Jump to content

spindrift

Members
 • Posts

  1,303
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

spindrift last won the day on July 14

spindrift had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

spindrift's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

748

Reputation

 1. Jeg bruker alltid både propper og klokker. Hørselen min fikk seg en trøkk en gang på skytebanen, da jeg hadde bare elektroniske hørselvern av det litt rimelige slaget. Det viste seg at en skytter to plasser bort skjøt med rekyldemper på en vanlig jegertrening med full standplass. Skyteleder hadde plassert denne skytteren ute på flanken, inntil en betongvegg (!). Jeg har hatt kronisk tinnitus siden, men har lært meg å beskytte hørselen jeg har igjen skikkelig.
 2. Gratulerer med familieforøkelsen, @Vaquero! Den var riktig fin, kamret for en fin og anvendelig patron.
 3. Jeg bruker Ed’s red, eller en tilnærming med lokalt tilgjengelige komponenter. Fungerer utmerket.
 4. Avfetting kan sikkert være lurt. Men først og fremst, det ordner seg med bruk. Det kan hjelpe å kjøre igjennom en full sylinder med krutt- tilbake i boksen, altså. Jeg ville prøvd det først.
 5. Jeg har ingen erfaring med slike laserhjelpemidler, dessverre. Men jeg synes man kommer langt med «steinaldermetoden»: - finn et rom, korridor e.l. som er 8-10m langt - fest et lite klistremerke, tape-bit e.l på veggen «der borte» - legg børsa (eller i ditt tilfelle, evt løpssettet) på en pute, skytestøtte eller noe som gir god støtte - se gjennom løpet til du finner merket du satte på motstående vegg - skru på kikkerten til retikkelet er sentrert over «blinken» samtidig som samme blink er sentrert når du glaner gjennom løpet -hvis du har mulighet til å skyte første skudd på ca 25m, får du nyttig grovstilling, men oftest er du i skiva med denne metoden. Lykke til! PS Tjukkas kom meg i forkjøpet
 6. Patronen er vel kapabel til ganske så friske hastigheter? Jeg ville tenkt i retning av meget solide kuler til matvilt. Type Barnes o.l
 7. Flott bilde, @Vaquero! Jeg har skutt litt H&N 165FN i min Marlin 30/30 med 16 grs N110. 5- skudds samlinger rundt 50-70 mm på 100m. Jeg kjenner ikke våpenet så godt ennå, og vet ikke hvilket presisjonspotensiale det har. Men utfra forutsetningene (tungt avtrekk, langt hanefall, for kort stokk og x7 kikkert med hagleretikkel) har jeg tolket det som "bra". En veldig fin ting med disse reduksjonsladningene er at varmeutviklingen reduseres.
 8. Så søte de er sammen!
 9. 20,5 grs N110 og H&N 165 FN er en fin ladning i min Howa .308. Den er innskutt med hjemmeladd Lapua Mega +4,5cm ved 100m. H&N- ladningen har fin presisjon, og relevant treffpunkt med denne innskytingen. idag testet jeg om det var noen større forskjell med-eller- uten krymp. Dagens skyting gir egentlig ikke grunnlag for å konkludere noe som helst, bortsett fra at ladningen fortsatt ser bra ut.
 10. I 35 Whelen hadde jeg ladet opp noen H&N 158grs hullspisskuler med Vectan A0, en stige fra 13,5-15grs. Jeg har testet 13,5 grs fra før, med god presisjon på 60m. Jeg ville se om jeg kunne få relevant treffpunkt på 100m med litt mer krydder i patronen. Dessuten ladet jeg noen patroner med 8,2grs N32c. Utfra erfaring med subladning av tilsvarende støpekuler antok jeg at det var en passelig kruttladning. Den skulle vise seg å være i slappeste laget. Men til tross for V0 266m/s, ekspanderte den i 1,75l melkekartong med hardstappede, våte aviser. Det virker som kobberplatterte kuler gir litt lavere hastigheter ved en gitt ladning, ift støpekuler. Presisjonen med 8,2grs N32c var dårlig (5skudd, 70mm/60m). Men det skal nok komme seg, med litt mer trykk. 13,5 og 14grs Vec A0 ble testet på 60m (to papptallerkener)- fine, små grupper. 14,5grs ble testet på 100m, også dette en grei presisjon. Ved 15grs åpnet gruppen seg.
 11. Ny tur til skytebanen idag, med assorterte tordenrør. Hadde med en ny-for-meg rustfri Howa 1500 i 30-06. Den skal pipes om til .35 Whelen om et par uker. Benyttet anledningen til å skyte litt med det orginale løpet først. Børsa er i fin stand, og bor i en Boyds laminatstokk. Beddingen er minimalistisk, type «tyggis foran og bak». Testet H&N 165grs FN med 21grs N110. 5 skudd samlet typisk på 30mm, på 100m. Nosler custom competition 168grs med 54grs Vectan tubal-3000 var bare sorgen, type 5 skudd/50-60mm. Jeg tror dette er symptomer på tvilsomt rekylopptak i stokken, som tegner seg ved fulle ladninger. Egentlig litt lettet over at denne «donorrifla» ikke skjøt hull-i-hull 🙂 Hovedpoenget er imidlertid at H&N-kulene ser ut til å fungere fint i denne rifla og. Under er en blink med en «gruppe» NCC oppe til venstre, og en gruppe H&N-kuler nede til høyre. Edit/PS. Da jeg pakket sammen, kjente jeg at demperen på 30-06’en hadde løsnet en tanke. Det er jo ikke prsisjonsfremmende.
 12. Flotte resultater! Jeg har fremdeles tilgode å forsøke N11, men har kjøpt en Kg til formålet! Det fungerer jo helt åpenbart flott for deg. Jeg ville tenkt (basert på magefølelse) at man måtte opp på 31-32grs for å få konsistent forbrenning, men det er tydeligvis ikke nødvendig! Flat/plan base tror jeg er viktig. Jeg har ikke registrert noen svekkelse i presisjon med alu-GC i seg selv, men hvis den er vanskeligere å sette til bunns på dine kuler, er nok det en faktor. Jeg bruker pressa til å sette GC, tror jeg har beskrivelse/bilder et sted i denne (etterhvert ganske lange) tråden. Takk for bidrag!
 13. https://www.federalpremium.com/reloading-data/reloading-rifle.html Her er iallefall litt fra kuleprodusenten. Vihta N540 er oppgitt.
 14. Flotte resultater, @Øyvind O! Takk for at du deler. Dette har du fått sving på!
×
×
 • Create New...