, men ett shims på hanen er skadet og skal byttes. 6. Klarer ikke se at det er problemer med utdragersporene, god klaring når klips og patroner ligger an mot tønne.
  5. Byttet tennstempel selv om tennstempel var ok, fjæra derimot var bare en skygge av seg selv da den var komprimert inn i seg selv (halv lengde) og særdeles uvillig til å komme ut av tennålkanalen (så ingen grader men endel kruttslam var der).
  6. Har funnet at returfjær på tennstempelet er svært svak, har bestilt ny. Angående resten av punktene synes de være ok.
  7. Varmt vann burde løse opp ammoniakken. Siden ammoniakk er ganske basisk, kan man jo prøve å skylle demperen med eddik for å nøytralisere ammoniakken før en skyller med varmt vann og tørker den.
  8. Apropos magasiner, om jeg husker rett kan/kunne man ha tidligere ervervede 10/22 magasiner med kapasitet over 10sk uten å søke. Fant bekreftelse under 2.6 i rundskrivet, man kan beholde tidligere ervervede magasiner men de er løyvepliktige ved salg. Spørsmålet blir da, hvordan bevise at gamle magasiner er gamle?
  9. Topic folkens? Når jeg leser hva OP skriver og andre ting som er lagt ut om inndragning/beslag av våpen i forskjellige øyemed, kommer jeg hele tiden tilbake til at her mangler viktige deler av historien. 1. Som Vargen sier hender det at Politiet reiser hjem til folk og henter resten av våpen etter en hendelse, uten at det har hendt noe annet enn en i prinsippet mulig eller i verste fall mindre forseelse. I såfall har systemet gått av hengslene da dette går på for å si det enkelt "trynefaktor". 2. Vedkommende som fikk indratt/beslaglagt våpen er anklaget for vold/trusler og det er det mer enn merkelig at det ikke er opplyst om. Dette kan være at samboer / ektefelle / date / nabo og lignende har ytret sanne eller usanne anklager om truende oppførsel/ytringer, i såfall har det som har skjedd en naturlig forklaring. Så hva er det?
  10. Min S&W 610 (10mm auto/40S&W) Eldre Noreen bygd IPSC revolver (DA only) har utviklet ett problem i feltløypa, eller egentlig i alt av hurtig programmer. Av og til låses avtrekker/tønne delvis inn inn i DA avtrekket (4-5 standplasser på siste felt med 40S&W). Som oftest får jeg tønna igang igjen ved å slippe avtrekker litt frem og prøve på nytt men noenganger må tønna fysisk flyttes litt før det smeller. Ikke akkurat ideelt når man skyter på tid, klarer ikke å gjenskape problemet med klikkpatroner i tønna (moonclip). Noen ideer?
  11. Ansvaret ligger hos den enkelte jeger, kontroll biten ligger til det offentlige og grunneier/grunneiers representanter (i dette tilfellet Jaktutvalget som normalt delegerer videre til jaktleder). Problemstillingen er oppbevaring av data utover om det er forevist jegeravgiftskort og oppskyting for storvilt (ja/nei) er det som er den mulige problemstillingen slik jeg ser det. Med andre ord at det er innhentet og oppbevart unødige data om den enkelte jeger.
  12. Mener det er jaktuvalget i grunneierlaget som er ansvarlig, det er jaktleder som organiserer og har datainnsamlingen men om jeg ikke tar feil har jaktuvalget innsyn i nettskjemaet. Mener loven kun gir adgang til å kontrollere at man har aktuell dokumentasjon, ikke at noen utover jegeren selv skal oppbevare slik sensetiv informasjon på dette nivået.
  13. Med tanke på personvernlovgivningen ble jeg litt stuss over at vårt lokale grunneigarlag i forbindelse med årets storviltjakt krever dokumentasjon (per opplasting på nett) for Jegeravgift og oppskyting/våpennummer for samtlige våpen som skal brukes i jakta. Tidligere har dokumentasjon for jegeravgift og oppskyting med hovedvåpen blitt visuelt vist til jaktleder, som så har bekreftet at dokumentasjon er kontrollert overfor grunneierlaget. Dette har jeg overhode ikke noe problem med, men å måtte sende fra seg filer med dokumentasjon til ukjent form for lagring og tidsrom dette blir lagret har jeg en følelse av kan være i strid med personvernlovgivningen. I forbindelse med tidligere verv i skytterlag undersøkte jeg om oppbevaring av lignende men definitivt ikke like sensetive opplysninger hos personvernemda og fikk sjokk over at nesten ingenting av det vi gjorde som service til medlemmene var lovlig. Vi måtte vaske medlemslister og fjerne en mengde historisk dokumentasjon før alt var innenfor lovens bokstav. Er det noen som er oppdatert på personvernlovgivningen og ikke minst hva er normal praksis med registrering av jegere hos grunneiere og jaktlag rundt om i landet?
