Jump to content
Ruger #1

Før vi gamle dør her inne.. er det ingen som reiser lengre, og kan dele...

Recommended Posts

Tittelen sier vel alt..

Før i tiden delte vi bilder fra jaktturer, og kalte det reisebrev.

Trenger ikke inneholde så mange ord..

Var jo julaften når en her inne hadde vært f. eks i Afrika, og han la ut de første bildene fra turen...

Alle gledet seg til en fullstendig rapport. Ja det forpliktet nesten at man leverte det :grin:

Nå får man et par likes, og tommel opp, og så fortsetter debatten om .308 eller 6,5 i T3X. Langholdskyting med luffe fra Teknikkmagasinet...

 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eg har vore på kammeret siå 2008, har vel ikkje kunna bidra med så enormt mykje men har iverfall spurt og gravd ein del. 

Synd og sei men synes kanskje aktiviteten her inne har vært litt dalande, veit ikkje kva som gjer da. Nesten som kammeret er litt døande.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Godt poeng, jeg skal prøve å følge opp dette. Jeg pakker nå for en bøffeljakt i Zimbabve og om det blir resultat skal jeg prøve å poste litt.

Ellers er mye av dalende aktivitet at mange nye medlemmer har forlest seg på amerikansk våpenporno og tror det er korrekt alt som skrives der, men når noen fra hjemlandet prøver å helle litt kaldt vann i blodet så blir det en tråd som ender som en polsk riksdag (eller det engelske underhuset).

Derfor er det mange som ikke gidder å engasjere seg.

 • Like 7
 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg tok en svipptur til Namibia i mai og la ut et innlegg på Facebook-gruppen "Jaktformidling" - siden det var der jeg fant tilbudet en måned tidligere. Til de som har klart å kaste av seg åket: her er innlegget:

 

Ikke jaktformidling, men et lite ustrukturert reisetips om du går du rundt og sparker i grusen i påvente av høstjakta... Jeg kom hjem fra cull hunting i Namibia i dag – her er mine erfaringer som kanskje kan få deg over dørstokken på din første safari i Afrika (er du ikke i modus kan du bare scrolle videre, og lurer du på noe konkret kan du sende meg en PM eller spørre i tråden her). Det viktigste først: 2-3 dagers jakt med kvote på 6 dyr til under 20 000 ink flybilletter og alle avgifter.
 
Jeg slumpet over et tilbud på https://www.bookyourhunt.com/ og endte opp med en 3-dagers jakt med Osonjiva (http://osonjiva.com/). Det skulle vise seg å være et lykketreff. Ingenting i veien med å booke direkte ved å sende mail til info@osonjiva.com . De setter sammen en pakke som passer deg, og hilser du fra meg så får vi kanskje begge en bedre pris? Jeg skal tilbake neste vår dersom de fremdeles tilbyr cull hunting da.
 
Booket fly med Qatar via Flysmarter.no til 7100,-. Litt kjip reisevei hjem, avreise fra Oslo på ettermiddagen og fremme i Namibia neste dag kl 1500, deretter 3,5 timers kjøring til Osonjiva var helt greit. Dro fra farmen 0700 og hjemme i Norge litt over 1300 dagen etter, men måtte vente på flyplassen i Qatar hele natten, og da ble det en drøy hjemreise.

Ga beskjed til Flysmarter at jeg skulle reise med våpen og fikk de til å registrere dette hos Qatar. Qatar ordnet deretter alt på Gardermoen og fikk sendt våpnene av gårde uten problem. Ammo og sluttstykke i koffert, børsa i våpenkoffert. Importskjema til Namibia var enkelt å fylle ut (http://www.napha-namibia.com/fileadmin/user_upload/Namibia_Temporary_Rifle_Import_Permit_Application.pdf), men viktig at du ikke signerer før du får beskjed om det (skal skje i påsyn). Ved ankomst i Namibia ligger våpenkoffert og venter på deg i skranken ved siden av transportbåndet. Der åpner du koffert slik at de kan verifisere serienummer – 5 minutters jobb om du ikke havner i kø, da kan det ta en halvtimes tid. Ved avreise følger innsjekkingspersonalet deg de 30m til politiet, som så verifiserer at du tar med deg våpnene ut av landet – thats it – kjempelett. Husk norske våpenkort.

