Jump to content

jmonsen

Members
 • Posts

  4,005
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

jmonsen last won the day on December 5 2020

jmonsen had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jmonsen's Achievements

Master

Master (14/17)

 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare
 • 10 years in Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

108

Reputation

 1. Slakteavfall er en sikker vinner på kråkefugl. 22lr er og en OK patron til dette. Dagens lille jakt ble en fornøyelse. Der var Ørn, havørn og to hønsehauker. Hønsehauken mobbet Ørnen og kråkene. Men Ravnen fikk være i fred. Denne ble på stedet.
 2. Da er der en som har besøkt åteplassen ved Revens Kvile. Så er spørsmålet når den møter en hissig kule fra 22-250.
 3. Da er REVENS Kvile kommet i bruk. Det ble en voksen tispe uten antydning til skabb. Min vante varsler satt på fanget da den kom snikene langs bekken. Jenny forsiktig ned på gulvet. 22x250 bjeffer og da ble det en til i regnskapet. Vekten var 6kg.
 4. Dette er ikke uvanlig på hjort. Men jeg synes de var store. På min kant av landet kalles det Ørtel. Det er ansamling av fett som lager slike klumper. Noen andre som har sett så store Ørtler på Hjort.
 5. Noah , Peta, Dyrevernsaliansen og andre fanatikere er ikke jaktens største trussel, slik dette har tatt av er jeg mer redd Mattilsynet. Kråkefugl drar ikke langt vekk om en skyter de. De holder seg unna det treet hvor der falt en kollega. Men sitter gjerne 100m vekk. Her er en gjeng med kunnskapsløse vernere , som med et enkelt pennestrøk kan ruinere jakt og Viltstell
 6. Da falt NR 7. Det ble en litt spesiell rev. Hanne rev 1 år gammel. Den kom frem 6m fra buen , den kom bakfra. GM Jenny så den med det samme. Jeg kjente at hun stivnet og at her kommer det lyd. La fingeren på snuten og hun tidde still. Reven krysset forhand buen på 7m. Løftet hunden ned fra fanget. Og tok opp riflen. Den svinset oppover jordet mot åte. Lot den komme ut på 35m før jeg dro i avtrekkeren. 22x250 bjeffer og det ble en stille rev. Lot den ligge en 45minnuter før jeg gikk å hentet den. Hadde håp om at der var en følger. Men ung handrev er nok ikke den som blir forfulgt. Nesten hjemme så kom kveldens store opplevelse. Ser to Hjortekoller komme spaserende fint på fortauet nedden for huset hvor jeg bor. Tenkte at de der har gått på kurs. Idet jeg svinger opp på gårdsplassen ser jeg fire dyr til. Kolle, kalv og spissbukk. Det siste var så kjapt at jeg ikke fikk sett hva det var, men antar at det var en voksen bukk.
 7. Da var NR 6 nede for telling. Det ble en jakt opplevelse med litt spenning. Var på post kl 1900. Der har vært rev på åte eller i nærheten flere ganger. Men de har ikke vært i ro eller på for langt hold. Har hatt Ugle og mår ved åte , så nå var det på tide å få hull på byllen igjen. Varsleren satt på fanget og jeg registrerer at hun fokuserer på venstre siden av åte. Ser ikke noe, og lurer på om det er en hund som lurer meg. Løfter Jenny ( Norsk Svart Elghund) ned på gulvet , og tar opp kikkerten. Joda der kommer en liten luring smygende. Reven holder seg i skjul eller prøver å komme inn på åte uten at jeg skal se den. Skulle tro det var en erfaren gerilja kriger som kom, og ikke en årsvalp. Stiller seg opp og studerer åte. 22-250 bjeffer og lyset er av.
