Jump to content

spindrift

Members
 • Content Count

  633
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

spindrift last won the day on June 23

spindrift had the most liked content!

Community Reputation

224 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har en rem 700 inne til ombygging, til bl.a muffesystem. 2 fornuftige piper (6,5x55 & 30-06), og en tøysepipe i et av de mindre utbredte patronene basert på .308win, nemlig .44 auto mag. Støpeblokker er innkjøpt, diesett, kalibreringsutstyr. 400 Starline- hylser er på vei. Dette blir gøy! Ett av bildene under viser .44 automag sammen med vanlig 44 rem. Mag. Dessuten familiebilde av mine nye .44- kuler
 2. Etter du har betalt, får du nærmest umiddelbart en ordrebekreftelse fra Brownells. Du kan svare på denne mailen, med bilde av våpenkort og ID.
 3. Det ante meg.... Mine kuler ser litt mer lurvete ut, for å si det sånn😀
 4. Fin video, flott børse, god skyting og NYDELIGE kuler. Den ladningen bryter jo antagelig «storviltmuren». Hvilket pulver har du brukt, om jeg tør spørre?
 5. Første liille testen med MP-311-180, hullspiss idag. Rössler Titan Alpha .30-06, Viht N110, 18-19-20 grs. Hjemmelaget kulefett, Hornady GC. Skutt liggende, med støtte på sekk. Ingen grupper var sensasjonelle idag, dessverre. Men ingen var direkte ræva, og det er jo alltid et lyspunkt (og ingen selvfølge i denne bransjen 😀). Jeg tror kanskje rundt 19 grs kan være riktig for denne kula/legeringen i denne rifla (siste skuddet var liten avtrekksfeil, naboen skjøt i det jeg skulle trekke av, og jeg ble litt forstyrret). Skal pusle litt mer rundt dette ladenivået, så blir det litt heitere ladninger med pulverlakkerte kuler etterhvert. Og kanskje en ekspansjonstest.
 6. Jajjamen. Løp/kjøp
 7. Jeg vet ikke egentlig hvor mye lanolin, men jeg tror ikke det er så høytidelig. Jeg har hard lanolin i min blanding, i en mengde som vil tilsvare ca en snau teskje til 4 dl
 8. Ed’s red har jeg i et syltetøyglass med skrulokk. Plastflaske tror jeg ikke er å anbefale. Jeg har hatt i acetonen. Utover den plastløsende effekten, øker den «krypeevnen» til oljene, visstnok. Om det betyr noe? Aner ikke. https://www.hensleygibbs.com/edharris/articles/EdsRedRecipe.htm
 9. Jeg startet for alvor med pulverlakkering i vinter. Og det har i grunnen gått greit. Men, jeg må si det er langt mer utfordrende å få god dekning med pulveret nå, som vi har en relativt fuktig sommer. Jeg har foreløpig kapitulert, og legger to strøk. Det er mer jobb, men ikke dobblet så mye. Jeg kan liksom jobbe litt mer raskt og sjødesløst. På første strøk tar jeg «det jeg får». Til neste strøk hefter pulveret mye bedre. Kulene legger jeg på en teflonmatte (grillutstyr fra biltema), Gleder meg til å skyte med MP311-180 hullspiss/pulverlakk. Den tror jeg kan bli giftig.
 10. @Ruger #1; takker for fint innlegg med flotte bilder!
 11. Skru heller opp en halv til en omgang fra du berører hylseholderen. Det er ikke nødvendig å presse hele halsens lengde ved halspressing. Faktisk kan man tenke seg at sentreringen blir optimalisert hvis nederste del av halsen forblir upresset.
 12. Du kan bruke f.eks VV-data for Sierra matchking 168grs. Jeg har brukt 43grs n150 med NCC168, cci std hetter, og norma/lapua/s&b hylser, patronlengde 71.
 13. Det er nokså vanlig at hastighetene oppgitt i ladetabeller er litt høye i forhold til hva man oppnår med en vanlig jaktrifle. Pipelengde er selvsagt ett moment. Oppnådd hastighet er en veldig viktig markedsføringsfaktor, og det er neppe tilfeldig hvilken pipe som velges når offisielle målinger skal gjøres. 800m/s med kulevekt rundt 150grs, pipelengde ca 50cm og singelbasekrutt oppfatter jeg som omtrent det man kan oppnå. Ladningene med kobberkuler er kanskje på den friske siden. Men hvis hylsene takler 5 omladninger uten at hettelommene blir slakke, er det antagelig greit.
 14. Et par spørsmål: hva er faktisk pipelengde? Hvilken vekt har du på NCC (den kommer i flere vekter).
×
×
 • Create New...