Qatar tar ingen gebyrer så lenge total mengde bagasje er under 30 kilo, og de hjelper til med innsjekkingen og politikontrollen. Møt opp 3 timer før avgang fra OSL og minst 2 timer før avgang fra Namibia.

Osonjiva tar $150 for transport til/fra flyplassen (7 timers kjøring totalt). Da henter de deg når du har fått ut våpenet og de drar ikke før du har gått gjennom sikkerhetskontrollen når du reiser hjem igjen.

Så tar de $200 per dag for overnatting med 3 måltider, en profesjonell jeger og en tracker samt en Landcruiser de kjører rundt i terrenget med.

Så kan du velge om du vil skyte dyr fra bilen, eller om du vil spotte dyr fra bil, og deretter snike deg innpå (walk & stalk), eller om du følge spor (da blir det mer gåing). Anbefaler at man følger PH sin anbefaling (Lets see what Africa brings us today).

Denne farmen ligger på en enorm slette på omtrent 150*150 kilometer – det jaktes stort sett overalt, noen kvegfarmer innimellom. Osonjiva har et lite område på ca 6x6 kilometer inngjerdet hvor de har inntil 1500 dyr og fritt område på ca 100 kvadratkilometer. Tar man med de nærmeste farmene er reelt jaktområde ca 300 kvadratkilometer. I år kom det ikke regn så alle dyr som kun lever av gress ligger tynt an. De hadde eksempelvis 400 Oryx, har skutt 150 siden 1. februar og skal skyte 150 til før høsten kommer. De skal også skyte ned 70 Gnu, og tilnærmet ubegrenset antall vortesvin. Det er samme problemet med tørke i hele Namibia.

Nytt gress kommer ikke før tidligst desember og frem til da må de holdes liv i med importert høy fra Sør-Afrika – det koster mer enn det smaker, så får de ikke solgt dyrene i jaktpakker i sommer så blir det jobb for PH-ene til høsten. De tilbyr ikke cull hunting på dyr som spiser fra buskene som Kudu, giraff osv.

De tok $150 per Oryx (https://en.wikipedia.org/wiki/Oryx) og Blu wilderbeest (https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_wildebeest) og $100 per vortesvin (https://en.wikipedia.org/wiki/Common_warthog). Dette er da ikke trofedyr, hovedsakelig hunndyr, ungdyr og skrapdyr, se bilder lengre ned. Nå er prisen nede i $100 og sist jeg så hadde de igjen 70 gnu og 70 oryx, og nå skyter de også ned vannbøflene...

Tar du en pakke på to av hver, så kommer du på:
7500,- for fly
$400 for to dagers jakt (du rekker en kjapp tur i solnedgangen om du reiser med samme fly som jeg, men slipper å betale for 2-3 timers jakt ankomstdagen)
$800 for 6 dyr (bavian, Aardvark og sjakaler er gratis), og så tok de $20 ekstra for øl og vin...
Alt i alt under 20 000,- om du slenger på noen kroner til mat på flyplassene osv – det er vel ikke så verst for 6 dyr?

Du finner sikkert samme tilbud overalt, men denne farmen hefter det ikke noe ved. Gode senger, god mat, WIFI, basseng, god standard generelt, lite kjøring siden farmen ligger midt mellom inngjerdet og fritt område, tilgang til alle nabofarmene om det er ønskelig (ønsker du gepard eller leopard så vandrer de over mange farmer. Derfor blir det det organisert storvald med åting en måned før du kommer, folk som er ute i terrenget og ser etter spor hver dag osv). Akkurat nå har de 3 lisenser på leopard om du har fått skattepenger du enda ikke har brukt opp på våpen...

Dette er et gjennomregulert opplegg hvor all jakt er godkjent av myndighetene (søknadsbasert). PH-en jobber i en anti-poaching enhet og opplegget er like seriøst/kontrollert som norsk reinsjakt.

