Jump to content

martinJ

Members
  • Posts

    1,564
  • Joined

  • Last visited

About martinJ

  • Birthday 04/23/1982

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

martinJ's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

38

Reputation

  1. Legger ut en liten oppdatering her ift Grand Powern, pistolen har nå vært i mitt eie snart et år og den har gått ca 2.500 skudd. Desverre ble det ikke noe stevner med GPn forrige sesong, tidvis dårlig driftsikkerhet gjorde at jeg ikke gadd å stille til start, etter utallige demonteringer viste det seg at feilen lå ganske synlig i magasinet på pistolen. Hakket i tilbringeren på magasinet som låser pistolen etter siste skudd var for lite, dette gjorde at tilbringeren stoppet noen mm før magasinleppene, resultatet var at siste patron fikk en krappere vinkel enn de foregående og gav forkiling ved mating av siste patron. Tilbringeren på det ene magasinet fikk en runde med Dremel og nå ser det ut til at alt funker tilfredsstillende, pistolen virker ikke lenger like kresen i forhold til krymp, og samtlige tilgjengelige hylsefabrikat har fungert 100% siste 500skudd. En grei haug med 180grn Geco over 10,5grn N105 ble ladet opp iløp av påsken, denne ble noe friskere enn forrige parti som var ladet med 7,5grn N350. Faktor med med 10,5grn N105 lå i snitt på 205. Nå er desverre N105 visstnok utgått, så fremtidig ladning blir nok med N350 eller 3n38. Da pistolen har vist gode takter etter modifisering av magasinet fikk den bli med på forrige feltstevne, stevnet var preget at en del stang ut for min del, dårlig liggende skyting, skyting på feil skive og annet rusk gav ganske dårlig plassering Magnum1 ble dog unntaket, her hadde jeg kun 1bom på liggende og greide en 2.plass, snille skytterkollegaer sørget for at ca 95% av tomhylsene ble med hjem og GPn funket upåklagelig. Konklusjon etter ca et års eie er at jeg på tross av litt knoting og hodebry er godt fornøyd med GPn.
  2. Sakset fra rundskriv 3.2.3 Ombyggingssett til rifler består enten av: - Sluttstykke og pipe - Pipe og støtbunner - Pipe og overdel av låskasse (upper-reciever) - Bare pipe
  3. Du trenger ikke vise til noe program ift ombyggingssett. Du kan dog vise til politiets egne retningslinjer: 3.2.3 Ombyggings- og kompletteringssett Ombyggingssett kan erverves til de skytevåpen søkeren innehar løyve for uten ytterligere behovsprøving. Behovet avledes fra det allerede ervervede komplette skytevåpen. Erverv av ombyggingssett inneholdende løyvepliktige våpendeler er søknadspliktige. Ombyggingssett til pistol består enten av: - Komplett glidestykke (sleide) og pipe - Støtbunn og pipe - Bare pipe Ombyggingssett til revolver består enten av: - Pipe - Tønne - Pipe og tønne
  4. Dette er hva "våpenrundskrivet" sier om dette: Samfunnsfarlige forhold: Overtredelse av straffebestemmelser som er ment til vern av allmennheten kan medføre nektelse. Samfunnsfarlige forbrytelser som ruspåvirket føring av motorvogn, alvorlige narkotikalovbrudd eller brudd på brann- og eksplosjonsvernloven, er eksempler på forhold som må underlegges nærmere vurdering. Promillekjøring må vurderes konkret. Imidlertid legger direktoratet til grunn at en ved påvirkning av alkohol eller annet rusgivende stoff, minst tilsvarende påvirkning 0,5‰, normalt befinner seg i en tilstand av følbar påvirkning. En villighet til å føre motorvogn til tross for en slik påvirkning, innebærer en risikovilje på bekostning av egen og andres sikkerhet som svekker tillitten til at våpeninnehavet vil etterleve gjeldende regler. Risikoviljen må vurderes konkret også ved påvirkning over 0,5‰. Mange av de momenter som er relevante for straffeutmåling i promillesakene gjenspeiler til en viss grad de momenter som er relevante for vurderingen etter våpenlova. Hvor kjøringen har medført en reell og konkret fare for egen eller andres sikkerhet, f.eks. når kjøringen finner sted på offentlig vei, på et tidspunkt hvor andre erfaringsmessig ferdes på eller langs vei, i tettbebygd strøk, o.l., vil være relevante momenter å se hen til ved vurderingen av lovlydighets-avviket. Grove hastighetsovertredelser eller biljakter bør også medføre nektelse når forholdet viser en utpreget vilje til å handle med høy grad av forakt for egen og andres sikkerhet. Det at en av dine nærmeste har havnet på sykehus er ikke formildende. Dette er som andre skriver "bingo" og avhenger av hvordan det enkelte våpenkontor vurderer saken.
  5. Ser at jeg har en lei tendens til å skrive fortere enn jeg leser
  6. En har jo alltids åpne sikter
  7. Bruker for det meste 4ish grain N310 og 200grn SWC, har også brukt endel N320. Lader du under faktor til militærfelt med 200grn kule tror jeg du må ta ladegrep for hvert skudd.
  8. Grattis med SMLE, så hel og grei ut synes jeg, demonter og gjør alt reint så får du jo et hint om hvordan det står til. Har kun prøvd 43 årgang Winchester og Kynoch samt S&B i min, de gamle går helt greit (typ svarten på DFS skiva@100m), dårlig pipe til tross, skyter nå stort sett S&B og den går innafor ei håndflate på 100m, det er jeg svært godt fornøyd med.
  9. Posta litt kjapt og ser at Torf kom meg i forkjøpet Uansett som flere allerde har nevnt, 7,63mauser er ganske dødfødt dersom du skal basere deg på kjøpeammo.
  10. Joggu dukka denne tråden opp igjen, hjemmelading.no har hylser i både 7,63mauser og 7,62 tokarev, disse går om hverandre, han har og 85grn partizankule og sierra sportmaster på lager. Dette og et lee dieset så har du ammo.
  11. De sender da tydeligvis fortsatt til utlandet ifølge sin gen hjemmeside: General International Shipping Information Minimum International Order is $25.00 USD. We cannot ship more than $100 (USD) in merchandise to any country (except Canada) without and export license.
  12. Har klådd litt på pistolen du nevner, den virker på meg som et bra valg til militærfelt, svært bra avtrekk, svært tighte tilpasninger som bringer tankene til gamle p210. Gode sikter var det og. Denne pistolen er for tung i utgangspunktet til å være tillatt i militærfelt, men pistolene som selges i Norge har fått frest ut kutt i sleiden som gjør at den faller innafor. Jeg så i alt på 3 forskjellige Pistoler fra KMR, svært flotte og forseggjorte var de alle. Sig Xsix dukker jo stadig opp på Finn og er fantastiske flotte våpen det og, har selv Xfive og savner ikke den ekstra tommen.
  13. martinJ

