Jump to content

BigT

Members
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sando Hundesenter i Sande i Vestfold kan sine saker. Der fikk jeg noen åpenbaringer. Ellers har jeg hørt lovord om Fuglehundskolen til Vibeke Skaar i Heggedal. I disse dager holder nok de fleste stengt til man vet mer om denne sykdommen som herjer, men skader ikke å ta kontakt.
 2. BigT

  Nye jaktstøvler

  Jeg har Kongsvoll. Den forrige modellen uten det oransje. Strålende fornøyd!
 3. Spennende. Jeg har en CZ 550. Den spiser i alle fall alt av ferdigammo uten nevneverdig treffpunktendring. Det har imponert meg så langt. Så får vi se hvordan den liker hjemmelading... Bør vel kjøpe en kronograf etter hvert også?
 4. Det er slik at maksladning er oppgitt som siste punkt per kruttype i ladeboka? Eller har jeg misforstått?
 5. Har du prøvd både med og uten demper? Jeg har kun skutt uten. Nydelig kaliber da! Gleder meg til å begynne å lade selv.
 6. Det er som det nevnes over her, slik at mange grovkalibre har relativt «treg» rekyl og mer skyv enn spark. Jeg merker det spesielt godt på både .375 H&H og .470NE. Jeg opplever ingen av dem som ubehagelige å skyte med, men definitivt mer krevende f.eks. 6.5x55. Moro og kostbart, så det lønner seg fort å lade selv. Det trengs definitivt mange treningsskudd med fokus på korrekte og avslappede avtrekk for å mestre grove kalibre. Jeg har ikke selv prøvd de raskeste kalibrene, men har observert både .338LM og .378 Weatherby Magnum på skytebanen. Helt klart kraftige og raske spark. Vet ikke helt om det frister.... Kule videoer! Hjelpes for noen dimensjoner!
 7. Blir en flott planke. Oljefinish og rød kolbekappe, så snakker vi ren hygge.
 8. Det tror jeg jaggu vi gjør. Jeg mistenker forøvrig at det var jeg som trakk av ved siden av deg da du testa selvstøpte kuler.
 9. På min lokale skytebane bruker de støvsugere med vidt plastrør koblet til slangen. Fungerer kanon på dempere og løp. Ellers pusler jeg mye med en i overkant varm hund om dagen...
 10. Jeg har ikke reist selv - enda. Det jeg kan si, er at jeg vurderer hjortejakt i Skotland. Ser magisk ut.
 11. Flott lesning! Jeg skulle ønske jeg hadde noe å bidra med, men det kommer vel etter hvert.... Kanskje vi alle skal ta en liten dugnad og bidra enda litt mer med småting? Rapport fra skytebanen, en hilsen fra jakta, litt bilder av våpenpussen. Plutselig har vi mye mer å se på alle mann.
 12. Jeg er ingen ekspert, men bruker alltid våpenfett på gjengene. Har aldri hatt problemer.
 13. Det hadde vært meget trivelig å se en rekke bilder av H&H, Purdey og co. Jeg er selvfølgelig helg enig i at Toz ikke holder dette nivået helt uten videre, men tenkte på tidligere postet lenke til Finn.no. Derav min påstand om et mulig godt kjøp i den prisklassen. Selvfølgelig ingen London best gun...
 14. Toz er vel egentlig det beste kjøpet man kan gjøre? Forutsatt at de er normalt godt vedlikeholdt.
 15. Får det dessverre ikke til :( Håper på fyldig rapport med mengder av bilder og kanskje video!
×
×
 • Create New...