Jeg var eneste jeger på farmen denne uken. Uken før var det 6 svensker som skjøt totalt 80 dyr, så det er nok å ta av. De jakter omtrent hver dag fra 1. februar når sesongen starter, og så dabber det av gjennom sommeren og på høsten blir det fort grisevarmt. Når regntiden starter regner det en time eller to på ettermiddagen, så man kan jakte før og etter regnet.

Prislisten på trofedyr er (i $):
Blesbok 800
Black Wilderbeest 1590
Black face impala 2600
Blue wilderbeest 800
Zebra 1500
Cheetah 3000
Duiker 500
Damara Dik Dik 2800
Eland 2000
Giraffe 1800
Red Hartebeest 650
Impala 800
Kudu 2000
Oryx 650
Springbuck 800
Steinbok 500
Warthog 500
Waterbuck 2000

Sable, White Rhino, Nyala, Lechwe og Roan må man sjekke tilgjengeligheten og få pris på forespørsel). Disse jaktes det så lite på at de er nesten halvtamme. Strutsen stikker når den ser deg på 800 meters avstand, neshornene står og ser på deg på 30 meter (men hver sin smak, jeg vil ikke skyte dyr fra bilen på 30 meters hold...).

Når det gjelder våpen så går det meste så lenge du skyter godt med det, og helst fra 3-fot skytestokk. Skyteavstand blir fort 2-300 meter så dette bør man ha trent på. Jeg jaktet med 6.5x55 og 100gr Nosler ballistic tip. En alt for liten kule etter Norsk målestokk, men knallgod på Safari. Skjøt en 180 kilos Oryx gjennom skulderbeinet, tok toppen av begge lungene, gjennom skuldra på motsatt side og sto i skinnet på motsatt side. 110 meters hold og gikk rett ned. Nå skal det sies at kula var marginal og det tok litt tid før dyret blødde ut, måtte avlives på kloss hold. Skjøt gnu på 252m, gikk gjennom skulderbladet og begge lungene og sto i ribbenet på motsatt side. Døde umiddelbart.

Skulle egentlig jakte med 338LM, men GRS-stokken sprakk igjen (det får bli en annen historie - har bestilt alu-chassi), men en gnu fikk jeg skutt siste kvelden, og det med sprekt stokk – PH tok med reservevåpen om børsa skulle havarere totalt. En 250gr Swift A-Frame i 908ms gikk inn foran høyre skulder og ut buken, deretter inn låret og gjennom lårbeinet før den stoppet i skinnet på baksiden. Gnuen lå på bakken i en bue som gjorde at jeg ikke så at bakkroppen lå bak forkroppen, men som de sier i Afrika: It doesnt matter, its on the salt now.

Booker du Mani som PH, så har han bestandig med seg en Bayersk viltsporhund og en Jack Russel i bilen. Og har du ikke sluttet å lese til nå, så får du noen bilder til slutt:

