Jump to content

Wintel

Members
 • Content Count

  836
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Wintel last won the day on January 5

Wintel had the most liked content!

Community Reputation

404 Excellent

1 Follower

About Wintel

 • Birthday 05/26/1970

Recent Profile Visitors

1,940 profile views
 1. Min Ruger SR1 er mer kilen på kuleform enn min Colt i 45acp. I Rugeren må jeg sette kula 1mm dypere for at den skal mates korrekt med SWC støpt i Lee sin 200gr form. Prøv ulik COL og se hva som passer i din.
 2. Mener du at myndighetene bør ha anledning til å sette inn militæret mot sivile nordmenn? Jeg tenker det er greit at politiet har voldsmonopol innenlands, og så får vi spare militæret til utlendingene
 3. Jeg kjøpte meg et justerbart Novak sikte på Brownells til min Ruger, gikk rimelig greit å file til sleiden slik at baksiktet passet. Har satt på rødpunkt på denne nå. Mulig du får mange andre 1911 som er mye bedre, men jeg sammenligner denne med min CZ Shadow 2, og foretrekker Rugeren. Selv etter bytte av fjærer og poleringsjobb på avtrekkeren på CZ-en er Rugeren 2 hakk opp. Men jeg fikk tafset på en Bul1911 av en klubbkompis - den ble levert tilbake lynraskt - feriepengene må brukes til ferie og ikke enda en pang...
 4. Jeg mener vi bør foreslå å fjerne kravet om at et nytt forbund må være tilknyttet en internasjonal organisasjon og ha 10 lokallag før det kan startes. Blir komplett umulig å få etablert et kanonskyteforbund, quick draw forbund, 3 gun forbund, 2 gun forbund, Kongsberg Colt historisk skyteforbund osv osv osv Forbund starter vanligvis med 1 lag, for så å vokse i popularitet. 10 lokallag før man kan starte forbund vil i praksis bety at det ikke kan etableres nye forbund. Et krav om at det først må finnes en internasjonal organisasjon vil forhindre at Norge kan utvikle en ny skytesport som deretter kan bli internasjonalt anerkjent. Skiskyting er et eksempel på en ny skytesport utviklet i Norge, som senere fikk internasjonal utbredelse. Med det lovforslaget som ligger på bordet nå vil skiskyting ikke blitt utviklet i Norge. Norsk militærhistorisk skyteforbund ser heller aldri dagens lys om man først må ha en internasjonal organisasjon på plass. En triviell ting som økonomisk underslag kan få et forbund til å gå konkurs, og med denne loven på plass blir det umulig å få re-etablert skytegrenene i ettertid i et nystartet forbund (om man leser bibelen som fanden - og det kan det jo tenkes av POD vil gjøre...) Jeg mener også vi bør foreslå å fjerne avsnittet om godkjenning av skyteprogram med 1/2 auto rifler/hagler for nye forbund. Det begrenser utviklingen av nye skyteprogram, og gir eksisterende forbund monopol.
 5. Wintel

  Avslag på 9mm grovfelt

  Nei, det tror jeg ikke. Jeg tror heller det er aktive skyttere som bruker dette som et argument mot mindre aktive skyttere...
 6. Wintel

  Avslag på 9mm grovfelt

  Jeg har ingen tro på at omdømme til pistolskyttere påvirkes noe av at man deltar på et stevne i året, eller ikke. For meg er det bare EN ting som gjelder, få folk inn på banen og la dem prøve å skyte. Alle synes det er moro, ingen treffer noe særlig, og de aller fleste er positive til skytesporten når de går derifra - enten de melder seg inn i klubben eller ikke. Oppfordrer alle tillitsvalgte i klubbene rundt omkring å arrangere åpne dager hvor naboene til skytebanene kan komme inn på gratis skyting med ulike våpen, og ei pølse eller vaffel i hånden! Hvert oppmøte er EN stemme i vår favør når diskusjonen om nedleggelse eller restriksjoner kommer... Lag gjerne "leke-konkurranser" tilpasset barn og unge, og inviter skigruppa, fotball-laget, bygdeungdomslaget osv på teambuilding - kanskje får man rekruttert noen nye medlemmer også?
 7. jeg skriver på en uttalelse for klubben min nå, send meg gjerne din uttalelse på PM
 8. Losby har holdt åpent for egne medlemmer en stund nå, åpner nå også for gjesteskyttere på lørdager kl 1000-1500 (100,-). Ta med egen stiftepistol, lappesaker og liggeunderlag. Elektroniske skiver på 100m er for tiden under renovering, så det tilbys papp på 90m, 140m, 200m, 333m og 390m og stålgonger på 115m, 200m, 300m og 390m. Lørenskog skytterlag sine egne medlemmer kan også skyte på elektronikk på 200m (500,- for medlemskap). Her må man booke skive på MittDFS på forhånd. Skytterlaget stiller nå Labradar til disposisjon for sine medlemmer Hver andre standplass er stengt, men det er likevel greit nok med kapasitet for tiden.
 9. Hva kan du gi din kvinne, som får henne til å høre med moren sin om hva hun kan gi henne, slik at du kan få jakte? Har en mistanke om at disse rådyrene fort koster mer enn de smaker 😛 Det er vel opp til grunneier å bestemme hvem som får jaktretten, den kan vel både leies ut til de som har bruksrett, men også leies ut til andre. Se viltloven § 28.(jaktrett for bruker, leie av jaktrett): Overlater grunneieren sin eiendom til noen annen til bruk, skal brukeren ha jaktretten med mindre annet er avtalt. Det betyr at svigermor har jaktretten siden hun har bruksretten, men loven gir rom for at grunneier kan leie ut jaktretten til andre (ref "med mindre annet er avtalt"). Om du får dama til å leie ut jaktretten til deg er vel avhengig av hennes forhold til sin mor... Her er det mye salat å tråkke i...
 10. WTF? Har sendt epost til Finn.no og bedt dem revurdere denne beslutningen. De kan evt. låse ned kategorien for alle brukere, og så la den enkelte bruker åpne opp for seg selv - det bør være trivielt å få til. Schibsted har fått **** inn i ledelsen, som så mange andre (sensurert grunnet sjåvinistisk innhold)
 11. Wintel

