Jump to content

Polardego

Members
 • Content count

  3,014
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

35 Excellent

About Polardego

 • Birthday 04/17/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Polardego

  Forskjellige firehjulstrekksystem.

  XJ har vel ikke Mercedes? Tror man bare kan velge mellom 2,5 liter VM motori fra Italia og en fransk 2,1 liter. Jeg har den siste. Den duger faktisk til jakt- og fiskebil, har i alle fall AC 😊
 2. Polardego

  Forskjellige firehjulstrekksystem.

  Audis egen Quattro med Thorsen er bra, men en A4 Allroad blir for liten og en A6 Allroad for dyr.
 3. Polardego

  Forskjellige firehjulstrekksystem.

  Har en gammel XJ hjemme i Norge med en europeisk skitdiesel. Passer ikke helt som familiefrakter på Nordkalotten
 4. Polardego

  lyddemper til 222.

  Vil ikke starte en ny tråd på omtrent samme temaet. Hvilken demper er den letteste til småkalibre som feks 223?
 5. Polardego

  Forskjellige firehjulstrekksystem.

  Problemet er at man vil kombinere framkommelighet, komfort, pålitelighet, forbruk, pris og ikke for høye avgifter. Har pratat med en tidligere kollega i dag som kjøpte en ny Passat Alltrack i 2014 og er fortsatt veldig fornøyd med den. Prata også med en snøscooterkompis fra tiden jeg bodde i Norge. Han kjøpte en ny Outback i fjor og er kjempefornøyd. Han drar ofte henger med Nilapulkan + snøscooter om vinteren. Eneste han klager på er litt slapp motor. Det som er negativt med den nye Outbacken er etter som jeg forstår at man ikke kan slå av ESP og airbag på passasjersetet. Bor i en liten bygd utenfor en liten by i Nord-Sverige. Kommer til tider ganske mye snø her og vi er ikke først prioritert når det skal brøytes på morgenen. Har dessuten 600 km til hjembygda mi i Norge. Er der 2-4 ganger i året. Tung henger i påska med fullpakket bil. Skal over fjelloverganger på vinteren.
 6. Polardego

  Forskjellige firehjulstrekksystem.

  Planlegger å bytte bort min 2010 Legacy. Har tenkt litt på Passat Alltrack, ca 2015. Er litt redd for at jeg bytter ned meg når det gjelder firehjulstrekk. Har testa litt mot svigerbrors 08 Octavia. Tungt henger, 20 cm snø og is under. Han hadde ikke en sjanse selv om han hadde nye Hakka 8 dekk og jeg et par år gamle Continental. Har kjørt ganske mye med en Caddy på jobb, er vel ca 08-09 modell. Den understyrer og man får firehjulstrekk ca et halvt sekund for sent. Med Subaruen kommer rumpa ut når man gasser, Caddyen går først rett fram. Dessuten kan man kjøre lange, deilige sladder med Subaruen når man slår av ESP. Er nyere Haldex bedre?
 7. Hør med Rafdal, jeg hadde 6PPC planer for 15-20 år siden. Mener å huske at man kunne åpne enkelte. Om det var L461 eller 491 husker jeg ikke.
 8. Polardego

  Riflepakke i 223?

  Har to kamerater med T3 lite i 223. Bra våpen,men det er litt kjedelig med en så liten patron i en kasse som tar feks 300 win mag.
 9. Polardego

  Sako Vixen-klubben

  Svenskene og sine millimeteroversettelser...25 er ikke 6 mm.
 10. Polardego

  Sako Vixen-klubben

  Byttet mitt 222-løp pga at jeg ikke fikk tilfredsstillende presisjon. En her på kameret planlegger et 222-løp i sin M595. Etter å ha vært gjennom en haug med kalibre er han tilbake der han startet for nesten 30 år siden.
 11. Polardego

  Kuiu

  Ser de har Dermizax NX membran, det er vel det samme som toppmodellene til Bergans? Synd de ikke hadde en litt mørkere kamo.
 12. Polardego

  Sako Vixen-klubben

  Har en lavt montert Conquest 4,5-14x44 på min, synes ikke den er i veien.
 13. Polardego

  Riflepakke i 223?

  Skal man jakten fugl så er 1 moa et absolutt minimum. Jeg hadde ikke vært fornøyd med 30 mm på 100 meter.
 14. Polardego

  Redde en gammel Ajungilak syntetpose.

  https://xxl.se/helsport-sarek-winter-v-sovsack-fiber-svart/p/1121005_1_style Hva tror dere om den? Er 172 cm, lengda burde vel være perfekt. Brukes vel mest på fjellrypejakt i september og oktober. Slutt på overnatting på vinterjakta. Heltene er gamle og krever litt mer komfort 😊 Veier jo litt, men vi går som regel bare i 1-2 timer før vi telter.
 15. Polardego

  Redde en gammel Ajungilak syntetpose.

  Gidder ikke å bære en vinterpose på sommeren 😊 Har allerede en kompakt sommerpose. Ajungilak Compact Summer tror jeg den heter. Tror jeg kjøper en ny, får se etter gode tilbud.
×