  14. Fritt sitat fra våre "venner" i pod: Om ett godkjent våpen senere blir tilgjengelig med mulighet for magasin med kapasitet over 10 patroner kan våpenet bli forbudt. De har med andre ord tatt høyde for at våpen som nå er godkjent kan bli forbudt på ett senere tidspunkt om ting endrer seg. Det som er helt klart er at ett våpen som fra produsent er tilgjengelig med patronkapasitet over 10 patroner ikke vil bli godkjent, Henry Homesteader er fra produsent tilgjengelig med magasinadapter for høykapasitets magasin som passer alle modeller og er dermed forbudt i Norge. Man kan flisespikke så mye man vil om at Henry kun leverer rifla med 5 og 10sk magasin, men fakta er at magasinadapteret leveres over disk fra produsent og selv om adapteret i seg selv ikke er ulovlig, gir det mulighet til å benytte magasin med ulovlig kapasitet i våpenet. Man kan være så uenig i dette som man bare måtte ønske men det endrer ikke på fakta. Ikke at det gleder meg men det synes rimelig klart at pod ikke kommer til å godkjenne våpenet slik lov og forskrift er skrevet.
  15. Ikke mulig å få godkjent Henry Homesteader da den kan leveres med Glock Sig og S&W M/P Mag well = mer enn 10 skudds mag kapasitet.
  16. Det er nå noen av oss som er så dustete at vi bruker jakt 1022en i IPSC (ikke alle som har penger til å trene med 223r eller kjøpe ett mer egnetvåpen i 22lr), jeg kan jo alltids sette 1022'n på konkurranse men for mange andre er dette utrolig trist. Jeg skjønner jo politikken i dette, men praktisk sett har de jo begrenset lovlig antall skudd i jaktvåpen til 10 for 22lr, så hvorfor forby den gamle Nylon 66'n med rørmagasin og 3 minutters omladingstid? Skadepotensialet på disse rørmagasin riflene er jo enda mindre enn en 10sk rifle med løst magasin?
  17. Har en Kongsberg mauser jeg berget fra spiker (står kun 1959 på den under merket) i 3006 (M59?). Den har original stokk og diopter (jakt?), tror det knapt har vert løsnet en skru på den på mange år. Ikke vakker men den smeller og avtrekket er ikke fryktelig (original mauser tror jeg). Men den har fortsatt original reim og overtrekk/transportfutteral. Denne har så vidt jeg vet kun hatt en eier før meg (lokal jeger). Kan noe slikt passe for en nostalgisk jeger i 2022? Det jeg vet er at den ikke hadde vert pusset på mange år da jeg fikk tak i den, og at den fortsatt ikke er helt ren etter mye puss (lag på lag slam tambakk). Men jeg tror det nærmer seg stål nå. Pga. at synet ikke holder for diopter uten adlerauge tenker jeg tiden er kommet for å sende den videre på sin ferd, noen som er interessert?
  18. Oppdaget denne glapp dengang for 8 år siden og tar en mega opphenting for å rette på dette . Dette var helt etter hundeloven slik jeg forstår den. Problemet er at Grimm her ikke forstår at uttrykket "Arbeidende hund" som jeg bruker, dekker jakthunder, politihunder, gjeterhunder osv. I lovlig arbeidende aktivitet.
  19. Nå er jeg ikke oppdatert på praksis etter at våpenlov og forskrift ble endret, så korriger meg gjerne. Men om tidligere rundskriv fortsatt er noe å gå etter er der ingen grunn til å innvilge en slik forespørsel. Delvis fordi 44m ladet med 44spesial lovlig kan brukes i både mag 2 og revolverfelt. Det kan også tenkes at de avslår med begrunning av at 44m ikke lovlig kaliber i revolverfelt (For høy faktor, og tradisjonelt har mange våpenkontor tolket magnum kaliber etter navn på patronen og ikke hva man faktisk lader revolveren med). P.s. ble ikke 50 kaliber forbudt ervervet til nsf for en tid tilbake? Lovlig å konkurrere med men ikke å erverve om jeg husker forslaget rett.
