Jump to content

hjortefot.com

Members
 • Content Count

  2,333
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

hjortefot.com last won the day on December 10 2020

hjortefot.com had the most liked content!

Community Reputation

359 Excellent

1 Follower

About hjortefot.com

 • Birthday 09/06/1983

Recent Profile Visitors

2,830 profile views
 1. Fant ein fin overgang i nytt terreng i dag, desverre ingen rotvelt til horisontalplassering, so då prøver vi vertikal, sjølv om det aldri lukkast for meg med den typen oppsett tidlegare sesongar. Menyen er litt søndagsprega. Hjortekjøt og spekk + fiken. Fant ei skjørtegran omgitt av ur, der plantefeltet møtes. Mosetaket er mest for kamuflasje mot tobeinte nyskjerrige. Nokon må berre følge sporene, ei slags ibuande trong enkelte har. No bles det opp og vi har gått frå -18,5 til -1 grader, så spora mine vil bli tetta når granfeltet får svaia litt i vinden.
 2. Reinsbørse, da tenker jeg kort låskasse. Stod ovenfor samme tankeprosess i høst, dog noe tyngre børse. Resultat: X-Bolt Hells Canyon i 6,5Creedmoor er på vei fra fabrikk i disse dager. Ville bare ha ei kort og hendig ruskebørse med cerakote på alle deler. Og uten at det merkes stort på jaktkontoen. 6,5Creedmoor gjør det samme som 6,5x55 men i kort og smekker låskasse. Stort utvalg av fabrikkammo var heller ingen bakdel 😉
 3. Da var årets første et faktum, og sesongens hattrick er komplett 😁 Hannmåren på ca 1,5kg lot seg friste av en variert meny med sirup og sukrede tranebær 👨‍🍳
 4. @smaug Det må hver enkelt teste, bruker a-lock på alle blaserpipene mine, og har hittil ikkje hatt avvik fra uten noe på tuten, til vanlig a-lockbrems, til optima front med en modul, via Optima 45 til Optima60 med ekstra modul. Men det er på Blaserpiper. Skal teste med modulen, men vil tro at heller ikkje den flytter treffpunktet ut av kronestykket. Så det må nok prøves på hver enkelt børse. Ei tynn lang pipe kan gi treffpunktendringer av den minste forandring eller flytting av vekt.
 5. Interessant tråd dette. Vurderer å prøve ut denne klassen, mest for å få litt ekstra skytetrening. Det kjem godt med til både jaktfelt og jakt. Har blitt råda til å skaffe eiga rifle til denne bruken, med tjukk og tung pipe, samt femskotsmagasin. Går med tanker om at 200STR og GRS Bifrost kan være ideell kombinasjon. Evt T3X Supervarmint i GRS Bifrost. Kva seier dei med erfaring frå denne nye klassa?
 6. Tenkte det same, heilt til eg fekk prøvd det. Deilig og stabilt å skyte med. Har ikkje opplevd ulemper ved raske skot på drivjakt, men mogeleg det er annsleis på boltrifler enn rettdragarbørse. 😊
 7. Det står så tydelig som det er mulig, jeg fikk faktisk påpakning for å ha uthevet det med farget skrift for noen år siden. Kun moderatorer fikk bruke farge på signatur. Det å være bransjetilknyttet gir fordeler. F.eks fabrikkbesøk og kurs hos alle de forskjellige produsentene. Og da er det greit å påpeke feil.
 8. Jeg selger alle merker av toppoptikk, Leica, Steiner, Swaro, Kahles, Zeiss. Og reagerer hver gang jeg ser feil info om produktene. Rett skal være rett. Godt nytt år !!😊
 9. Ok. Prøver ein siste gang. Føler flishaugen begynner å bli vel høg. V6 2-12x50 og V8 1.8-14x50 Har identisk objektivglass/linse , både størrelse og coating. V6 2,5-15x56 og V8 2.8-20x56 Har identisk objektivglass/linse , både størrelse og coating. Begge har 92% lysgjennomgang. @AsgeirK Begge siktene du nevner er topp, både til nybegynner og viderekomne. Gode valg begge to. Takker for meg i tråden og ønsker alle godt nytt år.
 10. Objektivglasset påvirkes ikke av rørdiameter og zoomområde. Er det f.eks 56mm så er det 56mm. Poenget var: Begge seriene bruker FL-glass.
 11. Det er nok fake news. Hører forskjellige myter med ujevne mellomrom, det skulle bare mangle i en jungel av optikk, benevnelser og varianter. Ikke lett å holde tritt. Zeiss V4 lages i Japan. Uten at det skjemmer egenskapene. Dette er meget god optikk for sin prisklasse. V6, V8 og HT er alle laget i Tyskland. V6 og V8 har samme linser, så der er det zoomområde, vekt, lysbrytersystem og rørdiameter som skiller de to modellene. HT er den trauste evige eneren, ingen har hittil matchet egenskapene til dette siktet etter det kom for snart 8 år siden.
 12. Men siden vi er inne i Bremsmodul-tematikken , nokon som veit om denne blir fyfy på jaktfelt? Der er jo rekylbrems forbudt. Lydnivået blir jo betraktelig lågare enn uten dempar. Trykket fra modulen er jo berre ein varm fønvind kontra vanlege rekylbremsar.
 13. Kjøpte første 6,5x55 pipa mi kun for å terge kompisar som meinte at kaliberet var for spinkelt. Nydeleg kaliber, opp til elgs størrelse- men ikkje hare😀 Hjorten har stupt den. Nå er rifle i 6,5Creedmoor på veg fra fabrikk, kun for å terge same kompisar, sjølvsagt. 6,5x55 er allereie veldig populær, og med nye reglar på kulevekt vil den populariteten ikkje akkurat svekkast.
 14. Har nettopp snakka med Anders, A-TEC, og dette er en skrivefeil som har forplantet seg videre. Det skal være Brake. Da kan den diskusjonen legges død. Lets break free 😁
 15. @Austergården På samme måte som lyddemperserien heter Optima, eller Hertz etc.. Navnet Optima betyr ikke lyddemper eller dempet. Det er bare et navn produsenten har gitt produktet, og behøver ikke bety noe som helst. Og behøver ikke oversettes til/fra engelsk. Akkurat som Bokhyllen Magnus hos IKEA.
×
×
 • Create New...