Jump to content

Polardego

Members
 • Content Count

  3,208
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Polardego last won the day on April 27 2019

Polardego had the most liked content!

Community Reputation

85 Excellent

About Polardego

 • Birthday 04/17/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har en gammel Zeiss Conquest 4,5-14x44. Har aldri hatt behov for lys. Tror man kan få ganske mye brukbart til dagsjakt for 3-5,000, spesielt på bruktmarkedet. Jeg skyter de fleste rypene med 6-7x på kikkerten, men noen få ganger vrir jeg opp til max. Se etter 3-9, 3-12, 4,5-14, 4-16 eller lignende med et ikke altfor tjukt retikkel. Selv om ikke mittt sikte har premiumoptikk så merker man forskjell på kontrasten mot billigoptikk på morgenen og ettermiddagen/kvelden når det er overskyet. På mitt gamle sikte kunne det hende at jeg så rypene i kikkerten, men ikke i kikkertsikte. Hadde da en Bushnell 3-9x40, men det er 20 år siden, så optikken har helt sikkert blitt bedre på de billigere modellene.
 2. Den mørke skyen i horisonten heter EUs blyforbud som sannsynligvis snart er her
 3. Fisker også, så det blir da fra mai til mars
 4. Når være bensin og ikke for tung.
 5. En kompis kjøpte en eldre Brno i 22 Hornet i vinter. ZKW tror jeg den heter. Den går veldig bra, men bare med RWS helmantel. Både fabrikk og hjemmerulla. S&B var et blindspor, men han har ikke testa Sierra. Han hadde planer om å teste med 50 gr Sako FMJ og N120, men jeg vet ikke om han gjorde det.
 6. Ja, de går rett ned, men jeg fikk samme effekt med 55 gr Sierra Blitzking blyspiss som var ladet til 850 m/s for å få samme treffpunkt og kulebane som 55 gr Hornady FMJBT.
 7. Har skutt noen få rever med 40 gr V-Max i rett over 1000 m/s. Gjennomskudd på samtlige. Men, det var ganske små rever
 8. Det det to grunner til at jeg ikke vil ha diesel: 1. Veldig høy årsavgift på gamle dieselbiler i Sverige. 2. Her jeg bor er det iskaldt på vinteren og jeg vil ikke ha dieselvarmer.
 9. XC70 er uaktuelt som bensin.
 10. LC er i en helt annen prisklasse, det samme er Wrangler. Jeg blir nok ikke å kjøre noe offroad, bare på dårlige skogsveier.
 11. Den med turbo heter vel 2.5 XT? De finnes, men den er vel veldig tørst?
 12. Skal se om jeg finner en ok Forester med 158 HK. Sett litt på YouTube, den kan heves to tommer uten at den tar skade. Da får man også også plass til litt større dekk. Kanskje Cooper Discoverer, det funker vel? Har en Jeep Cherokee stående i hjembygda, det var en bra jaktbil, men det var også mye skruing. Skal sjenkes som delebil til en annen her på forumet.
 13. Ja, har bensin. Den krever turtall hvis det skal hende noe litt fortere, men jeg synes ikke det er problematisk å kjøre forbi biler i sjette gir. Bor i Sverige og her har Forester 158 HK fra ca 05/06. I fjor høst fikk jeg tips av en kollega hvor jeg skulle jakte tiur, men jeg kom ikke fram dit med Passaten, det skapte under hehe tiden. I hjembygda i Norge er det også en dårlig skogsvei hvor den siste kilometernen setter stopp for Passaten. Irriterende hvis man bare skal ta en rask tur etter rypa.
 14. Har du den med 150 HK? Har en 2010 Legacy som fruen kjører med, den er bedre enn Passaten på det meste, bortsett fra at den er tørstere, har litt dårligere seter og ikke har varmetråder framme. Den sitter bedre på alle typer underlag og tar seg fram langt bedre. Den er mye mer stabil på ubrøytede veier. Har regnet litt på hva bilholdet blir å koste og det blir ganske likt med mine årlige 20,000 km. Bor i Sverige og betaler nesten 5,000 i årsavgift på Passaten, litt under halvparten på Subaruen. Har hatt Passaten i to år og det har blitt ganske mange tusenlapper på deler.
×
×
 • Create New...