Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

martinJ

Members
 • Content Count

  1,490
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About martinJ

 • Birthday 04/23/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. martinJ

  MC hagler

  En kompis av meg rydder i disse dager dødsbo etter sin svigerfar, i denne anledning kom han innom meg med noen hagler. Hagler er ikke helt mitt bord selv om jeg må tilstå å eie en. Haglene det er snakk om er 2stk MC kaliber 12, hvorav den ene har 2løpssett. (trap og skeet) Haglene var tighte og fine i låsing, treverk og nettskjæring bar preg av noe hard bruk og lite kjærlighet, løp hadde noe rust utvendig men så ok ut på innsiden. Låsen/låskassa (sikkert feil ord) så bra ut er blånert og har ganske pen gravyre. (tror dette er ganske standard gravyre på disse da jeg har sett flere tilsvarende) Disse er dog ikke strøkne og jeg lurer på om noen her inne kan gi noe hint om verdi og salgbarhet.
 2. Galte er det gamle norske ordet for råne. Hvordan denne har kommet hit er det vel ingen som får noe svar på. Enten har den streifet langt. Ellers kan den jo ha rømt fra villsvinfarmen i ådalen.
 3. Hei, har ikke mye kjennskap til dette, og jeg er ikke skytteren, men det er veldig nære der jeg bor Kjenner skytteren og dette villsvinet antas å ha holdt seg rundt eiendommen en stund, merkelige oppgravde hull på jordet etc. Han som skjøt har også visstnok et par purker(tamme) gående, så det kan hende galten har holdt seg i omerådet i håp om å få seg litt
 4. martinJ

  triple k magasin beretta 71

  Du finner nok av lignende tilbakemeldinger på amerikanske forum. Og vet av en annen som kjøpte et slikt til sin 71 og mente det var bare søppel. Prøv å få tak i et orginalt (Magasin til 78 passer også selv om det er litt lenger). Kjøpte et ekstra til min fra Hunters house og har et fra en m78 i tillegg, alle funker gull.
 5. martinJ

  Den ideelle pakken - din liste over 4?

  Longcolten er et tilbakelagt kapittel. 10mm den blir nå stadig lufta en gang iblant 😊 men jeg har nok blitt gammal og kjedelig😂
 6. martinJ

  Den ideelle pakken - din liste over 4?

  4 våpen er vel i minste laget for de fleste. Skulle jeg hatt bare 4 ville det blitt: 1stk high end 9mm til militær og grovfelt. 1stk revolver 357 til revolver og mag1. 1stk 22 konkuransepistol til bane finfelt og mengdetrening. Siste hadde blitt en Beretta mod71 til spesialpistol mest fordi jeg simpelthen elsker den. Skulle jeg hatt bare en pistol hadde jeg beholdt 22 konkuransepistol.
 7. martinJ

  ladedata interbond 165gr .308 + bonus

  Sorry, mente CFE 223 ja, MR223 er jo noe helt annet
 8. martinJ

  ladedata interbond 165gr .308 + bonus

  Har lada en del 165grn interbond og accubond. Kun brukt accubond på jakt, men tar med interbond i år for å gi det et forsøk. Mr223 krutt ga høye hastigheter men svært ustadig presisjon og ble droppet. Har endt opp med 46grn n150 og c.o.l 71m. Gir ca 820m/s på interbonden i ei 46cm pipe.
 9. martinJ

  8g scenar krag ladning?

  Har du noe link til vihtavuori dataene for "de andre". Tabellen jeg har I permen er nok 3-4 år gammel. I nye vihtavuori data ser jeg det er maksladning på 46.8 grn n160 for 123 scenar for moderne våpen.
 10. martinJ

  8g scenar krag ladning?

  Har skaffet meg en gammel krag og tenker å lade opp noen skudd til denne, har noen 123 grn scenar og n160 liggende. Ladeboka oppgir 44-45grn n160 med en 8g sierra , tipper dette er en mk, og den er isåfall ca like lang som scenarn. Det som gjør meg i tvil er at vihtavuori sin tabell oppgir 44,5 som maksladning med n160 og da med lengre patronlengde enn Ladeboka. Mener å ha lest at vihtavuori sine data ikke skulle brukes i krag og blir derfor forvirret. noen som har erfaring med nevnte ladning? Evt en annen god og trygg ladning som kombinerer 8g scenar med n160? alle tips mottas med takk.
 11. martinJ

  Mauser-Tråden (For alle Mauser-folk)

  Om den er et strøkent militært ekseplar så la den være slik. Ombygging koster stort sett mer eller like mye dom f.eks en t3. M96 er ifølge div tråder på svenske forum ikke nødvendigvis så solid som nyere konstruksjoner. Litt på samme måten som krag.
 12. martinJ

  mega scope 3-0x40

  Har noe erfaring med denne. var helt ok klar i optikken, var med fattern på mange reinsjaktturer over ca15år og sviktet ikke, men den trivdes svært dårlig i fuktig vær(dugg). På sine "gamle" dager er den blitt helt grå i optikken og er blitt henvist til skrotkikkert haugen.
 13. martinJ

  Schultz & Larsen Ambassadør (Ambassador)

  Låskassa er noe mer massiv som nevnt, stålet er mer polert, og treverket er nok fint. Bortsett fra det tviler jeg på at den gjør noe en Classic/Victory ikke gjør (classic er for øvrig ei svært flott og forseggjort rifle ift pris)
 14. martinJ

  JegerStine og er ny her på kammeret

  Hei og velkommen. Angående påkjørt hjortevilt, husk at en del påkjørt hjortevillt mer eller mindre har eksplodert innvendig, har redda noe rådyrkjøtt fra å bli reveåte tidligere, og det var et ordentlig griseri
 15. martinJ

  Raufoss 7,92x57

  Mulig jeg har vært heldig, men har kjørt ca 1000 smell med 1949-1950 årgang gjennom min bergjegerkarabin uten et eneste klikk, eneste å anmerke er at 49 årgangen hadde hinsides mye munningsflamme. Har fortsatt noen 1000 igjen av samme årgang og regner med at disse vil smelle de også. Er korrosive hetter, men det kan jeg tåle når det er ammo til ca 50øre/smell.
×