    Arv

    Personlig ville jeg jo mene at førstegangstjeneste ville være relevant. Dette er jo desverre ikke videre beskrevet og da avgjøres det nok utifra '"skjønn" hos eventuell saksbehandler.
  14. martinJ

    Arv

    Tidligere fikk en affeksjonsvåpenkort som spesifiserte at bruk ikke var tillatt, nå er det lov å bruke våpen ervervet på bakgrunn av affeksjon forutsatt at en kan dokumentere "våpenkyndighet" , dette er ikke nærmere definert i rundskriv og således litt diffust. Dersom en vil overta pistol eller revolver på bakgrunn av affeksjon forutsetter dette at en har våpenkort på håndvåpen.
  15. Nei,det er ikke noe maksimalt antall på søknader. Ift jakt kan du ha 8 komplette våpen, om du ikke har våpen fra før skal du i prinsippet kunne søke om og få godkjent alle 8. Til konkuranse innen Dfs er det 8 godkjente skyteprogrammer, dvs at du kan inneha 8 våpen til dfs forutsatt at disse er i henhold til kriteriene som angis i reglement for skyteprogrammet de søkes ervervet for. Du må normalt dokumentere aktivitet for å kjøpe konkuransevåpen. Husk at at evt ombygningssett f.eks 22 ombygningssett til sauer ikke regnes som våpen, og således ikke er behovsprøvd.
×
×
  • Create New...