Her er første Oryxen:
yNUcwejqo1nJc02s2M75JQDohrtlrdSAG1wBZX2ZmrsNipv_-saMdx3ifSzZabdDTV-CNsAl-7p4tINc6IlXK5kn6cylP9QDYS3W2f6HLM8tWH1tG4OUg0p1-mCi_TExq-pgNRp87y0DPEOjFmNaVzqNpwBevtmr81ncwARe4FxoFfxgnca5A2dOckteCw_94i_1QHlpqoGpjyd5yHXAXQIMNb3Klxnrh1JREc8PAMppi63ln2YUNYZMRmLGsPmpr80kB9tdxojWy9XcKXOahPl7QGPj3sb8lNLogRK3qajO28flNVdfXfo6WbEUehkB9iMiF20Jpg-ayYeap2dPpoCoofNf9iccgKEixZDQj94GGyaM5H0k_04pPm0RR7PXFo_HN9iQIdv4JvzOvTmDhTpV8kGKPGDpfZGj8Z3lNrxq8rQdkd_V1mhI1OD251ahPa--u97WOu4DzIMLBn75Wh9IMeAhZPPxKF0pyT6OUwSLsfFUiWDhFAXz694jdBwKTMuXdD-ioEFAz9ZZDrD6rBEBsWj2zHJmIKji-kPpIJaVZbcpWCzKUqv-UkzmHZwT8Zj9LITFBLGjRa_pHzaABYOK4KPkC6DtESzLc4CHj7dCua7dG20rYBIRD17piI96ePU--6jUV52Jl8oTkFSlM3zpAuA-eOpC=w1157-h867-no
📷
Ble skutt onsdag kveld, like før solnedgang. Ca 180 kilo rund vekt. 38 tommers horn, skutt på ca 100 meter med 100gr Nosler BT (PH-en sjekker alle felte dyr og har massiv erfaring med hva som fungerer og hva som ikke fungerer).
Neste Oryx skutt torsdag:
📷774DG2HxuoArWu1JUWWM22W7Tpo1Lt6vYmT_i-bqEyH4JMCakZslAIQoclonTIF19qHb3cMg6osbBTkP0S71iUA1-mwYmSO5c1IB8OWhXL2izpcXRoloFtV8ePpT7UPdD3kQdk-rGc7regWzoNH-2NSJNsELoNuLdKwITvKMbrV8LB6c7um9p7WGkko0o5JmQCBplgyMuuy1ey5mSsfFrp0jTokm0rd-H-HKA7f4zWoRFIL-EbcVop5_yHLjbUhwm907hYhJF6HCSwYWKhFXJkBmQghB4Emd_f-OiNzzIClQyNuZj1cHCE2-vCosuWuK14g21QpUn4ocyRcw8OLNNoNSy9-_BJOIgg5Ia52HobWIiOoNY4rcvvrvS6TqtAD3zDH9-afuIYfhmJ5CFJosRRK1UePcF8TBfOy31YbFwMo0upy3l-rFnBqlirYR8WvtYXsltr5JF6-kUXuxbQ1nc1pvFu5bRQ0Yzt4pofaI7sH_TmiZ1dpDbOwCcMAdkkL8E91TJ0hW9-huRR7IQvxzloT889AjRrgk6E5wBjP_cAr-YgkGbQpt4kbqXj9h_5bCyT3MpEHVtyGTtwlL27gfuXTG45duHZJ3X_kQSAkh6BM-HpERXcl2Y_fCOPNZIyx1oJUrpe_zFHF6SCSzv3xdRA4TDNeqxl9B=w1157-h867-no
Dette var en gammel hunn på omtrent 120 kilo. 36 tommers horn. Første skuddet satt perfekt i venstre lunge, dro avgårde et litt for raskt skudd i buken på dyret i flukt så måtte avslutte med hodeskudd. 100gr kule var marginalt, men turte ikke skyte med 338LM i samme stokken da den sprakk under innskytingen.
Blu wilderbeest torsdags ettermiddag:
📷6fjWtT4s9fI1V8eahetqNtrFwNVOsDiz3SgS42ETLxNBFo1_M7Cju46pEjEQndhWAx8MlZbPiRdtF2BwZKr4D4Rqd2yJwn7ZAfHhqY_GtOyGgzQxJgqtTPt0ywzm1y8A2AK9z1WAqYFqzS-Xin6EMWA4vRLxLYLRZjBttUAqcbGyoK5XhZ5yRqljRCssvzp95X9fVQfMickfeccUVZJNkVYAJH8NEk7-wGfyOtGXc7-QQ0WScb1IhdXEjqLs2-UOgacUSkJzbjw7M4KcVGqFua1azi_E8z2Lh08D6IC2hv5HwMgXc3E7OVQbPSFb8LrM1onb78i0OvLtdtrE6w2RmsrwCW832hw_YBVrRBFb0jkeLXJeZ64bAfvmiKofDMpwliseRRXqCe7cA2TxI1SzpCzLS_69rP6-JXKdmZW6aRWeYGEP8pzghHq0bfcldB7hdoJWA28bMWL4Iv_WPP4QrU0zhBhQdTKto18R3m2oSDuEQfwYO1-yUYh6uDjVqQSFeeYv-tpwlC6ORqexgD4paqNBe0qUX6m6oZUdKi_rNgU8rTubzea6M8T2BYcBGTf7C_K-E-SnVKDtRo9dZOUeUclKeT0OtrJi9jniVM5g5dTg2wNAO0PyhC0E3d5P4j-jVN9r_pIqIAwpiuOjBKAo5nXiDSu4IFB3=w1157-h867-no
Vi på skuddhold på flokken med hunndyr (blu wilderbeest) og fikk lagt ned en av dem på 252m. Denne la seg etter 5 meter, kula gikk inn venstre skulder, gjennom begge lunder og aorta og sto i ribben på motsatt side. Ca 225 kilo.
Ny Blu wilderbeest fredags formiddag:
bW1mfiItDnXsmCeN1zhT8tO3Z3yewVfZpBGPquTHpOw7LfQ4j4vdS40jLWlSYqO4suYvJULmJpogzNeRzMbM6P_dkStMsFHPyGIkzC8gypRYJ1uM0KKpQ8_iEY4nJPfWTWl0dLCoICcSebAnvexJbgFuv2RG8JZ8N2R9GvHLYGrASDpnKVWfxa0zPo49Wkhs5c9vjkBbTEKwbSqTomZnnVjlMGGi1NKgCtOVPfJ96RvzHoKJtzhoKN2QAurqmCs2lwnOTs2skitZisOgYKCBqExf_845EfRgGXnWknop6AjxtQ5oLdeyEjd3IAZG-GK2QTH5IpjbZYmE1lbJDwpFAn0j85J1xmZujzCfFFlYQiw4bPvSNm_mL5y9ju3bz9iOufqEK8VySISax1oL4vPKTkIes4mOJ-C2gecioXjrJG-vd_JGaofBFFoosraae6ksth0hhy0VF-WiYERtX4SngCWobZllPypmLVLd9Ua7GBSAE5bt8MXY90HqF7TiKDdV9nJuTIoXTmh21Y2llVQbnbU4jzDJrf-RocMWZXFy0zDWi2aSggaXkXBFBLqRsuYeglg8sZlHh4ISGIKTXU87jyHJQ1Gyve_Px-_fAGVxb1J8-924St7jx60_A5UciTzfAXZIVmxPNvsnJrLvxRW-VIYlGV6z9V-7=w1157-h867-no
📷
Dette var et ungdyr på ca 180 kilo. Ble skutt i nakken på 232 meters hold; liggende med reim (mulig jeg har byttet om på bildene av disse to gnuene...). Gnuen har nakkevirvler som går veldig lavt og denne sto vinklet mot oss. Et bom på nakken ville ha sendt kulen inn i vitalt område. Alle skudd blir avfyrt etter PH sin instruksjon, viktig å skyte rett dyr og plassere kulen der PH ønsker.
 
