Jump to content

hjortefot.com

Members
 • Content Count

  2,143
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

hjortefot.com last won the day on June 2

hjortefot.com had the most liked content!

Community Reputation

95 Excellent

About hjortefot.com

 • Birthday 09/06/1983

Recent Profile Visitors

1,448 profile views
 1. Fordelen med Tikka T3X er fleksibiliteten og oppgraderingsmuligheter. Så hvis du om noen år blir lei av standardstokken kan du bytte til nytt brattere og tykkere grep i utvalgte farger og din egen stil. Evt montere en GRS Bifrost... Når det er sagt. Alt av fabrikknye børser i prisklassen 10.000+ går bra presisjonsmessig og har god kvalitet. Råder deg til å kjenne på begge, og velge det som føles rett for deg.
 2. Det er kort fortalt en Tikka T3X med Sako Finnlight-black-pipe😁 Hendig, kort og lett.
 3. Våpenrapporter sendes inn hvert kvartal, og da er det naturlig at våpenkort sendes ut hvert kvartal. 😉
 4. Da var keileren på plass. 😎
 5. Poenget var at man henger seg så opp i hva som innkreves av bompenger. Men driter totalt i at tilsvarende sum bare deles ut til landets rikeste. Vi bør være mer "gule vester" på det feltet.
 6. Og nesten ingen hever et øyebryn over av det er blitt gitt +/- 25 mrd i årlig skattelette, hovedsaklig til landets rikeste og formuede. Handler om prioriteringer.
 7. Har testa Aimpoint Micro H2, samt premiumkikkertsikter med 1-5x24 og 1,1-8x30 på villsvinjakt. Sistnevnte er det som passet meg best og har blitt min favoritt på grunn av allroundegenskapene. Ett sikte til alt, absolutt alt. Men hadde valgt brukt Aimpoint framfor billigsikter med 1-4 i den prisklassen. Aimpoint fungerer bra på jakt der det er full fart og korte hold. Min første trofékeiler kom faktisk tøffende på ca 120m hold, og det var ingen hindring for Aimpointen 😉
 8. Er fortsatt i bransjen og selger fortsatt ganske mange Sako hvert år. Har enda ikke hatt ett tilfelle der dette har skjedd. Har lest om myten her på kammeret, så jeg har fått det med meg, og jeg er fullstendig klar over den. Har faktisk testa dette med min daværende Sako 85 Finnlight i .308 bare for å sjekke om det var noe i "myten" Monterte følgende sikter: Zeiss HT 3-12x56 Zeiss Victory 2,5-10x50 Steiner Nighthunter 2,5-15x56 Steiner Nighthunter 1-5x24 Zeiss V8 1.1-8x30 Zeiss V8 4.8-35x60 Steiner Ranger 4-16x56 Zeiss Conquest HD5 2-10x42 30mm-siktene var montert i Sako Optilock todelt montasje. Lav. 1" Siktet var montert i Sako Optilock Ringmount low 36mm-Siktene var montert i Blaserringer tilpassa Sako Optilockbaser. Ingen av disse hadde denne omtalte konflikten/problemet. Og jeg er en person som aldri hadde montert Zeissene mine på ei rifle som potensielt kunne ripe opp mellomrøret på siktene mine. Da hadde jeg bytta rifle tvert.
 9. Det å vri et kikkertsikte så det står feilmontert, i stedet for å gidde å montere kikkertsiktet korrekt. Det er latterlig 😉 Den eneste gangen jeg har sett ei hylse slå i kikkertsikte på Sako skyldtes det grov feilmontering, en Zeiss HD5 3-15x42 som var montert så langt bak som overhode mulig. Da slo hylsa opp i sidetårnet. Enkelte myter synes å være udødelige.
 10. Har brukt 150grains Sako Superhammerhead med gode resultat både på überlaüfere og keiler. Men ville vurdert Norma Vulkan, Tipstrike eller nye Bondstrike for å få enda mer knall & fall. Uansett ammo, det viktigste er å trene foranhold på bevegelige mål, og kuleplassering😉
 11. Like greit å bare få gjenga den på nytt i 14x1 / 15x1 Alternativt gå over til A-Lock , men det betyr da også ny demper 😉
 12. Skriv epostadressen din tydelig i feltet for andre opplysninger. Problemet oppstår når etaten må tolke det som står i den knøttlille rubrikken. Hvis det er utydelig velger de gamlemåten med brev.
 13. Ta kontakt med Schou AS på mandag, så har de sikkert på lager. Så slipper du å leite og synse. They fix.
 14. Hvorfor ikkje bare oppsøke en børsemaker og få det fikset?
 15. Besøk en forhandler og spør etter A-TEC Optima. Bruker Optima45 med 2 moduler til mengdetrening på skytebanen og jaktfelt. Plukker av midtmodulen på jakt i krevende terreng, om jeg husker det.😉 Har også en Optima Front som blir riktig så smekker på drivjakt i de land der det er tillatt med med demper. Bruker Optimasystemet på alle mine rifler og blaserpiper. Fordelene mine er null treffpunktavvik, slim design, modulbasert system, enkelt vedlikehold, hurtigfeste, kaliberfleksibilitet, og ikke minst, en meget god dempeeffekt i forhold til vekt og størrelse. Dette blir tredje jaktsesongen med A-TEC Optima.
×
×
 • Create New...