Jump to content

spindrift

Members
 • Content Count

  1,006
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

spindrift last won the day on February 15

spindrift had the most liked content!

Community Reputation

444 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Du kan gjerne prøve med en tofot. Slett ikke sikkert det blir et problem. Biltema har en billig Harris-klone som faktisk fungerer fint (dvs; de har en lav og en høy modell).
 2. Ny pakke i posten! To nye «check maker dies» fra Pat Marlin. Jeg har to slike fra før, i .30 og 6,5- kaliber. De to nye, er henholdsvis .44 kaliber, og .30 Plain base. Bunnkoppene fra .30 PB er altså beregnet for kuler som egentlig ikke er laget for bunnkopp i det hele tatt. Man bruker tynt materiale (øl/brusboks), og skviser koppen inn i kulebasen. Hvis man bruker en kalibreringsdie av Lee- typen, må man kunne sende kulene med basen først. Nå har jeg laget noen «plain base checks», og montert på kuler. Det ser riktig bra ut, gleder meg til å prøve disse!
 3. Velkommen, @Tjukkas! Høres ut som du har en fin plan. Lykke til med handling, skyting og jakt!
 4. Generelt sett, ja. MRP er et glimrende krutt for 140+ kulevekter i 6,5x55. Irriterende overpriset, kanskje. Men veldig bra. Og antagelig veldig vanskelig å lage en farlig overladning. Min tommelfingerregel for MRP og x55, hva jeg tenker på som fornuftige bruksladninger til jakt - 140grs kule, tykk mantel eller delevegg: 47grs - 140grs kule, enkel «blyspiss»: 47-48grs -156grs kule: 45grs Nå har jo ikke jeg prøvd alle kulene på markedet. Som sagt, bare en grov tommelfingerregel. Lapua Mega er en god, rimelig kule som ofte er lett å få god presisjon med. Den duger til all jakt hvor du ønsker en ekspanderende kule.
 5. Det kan man. Eller bare skyte, og se- kan godt være det fungerer utmerket. Det som pirret min interesse, var prinsippet de brukte for «rifling».
 6. Dette er vel den samme rifla som Jaktdepotet selger under merket «BCM» https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=-6245&prodid=18537 Jeg har bare sett litt på en slik, kjent på sluttstykke og avtrekk, og skrudde låskassen fra skjeftet for å se på rekylopptak. Jeg husker ikke alle detaljer. Men jeg fikk inntrykk av en generelt velkonstruert rifle, med godt avtrekk- men veldig enkel stokk, ingen søyler eller slikt. Mitt samlede inntrykk var at det var mye børse for pengene.
 7. .510 Førland? Fin sak, i allefall 🙂
 8. Jeg har den kula i hullspissversjon, med gas check og fettrille. Det er en helt super kule, kanskje min favoritt .30-kaliberkule. Hemmeligheten er i neseformen, et ganske sofistikert design med ulike koningsvinkler som gjør at den er veldig adaptiv til ulike kammerhalser. Har skutt den med både vanlig kulesmørning og pulverlakk med gode resultater- men alltid med GC. Jeg ville ikke hatt motforestillinger med å kjøpe den i plainbase-versjon for lakkering. Jeg har faktisk vært inne på tanken...... Jeg har ingen erfaring med rilleløse kuler selv. Du trenger jo ikke rillene til fettet, når du lakkerer. Men det skjer jo en masseforflytning når overdimensjonert kule skvises inn i riflebommene..... Et sted må det forflyttede blyet gjøre av seg. Jeg har derfor holdt meg til kuler med en eller annen form for riller, men det er kanskje bare tankespinn fra min side. Men rilleløs kule, GC-design men uten GC montert, og pulverlakk... Det burde fungere. Den kula du lenker til har jo en veldig god bæreflate, selv uten GC. Messingblokkene til MP er helt fantastiske. De er nokså tunge, men resultatet blir supert. Alu-blokkene til MP har jeg faktisk aldri prøvd. Jeg
 9. Da ville jeg gått for en 6,5x55. Det blir jo aldri feil, når du likevel har en lang låskasse.
 10. Så flott, @Loffe! Det ble et fint resultat!
 11. Avhenger av kulenes/boksens størrelse etc. Kanskje en teskje pr hundre kuler, omtrentlig. Når du starter med en ny, ubrukt boks trenger du liksom litt ekstra. Endel pulver fester seg til lokk og vegger. Derfra er det bare å tilsette små mengder ved behov. Bildet under: her ville jeg tilsatt 1/8 ts før jeg satte igang.
 12. Lyman har en kule designet med tanke på US carabin, #311410. MP-molds har en klone av denne, MP311-410. Jeg har en to-hulls MP hullspisstang, plain base. Den finnes også i GC- versjon. Jeg gleder meg til å skyte med denne! Det følger med tre ulike nesepinner, slik at man kan lage flat nese, «liten» hullspiss og stor hullspiss. Den store hullspissen er veldig lang, går gjennom hele nesepartiet og ned i kuleskaftet. Den lille hullspissen er ikke så liten den heller. Hillbilly v-max 🤠 PS Ford, lys blå er en fantastisk farge å jobbe md
 13. Ingen grunn til å tro at presisjonen blir dårligere. Forholdet presisjon/løpslengde er jo litt uforutsigbart, mtp løpssvingninger og slikt. Men hovedtrenden er jo at et løp blir stivere jo kortere det blir. Jeg ville kappet litt, og fått mer kurant gjengesnitt for demperen. De 27mm du fjerner, koster deg kanskje.... 6m/s.
 14. Jeg har jo hatt en pipe som skjøt middelmådig til den hadde gått noen hundre skudd. Så begynte den å gå glimrende. Jeg ville tatt en tur til
×
×
 • Create New...