Skjøt en Aardevak på torsdag, veide 40 kilo. Det ble mat til tracker :-).
E7YlRRs4iofYYN4GJEt0CU6AS5aYvdqs--WSyxbdz_P45LgoTATPOu68C5zypegyS9cK9DakiqFjVQI8niw-WgF8TiaKApfV7dCFTA4ENF9l4yoEB98WXptcJ6LMJF0u_faArBhGDyyJORNEEa36sV8Ukkblny1_0vq8FaounPnqO1PoP-F4Xsi-SPoXdOPA4Cp8Ar1dKBKESFgvXx4RTxsMZCtJKDmdS-m6tablHlZu2RvXKe7waXpgSq_A9Fc0n6FDVBTFwXhClfNnq1yeLFUwsS9jAP1fzY8CSYkxYFpoqhJQfoHYVEQBtwzMOV7hgF1Vq6SC16PfdhTEMnCSEeZESxXd1v5pFG5zV4O3XzEUPhD3jv0dXuEfuQO81PfBY_1Bj1evvRtXx6zbeqIKtAVhD1Ey-cqMIQX6bmfuH6DC-5ErBytwiq2bvl-lx5S0IgbZBX8uq-OPhvWTodY8Hldg-d7J12jPmPuEDOZkyWqwi6S0CtTXYOntVg6z1E4Ib8PQqnGuwPeaYyDgCqOklVSZSbF3Ld941Qg9mbuyKECcosueQRYNh5pqWfMCcv1C3UcIj10rJgG5XhosyuOIMUbp2qBu_rVO3g1OkcVX5UYryZXJaxZ1ITZ4qIRa5FifS1gA2kAyLKFr3meAhqfHcJJCHDmjvISd=w1157-h867-no
Fikk et par villsvin, ett på 40 kilo og ett på 50 kilo. Lungeskudd på begge.
DtVgRsDUxTvo8j4ZxO_voHLSfifpa38bsQb3v2HCxhfczWKvMGHOcz_F8zRAnWrWfVCMADhJI57jQT-EDx1NmygiSnAkxa9JkCxZXhUc9UyqUWP5AqDJgHGDrqjl9Vx1Dp9SL-rMwkGi8O2mjBXANL3g3Y2TBZtwSQvJqKfsm075LB32Fl3HZAcoqgKeENdIJAV_NdAtEorqiivds1F4R4vIiVeyb0SWLb9TQ_ZqkuEgKHEE352nFcTnRgUX5A0K7lvvkFKN9vfBGvaZ4FNXRk45zB643HTNirASt_fZBJbd7E1zA4QDg_wnRdGPsEtgnnTINIlkz7DxIWwIDE_-VL-CYzp9h08-EyGj-UGF3ClDryzkw-8C9xo5G7Cg4IYr4OJYA6dBH4sasKhxmnMyNst3wvCCJnGIh-QJ0Sph891hYN_ki86014QxP0X-xVvjCb7mUjSZ9qYzUb9C96QLIgXyS0DQ1reLLUd8Yy-QjDQ3Oc44fknnUxcna3edcpT4Ih9rV-Cj4bblLIg7Zm3PWCYNJqyzurCUQJ_3DHHy8sPxHnfj6ejxr5koOPGDjhseFnsKutmoop3gPahSdS4lEBq06btEYTp5oOjsqr8g6UfqNzQ9-5NbsFQl0eZ9JlHJhpaZETIDzkmcui6ZX_NMXTMaEDCmEIfi=w1157-h867-no
 