  20. Hæ? Ett skudd nokk? Ja en sjelden gang, men skjer det skade er den ikke reversibel. Basert på erfaring (Høreapparat bruker og tinitus plaget), er reflekterende flater i nærheten av der ett skudd avfyres drepen for ørene. Stående ute på ei grasdekket mark oppleves ofte et dempet skudd som ikke så ille. Om en står lent opp etter en vegg eller stein, er opplevelsen rystende. Jeg er ikke engang sikker på om Optime 3 og propper er nok, spesielt ved bruk av brems. Om det er en ting jeg ville ha endret på i mitt liv, er det å gå tilbake til mitt 18 årige selv og vist meg hva prisen for å kippe av hørsel verna når jeg jakta med hagla var. Jeg unner ingen å miste hørselen, og muligens verre slite med piping i ørene til alle døgnets tider.
  21. Men dessverre fortsatt like aktuell.
  22. 8 års bump og en liten oppdatering: Utkast sterkt forbedret med en vanlig Savage fix, byttet stålkula i ejector til en som er litt større (Rett og slett en kulelager kule). Edit, utrolig hva man har liggende av info: Savage extractor detent ball diameter. Org .120" (3.048mm). upgrade .140" (3.556mm). Byttet også til en ettermarkeds avtrekk, så avtrekket ble mere levelig (Rifle Basix Sav1). Forbedring som ikke er gjort er: Borre ut framstokken og lime inn en karbonpil (les rør) for å stive av original stokken. Eller bytte stokk til en for løst magasin Problemet er å finne en stokk som passer meg som samtidig er like lett som original stokken, og er billig (Så ikke noen MDT HNT26 Chassis på meg). Å tigge til seg en ødelagt pil er nok enkleste løsning (og bortimot gratis).
  23. @BigBore Ser ut som den er som min Lyman Gen 5 og det meste av slike maskiner, man setter maskina på bordkanten og dropper rett i krutt boksen.
  24. Interessant å lese gjennom denne gamle tråden, i dag er jaktvåpen garderoben på 8 våpen og DFS medlemmer må nå dokumentere aktivitet ved erverv av konkurranse våpen. Jaktvåpengarderoben har blitt justert til ett nivå som de færreste vil nå taket på, og det kan søkes på flere enn 8 ved behov (Bra). Godkjente Jaktvåpen med 1/2auto mekanisme er redusert (Ikke uventet). Krav til aktivitet er for de fleste ikke skjerpet, men ser nå ut til å håndheves mer for alle konkurransegrener (Bra). Krav til alarm ved oppbevaring av flere enn 25 komplette våpen i husstanden, er nå innskjerpet slik at også våpendeler teller med. Ihvertfall tolkes det slik i Møre og Romsdal politidistrikt (Ikke bra). Fortsatt er det uklart hvor grensen går mellom bruk av våpen til forskjellige bruksområder, og hvordan dette eventuelt blir/blir ikke håndhevet (Ikke bra). Ferre våpenkontor og større politidistrikt, fører forhåpentligvis til en mer ensartet håndheving av lov/forskrift (Bra). Men det er fortsatt forskjeller på tolkning av den nye våpenforskriften i de forskjellige politidistrikt inkludert POD (Ikke bra). Tiden det tar å få godkjent en våpensøknad, er flere steder mellom 2 og 3 måneder (Ikke bra). Der har også endelig blitt aksept for at våpensøknader må digitaliseres (Veldig bra). Tommeskruen har blitt strammet enda ett hakk eller to, og viser at myndighetene følger med på hva vi gjør. At de har lettet litt på enkelte ting, forandrer ikke på totalen. Alt i alt har vel verden gått ett steg bak og minst to frem (Håper jeg).
  25. Begrunnelsen er at alt som forsinker tilgang til våpen i en gitt sinnsstemning, drastisk reduserer gjennomføring. Selv så lite som 10sk kan utgjøre en forskjell, så......
×
×
  • Create New...