Jump to content

vass

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

58 Excellent

Recent Profile Visitors

196 profile views
 1. Nå var akkurat denne aksjonen på kveld/natt, men andre steder i landet har de holdt lignende aksjoner på dagtid... Og nei, jeg tror faktisk ikke tvilen kommer oss tilgode om man tilfeldigvis blir stoppet i en slik aksjon. Det er eksempelstatuering av helt feil sort og da går det stort sett ut over 'lovlydige' mens de kriminelle toskene gjerne ikke blir berørt. Jeg har tidligere båret både større lommekniver og foldekniver, det er et verktøy jeg finner bruk for omtrent hver eneste dag, men de lever nå i en skuff da jeg frykter både boten og eventuelt å få våpenkort inndratt. Har ikke tro på at jeg skulle få noe problemer med mindre jeg møter på en slik kontroll, men nå var denne aksjonen ikke så langt herfra og da begynner jeg å bli bekymret.
 2. #Molde: Forebyggende ved Molde politistasjon har fredag kveld og i kveld/natt hatt en "knivaksjon" i Molde sentrum. I ett nærmere definert område, er totalt ca 400 personer visitert/kontrollert for besittelse av kniv. Ingen personer er påtruffet med kniv på seg. Tror jeg etterhvert skal vurdere å plukke den pittelille victorinoxen av nøkkelhanken min...
 3. Man kan i det minste moderere forventningene sine en smule. Kan ikke forvente at bestanden skal øke noe voldsomt bare fordi det var litt dårlig vær under jakta et år, såpass jegerne kanskje ikke orka å skyte ned bestanden i like stor skala som normalt.. En bestand vil alltid øke eksponensielt, så ett år med litt ruskevær vil ikke hjelpe all verden.
 4. *Ler på japansk* Grunnen til at du ser lite oppbulka Wranglere er ikke fordi de ikke blir bulka, men for 99.9% av de ser i verstefall en fartshump. Ellers trives de best i sitt naturlige habitat, i full offroad bekledning og utstyr på en parkeringsplass utenfor et kjøpesenter Også ignorerer vi det faktum at selv Rubicon versjonen av de nye Wrangler LJ får mye pes for å ikke tåle offroading uten å bulke kanalene og knuse istykker understellet..
 5. Vil ikke være negative nancy, men om jeg ikke husker helt feil så er det spesifisert hvordan vekter skal festes for at skapet skal være godkjent som 150kg, og det tror ikke jeg var i bunn av skapet. EDIT: Gikk ut i skapet og fant dokumentasjonen, og den var ikke like streng som jeg husket den. De anbefaler en plate (som de selger mener jeg) som man skrur fast i bolthullene på baksiden, men stod ikke at det eksplisitt var et krav.
 6. Forferdelig kjedelig, håper det går bra @Skarvekongen. For å fortsette litt med den røde tråden, siden alt dette har dukket opp innenfor et forholdsvis begrenset tidsrom. Har du nylig kjøpt nytt fôr eller åpnet en ny pakke?
 7. Skulle gått til specsavers Hadde en diskusjon med en eldre kar om dette hysteriet i dag (han som tok det opp, jeg jatta gledelig med), og vi var skjønt enige i at det er noe forferdelig galt med verden. Jeg brukte å gå med lommekniv, da det er et forferdelig nyttig verktøy jeg stort sett fikk bruk for hver dag, men nå tørr jeg rett og slett ikke. Boten er jo én ting, men å potensielt bli fratatt våpenkortene er ikke noe jeg ønsker. Nå er det heldigvis sjelden jeg går rundt med noe som kan ligne på våpen (ikke at en fastnøkkel ser ut som en pistol uansett hvor mye man myser), og gjør jeg det så er det gjerne en pistol. Skulle noen ringe politiet på meg når jeg skyter i skauen hjemme så skal betjentene heller få være med å skyte litt om de først har tatt seg bryet med å rykke ut! De må jo få prøve noe annet enn det skrotet de har som tjenestepistol
 8. Problemet med å få gjort noe med det er at Politiet unnskylder seg med at det er en overgangsfase. Ingenting i reformen tyder på at det er gjort noen tiltak for at det noen gang skal bli bedre, men de er altså i en overgangsfase på ubestemt tid.. Hvilken del av reformen som har noe med ordet "nær" å gjøre har jeg til gode å finne ut av..
 9. Jeg kjenner folk som har gjort mye dritt, og treffer enda flere gjennom jobben. Nasjonen har produsert svært få av disse. Deres egne valg har ført de dit de er og de får jaggu meg selv pent stå for det de har gjort. Er møkklei av at folk skal unnskyldes. Enkelte folk er bare fæle, sånn er det, og det er nødvendigvis ingen medisinske grunner eller noe å behandle. "Burde vært fanget opp" går igjen. Hvorfor og hvordan det? Selv folk jeg har kjent gjennom hele livet, som jeg har trodd har vært bra folk, folk som for alle fremstår som bra folk for alle andre, har vist seg å ha mørkere sider. Hvordan skal "nasjonen" gjøre noe med det når venner og familie ikke nødvendigvis ser det? Tror Ola og Kari Nordmann sterkt overvurderer hvor enkelt det skal være for et system å fange noe opp, og ikke minst; vil vi at noen skal ha såpass god kontroll at slikt blir mulig å fange opp? Jeg har ingenting å skjule, men jeg setter likevel pris på å ha et privatliv som faktisk er privat. Og før det kommenteres noe nærmere om at vedkommende var innrapportert til PST i denne saken. Jeg datt over en tråd her på forumet om en person som fikk inndratt våpen etter en (falsk?) bekymringsmelding. Etter det jeg husker så var det ikke mye pent å si om myndighetene i den tråden... They're damned if they do, and damned if they don't...
 10. Jeg ser du var i Nambia i fjor, men jeg ser ikke at du har postet et reisebrev. Fort gjort å skylde på andre selv om man er like håpløs selv. Kanskje spesielt da, har jeg sett. Klipp, klipp Ei tohi varjata
 11. vass

