Jump to content

BigT

Members
 • Content Count

  83
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg bare tenker litt høyt her... I et slikt oppgjør, så handler det vel om at felles verdier skal deles likt? Disse våpnene er jo åpenbart dine, derav også våpenkort? Dog har jeg ikke førstehåndserfaring med dette. Uansett, kortene viser bare at det er lovlige våpen, ingen verdens ting om verdig.
 2. BigT

  Over/under boltrifle.

  Etter å ha søkt litt, ser jeg at startpris stort sett er i underkant av $150.000. Kostbare saker, altså. Nei, du blir definitivt ikke en bedre skytter, men for noen motiverer det sikkert til mer trening. Dog er vel dette rettet mot en helt spesiell kundegruppe...
 3. Blir nok å avvente. Kanskje jeg heller kjøper ei reim som ikke trenger fester - dvs. hvis jeg reelt sett har behov for reim...
 4. Godt spørsmål.... Jeg er egentlig usikker. Veldig praktisk å slenge børsa over skuldra, men estetisk er det jo ikke akkurat... Ved eventuell montering; skal jeg da bare skru direkte i loddingen mellom løpene? Eller bør jeg forborre?
 5. Ingen som har peiling?
 6. Lurer litt på dette med remfester på sideligger. Fulgte med et sett med min Beretta 486 Paralello. Den ene er åpenbart til å skru inn i kolba/stokken, men den andre har to ørsmå skruer og en slags base. Er det meningen å skru den fast mellom løpene? Noen som kan guide meg?
 7. Sando Hundesenter i Sande i Vestfold kan sine saker. Der fikk jeg noen åpenbaringer. Ellers har jeg hørt lovord om Fuglehundskolen til Vibeke Skaar i Heggedal. I disse dager holder nok de fleste stengt til man vet mer om denne sykdommen som herjer, men skader ikke å ta kontakt.
 8. BigT

  Nye jaktstøvler

  Jeg har Kongsvoll. Den forrige modellen uten det oransje. Strålende fornøyd!
 9. Spennende. Jeg har en CZ 550. Den spiser i alle fall alt av ferdigammo uten nevneverdig treffpunktendring. Det har imponert meg så langt. Så får vi se hvordan den liker hjemmelading... Bør vel kjøpe en kronograf etter hvert også?
 10. Det er slik at maksladning er oppgitt som siste punkt per kruttype i ladeboka? Eller har jeg misforstått?
 11. Har du prøvd både med og uten demper? Jeg har kun skutt uten. Nydelig kaliber da! Gleder meg til å begynne å lade selv.
 12. Det er som det nevnes over her, slik at mange grovkalibre har relativt «treg» rekyl og mer skyv enn spark. Jeg merker det spesielt godt på både .375 H&H og .470NE. Jeg opplever ingen av dem som ubehagelige å skyte med, men definitivt mer krevende f.eks. 6.5x55. Moro og kostbart, så det lønner seg fort å lade selv. Det trengs definitivt mange treningsskudd med fokus på korrekte og avslappede avtrekk for å mestre grove kalibre. Jeg har ikke selv prøvd de raskeste kalibrene, men har observert både .338LM og .378 Weatherby Magnum på skytebanen. Helt klart kraftige og raske spark. Vet ikke helt om det frister.... Kule videoer! Hjelpes for noen dimensjoner!
 13. Blir en flott planke. Oljefinish og rød kolbekappe, så snakker vi ren hygge.
 14. Det tror jeg jaggu vi gjør. Jeg mistenker forøvrig at det var jeg som trakk av ved siden av deg da du testa selvstøpte kuler.
 15. På min lokale skytebane bruker de støvsugere med vidt plastrør koblet til slangen. Fungerer kanon på dempere og løp. Ellers pusler jeg mye med en i overkant varm hund om dagen...
×
×
 • Create New...