Jump to content

vass

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. vass

  -

  Det ordnet seg
 2. vass

  Landets mest liberale pistolklubb?

  Når jeg var yngre virket det som at alle voksne tenkte, handlet og oppførte seg likt; voksent. Ordet voksent knytter jeg til ord som rasjonelt, ansvarsfullt, hensynsfullt etc. Nå som jeg selv begynner å nærme meg 30 må jeg vel etterhvert innfinne meg med å kalle meg selv voksen, og jeg innser mer og mer hvor lite voksent en urovekkende stor andel av befolkningen oppfører seg, uansett alder. At noen har klart å møte et par ganger i måneden i et halvt år, har grei vandel og har fått innvilget våpensøknad fra en person som aldri har snakket to ord med eller sett i øynene på søkeren; dette gjør ikke nødvendigvis skytteren kvalifisert til å få drive på uten oppsyn. Systemet her til lands er strengt, men ikke så strengt at det er umulig å ha denne hobbyen, og den er langt mer tilgjengelig enn mange andre hobbyer. Jeg er eksempelvis stor entusiast når det kommer til bil og motorsykkel, og det å drive med "sprek" kjøring lovlig er umlig i området jeg bor i. 6 timer må jeg dra for å gjøre det. Innenfor en radius på 1.5 timer kjøring har jeg noe sånt som 5 pistolklubber. Jeg kan også love at ditt lokale vegvesen er langt mer kranglete enn ditt lokale våpenkontor. Jeg har stått på utsiden og sett inn på denne hobbyen i flere år, først nå iløpet av høsten blir det realitet å begynne veien mot å selv bli en skytter (vanskelig å få bolte fast våpenskap på hybel). For min del synes jeg systemet er greit som det er, jeg synes det skal være strengt, kanskje bør det være mer forståelse for at aktivitetsnivå kan variere fra år til år med skiftende livssituasjoner, men at det ikke er fritt frem for folk med kallenavnet våpenglad og som søker og er villig å flytte livet sitt i retning av liberale pistolklubber... nei, det er kanskje like greit..
 3. vass

  Utleier nekter meg å oppbevare våpen

  Prøvd å ta en diskusjon om det som voksne mennesker, ikke bare blånekte fra hver deres kant? Spørre hvorfor huseieren mener det han/hun mener, prøve å forklare rolig at våpenhold ikke bare er forbehold terrorister og skoleskyttere.. Kanskje pent invitere vedkommende med en tur på skytebanen i tilfelle han/hun ikke egentlig har noen reell erfaring med våpen. Når det er sagt, jeg kan absolutt forestille meg gode grunner til at enkeltpersoner kan være svært skeptiske til våpen, og de bør respekteres, men han/hun stiller nok svakt rettslig.
 4. vass

  Behandlingstid på våpensøknad

  Dette er trist å lese, med tanke på at jeg sogner til kontoret i Ålesund. Har også hørt lignende historier, ei jeg kjenner søkte kjøreseddel hos politiet, noe som brukte å ta maks en uke når det ble behandlet lokalt. Det gikk 4 mnd eller deromkring, fordi den ene dama som driver med det i Ålesund var enten sykemeldt eller på ferie lenge, husker ikke riktig. Nå er det nok ikke aktuelt for meg å søke før til sommeren igjen tidligst, så satser på at de har fått mer orden i sakene og fortgang i prosessen innen da.
×