Jump to content

spindrift

Members
 • Content Count

  504
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

spindrift last won the day on October 11 2018

spindrift had the most liked content!

Community Reputation

156 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @simsol; gratulerer med bestått jegerprøve og ny børse, og velkommen til kammeret! Du har gjort et fint valg når det gjelder våpen og ammunisjon! Ta vare på de Lapua tomhylsene. I tilfelle du blir hekta, og begynner å lade selv; Lapuahylser er top notch. Skyt og nyt, lykke til!
 2. spindrift

  223 vs 22-250

  Jeg ville valgt .223, ettersom du får kjøpt grei fabrikkammo til høvelig pris hvis du blir lei av å lade, eller trenger nye hylser. Og reven blir ikke dauere enn dau likevel. Men spennende- det er det jo ikke....Litt annerledes er det hvis du skal ha en ny pipe til systemvåpen der du allerede har sluttstykke(hode) med støtbunn tilsvarende .22-250- da blir den meget aktuell. Du kan helt sikkert lade ned -250 med egnede kruttsorter.
 3. Et annet relativt nytt krutt på det norske markedet, er Vectan. Det er prisgunstig, til dels rimeligere enn Lovex. Jeg lader kun til rifle, men bruker endel pistol/haglekrutt. Mitt inntrykk er at Vectan er top-notch kvalitet, mens Lovex kanskje er litt mer ruskete. Ladedata for Vectan http://www.vectan.fr/UK/ Forøvrig vil jeg bemerke at trådstarter har stilt et helt vanlig, adekvat spørsmål som ikke burde utløse allverdens sure tilbakemeldinger. @iscariah; lykke til med ladingen!
 4. Når du tar av den gamle kolbekappa, og skal olje stokken kan det være lurt å mette endeveden under kolbekappa skikkelig. Her har det en tendens til å trekke vann, som kan gi sprekkdannelser. Lykke til, takk for fin bildeserie!
 5. Sjarmerende gammelt bruksvåpen! Jeg er ikke stokkoljeekspert, men så har jeg ingen våpen med praktstokk. Jeg bruker like deler kokt linolje, terpentin og «kinesisk treolje»; den siste ingrediensen kan droppes. Mange tynne lag er tingen. Inni pipa kan du jo pusse med Ed’s red (like deler aceton, white spirit, lampeolje og automatgirolje- evt en dæsj lanolin). En rekylkappe vil være et fint løft for den hagla. Du kan kjøpe en «oversize» og slipe ned selv, eller få børsemakeren til å gjøre det (men det koster jo litt). På min Baikal tok jeg en bit liggeunderlag, skar til og la under den eksisterende kappa. Det ble stygt, gratis og funksjonelt. Stål ville jeg vært forsiktig med. Leirduepatroner i max halv choke går antagelig bra.
 6. Stilig! Det er jo ekstra gøy med alt en kan lage selv, kult at du har laget en fin sizer! Lykke til med lading og skyting!
 7. spindrift

  N160 vs n560

  Det er muligens bare overtro fra min side, men jeg synes singelbasekruttene (da mener jeg type n-1xx- serien, for eksempel) er enklere å jobbe med på to måter 1) Oppfører seg mer forutsigbart og «lineært» i den øvre halvdelen av tabellen, mindre tilbøyelighet til plutselige trykkstigninger 2) kanskje litt enklere å finne veldig god presisjon. Dessuten, som nevnt over, mindre munningstrykk/glimt. Jeg bruker litt av hvert, men mest singelbase ekstruderte krutt.
 8. Flotte saker! Både støpeblokk, sizedie og kuledesign ser jo veldig bra ut. Så må det jo være veldig tilfredsstillende å kunne lage sizedie etc selv! Jeg skulle gjerne hatt litt mer ferdigheter i metallsløyd, jeg kom aldri stort lenger enn å banke til askebeger med kulehammer 🙂 Du har sikkert gjort deg noen tanker om kruttsort/ladenivå til denne kula?
 9. Laminatstokkene anbefales vel beddet fra produsenten også (i motsetning til kunststoff, hvor det angivelig ikke skal være nødvendig). Så ja, det ville jeg gjort først som sist. Lykke til med valget!
 10. Mitt synspunkt: I en fullvoksen flaskehalspatron er trykkstigningen ved 2mm kortere COL neglisjerbar, og oppveies trolig med god margin av å unngå hard stukning i bommene. Jeg ville skutt de korte patronene. Men det er altså bare min mening.
 11. Bemerker bare at min Berserk-stokk profitterte veldig på bedding. Produsenten sier det ikke er nødvendig med Berserk-stokken, men det stemte ikke i mitt tilfelle (dvs, børsa holdt «grei jaktpresisjon» uten bedding, men den viste ikke potensialet sitt før den ble beddet; ca halvert gruppestørrelse på 100m). Ingen overraskelse det, akkurat. Veldig fornøyd med GRS!
 12. Når det gjelder hetter, bruker jeg standard hetter til reduserte ladninger med raske krutt. Vil tro dette fungerer fint også med 200-krutt, som burde være lett å få fyr på.
 13. Nå bør jeg vel ikke gi råd om noe jeg ikke har prøvd. Men jeg ville ikke vært bekymret for å prøve 20grs 200- krutt. Jeg har ladd en god del med bly i 6,5, med pistolkrutt fra 9grs og oppover samt n110, n120 m.fl. Jeg synes det høres greit ut. H322 er også endel brukt i reduksjonsladninger (jeg har bare brukt det til fulle ladninger), ryktene sier at det fungerer best med dacrontilskudd. Trailboss er veldig safe. Men da blir det veldig slappe ytelser, spørs hva du er ute etter.
 14. @RBT; En R- patron headspacer på randen. Dvs, så lenge du får kamret patronen, så smeller det når du trekker i avtrekkeren (smeller i varierende omfang og grad). Det er ikke ensbetydende med at alt er iorden. Hvis det er tilbakevendende misforhold mellom dien og kammerets geometri, får du raskt en hylseseparasjon. Du får jo gjøre som du vil, men jeg vil jo anbefale å lytte til rådene du får over
 15. Så stilig! Det må være gøy å kunne skyte med bøffelvelteren uten å bli blakket av hverken ammoprisen eller tannlegeregningen. Man kan jo ellers tenke seg at en 390grs. 423" kule med flat spiss kunne felle både det ene og andre av vilt....
×
×
 • Create New...