Jump to content

martinJ

Members
 • Posts

  1,504
 • Joined

 • Last visited

About martinJ

 • Birthday 04/23/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

martinJ's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

7

Reputation

 1. Har hatt/prøvd følgende spesialpistoler: Mauser mod 1914: Artig og treffsikker, men ikke allverden til avtrekk og ganske kleine siktemidler, har den fortsatt og lufter den avogtil. Glock 30: Formidabelt presis, min fungerte dog kun tilfredstillende med full pupp 230grns, ble litt vanskelig å henge med i klassen for tohånds finpistol. Glock 19: Kun prøvd, går i kassa ved modifisering av magasinet, beste valget dersom en vil ha glock. Beretta 71: Nåværende spesialpistol for min del, ok sikter og avtrekk, spiser nesten alt av ammo, pen å se på er den og, så jeg holder meg til denne. X-esse kan de som vil holde på med 🙂
 2. Aps: jøss og ja 😅 hender tilogmed jeg skyter litt på blink😃
 3. Har p226 x5, den er 5". Helt nydelig, på alle måter. Har tafsa mye på shadow2, tror jeg hadde trivdes like godt med den. P320 er vel striker, dvs at jeg tipper den har det "dårligste" avtrekket av de du ønsker deg. Hva er bruksområde?
 4. Nei, dersom du skyter 4 ulike grener i ett feltstevne har du 4starter. Det samme gjelder også om d f.eks deltar på ett hurtigpistol stevne der det er åpent for ulike våpengrener. Ift Norgesfelt var det vel noe murring fra oven om det ved flere starter i samme gren kun skulle telles som 1.
 5. Ga 3500 for min i 2012, fineste revolveren jeg vet om. Gjorde noen mindre tilpasninger ift spesialrevolver men passet på at den nårsomhelst kan settes tilbake til orginalstand.
 6. Er jo ganske lett å få nok starter til å kalle seg konkuranseskytter. Ca 2 og ett halvt feltstevne. Det gikk også greit i coronaåret 2020, med ett par feltstevner og noen få banestevner. Har både 9mm og 45, skyter nok best med 9, men hender jeg velger den bort da 45 og 1911 strengt tatt vekker mer (og varmere) følelser enn den sterile tyske konkuransemaskinen i 9mm 😊
 7. Ammo er jo forbruksvare, og stort sett lett å få solgt sålenge en ikke tror det har kilopris som gull.
 8. martinJ

  7,92x57

  Har ei røys med disse, skyter ei pakke i ny og ne med en g33/40, pusser normalt med solvent/olje uten at rust har vært noe problem. Nå er riktignok ikke pipa i denne børsa all verden i utgangspunktet og jeg hadde nok vært mer nøye og brukt kokende vann dersom det var snakk om ei pipe i god stand.
 9. martinJ

  Steyr scout

  Har en steyr scout i 223 som har vært rev og rådyrrifla i noen år. Presisjon er helt topp med fluta løp med tykkelse omtrent som et sugerør, liker egentlig alt ved rifla med unntak av at magasinet ikke alltid mater pålitelig, men dette er visst mest et problem med 223 utgaven. Som nevnt over er løpet skrudd til forskjell fra eldre mannlicher der det er pressa/krympa på plass. Har forøvrig overtatt en eldre mannlicher som trengte løpsskifte (og en generell overhaling), det kosta ca 500 -1000 kr ekstra å få skiftet løp i denne der pipa var pressa på plass, så det er ikke noe hokuspokus for en god børsemaker tydeligvis. Synd om steyr scout skal forsvinne fra det Norske markedet, det er ei trivelig rifle av høy kvalitet og det er nok ikke uten grunn at en sjelden ser noen til salgs.
 10. Er det forresten noen her inne som har ei bøylerifle i 348win så har jeg endel ammo liggende.
 11. 6000 for ei rifle i tilsynelatende svært god stand med en helt duganes kikkert er jo ikke så gæli.
 12. martinJ

  MC hagler

  En kompis av meg rydder i disse dager dødsbo etter sin svigerfar, i denne anledning kom han innom meg med noen hagler. Hagler er ikke helt mitt bord selv om jeg må tilstå å eie en. Haglene det er snakk om er 2stk MC kaliber 12, hvorav den ene har 2løpssett. (trap og skeet) Haglene var tighte og fine i låsing, treverk og nettskjæring bar preg av noe hard bruk og lite kjærlighet, løp hadde noe rust utvendig men så ok ut på innsiden. Låsen/låskassa (sikkert feil ord) så bra ut er blånert og har ganske pen gravyre. (tror dette er ganske standard gravyre på disse da jeg har sett flere tilsvarende) Disse er dog ikke strøkne og jeg lurer på om noen her inne kan gi noe hint om verdi og salgbarhet.
 13. Galte er det gamle norske ordet for råne. Hvordan denne har kommet hit er det vel ingen som får noe svar på. Enten har den streifet langt. Ellers kan den jo ha rømt fra villsvinfarmen i ådalen.
 14. Hei, har ikke mye kjennskap til dette, og jeg er ikke skytteren, men det er veldig nære der jeg bor Kjenner skytteren og dette villsvinet antas å ha holdt seg rundt eiendommen en stund, merkelige oppgravde hull på jordet etc. Han som skjøt har også visstnok et par purker(tamme) gående, så det kan hende galten har holdt seg i omerådet i håp om å få seg litt
 15. Du finner nok av lignende tilbakemeldinger på amerikanske forum. Og vet av en annen som kjøpte et slikt til sin 71 og mente det var bare søppel. Prøv å få tak i et orginalt (Magasin til 78 passer også selv om det er litt lenger). Kjøpte et ekstra til min fra Hunters house og har et fra en m78 i tillegg, alle funker gull.
×
×
 • Create New...