  Klokke

  Nå går jeg jo som regel bare med Seiko SKX013 på lanken i påvente av at jeg skal finne det for godt å kjøpe meg et mer premium ur igjen, men hver gang jeg leter frem denne så må jeg nesten spørre meg selv om hvorfor jeg trenger noe annet.. Komfortabel, solid og den har alt jeg trenger med mer..
 12. Det er sikkert en sak som er blåst ganske kraftig opp, men samtidig er det faktisk ganske viktig. Problemet er at vi begynner å få litt vel amerikanske tilstander på ting. Ser på ungdommene som klatret over et gjerde og inn i en togtunell med et svært trist utfall på saken. Gjerdet var for lavt og for dårlig merket er folkets dom. Det er forferdelig trist for familien, og jeg klarer ikke sette meg i deres ståsted, men her jeg står på utstiden av saken mener jeg at det ikke skulle være nødvendig med 5 meter høyt gjerde med varselsskilt hver 2. meter. Det var nok indikatorer på at det var et sted ungdommene ikke burde ferdes, og når du er 15 år er du faktisk oppegående nok til å (burde) skjønne det. I denne saken kan det se ut som at det faktisk er minimalt med oppmerkinger. Nå kjenner jeg ikke til området, men er det mulig for noen å vandre seg inn i sikkerhetssonen uten å ha sett et varselsskilt, så er det et problem. Høye gjerder er ikke nødvendig, men det bør være vanskelig å komme seg inn i feltet uten å se et skilt. Vi som skyttere vet hva det røde flagget som svaier i vinden betyr, men det er ikke sikkert at Ola og Kari Nordmann vet hva det betyr. Skytebanen lokalt ligger ved ved foten av et fjell som er et populært turområde. Det er én vei inn til området, du kan ikke unngå å se at det er en skytebane. Stiene er godt synlige og det skal godt gjøres at man går feil, men det er mulig. Det har hendt at folk vaser seg ned skauen og havner i sikkerhetssonen, og jeg mener at de burde i det minste møte på godt synlige skilt som indikerer at de går inn i et livsfarlig område. Vi trenger ikke 5 meter høye gjerder, men et par skilt for å sikre oss mot idioter kan være greit.
 13. Hørte det vel først fra en kompis for noen år siden, mener han hadde fått pes på EU-kontrollen, så spørs om vi begge har blingset litt der ja. Det er altså ikke ulovlig så vidt jeg kan se etter litt googling, men jeg regner med at det er i likhet med det meste MÅ FUNGERE SOM DET SKAL under EU. Er det montert på bilen og er et kontrollpunkt skal det fungere som det skal. Er det avtagbart skal man kunne ta det av. "Grøftelysene mine virker ikke, men denne modellen kommer jo uten også, så det skal vel ikke si noe?" ... Den fungerer ikke... Så et fastrusta hengerfeste fungerer ikke som det skal og blir ikke plutselig for fast hengerfeste å regne, med mindre man finner en kontrollør som liker å være grei.
 14. Det er forbudt å kjøre rundt med det montert når det ikke er i bruk ja. Forstå det den som kan..
×
×
 • Create New...