 8. Det har vært stille på åte en stund. Viltkamera viser ikke noe, og sportegn var det lite av. Så kom der frost og snø. De første dagene var det stille , lite kråkefugl og ingen spor etter rev. Men der var håp om bedring, der er rev i området. Det var kommet rev på åte, ikke mye spor , men spor. Så i går kveld var det å komme seg på post, der var flere reksler av rev ved åte som viste at her er det håp. Var på post ca 2130 , og planen var å sitte til midnatt. Ca 2400 ser jeg en rev på vei mot åte, den har kurs direkte mot åte stedet, men det går sagte. Våpenet ligger i vinduet med hevarmen opp. Jeg tar forsiktig i våpenet. Og retter det opp. Reven bråsnur og løper som om den er truffet av lynet. ??????. Hva skremte den. Hvar det en mikroskopisk bevegelse i løpet. Var det et vinddraga fra buen eller noe annet. Jeg vet ikke. Dette er ikke normal oppførsel på rev. Våpen bevegelsen var nærmest 0. Har hatt mange timer og felt mange rev fra denne posisjonen, men her er jeg i villrede. Avstanden til reven var ca 35m. Det var tett snødrev. Gav meg litt over 0100. Noen som har gode forslag eller ideer.
 9. Det å stoppe jakt var en lettvint løsning , da for å vise handlekraft. Hvor faglig dette er begrunnet er mer tvilsomt. Og at en automatisk hiver på Ravn, Kråke og Skjære er det som folket rundt i jeger Norge lurer mest på. Dette er fugl som ikke jaktes som mat vilt, men som en del av viltstellet. Når vi fikk Skrantesyke på rein ble det beordret hysterisk nedskyting, da med en faglig begrunnelse. Her tar de et valg med motsatt fortegn. ???????????
 10. Det ble en felle runde i regnværet. Jenny (Svarthund) reagerte når vi var ca 100m fra fellen. Så tydelig at hun reagerte på noe, ikke helt makering på hjort. Men at der var vilt lukt i luften. En hann mår 1,5 kg - Syning felle åtet med fiker og vrak honning.
 11. Til VUX . Antar at det er meg du spør. Kulen er en 55 gr Hornady , Den har ingen formell betegnelse, Kjøpt i bulk i USA for 25 år siden. Den er veldig tynn i mantelen , og går i oppløsning ved treff i vilt. Kråke og Skjære blir sprengt i stykker.
 12. Skogen og fjellets renovatør. Men og en veritabel eggrøver. Glad at de ikke vet hva 22-250 er og dens rekkevidde. disse er skutt på litt i overkant av 100m. Håper noen reir er reddet fra eggrøverne.
 13. Ankom Revenskvile 2000. På vei inn til buen ser jeg to lysene prikker i terrenget til høyre for buen. Nå er det tredje sesongen denne buen er i bruk. Og rev har aldri kommet inn fra den kanten. Etter en time vil Jenny (svarthund) opp på fanget. Hun snuser litt og roer seg. Lar henne sitte siden hun er lydløs på post. Kjenner at hun blir stiv og stirrer ut i mørket, motsatt side av der jeg så lysende øyne. Det der revene kommer inn . Ser en grå skygge kommer gildene rolig inn i det grønne lyset. Kursen er rett mot åte, stopper og plukker opp en liten kjøtt bit. 22-250 hoster og den dør med en kjøtt bit i munnen. Ingen gjenomskyting. En hanne mindre i terrenget, dessverre angrepet med skabb, det synes på halen, bilde fra viltkamera er ikke samme reven. Så der er flere som står på listen over forflytning.
 14. Hils på nr 3 i denne sesongen. Bestanden av rev er relativ stor i Bergens området. Og det er ikke så mye skabb rev som det var for noen år siden. Men det er muse år, og de har nok mat i skogen.
 15. En gammel tråd. Men litt kommentarer. Har du tilgang på fast åteplass. For litt hele året, har reven først funnet mat en plass. Vel da kommer den innom å sjekker med ujevne mellom rom . Jeg har åte ca 40 meter fra buen, og en liten sildre bekk i mellom meg og åte. Reven registrerer ikke at jeg sitter der. Bare la våpenet ligge klart på lydløst underlag.
×
×
 • Create New...