Jump to content

ungjegern

Members
  • Posts

    399
  • Joined

  • Last visited

About ungjegern

  • Birthday 11/22/1997

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ungjegern's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei! Har ein Zeiss Conquest HD5 3-15X42 der det virker som paralaksejusteringa er blitt ødelagt. Noken andre som har hatt dette problemet? Og kor kan eg gå for å få det fiksa? Begynner å haste i og med at det er berre ein god måned til hjortejakta!
  2. Hei. Noken som veit om picatinny skinne til tikka t3 passer på tikka m695? Mvh Svein
  3. Hei. Går å lurer litt på å få meg en Wachtelhund til bruk på hjortejakt. Er det sånn at denne hunden vil finne dyret og jage i 5-15 min og så komme tilbake? Og kan den brukes til ettersøk? i band altså. Hva er prisen på kvalp? Og hvem oppdretter Wachtelhund? Takk for svar.
  4. Kaliber: 6,5x55 Kule: scenar 6,5gram Rekrutt Ladning: Rekrutt Hastighet: 810m/s Avstand: 50-150 Resultat: middels Vilt: gås Kommentar: fungerer OK om ein ikkje treffer solide bein, bør helst tenke seg om to ganger før ein slepp skuddet, då ein bør plassere det taktisk i nakke/hals om ein vil ta vare på alt av kjøtt. Kaliber: 22lr Kule: lapua helmantel 40grain Ladning: - Hastighet: 310m/s Avstand: 30-160 Resultat: bra Vilt: kråke, måse, andefugler osv Kommentar: fungerer veldig bra om ein plasserer skuddet riktig midt i maskinrommet, eller i vinterbilder, då dett fuglen innen 3-5 sek. Også har du alt av kjøtt igjen på fuglen! Har hatt litt dårlig effekt på måser, men det tror eg kan være en pga faktorer som langt hold med litt vind osv dom har gjort skuddplassering vanskeligere.
  5. Hei. Har vert litt for slapp med våpenpuss i høst/vinter og no har eg fått mange små rustprikker utenpå løp og låskasse på ei tikka m695 ss. Noen som har tips til hvordan eg kan fikse dette? Takk for svar!
  6. Yes yes... har vore lite skyting med meg etter jul, men no truuuuur eg det skal ta seg litt opp forhåpentligvis. Var å skøyt meg inn i dag før jaktfelt på søndag. Heilt OK samlinger på 100 meter, og sjøl om det er litt "ubehagelig" å skyte med mindre enn 4x zoom på 100 meter så treffer eg ganske bra. Prøver å skyte litt ned på mellom 2-3 ganger zoom også. Har ikkje blitt noke langholdskyting enda, men blir kanskje snart skyting på 200 og 300 meter vertfall, så får vi ta det derfra og se om eg treffer i det heile!
  7. Hei! Er det løyver på sel i Hordaland på denne tida? Og kor lenge varer jakta? Er ein 17 år gammal gutt som har veldig lyst å prøve meg på seljakt, og må da selfølgelig ha noken med meg.. Kor kan eg søke om fellongsløyve på sel? Og kor i Hordaland er det evt sel å jakte på? Visst noken har løyver og bil ta meg med seier eg ikkje nei til det!
  8. Du hadde rett M67 var på Clas olson og fikk meg ett sett som inneholdt 9/64 så nå er buen innskutt på 12 meter
  9. Hei. Har skaffet meg bue med ett PSE trepinsikte og whisker bisquit pilhylle. Skulle stille inn sikte i dag, fant fram umbrakosett i tommer og mm, men nei... Ingen passet! Er det ett spesielt umbrakosett eg må ha eller er det eg som er heilt evneveik?
  10. ungjegern

    Sauer 404

    Jepp! Ser vertfall ut til at kikkertskifte skal kunne gå uten at treffpunktet forandres. Men blir vell kansje like dyr montasje som til blaser då... Har hatt tysk før, men forstod lite av det som stod der...
  11. ungjegern

    Sauer 404

    Synest den ser riktig flott ut eg! http://www.jaegermagazin.de/index_dyn.p ... ectID=5432 http://waidmannsheil.nl/2015/01/22/de-nieuwe-sauer-404/
  12. Medlemet frå Ølve er fetteren min, var og skulle prøve buen hans, men den var litt tung for meg. Men han har ein litt eldre compound bue som er 55lb som eg skal kjøpe sikte, pilhylle, og peep til, men må få noen til å montere peepen for oss
  13. Pr i dag er eg 183cm høg og 64kg, vil tru eg burde ha ein bue på 40-50lb etter det dåke seier.
  14. Er det sikte på den browningen på xxl?
  15. Åja, hehe.. Her er link til alle tingene: Bue: http://www.bueutstyr.no/mission-compoun ... enace.html Sikte: http://www.bueutstyr.no/cartel-midi.html Peep: http://www.bueutstyr.no/radical-peep.html Release: http://www.bueutstyr.no/allen-caliper-releaser.html Piler: http://www.bueutstyr.no/easton-xx75-cam ... skaft.html
×
×
  • Create New...