Jump to content

BC.Airn

Members
 • Content Count

  457
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

BC.Airn last won the day on July 12

BC.Airn had the most liked content!

Community Reputation

326 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvor er DFS, NSF og de andre? Denne praksisen er underlig, skulle tro noen er kjøpt og betalt her. Hva i 2025 når biler på fossilt drivstoff skal fases ut? Kranbil på gårdsplassen og tauer inn? Dette er ikke Norge verdig, ferdig snakka.
 2. Og slik kan det fort gå, om vi ikke tar forhåndsregler. En kar kom hit i klubben. Hyggelig, høflig, veltalende, pen i tøyet. Var bare noe med ham. Mente jeg hadde sett ham i en sammenheng, googla ham: Omtalt i pressen, talsperson for National Defense League (NDL) https://no.wikipedia.org/wiki/Norsk_Forsvars_Allianse De har etter min mening farlige holdninger, smed kremmende demonstrasjoner, uttalelser, helt åpent. Ingen skyttere skal assosieres med noe slikt. Ingen. Han ønsker visstnok medlemskap. Personlig kjenner jeg sterkt ubehag ved å skulle stå ved siden av en slik person på skytebanen. Dèt håper jeg inderlig flere herinne også skal kjenne på. Viktig å holde «auer og ører åpne». Som skyttere er vi en del av samfunnet, dette innebærer et visst ansvar for hver enkelt av oss.
 3. NSFs ledelse bør sjøl følge med på slike oppslag, og reagere, ikke vente på at noen ringer dem. Spørsmålet er vel også hva forbundets holdninger er. Tidligere erfaringer er vel at ledelsen ikke er så "på" for skyttersaken som de burde. Virker faktisk som enkelte synes unødige innstramminger for skytterne er ok. Spesielt når vi snakker om våpenkjøp og behov for den enkelte. Enig i at saker skal diskuteres internt - men når mikrofonen er på, kameraet går, stortingspolitikere er involvert, da er det alvor. Snøballen ruller. Om media legger premissene - som det virker nå - så er skyttersporten ille ute. Skytterklubber og -lag er ikke arnested for ekstreme holdninger. Men at "råtne epler" nok tiltrekkes av skyting, se det skal vi ikke glemme. Èn slik hjernevaska person til nå, så... Vi må erkjenne at dette ikke er "gærninger". Så at vi må "holde auer og ører åpne" er viktig, jeg gir meg ikke på dèt. NSFs ledelse må fram i media, de er der for oss skytterne.
 4. Registrerer nå at NSF tar til orde for en bakgrunnssjekk før medlemskap. Vandelsattest nevnes her. Pr i dag kan ingen nektes medlemskap i en klubb. Slik er det faktisk. Bakgrunnssjekk trenger slettes ikke være dumt, fordi: Det er ingen menneskerett å få lovlig tilgang til skytevåpen og skytebaner. Men en mulighet som er gitt oss. Man kan ikke fange opp alle, men kanskje luke ut noen kasus. Man vet sjelden hva enkelte har i sin mentale bagasje av hensikter og intensjoner når de kommer til banen, og enkelte er nok rett så slu. For slike terrorkasus som vi nettopp har sett, kan ødelegge fryktelig for skyttersporten. Men igjen: Den enkelte er sjøl ansvarlig for sine egne handlinger. Og enkelte bør ikke ha tilgang til skyttersporten.
 5. Uhyggelig lesning i media for tiden, trist. Vi skal ta fullstendig avstand fra terrorhandlinger, enten det er fra ytterste høyre eller venstre fløy. Det være seg nynazistisk eller ISIS inspirert. Fra enkeltpersoner eller grupper. Fullstendig avstand. Våre tanker bør gå til de som er rammet. Men viktig å ha følgende klart: Det enkelte individ har selv ansvar for egne handlinger og gjerninger. Videre: Hver enkelt av oss har også en borgerplikt til å «holde auer og ører» åpne, for å forebygge og forhindre alvorlige ulovligheter og mulige terrorhandlinger. I Norge har vi en stor grad av frihet, og dessverre er det enkelte individer som vet å benytte seg av dette. Mange blir «hjernevasket» av personer som vil andre vondt. Men de oppsøker sjøl slike miljøer. Selv om PST gjør en god jobb (som vi menigmenn kanskje ikke tenker over), er det noen som går «under radaren». Mye blir nok stoppet, men uten at det blir kjent. Vi kan ikke skylde hverken på samfunnet, tilgang på skytevåpen, tilgang til ekstremgrupper på nettet, vanskelig oppvekst eller annet. Terroristenes gjerninger er deres eget ansvar. "Samfunnet" verken kan, bør eller er i stand til å hindre absolutt all alskens terror. Som skyttere har vi nok et spesielt ansvar. Fordi vi er i miljøer hvor skytevåpen brukes til fredfylt og kulturbærende aktiviteter. Noen radikaliserte tiltrekkes nok av slik aktivitet. Vi skal derfor være oppmerksomme på mulig radikaliserte som oppsøker skytterlag og -klubber. Og ta nødvendige grep. Dette kan være utfordrende, all den tid ingen