Jump to content

BigT

Members
 • Content Count

  95
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

25 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Her har jeg ikke fulgt med i timen. Har 486 selv. Storfornøyd - både på bane og jakt. Gratulerer!
 2. Jeg har brukt de på både .375 og .470 uten propper under. Funka veldig bra.
 3. Jeg tenker dette er uproblematisk. Stående fuglehunder trenger like mye annen stimuli som de trenger naturstimuli. Min setter er vel så sliten etter en tur i byen som etter timesvis til skogs. Det viktigste er at hunden blir en del av hverdager og får sitt.
 4. Jeg er ingen ekspert, men min erfaring tilsier at du bare må være den vrangeste av dere to. Selv har jeg vært altfor «snill», noe jeg smertelig nok må jobbe inn igjen nå når dyret nærmer seg to år... Avbryt markering hans med et merkbart napp i kobbelet. Gå gjerne inn igjen og la han vente en stund før han får ny mulighet. Etter noen sånne runder, vil han som regel lære seg til at jobben må gjøres effektivt. Dette rådet fikk jeg av fuglehundtrenere, og det har virket. Nå tar det maks 5 minutter før «jobben» er gjort. Snø mer spennende enn fugl? Det kommer etter hvert. Bare å være tålmodig. Når først instinktet våkner for fullt, da er saken løst. Etter å ha møtt fugl skikkelig første gang, er koden knekt. Da begynner moroa med ro i oppflukt og skudd....
 5. Jeg er tilhenger av at folk skal velge selv, både skjefte, pipeform og hunderase. Har selv sideligger med engelsk skjefte og irsk setter. Hadde garantert levd i beste velgående med pointer og over-under også.
 6. Den så slett ikke dum ut!
 7. Etter høstens jakt, så er jeg overbevist om at jeg skal ha reim. Om noen har forslag til reimer som ikke trenger fester, tar jeg gjerne imot! Hvis ikke, så får børsemakeren jobben. Noen fotograf er jeg ikke, og det var knapt med bilder. Legger ved et litt shabby et fra ankomsten.
 8. BigT

  Våpenolje

  Skal ikke se bort ifra at det du skrev også stemmer, @efalan. Stadig endringer i EU på hva som er tillatt og ikke.
 9. BigT

  Våpenolje

  Slik jeg forstod det, så var det grunnet manglende CE-godkjenning av enkelte stoffer, samt at flere produsenter ikke hadde tydelig nok informasjon om ingrediensene.
 10. Når det gjelder kuler og antall på xxl.no, så står det inne på artikkelen at de selges i «pakker à xx». Så står det pris. Derimot stod det ikke spesifisert pr. enkelt kule da jeg sjekket lørdag. Med andre ord, så kan man krangle og påstå at pr. pakke kuler kostet xx. Om det fører noe med seg, er jo en annen sak...
 11. Jeg bare tenker litt høyt her... I et slikt oppgjør, så handler det vel om at felles verdier skal deles likt? Disse våpnene er jo åpenbart dine, derav også våpenkort? Dog har jeg ikke førstehåndserfaring med dette. Uansett, kortene viser bare at det er lovlige våpen, ingen verdens ting om verdig.
 12. BigT

  Over/under boltrifle.

  Etter å ha søkt litt, ser jeg at startpris stort sett er i underkant av $150.000. Kostbare saker, altså. Nei, du blir definitivt ikke en bedre skytter, men for noen motiverer det sikkert til mer trening. Dog er vel dette rettet mot en helt spesiell kundegruppe...
 13. Blir nok å avvente. Kanskje jeg heller kjøper ei reim som ikke trenger fester - dvs. hvis jeg reelt sett har behov for reim...
 14. Godt spørsmål.... Jeg er egentlig usikker. Veldig praktisk å slenge børsa over skuldra, men estetisk er det jo ikke akkurat... Ved eventuell montering; skal jeg da bare skru direkte i loddingen mellom løpene? Eller bør jeg forborre?
×
×
 • Create New...