Jump to content

BigT

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. BigT

  Merkel hagle

  Velg med hjertet - det er min mening. Det blir nok en Merkel o/u på meg etter hvert. Evt. en britisk s/s. Opplevelse er det viktigste for meg, når alt kommer til alt. En kompis av meg gikk for billigste o/u på markedet. Han ønsket noe som skjøt dit han pekte - ferdig med det. Et ekstremt vellykket kjøp. Jeg ville nok aldri gjort det samme, men han fulgte hjertet, og det synes jeg vi skal verdsette.
 2. BigT

  Patronvalg til bjørnejakt.

  Jeg lurer veldig på hva disse kritikerne ville gjort i samme situasjon. Snakke bjørnespråk og be isbjørnen være snill og grei?
 3. BigT

  Churchill 512 gold s/s 12/76 ERFARINGER?

  Jeg ville definitivt tatt turen innom Jaktdepotet. Opplevd hyggelige folk med god kunnskap og fin service hver gang jeg har vært innom. De Classic-haglene jeg har sett på, har virket som god kvalitet i forhold til pris.
 4. BigT

  Knivsliper

  https://kniveksperten.no/work-sharp-knife-and-tool-sharpener.html Sliper alt. Fantastisk maskin.
 5. BigT

  Boltrifle i Grovt kaliber

  Støtter .375 H&H. Gjerne i en CZ 550. Enkel, trygg og god rifle. Jeg opplever i alle fall at laddmekanismen er rask og enkel, slik at skudd nummer to kan komme raskt. Ganske «behagelig» rekyl til å være så grovt kaliber. Ville vurdert en Mauser i 9.3x62 også - dersom du primært skal ha rifla til gris. .375 H&H er mer enn grovt nok på grisen. 9.3 er kanskje noe hyggeligere? Så spørs det jo på prisen for rifla da....
 6. BigT

  Storviltprøven 2018

  Big 5? Da er det fram med steinbitt lada til rødgrensa. Breiflabben er fin til alt av plains game. Jevn og fin ekspansjon.
 7. BigT

  Storviltprøven 2018

  Man går aldri på jakt med mindre enn to ladde munnladere. Selv ikke med skarp sild.
 8. BigT

  Storviltprøven 2018

  En lynrask dobbelkombo fra .600, så hadde det ikke vært noen sak. Denne prøven er åpenbart ikke realistisk nok. 5 skudd mot angripende elg - da nærmer vi oss.
 9. BigT

  Storviltprøven 2018

  Skjønner deg godt. .500NE holder jo såvidt. .600 er vel optimalt for storelgen?
 10. BigT

  Storviltprøven 2018

  Vent nå litt.... Vi snakker vel STORVILT-prøve? Da er vel ikke kaliber under .375 tillatt? Hvor mange skyter opp med Holland & Holland og diverse Nitro Express?
 11. BigT

  Skytebanen...

  Helt enig! Få gjerne en «garvet» kar til å hjelpe deg med innskytingen. Alltid godt å få minimert «brukerfeilene» ved innskyting. Da gjenstår kun arbeidet med teknikk, ikke justering på våpenet.
 12. BigT

  Skytebanen...

  Det samme lurte jeg på ved min debut. Opplevelsen var utelukkende positiv! Hyggelige folk som tar deg imot med åpne armer, samt stiller seg tilgjengelig for råd og tips. Personlig liker jeg å ha våpnene mine i bag/koffert til og fra bilen. Da slipper jeg rare spørsmål fra naboer e.l. Ammo har jeg i ei fiskeveske. Inne på banen, så kommer du vanligvis først til ei skranke/bu. Der registrerer du deg og betaler. Benytt muligheten til å spørre om det du lurer på. Når våpnene pakkes ut, så sørg for at sluttstykket er trukket tilbake. Da viser du andre at riflene er håndtert trygt. Inne på standplass, så er standplassleder sjefen. La han vise deg til riktig plass. Der er det i grunn bare å skyte så mye du ønsker. Ved endt skyting, så skal leder kontrollere at rifla er trygg og uladd. God tur!
 13. BigT

  Storviltprøven 2018

  Det viktigste er uansett god orming. Folk sier dette er til «hagla». Orme det som ormes kan.
 14. BigT

  Survivalkniver fra 80tallet

  Slik skal det gjøres. Det man så på Rambo, funker i virkeligheten. En kompis skjøt meg med luftpistol i håndleddet. Blødde noe voldsomt. Tok sigarettgloen og sved det igjen. Muttern var ikke så imponert - hverken av såret eller sigaretten...
 15. BigT

  Rekylklubben: for oss med 375 H&H og oppover.

  Takk for gode svar! Understreker at jeg ikke har tilgang på, og heller ingen umiddelbare planer om anskaffelse av, grovere kaliber enn .375. Merkelig hvor fort man blir bitt av basillen når man merker at man håndterer og finner mestring i denne hobbyen. 😂
×