Jump to content

hjortefot.com

Members
 • Content Count

  2,119
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

hjortefot.com last won the day on October 27 2018

hjortefot.com had the most liked content!

Community Reputation

73 Excellent

About hjortefot.com

 • Birthday 09/06/1983

Recent Profile Visitors

1,254 profile views
 1. hjortefot.com

  Storfornøyd med Blaser tråden:-)

  Storfornøyd med Blaser 😊
 2. hjortefot.com

  Mårfangst 2018/19

  Årets andre mår, en krabat på 1573gram. Syningfelle med hjortespekk og avskjær. Denne fella har blitt bankers etter at jeg satte den vannrett. På den andre fellelinja var det rikelig spor men ingen fangst. Den store måren har vært opp og knabba en fikenbit og noe bukkefett som lå i åpningen. Kommer nok tilbake når den er sulten nok.😁
 3. hjortefot.com

  Viltkamera med mms til reveåte

  Feil! Syns du bør sjekke fakta før du kaster ut slike påstander. Sitat fra frisport, norges største importør av viltkamera: "Når det gjelder dekning, så bruker Fricam 2.6 og Fricam 3.0 begge 2G nettet. 3.0 kan også bruke 3G men dette blir mindre relevant da dette nettet gradvis avvikles framover. « 2G nettet skal bestå i flere år framover. I februar vil fricam 4G komme. Dette kameraet bruker utelukkende 4G nettet, som nå er godt utbygd og gir rask sending" Så, nei. Alle 3G-kamera slutter ikke å fungere.
 4. hjortefot.com

  Kroatisk eventyr

  Siden mange spør. Reisen ble arrangert av Veidemannsreiser AS
 5. hjortefot.com

  Kroatisk eventyr

  Endelig tilbake! Jeg sa forrige gang at jeg skulle tilbake til Kroatia og den flotte naturen dette landet på balkan har å by på. Forrige tur endte med en god keiler (råne) Og når man vet at området huser store keilere gir det et ekstra moment. Naturen er vakker, maten er god. Og organiseringen er i en egen liga. Hunder og drivere er toppmotiverte og yter maksimalt, både før, under og etter at drevet er avsluttet. Påskutte dyr blir funnet. Opplegget og terrenget. Det er tre drev hver jaktdag. Dette er store områder, veldig store områder. Terrenget er kupert og svært varierende. Fra store åpne eikeskogsdaler der du ser villsvintoget komme nøffende, til bratte skråninger og tornekratt langs skogsveiene som slynger seg til åstoppene. Dette er åpent terreng, såkalt free range. Ingen hegn med de avskytningsgarantier det kan gi. Her er det taktikken, driverne og hundene som er mest avgjørende for resultatet. Hvilket kaliber? Jeg liker å prøve nye ting, og i høst kjøpte jeg meg ei pipe i kaliber 10,3x68Mag , i all hovedsak tiltenkt denne turen. En 13grams RWS HIT skulle passe perfekt. Ei kule over centimeteren, i over 905 m/s er drivjaktmedisin pr.definisjon. Joda, man kunne sikkert klart seg med 8x57IS/9,3x62 eller noe annet velkjent og gjennomtesta, men hvor gøy er det? Så det ble Blaser R8 Success JaktiaEdition, 65cm pipe i 10,3x68Mag og A-Lock-munningsbrems fra A-TEC. Zeiss V8 1.1-8x30 er selvskreven som optikk, det siktet har det lille ekstra med tanke på øyeplassering og derav hurtigere skudd. Jeg hadde tre flotte dager i Kroatia, og er fornøyd med nok en stor keiler og en flott rev. Gruppa på 14 mann felte 62 villsvin totalt, minst 8 av disse var keilere av fin størrelse. Jeg kommer tilbake !
 6. hjortefot.com

  Promotere europeiske kalibere?

  Både på keileren og reven 😁
 7. hjortefot.com

  Promotere europeiske kalibere?

  Da har 10,3x68Mag fått sin debut.
 8. hjortefot.com

  Første optikk, første rifle, første jakt

  Ja 😀 Her er en youtubefilm fra Hooked der vi fikk prøve nevnte kikkertsikte fra 30 til 540 meter. Hooked- nye Zeiss V6 Mye kikkertsikte for pengene
 9. hjortefot.com

  9,3x62 for grisejakt, valgets kvaler...

  Ja, det viktigste på villsvinjakt er at grisen legger seg så fort som mulig. Kulevalget kan utgjøre forskjellen. Nevnte Norma Vulkan og f.eks Sako Hammerhead er kuler med god effekt. Disse river litt ekstra 😉
 10. hjortefot.com

  9,3x62 for grisejakt, valgets kvaler...

  Myke kuler fungerer bra på store råner og raske überlaüfere 🐗 I 9,3x62 hadde jeg nok valgt Vulkan. 😉
 11. hjortefot.com

  Promotere europeiske kalibere?

  Takk! Da lærte jeg noe nytt i dag 😉
 12. hjortefot.com

  Promotere europeiske kalibere?

  Noen som er stabile i tysk? Youtube: 10,3x68Mag driven hunt Lurer litt på hva den eldre karen sier i starten av filmen.
 13. hjortefot.com

  EU ønsker å forby bruk av blyammunisjon i jakt

  Kanskje litt unyansert. Men treff rett sektor sender hjorten i bakken enten det er Norma Elite, Oryx, GMX eller Naturalis. Dyret dør. Bogtreff med 150grains Trophy Copper i .308w og 165grains Trophy Copper i 30-06 har fungert som en lysbryter.
 14. hjortefot.com

  EU ønsker å forby bruk av blyammunisjon i jakt

  Kan du nevne hvilke patroner/kuler som nesten ikkje ekspanderer? Merke og kaliber. Skuddplassering avgjør fluktstrekning, uavhengig av kule. Klart at moteriktig skamkappa pipe i 6,5x55 med altfor lang 140grains Lapua Naturalis på skuddhold godt over direktoratets anbefalinger ikke er gunstig. Verken på jakt eller uttak av reinsflokker. Har brukt blyfritt i snart 10år, dyra detter som regel på stedet eller få meter unna. Ekspansjonen kan faktisk være i overkant hissig på enkelte fabrikater.
 15. hjortefot.com

  EU ønsker å forby bruk av blyammunisjon i jakt

  Det er det som er litt dilemmaet, hvermansen har ikkje kronograf, og ser bare ei eske med patroner ladet med godkjent kulevekt og bilde av en elg utpå eska. Disse bryr seg som regel lite om nettsider, og bc.
×