Jump to content

Polardego

Members
 • Content Count

  3,364
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Polardego last won the day on November 9 2020

Polardego had the most liked content!

Community Reputation

149 Excellent

About Polardego

 • Birthday 04/17/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Man kan vel lade en mer rettvegga patron til et høyere trykk enn en patron som er mere kon?
 2. Nå går vi skikkelig OT her, meg WWF er motstander av blyammunisjon siden det kan føre til store skader på dyr eller mennesker. Er det ikke nettopp derfor slik ammunisjon benyttes i krig eller på jakt?
 3. Appropå kort løpslengde i 6,5x55. Er det noen som har blitt bøtelagt, fått forelegg eller blitt straffet på noen andre måter for å ha jakta med en så kort pipe at man ikke klarer kravet? Eller er det nok en kammerproblemstilling? Det må jo være et veldig stort juridisk problem siden det nevnes veldig ofte?
 4. Kjøp ikke BC hvis du har tenkt å jakte i kuldegrader. De knekker veldig lett. Vortex er litt dyrere, men varer også mer enn en vinterjakt.
 5. Polardego

  Sakoklubben

  I tillegg er den mye finere.
 6. Er det 223? N140 blir kanskje litt tregt for en så lett kule, selv med N133 blir det komprimerte ladninger.
 7. Jeg er ikke negativ til kikkerter som er produsert i Japan. Terra ED 8x25 og 10x25 er produsert i Japan og de er bra i forhold til prisen, men de større søsknene som er produsert i Kina er ikke like bra.
 8. Sist jeg testa samling var etter at jeg kjøpte nye hylser, var vel i oktober. Fire treskuddsserier med snitt på 14 mm. Den dårligste var 18. Fornøyd med tanke på hvor dårlig jeg er å skyte for tiden. Det beste er at det første skuddet med kaldt løp treffer der det skal.
 9. Hva er verst av disse to scenarier: 1. Har alt på det tørre og ha innbruddstyver tar dine våpen. 2. Ha alt på det tørre og politiet tar dine våpen. Tror jeg hadde valgt alternativ 1 ti av ti ganger.
 10. Antar det er en treningssak, men da jeg var med i et skytterlag så gikk i alle fall kvaliteten ned når det begynte å bli for mange skudd på trening. Det har kanskje en hensikt å trene uansett, på jakt hender det jo at man er veldig sliten når man endelig får skuddsjansen. Både med hagle og rifle.
 11. 12-16 år, div luftgevær. 16 år. Brno Mod 2. 17 år Brno 304 12/70-5,6x52R. 18 år Tikka M65 Sporter 6,5x55. Husker ikke rekkefølgen på resten. Skjøt veldig mye med luft og salong, ganske mye med 6,5.
 12. Det jeg mente var sammenlignet med stokken uten tommelhull. Den finnes i to modeller.
 13. Spør for at jeg har fundert på Boyds At One med tommelhull. Leser at den uten er veldig firkantet og ikke spesielt komfortabel.
 14. Hvis man ikke stikker tommelen inn i hullet når man skyter det første skuddet da har man for det første kanskje ikke 100% tro på at man lykkes med det og for det andre har man ikke like god støtte.
 15. Hvorfor er tommelhullsstokk så populært? Er det det estetiske? Er de lettere? På en vanlig jaktrifle hvor det kan forekomme behov for et raskt oppfølgingsskudd eller to så er vel ulempen ganske stor?
×
×
 • Create New...