Jump to content

hjortefot.com

Members
 • Content Count

  2,227
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

hjortefot.com last won the day on April 19

hjortefot.com had the most liked content!

Community Reputation

195 Excellent

About hjortefot.com

 • Birthday 09/06/1983

Recent Profile Visitors

2,075 profile views
 1. Nei, jeg er klar over det 😀 Mitt poeng er at du fra nå av faktisk kan kreve geviret 😉 (noe de fleste oppegående avstår fra) Det bare viser hvordan dommen undergraver innarbeidede skikker og jakttradisjoner.
 2. Landets ettersøksjegere må nå bygge store troférom 😉
 3. Homogene kuler er en ensartet konstruksjon, feks 100% bly eller annet materiale. F.eks luftgeværkuler. Mange tror at homogen betyr blyfri, da mange jaktskribenter har upresist brukt denne benevnelsen😑 Gammel dame, vond å vende 😁
 4. Ser ingen grunn til å bruke homogene kuler i 6,5mm nå som man har utviklet monolitiske kobberkuler med plastspiss i 6,5mm. F.eks GMX og TTSX 120grain Da gjenstår det bare å tilpasse regelverket til dagens situasjon og moderne kulekonstruksjoner.
 5. Du må ca 9 klikk OPP på 25meter . Kula treffer ca 2,3cm under hvis du ikke justerer. (Eksempelet er med bakgrunn fra kaliber 6,5x55)
 6. Nei, det har en skala som viser antall klikk, så hvis du skal stille 38 klikk så vrir du til 40 og to klikk ned. Laaangt enklere enn å legge øret ned til siktet og telle de 38 klikkene 😉 Og så er det bare å vri tilbake til nullstoppen når du skal skyte på 100m igjen. I stedet for å legge øret nedtil og telle 38 klikk i retur. Kjipt å komme ut av tellinga og ha absolutt null oversikt over treffpunktet. Så ASV er genialt til jakt, jaktfelt og langholdskyting. Fancy er det ikke, og det er faktisk inkludert i prisen(V4 Jaktia Edition). Kikkerten koster det samme uten ASV.
 7. Hei. V4 har dessverre ikke cm-klikk og er dessverre CCW , (justeres mot klokka) Derfor har den ikke samme ASV som HT og V8. (ASV+ /ASV+LR) Vil tilrå å sette på en sterk hvit teip, og markere med tusj på forskjellige hold. En god start er å laste ned ZeissHunting-appen. Legg inn type kikkertsikte, ammo, utgangshastighet, så får du en pekepinn 😉 Lykke til!
 8. hjortefot.com

  Sako s20

  Ja, hvis Sako S20 , som han vurderer hadde kommet med noe annet enn 5/8-gjenger. Men det gjør den ikke. 😉 Edit: Da jeg svarte på dette la jeg til grunn at trådstarter hadde valget mellom de tre gjengetypene og at kun disse var tilgjengelig. Hvis man ser på produsentens nettside finner man at 5/8-24 er i utvalget.
 9. hjortefot.com

  Sako s20

  Jeg ville vurdert å heller velge en lett moduldemper med riktige gjenger. Gjenging koster mer enn mellomlegget til en premiumdemper. De siste sesongene har jeg brukt Optima45 på de fleste riflepipene mine. Jeg bruker A-Lock hurtigfeste. Tar bort en av modulene i jakta, lettere, mer kompakt og mer effektiv demping har jeg ikke opplevd før. Den fins også med 5/8 gjenger. Oppsøk en eller flere jaktfaghandler og se på utvalget. Det viktigste er at du liker demperen 👍 Lykke til.
 10. hjortefot.com

  Sako s20

  Da må du gjenge på nytt. Eller kjøpe ny demper 😁 Hva slags demper har du?
 11. hjortefot.com

  Sako s20

  Den kommer forhåpentligvis til landet denne måneden 😉 Har ei riktig så lang liste med forhåndsbestillinger, så håper den kommer snart 👍
 12. hjortefot.com

  Meostar R1r

  Zeiss V6 2-12x50 , eller Zeiss HT 3-12x56 😀 Topp optikk, og begge er jo ute på vårkampanje i vårt langstrakte land, så det er jo vinn-vinn om du øker budsjettet med et par "pubturer"🤗 Vil anbefale deg å oppsøke nærmeste faghandel og se hvilket sikte du liker best. Det er dine øyne som bestemmer, ikke hva andre mener. Lykke til.
 13. Hei, kjekt at du er fornøyd😊 Det skulle bare mangle at vi hjelper og yter litt ekstra når vi har mulighet til det. Det er det vi faghandelbutikker skal gjøre.😉 Vi er norsk importør og selger hundrevis av VersaPod i året, og har god og regelmessig kontakt med firmaet. Så dette løste vi lett 😊 Skulle bare mangle. Mvh Kristian Våpenloftet-Jaktia Førde
 14. Dere slipper å møte oss som skyter opp hvert år , dere får bedre plass og hele skytebanen for dere selv 😁
 15. Av disse, enten Sako S20 eller M12 Max. Supre børser. 🙂
×
×
 • Create New...