Jump to content

spindrift

Members
 • Content Count

  814
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

spindrift last won the day on October 11

spindrift had the most liked content!

Community Reputation

326 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg brukte faktisk lanolin som rustbeskyttelse på rifla i høst 🙂 Men det var en sånn kosmetikk-gradert sak, som ikke lukter. Kjøpt billig på ebay. Jeg masserte litt lanolin inn i en liten klut, den ble litt «oilskin»- aktig. Den brukte jeg til å gnikke over børsa, puttet filla i en lukkbar plastpose og tok den med i sekken. Ingen lukt, null kliss, ikke spor av rust, utrolig lettvint.
 2. spindrift

  Ladedata 510 Førland

  Veldig, veldig kult! Det ser ut som en majestetisk kule! Her har du kommet veldig langt allerede på første prøveskyting, synes jeg. Hvis du brenner inne med noe bilder, er det selvsagt velkommen 🙂
 3. Herlig! .222 rem er en, på alle måter, velproporsjonert og vakker patron. Som jeg ikke eier selv. Ennå..... Lykke til med jakta!
 4. Det har utkrystallisert seg to god-ladninger med MP227-65, i Rössler .223 1:12. Nemlig Vectan Ba9, 6,6grs med lett «factory crimp» (500m/s), og n120 15grs, også med lett «factory crimp» (680m/s). Veldig konsistent presisjon. 5 skudd rundt 35mm på 100m, skutt liggende med anlegg på sekk en litt hustrig dag med noe vind. Så langt er det faktisk et konsistent funn med bedre presisjon i .223 med en minimal krymp (nesten bare så jeg reverserer hylsehalsekspansjonen). Jeg hadde aldri trodd jeg kunne få såpass bra resultater i .223 rem med kuler fra 6-hullstang som kun er visuelt sortert (ingen vektsortering).
 5. Veldig kult. Du lager mange artige og imponerende ting. Jeg har ikke så mye vettugt å bidra med, men setter stor pris på at du skriver om det du gjør. Takk!
 6. 2 rifler i samme kaliber er kjempepraktisk. 6,5x55 setter antagelig ingen jaktmessige begrensninger for deg, du slipper å kjøpe nytt ladeverktøy etc. Subtile forskjeller i ballistiske ytelser mellom kalibre er jo gøy å prate om, men spiller liten rolle ved de jaktformene de fleste av oss driver med. Med to rifler, kan du profilere de litt forskjellig. En tung «skytemaskin» med skumringskikkert til stasjonære jaktformer. Litt ekstra vekt spiller jo ingen rolle, hvis man stort sett sitter på ræva. Og en lett, hendig børse til mobile jaktformer hvor noen hundre gram mindre å dra på er kjærkomment. Tikka T3 er vel nærmest definisjonen på «trygt kjøp», etter dine kriterier. Ikke så mye å lure på, egentlig. Støtter ellers å handle lokalt, når det er mulig. Vi forbrukere må være oppmerksom på slikt, i disse internett-dager 😀
 7. Enig, ser ut som saltutfelling.
 8. Det ser fint ut, Mr Merula! Presisjonsvariasjonen i stigen din er såpass liten (og antallet skudd så lavt) at det ikke er mulig å uttale seg om den ene ladningen er mer presis enn den andre. Men det er stor sannsynlighet for at alle ladningene er presise nok. En viktig opplysning du derimot har, er fart. Jeg ville tenke at den kula fungerer best i moderat fart, ladet noen skudd i 800- 820m/s et sted, og skutt inn med den. Nå er ikke jeg statistiker. Men hvis man skal demonstrere at en observert presisjonsforskjell i størrelsesorden 1/3 MOA ikke er tilfeldig, må man skyte mange skudd. Mange flere enn jeg vil forbruke av jaktkuler, iallefall. Så det jeg gjør når alle gruppene i stigen er bra/nokså like, er rett og slett å velge den ladningen med hastighetsnivå jeg er ute etter. Dette gikk jo storfint!
 9. Avgraderen til Lee er et velfungerende håndverktøy, faktisk. Ellers finnes mange hettelommebrotsjer som kan monteres i drill, disse kødder ikke med hylsehodet eller tennkanalen. Jeg har et billig sett fra Lyman, fungerer det. "Swager" er sikkert topp. Men hvis du skal preppe noen håndfuller med hylser, går det fint med enklere verktøy. Det meste av .223- hylsene har slike nitede hettelommer.
 10. Det var gøy å høre! Gratulerer med ny børse, og takk for en fin tråd!
 11. Tja, det rusler fremover med .44 auto mag. 265 grs swc/gc- kule, 18grs N110, 2 tusendels tomme i halstensjon, ingen krymp- eller friflukt. Nå begynner det å ligne noe!
 12. @tussehaugen, interessant observasjon. Og skuffende, må jeg si.
 13. Ser ut som du er godt igang, lykke til!
 14. Mindre rekyl, smell, pipeslitasje, komponentforbruk og varmgang. Jeg skyter massevis av reduksjonsladninger selv, jeg. Jeg har bare ikke brukt akkurat N130. Men Benchmark og H322 (ca samme brennhastighet) ga glimrende presisjon i .308 med 155grs matchkule. Det er jo litt tvilsomt å gi «råd» om en kombinasjon jeg ikke har testet selv, ta det med en klype salt. Men det jeg ville gjort, er som sagt å starte i intervallet 32-34 grs- godt mulig du skal et stykke opp på 30- tallet før sot på halsen blir borte.
 15. De er til avstandsbedømmelse. Referansen er et mål som er 0,5m høyt (derav «0,5» på den heltrukne linjen nederst), som høyden på kroppen til en voksen rådyrbukk. Hvis man plasserer den lange linjen i nedkant av et mål som er 0,5m høyt, vil den av de korte linjene som tangerer overkant av målet indikere skyteavstand i x100m. I bildet under er rådyrsiluetten 200m unna.
×
×
 • Create New...