Jump to content

martinJ

Members
 • Content Count

  1,497
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About martinJ

 • Birthday 04/23/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ammo er jo forbruksvare, og stort sett lett å få solgt sålenge en ikke tror det har kilopris som gull.
 2. martinJ

  7,92x57

  Har ei røys med disse, skyter ei pakke i ny og ne med en g33/40, pusser normalt med solvent/olje uten at rust har vært noe problem. Nå er riktignok ikke pipa i denne børsa all verden i utgangspunktet og jeg hadde nok vært mer nøye og brukt kokende vann dersom det var snakk om ei pipe i god stand.
 3. martinJ

  Steyr scout

  Har en steyr scout i 223 som har vært rev og rådyrrifla i noen år. Presisjon er helt topp med fluta løp med tykkelse omtrent som et sugerør, liker egentlig alt ved rifla med unntak av at magasinet ikke alltid mater pålitelig, men dette er visst mest et problem med 223 utgaven. Som nevnt over er løpet skrudd til forskjell fra eldre mannlicher der det er pressa/krympa på plass. Har forøvrig overtatt en eldre mannlicher som trengte løpsskifte (og en generell overhaling), det kosta ca 500 -1000 kr ekstra å få skiftet løp i denne der pipa var pressa på plass, så det er ikke noe hokuspokus for en god børsemaker tydeligvis. Synd om steyr scout skal forsvinne fra det Norske markedet, det er ei trivelig rifle av høy kvalitet og det er nok ikke uten grunn at en sjelden ser noen til salgs.
 4. Er det forresten noen her inne som har ei bøylerifle i 348win så har jeg endel ammo liggende.
 5. 6000 for ei rifle i tilsynelatende svært god stand med en helt duganes kikkert er jo ikke så gæli.
 6. martinJ

  MC hagler

  En kompis av meg rydder i disse dager dødsbo etter sin svigerfar, i denne anledning kom han innom meg med noen hagler. Hagler er ikke helt mitt bord selv om jeg må tilstå å eie en. Haglene det er snakk om er 2stk MC kaliber 12, hvorav den ene har 2løpssett. (trap og skeet) Haglene var tighte og fine i låsing, treverk og nettskjæring bar preg av noe hard bruk og lite kjærlighet, løp hadde noe rust utvendig men så ok ut på innsiden. Låsen/låskassa (sikkert feil ord) så bra ut er blånert og har ganske pen gravyre. (tror dette er ganske standard gravyre på disse da jeg har sett flere tilsvarende) Disse er dog ikke strøkne og jeg lurer på om noen her inne kan gi noe hint om verdi og salgbarhet.
 7. Galte er det gamle norske ordet for råne. Hvordan denne har kommet hit er det vel ingen som får noe svar på. Enten har den streifet langt. Ellers kan den jo ha rømt fra villsvinfarmen i ådalen.
 8. Hei, har ikke mye kjennskap til dette, og jeg er ikke skytteren, men det er veldig nære der jeg bor Kjenner skytteren og dette villsvinet antas å ha holdt seg rundt eiendommen en stund, merkelige oppgravde hull på jordet etc. Han som skjøt har også visstnok et par purker(tamme) gående, så det kan hende galten har holdt seg i omerådet i håp om å få seg litt
 9. Du finner nok av lignende tilbakemeldinger på amerikanske forum. Og vet av en annen som kjøpte et slikt til sin 71 og mente det var bare søppel. Prøv å få tak i et orginalt (Magasin til 78 passer også selv om det er litt lenger). Kjøpte et ekstra til min fra Hunters house og har et fra en m78 i tillegg, alle funker gull.
 10. Longcolten er et tilbakelagt kapittel. 10mm den blir nå stadig lufta en gang iblant 😊 men jeg har nok blitt gammal og kjedelig😂
 11. 4 våpen er vel i minste laget for de fleste. Skulle jeg hatt bare 4 ville det blitt: 1stk high end 9mm til militær og grovfelt. 1stk revolver 357 til revolver og mag1. 1stk 22 konkuransepistol til bane finfelt og mengdetrening. Siste hadde blitt en Beretta mod71 til spesialpistol mest fordi jeg simpelthen elsker den. Skulle jeg hatt bare en pistol hadde jeg beholdt 22 konkuransepistol.
 12. Sorry, mente CFE 223 ja, MR223 er jo noe helt annet
 13. Har lada en del 165grn interbond og accubond. Kun brukt accubond på jakt, men tar med interbond i år for å gi det et forsøk. Mr223 krutt ga høye hastigheter men svært ustadig presisjon og ble droppet. Har endt opp med 46grn n150 og c.o.l 71m. Gir ca 820m/s på interbonden i ei 46cm pipe.
 14. Har du noe link til vihtavuori dataene for "de andre". Tabellen jeg har I permen er nok 3-4 år gammel. I nye vihtavuori data ser jeg det er maksladning på 46.8 grn n160 for 123 scenar for moderne våpen.
 15. Har skaffet meg en gammel krag og tenker å lade opp noen skudd til denne, har noen 123 grn scenar og n160 liggende. Ladeboka oppgir 44-45grn n160 med en 8g sierra , tipper dette er en mk, og den er isåfall ca like lang som scenarn. Det som gjør meg i tvil er at vihtavuori sin tabell oppgir 44,5 som maksladning med n160 og da med lengre patronlengde enn Ladeboka. Mener å ha lest at vihtavuori sine data ikke skulle brukes i krag og blir derfor forvirret. noen som har erfaring med nevnte ladning? Evt en annen god og trygg ladning som kombinerer 8g scenar med n160? alle tips mottas med takk.
×
×
 • Create New...