📷
Snipp, snapp snute, så var årets eventyr ute. Børsa ligger fremdeles hos Landrø og venter på stokk, og reven farter lykkelig uvitende om hvor heldig han er. 
Nå må kaffekanna tømmes før jeg må på banen og skaffe meg noen hundre tomhylser til enhåndsvåpen - hardt liv dette her :-)
 • Like 17
 • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flott lesning! Jeg skulle ønske jeg hadde noe å bidra med, men det kommer vel etter hvert.... Kanskje vi alle skal ta en liten dugnad og bidra enda litt mer med småting? Rapport fra skytebanen, en hilsen fra jakta, litt bilder av våpenpussen. Plutselig har vi mye mer å se på alle mann. :) 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Wintel; flott innlegg!

@BigT, jeg er helt enig. Jeg synes slike «lavterskelinnlegg», gjerne med bilder, er hyggelige. «Idag skjøt jeg en kråke», eller «se så mye drit jeg hadde i pipa», eller «fin dag på skytebanen». Det er selvsagt helt fabelaktig med slike reiseberetninger som den over, men det trenger ikke være så eksotisk for å være hyggelig lesning. 

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Godt initiativ. Praktiske tips både når det gjelder reise med våpen samt jaktutøvelsen på forskjellige steder er det nok mange som leser med interesse. Tror nok endel av grunnen til at mange er tilbakeholdne med å skrive om slikt på  åpne forum er at det gjerne har fulgt endel surmaget kritikk fra "eliten" (de "feilfrie" som leter med lupe etter noe som kan være kritikkverdig). Slikt tar fort bort interessen for å dele jakterfaringer. La oss håpe at vi slipper det her.

