Jump to content

G.Larson

Members
 • Content Count

  8,155
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

G.Larson last won the day on October 5

G.Larson had the most liked content!

Community Reputation

240 Excellent

About G.Larson

 • Birthday 09/30/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. G.Larson

  Bytte avtrekk Mauser 98

  En stund siden jeg gjorde dette på en Mauser, men mener den er svakt konisk. Må ihvertfall ikke bruke noe spisst verktøy for å slå den ut. Da bare stuker du stålet. Finn en dor med flat tupp og rett diameter.
 2. G.Larson

  Bytte avtrekk Mauser 98

  Hvorfor ikke ta av kikkerten? Sitter'n fast for godt?
 3. G.Larson

  Jegermangel kan gi hjorteinvasjon

  Ingen grunneiere som "trenger" noen til å komme å ta ut dyr for de når folk mer eller mindre står i kø for å betale for jakta. Uansett pris. Da sier det seg selv at ingen gir bort jakt til deg.
 4. G.Larson

  Var virkelig dette nødvendig av DFS?

  Og så ivrige som folk er til å stille opp på dugnad og annen drift så må jeg si jeg spekulerer på hvem disse noen er. Hva er egentlig problemet? Om dere vil skyte med noe annet enn det DFS skyter med så finn dere ett forbund som driver med det da. Eller kanskje jeg skal sutre til Sjakkdorbundet siden de ikke driver med kinasjakk.
 5. G.Larson

  Jegermangel kan gi hjorteinvasjon

  Se linken jeg la ut fra Inatur. Dyrt?????
 6. G.Larson

  Jegermangel kan gi hjorteinvasjon

  Og den spredningen får de lov til da det som sagt er kommuner uten hjortjakt, det er kommuner som fortsatt tildeler hjort som ett og annet bonusdyr under annen jakt. Hjortjakta må organiseres på skikkelig vis i alle kommuner der den er og kommer. Ikke bare tildeles som tilfeldige dyr.
 7. G.Larson

  Jegermangel kan gi hjorteinvasjon

  Tråden (ifht tittel og artikkel) handler om faren for hjorteinvasjon. Bl.a pga færre jegere. Og da blir pris og tilgjengelighet helt naturlig å diskutere. Og hvordan man kan skaffe seg rimelig jakt med litt egeninnsats.
 8. G.Larson

  Jegermangel kan gi hjorteinvasjon

  Tja, det finnes flust av grunneiere med vabnskelige terreng og store jorder for gressproduksjon som klager over at all hjorten spiser opp grasset så de må selvfølgelig få større tildelinger. Og når jakta kommer så tror du jaggu ikke de sier att på innmarka nei, der skal vi ikke ha jakt. Helt høl i huet. Har de fått større kvoter så må de bare akseptere att innmarka blir jakta på. Åpne for skadefelling på hjort som bruker jordene som beiteplass. Problemet da er at enkelte ikke kjenner sine begrensninger og drar opp i lia og skyter storbukken, istedenfor problemdyra på jordet som som regel er koller, ungdyr og kalv. Større kvoter. Åpne for hjortjakt i alle kommuner det finnes hjort. Det er fortsatt kommuner med hjort her til lands som ikke har hjortjakt.
 9. G.Larson

  Jegermangel kan gi hjorteinvasjon

  Eller rett og slett at de leier ut jakta til noen som er villige til å betale gode penger. Så slipper du problemet med gratis evt veldig rimlig jakt.
 10. G.Larson

  Jegermangel kan gi hjorteinvasjon

  Til å begynne med....gjør du en innsats for å få litt kjøtt? Eller legger du ned innsatsen for å komme på godfot med grunneier og få bedre tilgang på jakt?
 11. G.Larson

  Jegermangel kan gi hjorteinvasjon

  Skyter man en 100-kg bukk her så ender man på 7725,- https://www.inatur.no/storviltjakt/5b9f4ac337d6330003eee823/hjortejakt-dolplasslia At det skal være så dyrt kan jeg ikke skjønne. Og Inatur er full av slike eksempler. Vil en gjøre det rimligere, ja så trenger en ikke skyte det største dyret.
 12. G.Larson

  Jegermangel kan gi hjorteinvasjon

  Hvor i alle verdens dager har du opplev dette? Må jo være samlet for en stor kvote. Fellingsavgift
 13. G.Larson

  Jegermangel kan gi hjorteinvasjon

  Ja, og er helt uenig i de konklusjonene som kommer der. At det bli færre og færre unge som kommer til på jakt har ingenting med priser og tilrettelegging å gjøre. Ungdommen i dag har mye større kjøpekraft enn en tror. Det ser en igjen på bilpark og mye annet. Så det har med prioriteringer å gjøre. Samt at ungdommen i dag stort sett må reise bort og bo borte ifm skolegang. Problemet er alle gamle grinpeiser som ikke vil ha noe nytt inn i jakta, som tanker og innspill fra nye unge jegere, bikjer er fyfy for det skremmer bort hjorten osv. Alt som er anderledes enn det de selv har drevet med i 30-40-50 år er jo helt forferdelig. Så da kan de jo sitte der ifred på stubben sin og irritere seg over at ikke det blir skutt nok hjort.
 14. G.Larson

  Jegermangel kan gi hjorteinvasjon

  Om ett jaktfelt ikke fyller kvota si her så får de mindre dyr neste år og de felta som fyller får flere. Så hjorten som skal felles i storvaldet og kommunen blir felt. Det ser heller ikke ut til at priser skremmer noen, da det er vanskelig å finne jaktfelt som ikke allerede er leid ut. Men de finnes. At enkelte putrer og sutrer om at ting er for dyrt, tyder på at vedkomne har lagt ned minimalt med innsats for å finne seg rimelig jakt.
×