kan nektes medlemskap. Men husk at innvilgelse av søknad om skytevåpen er Politiets ansvar, ikke klubben. Men slike hører ikke heime i skytterlag/-klubber, uansett. Skyttermiljøet må ikke belastes. Men det er nok til andre miljøer «noen» bør vie sin oppmerksomhet: gjenger, miljøer fra radikaliserte land, ytterliggående konspirative nettsteder, for å nevne noe. Mange arnesteder for uhyrlige holdninger, radikalisering og påfølgende handlinger. Det blir fullstendig feil å beskrive slike personer som «gærninger», «tullinger», «einstøinger» eller slikt. De vet nok godt hva de gjør. De greier til og med å planlegge sine handlinger, rett så detaljerte. De er ikke gærne. Ja, det er mange gode krefter i vårt fantastiske land. Men man kan godt være litt bekymret over all naivitet som finnes i samfunnet. Man skal liksom tro så godt om alle. Men det er ikke slik. Terroren er tett på. Vi må holde «auer og ører åpne». Sikkerhet er viktig både i samfunnet og på skytterbanen. Men det er no bare tanker fra ein halvgammal gubbe som ønsker fred og fordragelighet rundt seg.
 6. Jo, om man ønsker å spesialtilpasse revolveren til målekassa. På en M34 kan løpet faktisk være tett på sjuogenhalv cenitimeter. Tror det er vanskelig å skaffe slike fabrikkløp... Men litt enig da, kutte i en Smith er litt "helligbrøde" sånn egentlig - for en halvgammal gubbe som meg da
 7. Du ser vel at de har en fin .22lr S&W Model 34 inne også...nevner det bare...kutte løp...nydelig spesialrevolver..🤭
 8. Men hvor pokker er Winchester`n…? 🤠
 9. Artig med folk som "går mot strømmen" - og tar egne valg 😎 Kult å lese fra deg herinne.
 10. Drømmesituasjon 😎 Og det er aldri feil å kjøpe Smith & Wesson. God mekanisme, grei fra fabrikk, nydelig som tunet. Noen råd: Kjøp en 6" 586/686 som har full underlug. Skaff deg en med svart partridge korn og baksikte uten "white outline". Se til at det er en eldre modell uten "Hillaryskruen". Nyere modeller har en sikkerhetsmekanisme under tønneutløseren. Skitt! Eldre utgaver er gjerne bedre enn de nye, og også rimeligere. Skyt, tren før du tenker tuning. Gjør deg kjent med revolveren. Lykke til 😊
 11. Masse gratulasjoner og lykkeønsker til Steinkjer! Alle skytterinteresserte kan glede seg til samling av skyttere fra hele landet. Flott anlegg og kort vei mellom banene. Kulturbæring av beste sort 🤝 Les gjerne artikkelen i Trønder-Avisa: https://www.t-a.no/sport/2019/08/01/Steinkjer-får-Landsskytterstevnet-i-2023-19606887.ece
 12. Her er sakens kjerne. Forskrifter endres fortløpende. Flere typer skytevåpen kan defineres som "ulovlige". Krag Jørgensen, for eksempel. Ikke brukt til baneskyting, lite egnet til jakt. I sin opprinnelig bruk var det et våpen brukt i krig. Mauser M98 likeså. Glock brukes av Forsvaret, man kan finne grunner til at sivile ikke skal eie slike. Og hvem trenger vel to Sauer gevær - man har jo forskjellige løp. Argumentet brukes nå først "gjelder så få" om M14. Gjør ingenting, er jo bare ræl. Pussig at ikke presumptivt antatte oppegående mennesker herinne er ser den. Jeg har ikke nisser på loftet - ei heller jakter jeg spøkelser verken høylys dag eller natt. Politisk markeringsbehov og reguleringsivrighet kan gi seg ymse utslag.
 13. Ny episode av "Late night på Løvebakken" Stortinget stemte i vår (klokt nok) ned et macheteforbud. Men nå bringer AP-Raymond saken fram igjen, etter nok et voldelig sammenstøt i Oslo: «Machete brukes i jungelen. Det er ikke jungel i Oslo», uttaler han. Politiet har ikke påvist machetebruk denne gangen heller. Sukk...hva blir neste innslag av forbud i serien «Late night på Løvebakken": Slips? Fiskekroker? Kjevler? Mange farlige redskaper derute. Velbekomme!. Hva med å heller forby kjeltringstreker? Nei, det er sant, det er jo ikke lov... 😕 https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/XgEOwn/ap-raymond-krever-macheteforbud-det-er-ikke-jungel-i-oslo
 14. Pusla litt med rydding i ammoskapet. Fant igjen gammal .22lr fra de riktig så gode, gamle dager. Gammal Eley, Remington, RWS og no russiske greier med merkelige bokstaver uttapå. Norma og eikenøtter også. Og ei eske med diverse gamle engelske patroner jeg fikk av en gammal gubbe, hadde glemt dem. Blir vel ikke til å skyte dem opp, men setter dem på mimrekonto`n og til høyre på nederste hylla. Spesielt siden jeg har mange gode minner knytta til diverse .22 skyting. Viktig å ta vare på slikt, litt artig også.
 15. Meget godt forslag. Tror slikt "lavterskeltilbud" vil fylles av gode opplevelser. Kanskje du oppretter en slik tråd, siden du har ideen?
×
×
 • Create New...