Jump to content

jmonsen

Members
 • Content Count

  3,983
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

17 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dette er et meget kjent fenomen når det gjelder cal22 lr. Det har gjennom tiden vært flere tråder om dette. CZ leverte en serie av cal22 lr. Som hadde ekstremt avvik på første skuddet. Problemet ligger i hvor trangt løpet er, hvor mye fett er der avleiret i løpet . Dette fettet stivner over tid og gir derfor hastighetsforandring som igjen gir utslag i avvik på treffpunkt på første og av og til på de påfølgende skuddene. For konkurranse skyting har det liten ingen betydning, davi her stort sett har tid til opp til mange skudd for innskyting. Til jakt er det et ikke aksebelt fenomen. Min CZ 452 hadde opp mot 10cm avvik på første skudd når den hadde stått i ro en ukes tid.
 2. En gammel og kjent debatt. Vi kom frem til en del svar. Det gikk med adskillige pakker med amo. Våpen ble testet og mishandlet. Skal ikke dra gjennom alle rare forsøk. Kort versjonen er fettet i løpet, hvor lenge det har lagt der og hvor stivt det var blitt. Til mer fett kulene hadde og hvor lang tid våpenet hadde stått i ro påvirket avvik på første og noen påfølgende skudd. Versting våpenet hadde henimot 10cm avvik opp høyre på førsteskudd, avstand 50m. Etter total puss av våpenet så opplevde vi at der kunne gå opp mot 20-30 skudd før vi hadde godkjent presisjon.
 3. Bruker en Sauer 202 i cal 22-250. Bruker en 55gr ekspanderende kule.
 4. I hovedsak dreier dette seg om vedlikehold og kontroll fra den eller de som drifter banen. Monterer en Frontskiven korrekt(Megalink) så får en normalt ikke avvik. Nye og følsom teknologi på mikrofoner og dataprogrammer har bedret forholdene. Et flisete magebånd kan gi avvik. For test kjørte vi i min forening Bergens Jæger og Fiskerforening en lang periode uten magebånd på en skive, Avvikene var meget små ca 1,5 cm vi hadde flere bytte av front og bakskive under testen.Det viste seg at avvike mellom skivebytte ikke gav utslag på treffpunkt. Holder en øye med mikrofontrykket så er det der en får første indikasjoner på treff avvik. På reinsfiguren er blir der sjelden avvik på treffpunkt, men skeiv på liming av rund blink gir avvik. Da må systemet kalibreres.
 5. Et klassisk problem, men som Per-S skriver du har all rett på din eiendom. Om du vil jakte alene, så gjør du det. Vil du ut av Valdet eller opprette eget jaktfelt i valdet så kan du gjøre det. Ikke la vei og gjærer være noe som vedgår jakten. Skal dere dele kjøtt, så finn en fordeling med areal som grunnlag og legg til for innsats i forberedelse og deltagelse i jakten. Lag en kontrakt som dekker disse forholdene.
 6. jmonsen

  22-250

  Nå har jeg en Sauer 202 i 22-250. Bruker 52gr kuler. Ser ut til at det er en masseproduksjon fra Remington, de går mer eller mindre i oppløsning ved treff i vilt. Rev og lignede har sjelden gjenomskyting. Men det er fullstendig sørpe inne i dyret. På kråkefugl er det støvsky av fjær og en fugl i oppløsning. Skal en ha 22-250 så bør en å drive hjemmelading .
 7. jmonsen

  Cz-Klubben

  Litt kjekt å finne frem 22lr leketøyet. Blåse ut spindelvev av løpet og rust fra avtrekker fingen.
 8. Her får en si. Salig er de enfoldige. Og mot dumhet, er det lite en kan gjøre noe med
 9. Her fremfører Jenny R en rekke påstander. Jakt er ikke uforsvarlig fordi om en art er på rødlisten. Det er statusen på rødlisten som er avgjørende. Når det gjelder jaktstart punkt så er det ikke noe gale med de. Dette er datoer som er fastsatt ved mange høringer og i hovedsak styrt av NINA og MD. Nå er min tiltro til Jenny R lav, hun har gjennom mange år kjempet mot jakt og legger for dagen til dels holdninger som plasserer henne utenfor realitetene. Men hun skal få ros for et engasjement på dyrs vegne, selv om hun ikke alltid treffer blink eller skive.
 10. HEI HEI. Dette er ikke en konkurranse i å korrigere hverandre, setter pris på om folket holder seg til tråden.
 11. Det er litt irritasjon når jeg får dette bilde. Katten har funnet ut at her er det mat og hente, den begynner å bli god å rund.
 12. Har drevet krig mot kråkefugl i mange år, noe som har resultert i at de skyr området hvor jeg har hytte. Her er en som satte seg i toppen av en Eik og brukte kjeft på hunden min. 80m er ikke trygg avstand. Den er skutt med 22-250 . skuddet inn gjennom brystet og store deler av ryggen er vekk.
 13. jmonsen

  AAA_1538.JPG

  Kråke skutt med 22-250- Holdet er ca 80m. Kulen inn i brystet og ut ryggen. Derfor noe maltraktert rygg.
 14. Her er det like mange meninger som der er produsenter av dempere. Jeg er svak for A-tec. På min 22-250 bruker jeg en A-tec demper som jeg og bruker på en cal 308W- Jeg skyter med den uten hørselvern. Så det går fint å bruke en demper med litt grovt hull på en 223. Det gir deg en tilfredsstillende løsning om du har behov for flere dempere.
×
×
 • Create New...