Jump to content

vass

Members
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

55 Excellent

Recent Profile Visitors

181 profile views
 1. Problemet med å få gjort noe med det er at Politiet unnskylder seg med at det er en overgangsfase. Ingenting i reformen tyder på at det er gjort noen tiltak for at det noen gang skal bli bedre, men de er altså i en overgangsfase på ubestemt tid.. Hvilken del av reformen som har noe med ordet "nær" å gjøre har jeg til gode å finne ut av..
 2. Jeg kjenner folk som har gjort mye dritt, og treffer enda flere gjennom jobben. Nasjonen har produsert svært få av disse. Deres egne valg har ført de dit de er og de får jaggu meg selv pent stå for det de har gjort. Er møkklei av at folk skal unnskyldes. Enkelte folk er bare fæle, sånn er det, og det er nødvendigvis ingen medisinske grunner eller noe å behandle. "Burde vært fanget opp" går igjen. Hvorfor og hvordan det? Selv folk jeg har kjent gjennom hele livet, som jeg har trodd har vært bra folk, folk som for alle fremstår som bra folk for alle andre, har vist seg å ha mørkere sider. Hvordan skal "nasjonen" gjøre noe med det når venner og familie ikke nødvendigvis ser det? Tror Ola og Kari Nordmann sterkt overvurderer hvor enkelt det skal være for et system å fange noe opp, og ikke minst; vil vi at noen skal ha såpass god kontroll at slikt blir mulig å fange opp? Jeg har ingenting å skjule, men jeg setter likevel pris på å ha et privatliv som faktisk er privat. Og før det kommenteres noe nærmere om at vedkommende var innrapportert til PST i denne saken. Jeg datt over en tråd her på forumet om en person som fikk inndratt våpen etter en (falsk?) bekymringsmelding. Etter det jeg husker så var det ikke mye pent å si om myndighetene i den tråden... They're damned if they do, and damned if they don't...
 3. Jeg ser du var i Nambia i fjor, men jeg ser ikke at du har postet et reisebrev. Fort gjort å skylde på andre selv om man er like håpløs selv. Kanskje spesielt da, har jeg sett. Klipp, klipp Ei tohi varjata
 4. vass

  Klokke

  Nå går jeg jo som regel bare med Seiko SKX013 på lanken i påvente av at jeg skal finne det for godt å kjøpe meg et mer premium ur igjen, men hver gang jeg leter frem denne så må jeg nesten spørre meg selv om hvorfor jeg trenger noe annet.. Komfortabel, solid og den har alt jeg trenger med mer..
 5. Det er sikkert en sak som er blåst ganske kraftig opp, men samtidig er det faktisk ganske viktig. Problemet er at vi begynner å få litt vel amerikanske tilstander på ting. Ser på ungdommene som klatret over et gjerde og inn i en togtunell med et svært trist utfall på saken. Gjerdet var for lavt og for dårlig merket er folkets dom. Det er forferdelig trist for familien, og jeg klarer ikke sette meg i deres ståsted, men her jeg står på utstiden av saken mener jeg at det ikke skulle være nødvendig med 5 meter høyt gjerde med varselsskilt hver 2. meter. Det var nok indikatorer på at det var et sted ungdommene ikke burde ferdes, og når du er 15 år er du faktisk oppegående nok til å (burde) skjønne det. I denne saken kan det se ut som at det faktisk er minimalt med oppmerkinger. Nå kjenner jeg ikke til området, men er det mulig for noen å vandre seg inn i sikkerhetssonen uten å ha sett et varselsskilt, så er det et problem. Høye gjerder er ikke nødvendig, men det bør være vanskelig å komme seg inn i feltet uten å se et skilt. Vi som skyttere vet hva det røde flagget som svaier i vinden betyr, men det er ikke sikkert at Ola og Kari Nordmann vet hva det betyr. Skytebanen lokalt ligger ved ved foten av et fjell som er et populært turområde. Det er én vei inn til området, du kan ikke unngå å se at det er en skytebane. Stiene er godt synlige og det skal godt gjøres at man går feil, men det er mulig. Det har hendt at folk vaser seg ned skauen og havner i sikkerhetssonen, og jeg mener at de burde i det minste møte på godt synlige skilt som indikerer at de går inn i et livsfarlig område. Vi trenger ikke 5 meter høye gjerder, men et par skilt for å sikre oss mot idioter kan være greit.
 6. Hørte det vel først fra en kompis for noen år siden, mener han hadde fått pes på EU-kontrollen, så spørs om vi begge har blingset litt der ja. Det er altså ikke ulovlig så vidt jeg kan se etter litt googling, men jeg regner med at det er i likhet med det meste MÅ FUNGERE SOM DET SKAL under EU. Er det montert på bilen og er et kontrollpunkt skal det fungere som det skal. Er det avtagbart skal man kunne ta det av. "Grøftelysene mine virker ikke, men denne modellen kommer jo uten også, så det skal vel ikke si noe?" ... Den fungerer ikke... Så et fastrusta hengerfeste fungerer ikke som det skal og blir ikke plutselig for fast hengerfeste å regne, med mindre man finner en kontrollør som liker å være grei.
 7. Det er forbudt å kjøre rundt med det montert når det ikke er i bruk ja. Forstå det den som kan..
 8. Jeg fikk ikke engang komme innom med en søknad som de hadde skrevet feil kaliber på, måtte sende det i posten 😐
 9. Det er da ganske enkelt. Slik han forklarer det så har han ikke mistet retten til å eie våpen (enda?), men alle fysiske våpen i hans eie er beslaglagt. Om politiet tauer bilen din har du fortsatt lov til å kjøre bil... Jeg har lest et par tråder som ligner på denne, og felles for de alle er at historiene er fulle av hull og den som sitter og vil ha tilbake våpnene er gjerne ikke den mest objektive kilden man finner. Ta kontakt med advokat, det er lite vi kan hjelpe med siden vi ikke vet hvorfor politiet velger å opprettholde beslagleggelsen, eventuelt hvilke vedtak de har fattet som du potensielt ikke forteller om..
 10. Har du prøvd en rustløserkur? Spraye rustløser inn i låsesylinderen og alle "skjøter/sprekker" i gode kvanta, hver dag et par dager?
 11. Kan ikke fordra han. Han har, for å sitere Øystein Sunde; diksjon som en vått, en særdeles irriterende stemme til å begynne med og eier ikke et fiber av rytmisk sans i hele kroppen... Slik blir det objektivt dårlig musikk av, også får man heller skjule seg under flagget "folk music" der det ikke spiller noen rolle..
 12. Jeg reagerer mer på at det der visstnok skal være gi-bort-pris 😑
 13. Jeg fikk feil kaliber påskrevet, snakk om 4 pennestrøk for å fikse det, men det skal vel ta noen uker tenker jeg..
 14. Det koster deg ingenting å legge inn en søknad, så hvorfor ikke bare prøve, så får du det endelige svaret en gang for alle. Du tar bare opp litt saksbehandlingstid som burde vært brukt mer fornuftig, men det kommer jo helt klart i skyggen for å sørge for at Guds vilje får skje.
×
×
 • Create New...