Jump to content

Wintel

Members
 • Content Count

  707
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Wintel last won the day on August 18

Wintel had the most liked content!

Community Reputation

278 Excellent

1 Follower

About Wintel

 • Birthday 05/26/1970

Recent Profile Visitors

1,559 profile views
 1. https://tkcustom.com/products/s-w-competition-extended-firing-pin?
 2. Jeg er overbevist om at dersom det kommer krav om blyfri ammo til storvilt, så vil det samtidig komme en justering av krav til anslagsenergi samtidig - hadde ikke tenkt meg om to ganger for å kjøpe 6.5x55 til storvilt.
 3. Problemet er at vi har tillatt politikerne å lage lover som gjør samtlige innbyggere til kriminelle (se for deg UP kjører bak deg 24/7-365 - før eller senere bryter du en trafikkregel, hvem har vel ikke en blykule eller to som ikke er forsvarlig nedlåst, drikke alkohol ukentlig - da er du ikke skikket til hverken å ha førerkort eller våpen, kniv i bagasjerommet osv...) Deretter får politiet i oppgave å nappe ut de verste av oss. Det holder befolkningen litt på tå hev, men åpner for urimelige reaksjoner som i denne saken. Straff for brudd på ulike lover og regler skulle først være mulig å ilegge ved gjentatte overtredelser, eller i tilfeller hvor andre påviselig ble påført skade. De hardbarkede kriminelle får politiet tatt uansett, men resten av befolkningen kunne senke skuldrene litt i møte med etaten.
 4. Feil side av byen 🤣 Gi beskjed om du er i området rundt Lillestrøm, så fikser jeg krono
 5. Tja. Du kan lade deg til 275 i faktor med 250gr kuler og N110. Men du MÅ kronografere - om du ikke har, så kan du vel låne (hvor holder du til)? Om du legger deg ned mot minimum faktor vil du ikke få full forbrenning med N110 (eller N105) og 5 tommers løp - og da blir hastigheten og presisjonen så som så. Noe slikt (om du bruker 460 hylser)? Magnum2 blir for drøyt om du skal bruke 45colt
 6. Idioti. Det er allerede forbudt å stikke noen med kniv, da trenger man ikke et forbud mot å eie kniv, oppbevare kniv, transportere kniv, ha kniv i bilen osv osv osv. De som ønsker å stikke noen med kniv bryr seg ikke noe om de bryter 2 lover istedenfor 1 lov, men vi andre som har med kniv men ikke bruker denne på andre blir rammet av en urimelig lov. Sitter du i en posisjon hvor du kan ta opp denne problemstillingen og påvirke lovene og håndhevelsen av denne, så håper jeg du er ditt ansvar bevisst og gjør en innsats!
 7. Smør deg med Ballistol - jeg passerte 10 uker på tirsdag - Øst PD.
 8. Jo. Og så er det vel slik at om en politimann oppbevarer våpen i et våpenskap, evt. også inne på politihuset, så er jo lovgivers intensjon om å hindre at våpen benyttes til kriminalitet allerede oppfylt. Skulle ønske man holdt fokus på hva man ønsker å oppnå ved lovene, fremfor å fintolke hva som står i teksten...
 9. Sjekk våpenkompendium versjon 1.1 som POD har sendt ut for å sørge for likebehandling av våpensøknadene (https://www.politiet.no/globalassets/02-tjenester-admin/vapen/vapenkompendium.pdf). Her står det klart og tydelig at man kan erverve ETT våpen per bruksområde, og for NSF sin del er det listet opp følgende bruksområder som da gir egne ervervsgrunnlag: 1. Finpistol: Omfatter øvelsene standard, silhuett, 25 m finpistol, hurtig fin og finfelt. 2. Fripistol: Omfatter øvelsen fripistol. 3. Grovpistol: Omfatter øvelsene 25 m grovpistol, hurtig grov og grovfelt. 4. Revolver: Omfatter øvelsene revolverfelt og hurtigrevolver. 5. Militær: Omfatter øvelsene militærfelt,hurtig militær og distiguised pistol og Semi Automatic Pistol i PPC. 6. Magnum 1: Omfatter øvelsen magnum 1. 7. Magnum 2: Omfatter øvelsen magnum 2. 8. Spesialpistol: omfatter øvelsen spesialpistol. 9. Spesialrevolver: omfatter øvelsene spesialrevolver, standard revolver og standard revolver 2,75" 5 skudd. 10.Revolver 1500 – omfatter øvelsen Revolver 1500 og Open i PPC 11.Pistol 1500 PPC – omfatter øvelsen Pistol 1500 og Open i PPC 12.Distinguised revolver 6" Du kan altså søke på både militær og grov siden dette er to ulike bruksområder. POD sier eksplisitt: Skyttere som fyller vilkårene som mosjonsskytter og konkurranseskytter i henhold til RPOD 2009/009 kan erverve ett våpen til hvert bruksområde, uavhengig av om våpenet er tillatt brukt innenfor et annet bruksområde. Send epost til saksbehandler og be vedkommende vurdere dine søknader opp mot kompendiet.
 10. Har en i 45-70 Gov fra Pedersoli. Pent våpen, solid låsekasse. Brukes til western-skyting, men har skutt opp med den, så får jeg en kort elgpost nært veien så kan det hende at jeg får brukt børsa til noe fornuftig Og det heter ikke "bytte ut". Frasen du leter etter er "i tillegg til"
 11. Trofeer må man ha med hjem fra første tur, deretter blir det culling. Tok hjem Kudu, Oryx, blesbuck, Impala, vortesvin og springbook fra første tur. Frakt kom på 14 og prep var ca 24 - vel verdt det. Mangler Zebraskinn og bøffel - det ser ut til at jeg får klare meg uten - inntil jeg får større hus. Siste turen var kun culling - 8 dyr som alle ble solgt på markedet. Ny tur til påske, såvidt begynt planleggingen 😃
 12. Så tilbake til topic: https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/opPjQg/politiadvokat-hadde-vaapenskap-paa-kontoret?utm_term=df-86-rf322f15%3Adf-86-rf322f15&utm_source=vgfront&utm_content=row-1 At en ansatt i politiet har våpenskap på kontoret, inne på en politistasjon, bevoktet av politi døgnet rundt, kan da umulig være kontroversielt? Hadde jeg vært sjefen ville jeg glatt innvilget en slik søknad... Nå koker VG tynn suppe på saken.
 13. Strålende forslag Per-S! Jeg er med, selv om jeg har våpen nok :-)
 14. Ikke et must, prøv før du kjøper.
 15. Det skulle bare mangle! NM i kanonskyting kunne vært avholdt sammen med DFS sitt LS - det hadde gjort susen på elektronikken!
×
×
 • Create New...