Jump to content

The Kid

Members
 • Content Count

  1,649
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by The Kid

 1. Da har jeg fått brev i posten der det sto at saken var henlagt for min del i saken.
 2. Nå, har jeg fått lov til å slakte til eget bruk hjemme i uthuset mitt. Har fått beskjed om at jeg må sende mail til mattilsynet, og at det da blir notert at det slaktes hos meg. Tror jeg står oppført som at jeg er dyre holder. Angående anmeldelsen, har jeg ikke hørt noe fra myndighetene. Men jeg har fått innvilget våpen i etter tid, så da går jeg I grunn utfra at jeg ikke hører noe mere heller.
 3. Det var ei original tikka pipi i en 695. Var loggført over 22000 skudd med før jeg fikk den. Og den samlet på klisterlappen helt til den ble byttet ut..
 4. De har jo ikke tatt beslag i noen ting. Har fortsatt ikke hørt noen mere fra dem, dette er vel over et år siden nå. Vet ikke hva som skjer videre i saken enda.
 5. noen som gidder og forme en søknad, for meg? så skal jeg sende den inn og holde dere oppdatert her inne.. Jeg fikk et klart svar igjen i dag av pyroteknisk avdeling i DSB.. KUN virksomhet som får dispensasjon til å oppbevare mer en 5 kg røyksvakt krutt. Og denne skulle brannvesenet godkjenne.
 6. Jeg ble anmeldt ja.. om jeg er siktet osv det vet jeg jo ikke.. har fortsatt ikke hørt en dritt fra politiet ang dette.. Så får slenge inne en våpensøknad, så blusser vel dette fort opp igjen skulle jeg tro.
 7. Jeg har fortsatt ikke hørt noe frapolitiet i denne saken. Hvorlenge kan saken ligge inne hos dem før den på et vis blir foreldret? Jon Yngvar
 8. Hei, hvem kontakter man får å søke om disposisjon for og kunne obevare mere en 5kg? Jeg har prøvd våoenkontoret, brannvaktan og DSB. Og ingen av disse kan gi meg nien klare svar. de sier det at det kun er virksomhet som får slike dispensasjoner.. Stemmer dette? Det var nytt fra 1.januar fikk jeg beskjed om fra brannvesenet. Hvordan går jeg frem for å søke, og hvem søker jeg til? Mvh Jon Yngvar
 9. saken er ikke avklart enda. Vi ble anmeldt til politiet. og har været i avhør.. Har ikke hørt noe fra politiet enda. Det begynner å bli lenge siden nå..
 10. Politiet sjekket ikke noe, de spurte ikke om noe. Brukte blitz boltpistol. Tror saken roer seg for min del.. Var vist slakteren som hadde hjulpet alle de andre de var på jakt etter.
 11. Jeg prata med advokat og han sa vent til du ser hva de kommer med. Hva du eventuelt har gjort galt.
 12. Har nå fått forståelse av at han ene som slakta hos meg, er i søkelyset.. derfor de slo til mot oss, da han var der. Imponerende at de viste han var der, men er en i søkelyset så er en ikke trygge..
 13. Måtte spørre om det samme.. om mattilsynets var så redde, men de var bare med som opservatører, politiet sa kun hei, når de kom.. ikke noe mere.
 14. Jeg har ikke vært med på slaktingen av andres griser, det har de gjørt selv, jeg har bare låst opp og reist igjen. Griseeierene har for det meste vært med på dette selv. De hadde ingen ting å utsette på lokaliteten min, med sakkyndig godkjent taljer for inneværende år 2016. Og sakkyndig kontroll av slakteskrev, løftestropper osv. Dette er ikke et krav privat en gang. Håndtering av slakteavfallet var greit. Fryst ned og kuttet i blokker på saga mi. Det blir fin hundemat, denne hundematen får min far til sin hund. Så det var greit. Og grisene ble vurdert, de så veldig fine ut sa
 15. Må å få legge til at mattilsynets ikke var noen hissige sure folk, så jeg fikk ikke et negativt inntrykk av dem. Det er jo noen som hadde klaget, og det er jo en fordel at de rykker ut for å sjekke hva som skjer da. Om det var nødvendig med 4 politi var kanskje litt i overkant, men de sa ikke noe, de bare observerte. Skjønn og mattilsynet skal faktisk få lov å stå i samme setningen i denne tråden..
 16. Mattilsynet var kjent med hvor disse 20 grisene gikk. Transporten av grisene var grei sa di. Riktig merking av henger osv.. Det var at slaktinga var utført hos meg. Den skulle ha skhedd på gården der grisene hadde blitt fóret opp.
 17. Prøvde jo å sjekke, fant ikke noe om det å slakte Hjemme. Det jeg fant har jeg kopiert i første innlegget.
 18. Tar kontakt med advokat til mandag.
 19. Ja, de var til og med i sivilt.. så de måtte vel skifte først. Jeg trodde hjemmeslakting var at det i all hovedsak var til privat bruk. De ville ha det til at siden vi slakta og parterte det i mitt uthus, så var det virksomhet. Så var det at vi frakta levende griser til meg og slakt de der, som var galt. Så spurte vi om hvis vi drepte de på gården, å frakta de hjem,om det var lov? Nei da ble det nedskjærings virksomhet. De virka veldig usikre, da vi spurte om hvor dette sto.. De viste ikke, og ringet frem og tilbake.. å valgte og ikke beslaglegge grisene, men fikk beskjed om a
 20. Hører jeg noe mer fra dem, så er jo dette advokatmat.. Har ikke hodet til sånne ting.. som ikke står i klar tekst når en prøver og søke dette opp i forkant..
 21. Nå er ikke jeg flink til å skjønne/tolke paragrafer Så derfor må jeg spørre om det jeg har gjort er ulovlig? Jeg klare ikke lese dette ut i fra lovdata.
 22. 20 griser over flere dager. (5 dager) Ikke på en dag.. Jeg har ikke selv vært med på alle dagene, bare låst opp og de som eier grisen har vært . Det har heller ikke vært noe betaling for jobb her kun for fór. Dreit meg vel ut med å si at det var bedre å stå hos meg, og at jeg har alt det nødvendige utstyret,det lønner seg ikke å være grei tydeligvis..
 23. Får jo ikke greir på hvem som har tipset..
 24. Trekiner ble ikke nevnt. Det ble spurt om hvor de kom fra i utgangspunktet, Dette visste vi ikke så det var greit. De viste hvor grisene hadde vært også, så det ble ikke noe rundt det. Men det de hang seg opp i var at vi hadde slakta før og at det ikke var lov å flytte grisene, bort fra gården og inn i et uthus. På en annen eiendom, men til et godkjent slakteri hadde vært greit. Fikk ikke noe penger, dette var våre 3 griser som ble slaktet i dag, deriblant min julegris.
×
×
 • Create New...