Jump to content

Hemil

Members
  • Posts

    98
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Hemil

  1. Ok. Kan prøve det ja. Er ny i faget så trodde jag måtte ha data på vær enkelt kule. Takker og bukker.
  2. Ser di fleste lader med lettere kuler, men personlig ønsker jeg 180 til storvilt. Bruker 300 grain kuler til vanlig, (375 H&H) men skal ha ei reserve rifle til jakta.
  3. Er det en dær ute som kan gi meg noen ladedata til 308. Skal bruke Nosler Accubond 180 grain og Vv N-140 Men finner bare data på Nosler accubond i fra 150-165 grains kuler med N140 krutt. Har noen data på 180 grain? Max, min, col?
  4. Først skjold, intops og tmbn. Nå er det hv 16 og Claymore styrken.
  5. Har vært. Er i innsatsstyrken til HV nå for tiden.
  6. Da forsvaret stoppet bruken av miljø ammo ble det brukt 223rem til hk 416 og disse kom i esker.
  7. Vi får i allefall 5,56`n i vanlige ammokasser. Det ligger 1000 stk i kassen og disse er delt opp videre i plastembalasje med 10 stk i hvær pose.
  8. Akkurat kommet inn igjen etter å ha leita etter en rev som sto utfor huset og bjeffa. Hørte den midt under filmen så jeg satte meg i kjøkkenviduet og blåste litt. Det gikk ca 2 min så sto den i lyset her og så etter "musa/haren". Det small, og den tok ett ca 80 meter langt løp så var det over. Det beste med historie er at fløyta jeg brukte var Jentungen sin 17 mai trompet. Hipp hipp hurra.
  9. Har i likhet med mange bare god erfaring med JD. Det beste er at når jeg ringer og ikke får svar så går det ikke lang tid før di ringer tilbake. Det er det ikke mange butikker som kan skryte av. God service, oppegående folk og ikke minst billig og handle.
  10. Skal starte og lade selv og lurer på hvilke erfaringer dere har med enkeltstasjon presser. Blitt anbefalt slike presser da jeg i hovedsak skal lade 375 ammo. Blir også ladet noe 223 og 308 med samme pressa, men i første omgang kun 375. Jaktdepoet (eller Jaktdepotet som de selv har skrevet.) hadde en lynman T-mag Master komplett sett som virket intr. Noen som har erfaring med lading av grove kalibre med denne?
  11. Stili. Hadde jeg bare hatt syferdigheter så skulle jeg også sydd ei.
  12. kvart over 2 i natt gikk alarmen på soverommet. Like etter var min hitill værste skabb smitta rev nede for telling. Nr. 19 for sesongen. Skutt med Howa Axiom 1500 varmint. kal 223.
  13. 22 minus å vind. Blir ikke skutt noe rev her med mindre den kommer inn og legger seg framfor ovnen.
  14. Identisk med den siste jeg skjøt. Taff nok noen cm for langt bak, så endte med at hele mageinnholdet kom ut, men reven klarte jaggu å løpe ca. 60 meter med tarmene etter seg. Huff Samme her. Siste som utløyste alarmen min fikk servert ei kule som traff litt langt bak. det meste av det som skal være under skinnet var på utsiden, men den stakk ca 60 m. før den datt.
  15. Hemil

    Howa klubben!

    Få en voksen til å hjelpe deg? Har du ikke ett bedre svar enn det så kan du bare drite i og komentere.
  16. Hemil

    Howa klubben!

    Hvordan i sv... bal.. får man ut bilder??
  17. Bruker Sellier & Belliot soft point både til 223 og 308. Billig og bra ammo. good effect on target
  18. Enig med deg Lofffen. Har også prøvd helmantel på rev. riktig nok kal 223 og har opplevd at dyret blir liggende i ro, men ikke vært død. Liker og være effektiv når jeg jakter så etter det brukes det kun ekspanderende ammo.
  19. Hemil

    Howa axiom

    Det er mulig og få tak i den Blackhawk Knoxx Axiom fra USA. Min kom i posten i går. Kjøpt på Ebay, men ventetiden var lang. Pga. Feil og rot med USPS så havnet stokken først i New Zeland før den kom til Norge og hit til meg. Vært gjennom 3 tollklareringer så det tok noe tid ja. Men nå er den montert og klar til bruk så snart det blir lys på lørdag. JIIIIIIIIIIIIIIIPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
  20. Hemil

    Howa klubben!

    stemmer det ja. glemte og skrive det først, men nå er det redigert inn...
  21. Hemil

    Howa klubben!

    Hvor mye kan jeg kappe løpet på min howa 1500 varmint kal 223 i forbindele med montering av demper...... ??
  22. Ett slikt arr. høres virkelig trivelig ut. Noen som vet om det er lignende tilbud i troms?
  23. Her går det desverre ikke og skyte fra soverommet lengere. Samboeren min godtok det (omsider) da det var bare vi 2 som skulle sove der, men i sommer fikk vi en datter så da ble jeg bortvist fra senga med våpen. Nå må jeg ut på den kalde verandaen når varsleren starter og tute.
  24. Hemil

    Howa axiom

    Ser ut for at det går i orden med Axiomstokk fra USA alikevell. i følge posten.no er den ferdig fortollet og på vei nordover... :) :) :)
  25. Jobb så mye du vil med og få forandret loven. Ikke sagt noe om at det er galt og prøve, men når hjalp det sist og prøve og få forandret noe i regjeringen i din favør? Tråden startet helt greit med en oppfordring til dem som var enig om og delta i en kampanje om julejakt, men endte opp som en vits siden noen ikke tåler at andre ikke deler samme synspunkt som dem. Lykke til med endring i jaktloven. PS. I jula hadde jeg ikke tid og sitte på ræva.
×
×
  • Create New...