Jump to content

REVEJAKTA 2011/2012


jmonsen

Recommended Posts

Grattis Ripp! hadde 3timer i glugga i går kveld, men det var stille. Får nok prøve en økt igjen ikveld mellom 19og 21.30 (dama skal på nattevakt :( )

Prøvde noen sånne "Magic Warmer" saker i hanskene i går kveld, funka veldig bra, var god og varm på finga igjennom hele økta, prøvde også et tips jeg fant her inne, hadde tynne damestrømper under raggsokkene, frøs mye mindre på beina enn jeg pleier.

Link to comment
Share on other sites

jakter med browning-xbolt 223 :D bruker silver balistik tip. 3 reven eg skyter med denne rifla og patronen.. Viser seg at det ikkje er den beste patronen når det gjelder og ta vare på skinn, da det alle gangene blir utgangshull på litt større enn ein 20 kr.. utgangshullene i går satt 2 cm ved siden av kvarandre, så blei eit lite krater der ja :( takker. Tolmodighet lønner seg! :D

 

normal_DSCN2442A.jpg

Bilde lagt inn jmonsen

Link to comment
Share on other sites

Da har jeg en nyhet ang. den åtevarsleren som er omtalt noen poster lengre opp her, jeg har i dag modifisert den med lengre antenne på sensoren som skal monteres på åta, og da fungerer den mye bedre på sending.

Jeg skrudde opp lokket og plukka forsiktig ut printen under batteriet, der ligger det ei ledning som er antenne.

Denne lodda jeg ei lengre ledning på og stakk den ut i ett hull på undersiden som jeg bora.

Lima rundt etterpå med limpistol for å få det helt tett.

 

Nå funker den selv om den sto inne på kjøkkenbordet, og da gikk jeg minst 80 m unna.

 

OBS. skal en plukke den i fra hverandre så vær forsiktig, det er skjøre saker inni der.

Link to comment
Share on other sites

Da datt det en veldig liten tispe for meg i natt.

 

Var spennende natt i glugga , halv 12 kom det en diger sugg ut på et jorde , men siden vinduet bare lar seg åpne 90 grader ut fikk jeg ikke skutt den hehe

 

30 min etter på kom samma suggen med følge opp igjen men nå satt begge to bak ei diger osp, tok ikke sjangsen på og fyre av gjennom en masse kvister hehe

 

Så ble det stille i 1 time før denne kom og plukket hundefor.

 

nosler BST i 6.5 rett hjem og lights off på 50m

 

Utrolig liten tispe, se i forhold til skoen min

IMG_0413.jpg

Link to comment
Share on other sites

sesongens første bom var ett stikkord for natten.... :trist: liten rev,på størrelse med ei mellomstor katt.....var lenge i tvil om hva det var slags dyr pga størrelsen selv med måneskinn....men fant fort ut at det var en pygme rev..den satte seg,og jeg sendte et skudd mot den,og antagelivis begynte den å gå akkurat i det skuddet gikk.... :roll:

var nede å såg om det var skadeskyting,men ingen blod eller hårrester....revsporene var like store som en katt sine, sikkert ei lita tispe av årets produksjon....

Link to comment
Share on other sites

Satt oppe til halv tre i natt uten å se noe, la meg og satt min lit til varsleren, men det skulle jeg ikke gjort :trist: Hadde vært en rev som ikke eksponerte seg foran sensoren.

Tok en ravn som trøstepremie på morgenen, hjalp litt.

 

Broren min tok en hannrev natten før, hannrev på 7,3 kg. Terrenget vi jakter i ligger 15 mil fra bostedsdaresse så blir litt begrenset hvor mye tid vi får jaktet, likevel har det blitt 9 til nå denne sesongen og flere skal det bli.

 

Terrenget er på ca 10000 mål vi har ute 2 åter og driver litt lokkjakt og hundejakt i tilegg.

Link to comment
Share on other sites

hærregud ka arti:

E å en kompis for å la oss 100m unna et rævhi som e vest om. D va akkurat bynnt å sjømmes, og vi la oss me 50m mellomrom så vi dækt kværsin vei på elva. E lokka me dødskrik av fugl, og etter 5 min kom d en ræv tuslanes imot me fra hiet. Slapp den inn på 30m og ga den ei kule fra 17HMR medt i brøste. Den tippa tvært den :) Så gjækk d 10sek så small d hos kompisen min. E fækk en stor hannræv, kompisen ei lita tispe..... KANONARTI.

Nr. 18 førr me, og nr. 4 førr han kompisen

 

Brukt denne fløyta:

1zxjc.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ble ei lita økt ikveld og, ingen rev å se, har ikke vært det de siste 3kveldene, tusla litt nærmere åta og titta litt rundt, masse ferske spor, minst to individer, bare å smøre seg med tålmodighet med andre ord. Er det slik at etterhvert som kveldene blir lysere at reven kommer senere ut fra hi etc? har sett endel rev her nede, men ingen sålangt etter kl23 på kvelden. Viltkamera må ut igjen :D

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville satsa på å bygd en selv :winke1: er et par tråder her på kammeret om det :winke1:

Var selv ute i natt men så ikke noe. Var stiv kuling og snøvær så reven foretrakk nok å holde seg i le i skogen istede for å gå utpå jorda, men prøver på nytt når været bedrer seg :smile:

Link to comment
Share on other sites

Da datt det jammen en rev på åta.

Kl 12.30.

Den var virkelig stygg. Hadde mye skabb, noe som er igrunn rart. Jeg har hørt en vandre historie om en skabbrev her i bygda.

Jeg og min onkel har vell skutt mange hundre rever gjennom åra, ingen skabb.

Skjøt den med 3006 helmantel, tomt for bly, så skaut den tvert igjennom nakken, men den sprang så jeg sprang etter med hagle og fikk avlivet den etter 2 km sporing.

Ikke noe bilde for jeg brente den med engang. Mye hunder som går rundt.

Link to comment
Share on other sites

Er det noen her som har prøvd med åte langt inne i skogen? :) Det ligger 3 store myrar eit par kilometer inne i skogen der me jaktar og den største er vell ca. 400 meter lang, og eg har tenkt at kansje eg kunne prøvd meg med å laga ein gapahuk der og ha åtet ca. 70 meter fra og jakte når det er månaskin :D , men kordan skal eg gjere det med foring på åtet? :? Skal eg berre fore mykje ein til to gongar i måneden eller :?

Link to comment
Share on other sites

Har satt opp et sånt pop-up telt på en hogst flate et stykke inn i skogen. Kan velge hvilke vinduer som skal være åpne og da skjemer det mye mot vind, men varmt blir det ikke :roll: påsteringpose eller sovepose er et must. Satt i

-23 i 5 timer sist helg og det gikk greit. Kan godt begynne å fore med en gang, men brunsten er i gang mange steder så det blir kansje ikke den store trafikken med det første.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...