  Oslo skytesenter

  Og nå litt reklame for klubben min: Lillestrøm og omegn pistolklubb sine sikkerhetskurs er på 23 timer over to helger (såvidt jeg husker). Da får man mye for kursavgiften på kr 3000,-. I tillegg er det tett oppfølging de påfølgende 6 måneder med egen ukentlig skytetrening med 22lr tirsdager kl 2000 i Skedsmohallen. Alle nye skyttere kan i tillegg delta på ordinære treninger til 4 av klubbens 5 grupper (svartkrutt, presisjon, western og metallsilhuett).
 12. Ulike kuler gir ulikt trykk i kammeret. Derfor kan man av og til se betydelig forskjeller i maksladning hvor en tung kule kan lades med mer krutt enn en lett kule. Blykuler glir lettere gjennom løpet og gir både høyere fart og mindre tykk ett FMJ. Noen kuler er harde (som eksempelvis Swift A-Frame) og må derfor lades til lavere fart enn mykere kuler som gir mindre motstand i løpet. Dette kan forklare halvparten. Resten for forskjellen tror jeg kommer av at utvikling av ladedata ikke er en eksakt vitenskap blant alle kule- og kruttprodusenter. Man tester noen kombinasjoner, og publiserer så resultatet. Disse skal være trygge å bruke for alle, men det betyr ikke at de har testet alle kombinasjoner... Det kan også være mange ti-år mellom utgiveren av ladedata testet ulike kuler og krutt. N120 bak 405gr blykule i 45-70 Gov er sikkert testet en million ganger, mens FTX-kulen er relativt ny, og med utviklingen i samfunnet har man kanskje lagt seg på en mer forsiktig linje nå, enn hva man gjorde tidligere. Enda et punkt jeg kommer på er ulike trykkstandarder... I 45-70 Gov er det 3 ulike trykkstandarder, 28000PSI tiltenkt originale våpen fra 1800 tallet (Trapdoor og lignende), 40000PSI tiltenkt moderne våpen som Marlin 1895 og 50000PSI tiltenkt solide konstruksjoner som Ruger nr1. Og helt til slutt finnes det jo mange kilder til ladedata. Kule- og kruttprodusentene kan ha ulike data grunnet ulike målemetoder, uavhengige forfattere kan utvikle egne data og så finnes det endel programvare som teoretisk kan beregne trykket. Mange kilder altså, best å begynne lavt og lage seg en stige og helst finne pålitelige ladedata fra ulike produsenter.
 13. 223 Rem er mer enn nok til rev på alle tenkelige hold, rimelig ammo, lett å lade til både rev og rådyr. 22-250 er en superkul patron, men kanskje litt i meste laget for reven om du skal bruke skinnet?
 14. 10g-15r TrailBoss høres ut som et fornuftig sted å starte. Det beste med dette kruttet at det er trygt å bruke om du holder hylsefyllingen over 70% og ikke komprimerer ladningen. Mål tilgjengelig hylsevolum med den COL du planlegger å bruke. Fyll opp med TB - dette er da 100% og maks ladning. 70% av denne mengden er da minimumsladningen - start der. Jeg støper 405gr kuler og i mine hylser er maks TB ca 16gr. I mitt løp (32") går disse kulene sub med 13gr TB.
 15. Hvor holder du til i landet? Jeg har noen gonger hvor ene øret er avskutt som du kan få (om du ønsker).
×
×
 • Create New...