Jump to content

Elgjaeger

Members
 • Content Count

  728
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Elgjaeger

 1. Høres ut som du har et billig 500g avtrekk å selge meg @M67?😎😎
 2. @nhd, ja avtrekk har stor betydning, men i PRS er det veldig mange andre faktorer som spiller inn. Min erfaring fra NSF pistolskyting er at der er tapte poeng sånn omtrent 50% avtrekksfeil, 40% sikte og 10% annet
 3. Ja, mye rett i det, det er ofte det mellom øra som ødelegger hvertfall. En maskin er vel den beste skytteren i de fleste programmer. Har kun holdt på med PRS et par år og har ikke ført noe statistikk over hva jeg mister mest poeng på, men for min del tror jeg det er noe sånn: 1. Roter det til slik at jeg mister mange poeng på en stage eller to, dvs skyter med feil innstilling på kikkert, feil blink, feil strategi etc. 2. Klarer ikke å finne stødig nok stilling, ser klart å tydlig at jeg ikke klarer å holde siktet innenfor blinken 3 Vind 4 Bruker for mye tid å komme i stilling samt bytte stilling 5 Avtrekk ++
 4. Har nok skutt litt pistol enn gjennomsnitts «Kammeraten», så ja, det er også etter min erfaring en god måte å lære avtrekk på. Luftpistol er vel det som gir tydligst tilbakemelding på skiva om avtrekk er bra eller ikke.
 5. Rifla Buck Holly hadde med til Røyseland for et par år siden hadde totrinns avtrekk, men kanskje mest vanlig med direkte avtrekk «over there»?
 6. Og da er vi omtrent tilbake til bakgrunnen for spørsmålet ang. modifikasjon av avtrekket....
 7. Bra oppsummert @M67. Ellers er vel det med lett avtrekk i PRS ikke noe norsk fenomen? Husker hvertfall at rifla til han Buck Holly hadde ca 200g avtrekk.
 8. Litt sikrere å skyte DFS enn NJFF siden hhv 1,5Kg og 1kg da. 50 m pistol (fripistol) uten krav til avtrekksvekt skytes ikke så mye ute i snøstorm, heldigvis.🙂 For PRS er det jo vanlig med svært lette avtrekk, mener du ikke at det har noe for seg, tar alle som bruker lette avtrekk feil og egentlig ikke er flinke nok å skyte?
 9. @Bly ja klippe er nok feil uttrykk, jeg vil kalle det nappe. Avrekksvekt var kanskje opprinnelig forankret i sikkerhet, men det er ingen grunn til å kreve 1,5 kg vekt pga sikkerhet lenger. Det er jo mange grener hvor avtrekksvekten er brøkdel av det.
 10. Er nok ikke helt enige her, jeg følger resonnementet ditt og dersom man napper 4kg blir der rimelig likt. Jeg mener man ikke gjør det, og at Det er forskjell på å «klippe», «nappe» (eller hva man nå kaller det) 0,5 kg eller 1,5 kg. Det er jo også en grunn til at det er krav til avtrekksvekt i de fleste grener.
 11. Enig i det du skriver @M67. Har man god tid har avtrekksvekt mindre å bety, med dårlig tid er det lettere å nappe / ta dårlige avtrekk og da har kraften man må trykke med mye å bety for konsekvensen av det dårlige avtrekket. Stor del av totalvekt på fortrykket hjelper også siden det da er lite kraft man har igjen å «nappe» @Bly ja, ser at jeg egentlig mente den ene 712 fjæren som man stiller totalvekten på med.
 12. Takk. Jeg har sett videoen til John Olav Ågotnes, var den jeg tenkte på når jeg skrev lenger opp at det ikke så veldig vanskelig ut. Hva ble avtrekksvekta ved å snu 713, og funket avtrekket sikkert etter at du gjorde det?
 13. Jeg trodde heller ikke justering under 1,3kg var stabilt på standardavtrekket Jeg lurte på om det var 720 fjæra? Får prøve å ringe Landrø som du sier @Bly Hvorfor jeg skyter raskere med lett avtrekk, vet ikke helt. Kanskje fordi jeg har skutt noen 1000 ganger flere skudd med pistol enn rifle? Skyter skikkelig dårlig på lærduer pga at jeg vil sikte og presse avtrekk. Kalde fingre kan gjøre det vanskelig å kontrollere avtrekk, jeg må ha hull i hansken for avtrekkerfinger. Nå er ikke 0,5 kg avtrekk så lett etter min mening, samme som luftpistol. Nå er ikke jeg veldig flink rifleskytter, men etter det jeg erfarer har rekylopptak nær 0 betydning i en 11,5 kg rifle med demper/brems i 6,5x55. Skyter ofte uten kontakt med skulder i PRS, ikke så ofte helt frirekyl. Rifla ligger ofte mer i ro på en pute ved frirekyl, men kan gå seinere.
 14. Kunne kanskje blitt en artig prosjekttråd her på Kammeret, «DIY avtrekksjobb»😆
 15. Har ikke prøvd hvor langt ned man kommer med std 1,5kg avtrekk uten å få noe problemer nei. Vil helst langt ned, ligger vel på godt over kiloen nå, ikke lett å f.eks skyte frirekyl med så tungt avtrekk, skyter også raskere med lettere avtrekk. For min del hjelper det å ha mye av vekten på fortrykk, men ville gjerne hatt lettere avtrekk enn jeg har nå. Riflen brukes til PRS skyting og veier nå 11,5 kg med kikkert og tofot så er ikke egnet til så mye annet en PRS og langhold.
 16. Nåja, er vel greit nok å demontere. Kan vel bli værre å sette sammen igjen, kanskje lett sitte igjen med noen ekstra deler....Men, når man ser video av hvordan det skal gjøres ser det ikke så veldig vanskelig ut, så tenkte jeg skulle prøve. Dersom det ikke går får jeg ta med posen med løse deler til Sauer service stasjon og be de fint om å prøve å sette det sammen igjen.
 17. Noen som vet eksakt forskjell på 0,5 kg og 1,5 kg Sauer 200 STR avtrekk? Trenger 0,5 kg avtrekk men lurte på om mulig å modifisere i stedet for å kjøpe helt nytt til 2800kr. Hvilke fjærer/deler må skiftes, posisjonsnr på tegningene nedenfor?
 18. Sandneskontoret? De er rå til å spa unna søknadene.
 19. Fikk beskjed fra våpenkontoret at jeg kunne sende en søknad og liste opp kasse og pipe med nummer og skrive i merknadsfeltet at det idag kun er ett våpenkort men at det må utstedes to på ny eier.
 20. Kanskje det, får jeg tilbake et nytt våpenkort for kassa da, eller sitter jeg igjen som eier av...ingenting, med ingen kort for dette våpenet?
 21. Mye rare våpenkort forresten, la nettopp merke til at det STR .22 ombyggingsettet jeg har er registrert med riktig nummer men fått beskrivelse «kompletteringsett» uten kaliber. Det tilsier jo at det er en kasse.
 22. Ja, men jeg sier jo at jeg skal selge .22 settet, så fort jeg har fått Saueren i hus selger jeg det. Skjønner at jeg sikkert kan kjøpe denne med en søknad siden det kun er et våpenkort på våpenet nå, men jeg skal beholde kassa og selge 22 settet
×
×
 • Create New...