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 timer siden, spindrift skrev:

"...Jeg synes slike «lavterskelinnlegg», gjerne med bilder, er hyggelige. «Idag skjøt jeg en kråke», eller «se så mye drit jeg hadde i pipa», eller «fin dag på skytebanen». Det er selvsagt helt fabelaktig med slike reiseberetninger som den over, men det trenger ikke være så eksotisk for å være hyggelig lesning…"

Meget godt forslag. Tror slikt "lavterskeltilbud" vil fylles av gode opplevelser.

Kanskje du oppretter en slik tråd, siden du har ideen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/27/2019 at 1:26 AM, Ruger #1 said:

Tittelen sier vel alt..

Før i tiden delte vi bilder fra jaktturer, og kalte det reisebrev.

Trenger ikke inneholde så mange ord..

Var jo julaften når en her inne hadde vært f. eks i Afrika, og han la ut de første bildene fra turen...

Alle gledet seg til en fullstendig rapport. Ja det forpliktet nesten at man leverte det :grin:

Nå får man et par likes, og tommel opp, og så fortsetter debatten om .308 eller 6,5 i T3X. Langholdskyting med luffe fra Teknikkmagasinet...

 

 

Jeg ser du var i Nambia i fjor, men jeg ser ikke at du har postet et reisebrev. Fort gjort å skylde på andre selv om man er like håpløs selv. Kanskje spesielt da, har jeg sett.

 

Klipp, klipp

Ei tohi varjata

Edited by Ei tohi varjata

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det var det som var hele hensikten med å aktivere bloggfunksjonen, der har man fulle rettigheter til å endre innleggene sine i ettertid også, så det er mye mer egnet til å lage den type prosjektpostinger, reisebrev o.l.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, vavlo said:

 grunnen til at mange er tilbakeholdne med å skrive om slikt på  åpne forum er at det gjerne har fulgt endel surmaget kritikk fra "eliten" (de "feilfrie" som leter med lupe etter noe som kan være kritikkverdig). Slikt tar fort bort interessen for å dele jakterfaringer. La oss håpe at vi slipper det her.

Vi slipper de ikke her nei. De finnes her også og dukker opp titt og ofte, noe som er årsaken til at reisebrev ikke lenger blir laget. Hverken fra meg eller en del andre. Til nød noen få bilder i ett ellers tomt innlegg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 29.7.2019 den 12.41, vass skrev:

 

Jeg ser du var i Nambia i fjor, men jeg ser ikke at du har postet et reisebrev. Fort gjort å skylde på andre selv om man er like håpløs selv. Kanskje spesielt da, har jeg sett.

 

Klipp, klipp

Ei tohi varjata

 

Ikke helt riktig, men kanskje  litt klønete av oss å fortsette å poste i en off topic tråd, startet under en lunsjpause mens vi var der. Derfor viser den ikke i "jaktreiser". (Tror du virkelig at jeg hadde startet tråden med svin på skogen ;)). Du burde vel være VASS nok til å skjønne ;)

En moderator må gjerne flytte denne linken til "jaktreiser", der den aller helst hører hjemme. 

 

 

 

Edited by Ruger #1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Håper det er ok at jeg snur tråden litt igjen, og legger ut et par bilder uten for mye tekst.

Kom akkurat hjem fra bilferie i EC, Sør-Afrika og fikk jaktet litt et par dager sammen med to stk jeg har blitt kjent med på tidligere ferieturer.

Jaktpplevelsen blir nok den samme selv om man ikke booker gjennom velkjente byråer, og prisen blir ikke så halvgæren den heller.  Ca kr 7800,- for disse to, inkl PH, våpen og feltbehandling.

 

1409290060_Bilde29_07.2019113141.jpg.54bcebd6ba3f1b43e8ab09dfe173d8a8.jpg1871624766_Bilde30_07.2019164936.jpg.cb8ce3649ee01e4a5aba94eab67b71cd.jpg

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...