Jump to content

spindrift

Members
 • Content Count

  544
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

spindrift last won the day on October 11 2018

spindrift had the most liked content!

Community Reputation

177 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sånn apropos billig .223- ammo, denne https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=5836&prodid=17259 går bra i min rifle. Har ikke gjort formell presisjonstest i benk, men 5skudd/30mm/100m liggende med anlegg på sekk er bra for billig treningsammo. Hylsene har jeg ikke ladet om ennå, ser ok ut men krever kanske brotjing av hettelommer (niting).
 2. Mine 0,02$; Behold 308, kjøp. 223. Det er fint at du har selvinnsikt til å erkjenne at du har fått et problem med rekyl. Mange vil ikke innse nettopp dette, de kommer ikke videre, bommer på prøven etc. Du kommer over det. Målrettet trening med rekylsvakt kaliber er oppskriften. 223 er hyggelig, praktisk, lett å lade til. Du har åpenbart jaktmessig alibi for et slikt våpen også. En annen sak er jo at alle egentlig burde ha 22lr og et anstendig luftgevær 😀 Lykke til!
 3. Jeg tipper 6,5x55 hylseholder fungerer.
 4. spindrift

  Rensing av våpen

  Jeg gjør det sånn: 1) olje i løpet, gjerne mens det er lunkent. Finn på noe annet mens oljen får virke. Du kan godt ta punkt 2) neste dag. 2) skyv gjennom et par lapper, for å fjerne det grøvste av kruttslam, da blir ikke børsten så møkkete 3) messingbørste med litt mer olje, ca 10 «strøk» 4) pusse med lapper/propper til de ikke er svarte lenger, bare... grå 5) tørke ut av kammeret med en dott papir (poleringsduk fra Biltema er supert). Mantelfjerner ved behov, bruker mest ammoniakkfritt skum.
 5. Ferdigladd, med kvantumsrabatt https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=5854&prodid=11648 Her finner du også kula som ladekomponent.
 6. Hey, pass på at ikke patronene triller i bålet 😀 En «scout»- kikkert med dioptersikte som reservesikte hadde vært gull. Pokker og, nå fikk jeg også lyst på Krag.
 7. Fy søren, den blir jo kul den der!
 8. Fine resultater, @Prexen! Hvis du lager en ladning for vanlig treningsskyting <=300m, trenger du jo ikke egentlig mer futt. Jeg ville bare valgt den laveste ladningen uten soting med god presisjon.
 9. Jeg har en Rössler titan alpha, som jeg kjøpte kort tid etter de kom på markedet. Jeg har tre piper (.223, 6,5x55 og .30-06). Jeg ettermonterte en kolbeforhøyer (Kalix), som også fungerer veldig bra. Hadde litt barnesykdommer på min, om visstnok skulle skyldes at det var herdingsproblem på noen smådeler på de første generasjonene. En tennstift knakk (den bytter man superlett selv på 2 min), og en «mellomleggsskive» i fremre låskassebro hvor fremre skjefteskrue fester måtte byttes- også lett å bytte selv. Ikke vært noe tull siden, det har gått både noen år, og noen tusen skudd. Dette er en ganske lett rifle. Jeg liker stokken (men det er en smakssak), den har en god gummiert overflate og tar rekylen fint. Sluttstykkegangen er fin, og avtrekket er utmerket. 6,5 og .30-06- pipa hadde utmerket presisjon fra første skudd, mens .223- pipa trengte noen skudd for å komme til sin rett. Selger sa .223- pipa hadde 1-9 riflestigning, men det er feil- den har 1-12 (hvilket er like greit, for mine formål). Sikring på kolbehalsen er jo veldig ergonomisk. Nye pipesett er rimelig, for knappe 5000 får du pipe (L. Walther), ekstra sluttstykke, ekstra tennstift og magasin med stålvegger. Av negative ting, har jeg erfart at den ikke liker å mate lange patroner med butte kuler, det aller meste går bra men den er ikke altetende. Sikringen føles litt skranglete og underkonstruert (men den virker). Det er fiklete å mate patroner enkeltvis. Rembøylene er (på godt og vondt) faste, slik at montering av tofot er litt komplisert. Jeg er, alt i alt, fornøyd med rifla. Men hvis du har begrenset rifleerfaring fra før, pleier jeg å anbefale rifle uten pipeskift etc. Mindre deler som kan løsne. Howa Hogue er et bunnsolid valg, men den er ikke lett. Howa mini har underbeslag og langt magasin av plast, det er «dealbreaker» for meg. Tikka og Browning er trygge valg. Mauser M18 gjør det bra i tester, men er ikke den magasinfjæra fryktelig slakk?
 10. Faktiske observasjoner med eget våpen trumfer selvsagt tabeller, jeg er helt enig i det. Jeg merker meg også at ladedata for tubalkruttene ser veldig friske ut i forhold til min erfaring med disse kruttene. Tenkte likevel det kunne være av en generell interesse med disse nye, publiserte dataene for kaliber hvor denslags har vært mangelvare med Vectan-kruttene.
 11. https://www.nobelsport.it/en/area-download-en/download-en?view=simplefilemanager&id=25 Nye, publiserte Vectan-data for bla 6,5x55. Ved første øyekast ser de ganske friske ut (ift tu-7000 og tu-8000, som jeg har brukt i 6,5x55)
 12. Fabelaktig! Det kaller jeg salongbørse for store gutter! Hastigheten høres veldig passelig ut for plain base. Det der burde bli en fin treningsladning!
 13. Buckmark ble testet i "Jeger" for noen år siden, det eksemplaret var ikke spesielt presist såvidt jeg husker. Du får litt "færre lodd i presisjonslotteriet" med halvauto. Uformell boksskyting er gøy nok det, men i det lange løp er det bare presise rifler som er interessante (for meg). Av de to; T-bolt.
 14. Det er godt mulig at det er produksjonsrelatert. Det har tydeligvis ingen betydning, i alle fall.
×
×
 • Create New...