Jump to content

Vetlevetln

Members
  • Posts

    166
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Vetlevetln's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Hadde nettopp kommet opp i stuen og kikka ned på åtet der bror min hadde hatt for seg 2 rever kvelden før. Satt å såg på skjæra fly opp og ned for å plukke av de hønsene som ligger der, da kommer reven plutselig fram av ingensteds og går mot åtet. Stakk av igjen da jeg var på vei ut med rifla men gikk ned i groa der den har dekning og kom opp igjen litt lenger borte. 1 minutt etterpå small det. Tispe på 6,5 kg, dessverre skabb da halen ikke hadde noe pels på seg. Såg tendensene til flott vinterpels på halsen, bare synd den var smitta. Men det er litt aktivitet her nå vertfall
  2. Jøss! Den var svær! Virker som revene har godt med mat der borte. Noen som vet hva som er rekorden her i Norge på vekta av rev?
  3. Jeg skjøt en rev med Norma Elite i 30.06, utgangshullet ble på ca. 10-15cm. En helt fin kule da det var knall og fall. Men jeg er også på jakt etter en kule som ikke ødelegger skinnet så mye. Vurderer helmantel, men etter flere meninger, så gir det ikke knall og fall effekt.
  4. Norma butt helmantel ? Mitt utgangshull var akkurat på samme sted, men kula var Norma Elite blyspiss i 30.06. Litt rart, men det spørs jo også hvordan man treffer. Er jo nesten et hylekor når det blir "diskutert" å bruke helmantel. Om det er så borti staur og vegg håpløst og dumt å bruke den kula, hvorfor er det ikke en lov som sier at helmantel på rev er forbudt? Og for å si det slik; reven står med bredsida til, og du skyter med helmantel og treffer hjerte/lunge regionen. Hull blir det tvers gjennom lunga eller hjertet. Hvem kan løpe langt med et slikt treff? Samma det om reven står rett mot, da går kula gjennom "maskinrommet". Jegere som merker at dem har pulsen på 300 når dem skal skyte, burde enten trene på å skyte med gode avtrekk, eller trene seg mentalt.
  5. Når det er skabb, er mye hår borte(om ikke alt), og du ser rett ned på skinnet som ser grått ut. Meldt om kuldegrader og oppholdsvær nå, satser på å få skyte vertfall en rev til. Hvor lenge har dere andre måttet vente på en ny rev skal komme, etter at dere har skutt ?
  6. Hahah, gratulerer! Så ut som det var en flott pels på reven.
  7. Låner/hjelper deg denne tråden; Hvilke kuler bruker 6,5x55 jegerene på rev her på forumet ?
  8. Et tips kan være å sjekke opp nettsidene til NJFF i ditt distrikt. Noen ganger arrangeres det jakt som medlemmer kan delta på Men det kan være en på forumet her er grei og vil hjelpe, jeg bor dessverre ikke nær deg.
  9. Etter jeg monterte varsler, for ca. 5 uker siden, så har det ikke vært aktivitet. Men før det var reven hver natt og hadde fest. Men søndagsnatta small det, så det kan være det er paring ennå hos deg. Bare vent, det er lenge igjen av jakta
  10. Har ikke tilgang på mindre kaliber, så jeg bruker 3006. Ser det er andre jegere som bruker det også. Bruker selv norma elite. Utgangshull på ca. 10cm rett bakom venstre frembein etter skudd da reven stod skrått. Noen som vet om gode kuler som ikke ødelegger mye til å være i det kaliberet?
  11. Bilder av reven jeg tok i natt. Skutt med Norma elite 30.06. Liten antydning til skabb oppå ryggen, utgangshull er på ca. 10cm, gått ut rett bak venstre frambein. 7,5 kg
  12. Endelig! årets første rev er faktum! Gikk over stuegulvet da jeg var oppe etter noe å drikke, da fikk jeg se en skygge som var rar, tok kikkerten og jada, rev som luska seg over elva og opp på andre siden og gikk mot åtet. Da den begynte å grave heiv jeg på meg klærne og ladde børsa. Bråka litt da jeg sko ut døra, men reven ensa meg ikke. Og jeg plasserte et skudd i maskinrommet. Ledde seg ikke en meter etter skudd, men jeg traff nok rygg, så jeg tror den er utvomma. Men uansett, glad er jeg!
  13. Grattis! Så du bruker 3006'n på reven ? Da er vi to, men jeg bruker norma elite. Hvordan ble inngang og utgang på den reven ?
  14. Sitering av ovenforstående innlegg er slettet Jmonsen Kan være reven ikke er interessert i geita. Men les rundt på forumet og søk. Du finner mye bra! Kjøpt deg hundefor igjen, og matblod, bland dette sammen i ei stor balje eller bøtte, og fryst det. Så legger du det ut Men ring viltnemda og hør om dem har noe påkjørt vilt du kan få til åte Eg fikk 2 elglår av viltnemda, reven har herja på, men etter jeg satt opp varsler, så har ikke reven vert der!
  15. Spor fra rev fra alle kanter ned mot åtet, men noen steder ligger det en 1-2 m lang strekning med avføring ? Lurte på hvorfor det ikke ligger på et sted, men istedet er "dratt" bortover.. Noen som kan hjelpe meg her ? Det er ikke hjort, for sporene er ikke lik hjortens og nede på åtet er det noe som ligner graving, men ser ut som åtet ikke har interessert i det hele tatt. Men det som irriterte meg var at den helvetes varsleren ikke peip! er ca. 2 uker siden jeg satt den opp, batteriet skal vel holde lenger på sensoren enn to uker, når det ikke har vert aktivitet.
×
×
  • Create New...