Jump to content

spindrift

Members
 • Content Count

  1,191
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

spindrift last won the day on November 8 2020

spindrift had the most liked content!

Community Reputation

640 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Interessant tråd, dette! Papirviklede 16 lødig (17,25mm) kuler, altså. Mon tro om man kunne ta utgangspunkt i Lee slugtang for kaliber 12 hagle. De er jo dimensjonert for å lades i kopp, og har oppgitt ytre diameter .681~ 17,3mm. Det ville iallefall være en rimelig løsning, en slags hulbase har man også. https://leeprecision.com/7-8-oz-slug-mold.html
 2. 😂 S&L skulle det visst være..... Fryktelig glad i den rifla! En vanlig M97dl, som jeg har forlenget litt bakover med en tykk rekylkappe. Leupold qd montasjer, en kikkert innskutt med mantlede jaktkuler, og en annen med støpekuler.
 3. Liten ekspansjon/penetrasjonstest igår. Kula er MP-BLK-GC. Støpt i kulefangerbly BHN~12 , 213grs. Pulverlakkert, sizet .310. Skutt i S&L 30-06 med 41grs N150. Utgangsfart 630m/s fra 52cm pipe. Energimessig er denne rundt storviltkravet, faktisk. Skutt i spylevæskekanner. Voldsom sprut! Kula gikk gjennom (bare) 3 kanner, lagde hull i den fjerde og spratt tilbake, jeg fant den på bakken. Restvekt 130grs(61%). Altså: voldsom ekspansjon, betydelig fragmentering, liten inntrengning. Jeg hadde tenkt å skyte 2 grupper og, på 100m. Men det skulle vise seg
 4. Jeg skjøt et par grupper med MP-Hunter, og Vectan Ba10. Dette er det raskeste kruttet til Vectan; et fluffy ekstrudert singelbasekrutt med oppgitt brennhastighet som N310. «Handle with care», som det heter på nynorsk. Tanken er at dette kruttet kanskje kan være nyttig for subladninger med relativt lette kuler, som denne (150grs). Rifla er fortsatt S&B 30-06. Blinken landet på 64m. Jeg skjøt bare to grupper, med henholdsvis 6 og 6,3grs. Den letteste ladningen ser jo lovende ut. Jeg hadde en avtrekksfeil hvor jeg kjente at jeg dro oppover- det passer med utseende på gruppen
 5. @tailgunner; artig rifle og patron! 32-20 skriker jo etter støpekuler. Dropsene kan meget vel fungere! @Vaquero; takk for interessant post, med flotte bilder! Jeg har litt lyst på en .22 Hornet, det hadde vært gøy. For noen år siden tittet jeg på en nesten ubrukt Ruger No3 i .22 Hornet. Hadde det vært plass i garderoben, hadde den blitt min. Tanken har liksom aldri sluppet meg.
 6. Hey, hey! Det var en kul liten tass! Her må du ut med litt mer detaljer!
 7. Nå finner jeg ikke kulene igjen på skittjakt.no. Da jeg skrev innlegget var oppgitt lagerstatus 6x50 pk.
 8. @Brubakken; den boka fikk jeg lyst på! Hvor fikk du tak i den?
 9. Gratulerer! Jeg har eksakt den støpeblokka, og det er nok min favoritt blant .30- kaliber. Den har skutt godt i alle mine våpen. Det er greit å være innstilt på litt innkjøringstid for blokka, og litt læringskurve hvis du ikke har støpt med hullspissformer før. Men dette kommer til å bli bra!
 10. Flotte resultater, dette ser bra ut! Det er mye godt selskap i ei bikkje. Livet blir liksom fattigere uten. Flotte bilder!
 11. Hei, og velkommen til kammeret! Presisjonsforbedrende tiltak er en lang liste, og man får absolutt muligheten til å få «utgiftene til å strekke til». Remington 700 fra noen år tilbake er gode våpen. Enhver børsemaker kan skru på dem, det finnes endeløst med deler. Men med en litt aldrende trestokk er min første tanke at du burde få utført en skikkelig beddejobb. Med det samme børsemaker bedder rifla, kan du be om en optimalisering av avtrekket. Dette koster ikke stort, og kan gjøre en betydelig forskjell. Det gjør nok ikke rifla til en «benkerifle», men jeg tipper du merker tydelig
 12. Jeg har skutt litt med lakk og rullesmøring, ikke så systematisk. Jeg tror ikke det er noe vits med kulefett i tillegg. Pulverlakk fungerer glimrende alene!
 13. Så flott, da er du igang! Du er jo på den hvite delen av kartet, så litt prøving og feiling må man regne med. Jeg har min skjerv med ladninger som ikke fungerte, for å si det sånn 🙂.
×
×
 • Create New...