Jump to content

jmonsen

Members
 • Content Count

  3,979
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

15 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Et klassisk problem, men som Per-S skriver du har all rett på din eiendom. Om du vil jakte alene, så gjør du det. Vil du ut av Valdet eller opprette eget jaktfelt i valdet så kan du gjøre det. Ikke la vei og gjærer være noe som vedgår jakten. Skal dere dele kjøtt, så finn en fordeling med areal som grunnlag og legg til for innsats i forberedelse og deltagelse i jakten. Lag en kontrakt som dekker disse forholdene.
 2. jmonsen

  22-250

  Nå har jeg en Sauer 202 i 22-250. Bruker 52gr kuler. Ser ut til at det er en masseproduksjon fra Remington, de går mer eller mindre i oppløsning ved treff i vilt. Rev og lignede har sjelden gjenomskyting. Men det er fullstendig sørpe inne i dyret. På kråkefugl er det støvsky av fjær og en fugl i oppløsning. Skal en ha 22-250 så bør en å drive hjemmelading .
 3. jmonsen

  Cz-Klubben

  Litt kjekt å finne frem 22lr leketøyet. Blåse ut spindelvev av løpet og rust fra avtrekker fingen.
 4. Her får en si. Salig er de enfoldige. Og mot dumhet, er det lite en kan gjøre noe med
 5. Her fremfører Jenny R en rekke påstander. Jakt er ikke uforsvarlig fordi om en art er på rødlisten. Det er statusen på rødlisten som er avgjørende. Når det gjelder jaktstart punkt så er det ikke noe gale med de. Dette er datoer som er fastsatt ved mange høringer og i hovedsak styrt av NINA og MD. Nå er min tiltro til Jenny R lav, hun har gjennom mange år kjempet mot jakt og legger for dagen til dels holdninger som plasserer henne utenfor realitetene. Men hun skal få ros for et engasjement på dyrs vegne, selv om hun ikke alltid treffer blink eller skive.
 6. HEI HEI. Dette er ikke en konkurranse i å korrigere hverandre, setter pris på om folket holder seg til tråden.
 7. Det er litt irritasjon når jeg får dette bilde. Katten har funnet ut at her er det mat og hente, den begynner å bli god å rund.
 8. Har drevet krig mot kråkefugl i mange år, noe som har resultert i at de skyr området hvor jeg har hytte. Her er en som satte seg i toppen av en Eik og brukte kjeft på hunden min. 80m er ikke trygg avstand. Den er skutt med 22-250 . skuddet inn gjennom brystet og store deler av ryggen er vekk.
 9. jmonsen

  AAA_1538.JPG

  Kråke skutt med 22-250- Holdet er ca 80m. Kulen inn i brystet og ut ryggen. Derfor noe maltraktert rygg.
 10. Her er det like mange meninger som der er produsenter av dempere. Jeg er svak for A-tec. På min 22-250 bruker jeg en A-tec demper som jeg og bruker på en cal 308W- Jeg skyter med den uten hørselvern. Så det går fint å bruke en demper med litt grovt hull på en 223. Det gir deg en tilfredsstillende løsning om du har behov for flere dempere.
 11. Som Standplassleder og en som er på banen litt for mange ganger i løpet av en uke er dette et artig tema. Ser de fleste ligger å skyter, mange er så anspente at det går galt på skudd 3 og 4. For de festes del skyldes dette forlite trening og manglende kunnskap om skyting. Prøven er ikke noe som gir annen verdi en at våpen og skytter treffer en sirkel på 30cm. At jegre føler seg kompetent til å jakte når de har klart prøven ved et arbeidsuhell ved fjerdeforsøk har forundret meg i alle år. Jeg skyter opp i den stillingen som jeg føler for og det er vilkårlig hva jeg velger.
 12. Den opprinnelige tråden er fjernet. Den er til vurdering av moderator korpset. Videre diskusjon på dette temaet er uønsket om en forsetter i den retning tråden tok. MVH Jan F Monsen Moderator.
 13. Der er nok dukket opp flere våpen lagre fra krigen. Disse blir ikke alltid levert inn. Familien vet ofte ikke om før de tilfeldig dukker opp under den store rydde jobben. Så da er det et håp at disse havner som spiker. Ellers burde våpen av verdi blitt solgt, og innleverer burde få oppgjør for våpenet. Ellers står der nok flere gamle hagler i skap og avlukker som kan ende sitt liv som spiker. Dessverre blir nok de uregistrerte uønskete våpnene forbli i de svarte kriminelle markeder.
×
×
 • Create New...