Jump to content

Wintel

Members
 • Posts

  1,063
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Wintel last won the day on January 3

Wintel had the most liked content!

About Wintel

 • Birthday 05/26/1970

Recent Profile Visitors

2,495 profile views

Wintel's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

529

Reputation

 1. Mest info på Facebook, men nok her: https://dfsgrasrot.no/loerenskog-skytterlag
 2. Børsa er på verksted, og med tempoet til børsemakeren min så tar det noen måneder før jeg får den tilbake. Kan kjøre videokonf så du får sett. Børsa er tung, og med utkast på toppen så kan du glemme ordinær kikkertsikte. Ladeporten har skarpe kanter, god ladeteknikk berger vanligvis tommelen.
 3. Jeg har en 1886 Pedersoli. Stor eie-glede og solid børse! Er hos børsemaker nå for fresing av 11mm spor til kikkertsikte, holder til på Lørenskog - gi beskjed om du vil prøveskyte.
 4. Tidligere kunne du erverve nye løp til rifla, i samme kaliber, uten å måtte søke på forhånd. Selger sendte melding til våpenkontoret som utstedte våpenkort på pipa, og du fikk med gul lapp som midlertidig våpenkort. Nå er det samme praksis, men i tillegg kan du også bytte kaliber. Er det ikke det lovteksten sier? Det står ingenting om at du må levere tilbake den gamle pipen, og det har ikke vært praktisert slik tidligere heller.
 5. Så om du har et systemvåpen ervervet til jakt, så kan du fritt kjøpe piper til denne så lenge pipa også er godkjent til jakt. Skulle vel egentlig bare mangle...
 6. §2-2 i den nye våpenforskriften sier dette klart: Næringsdrivande, som har løyve til å drive med reparasjon eller tilverking etter våpenlova § 23, kan utan særskilt løyve skifte pipe eller på annan måte modifisere eit skytevåpen slik at det kan skyte ammunisjon i eit anna kaliber enn det skytevåpenet er registrert for. Ein endring av kaliber utan løyve kan likevel berre gjerast når skytevåpenet lovleg kan brukast til det godkjente ervervsgrunnlaget. Ved endring av kaliber utan løyveplikt skal den næringsdrivande sende melding til politiet med opplysingar om endringa på fastsett skjema. Slik melding skal sendast innan ei veke etter at pipa er skifta.
 7. Jeg skulle gjerne sett en utredning på konsekvensene ved å tillate jakt på hjortevilt med pil og bue/armbrøst. Hvilke krav burde stilles til oppskyting (om noen)? Hva ville konsekvensen være om alle krav til ammunisjon og våpentype ble erstattet av et generelt krav om human avlivning, hvor bevisbyrden ble flyttet over til jeger med tilhørende tap av jaktrett ved skadeskyting?
 8. Sør-Øst har også et presist estimat.
 9. Ordner du med papirene og leverer/henter så kan jeg oppbevare dem hos meg - 20 min fra Oslo sentrum. Vi kan ta resten på PM.
 10. Wintel

  Helpressing

  Hvilket kaliber og hvilket våpen? Har du prøvd tomhylsa i våpenet etter at du presset den? Om du limer på en liten tape-bit bak på hylsa - passer den fremdeles i våpenet ditt? Hva om du tar to tape-biter? 3? Har du presset veldig mye for mye, så kan du få hylse-separasjon, og det kan være farlig...
 11. Har du sett denne? https://www.skittjakt.no/magnum-research/214354/magnum-research-revolver-10-45-70-biggest-finest-revolver
 12. Det er ikke slik det har vært tolket tidligere. Da har jaktvåpen vært i en bolk, pistol og revolver i en annen og halvauto konkurranserifle i en tredje. Som jeger med eget jaktvåpen kunne du da låne alle jaktvåpen, også halvauto, i alle kalibre. Pistolskyttere kunne låne alle pistoler/revolvere og halv-auto konkurranserifler kunne lånes mellom de som har slikt ervervsgrunnlag.
 13. Hva er egentlig kravet til oppbevaring av nøkler?
 14. I den forrige våpenloven med tilhørende forskrift var det to krav til oppbevaring av ammunisjon, forskriften vi alle kjenner til og våpenlovens §78 hvor det sto det "Den som innehar skytevåpen, våpendeler eller ammunisjon, skal oppbevare gjenstandene slik at uvedkommende ikke får adgang til dem". Alle forsøk på å sette hengelås på plastposer ville ryke på denne paragrafen... Nå har vi fått ny lov og forskrift, og den er på nynorsk slik at det ikke lar seg gjøre å søke etter samme frase... Jeg har skummet gjennom lov og forskrift uten å finne noe generelt krav til at ammunisjon må oppbevares slik at uvedkommende ikke får adgang, så nå er det kanskje slik at hengelås på plastpose er tillatt? Om du får inspeksjon så slipper du kanskje unna første gang, men du får nok ei stjerne i margen i våpenregisteret...
×
×
 • Create New...