Jump to content

BC.Airn

Members
 • Content Count

  514
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

BC.Airn last won the day on November 7

BC.Airn had the most liked content!

Community Reputation

374 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. BC.Airn

  Første rifle

  Her synes jeg det er noe som «skurrer». Skal du lære deg å skyte, enten på papp eller dyr, så må du sørge for å skaffe deg kunnskap og basisferdigheter. Slikt får du gjennom å trene, søke råd, skyte mye. Helt konkret blir det feil å kjøpe grovrifle. Ingen lærer skyting, sjøl om børsa er råtøff med svart skjefte, tofot og stor demper. Skuddredde folk er farlige, og toppoppskrifta er å starte grovt... Salongrifle, kyndig veiledning og trening er det korrekte. Enten gjennom et skytterlag, eller våpenkyndige som forklarer sikkerhet og teknikker. Så må du øve sjøl, og salongammo er i praksis gratis. Avtrekkstrening lærer du med salongrifla. Skytterlaga låner ut, men om du kjøper ei du kan trene med sjøl, så er det best. Kjøp noe du har råd til å bruke. Så kjøper du deg ei grøvre rifle seinere. Og ja, jeg går mot strømmen her. Ser hva TS spør om, men nybegynneren er tjent med salongrifle og mengdetrening. Slik får en sekstenåring et langt og godt skytterliv. Men bare noen tanker fra ein halvgammal gubbe ikveill.
 2. Batteridalen. Engasjert og hyggelig kar som hadde glømt å sjekke batteria i sitt rødpunktsikte. Elgjakta er høydepunktet. Storelgen kommer, stiller breisida til. Børsa opp - faen ingen rødprikk. Oksen tusla videre. Masse oppmerksomhet - hvorfor slapp du han? Dalen fikk sitt navn for alltid, jegeren glømmer det aldri. Historien sier han blir påminna historia i unevnelige sammenhenger. Han flirer av historia sjøl også, har også stått på trøkk i lokalavisa. Hyggelig og jovial kar, den fhv ´mester. Men Batteridalen for alltid 😊
 3. Let litt på nettet, finn en seriøs våpenhandler i USA som har den børsa du ønsker deg. Send så linken til2Alfa i Oslo: post@2alfa.no Tore der følger deg opp, de har nok gode kontakter overthere. Han har skaffa for meg tidligere, saker importører her til lands ikke kunne (les: ville) få tak i...Skal bestille noe mer av dem nå snart (conversion kit mm). Kred for topp service og oppfølging. De gir deg fair pris på hva du vil ha, skaffa kjapt (noen uker). Bare et tips til kammervenner herinne. Hør gjerne av dere.
 4. Gå for den. Har prøvd sekstommer´n, og den likte jeg godt. Presis, god å skyte med. Kunne godt tenke meg en slik én. Men sjekk ut andre skjefter, fins gummiskjefte som gjør den mye bedre. Helt innafor, så lenge du har en 1911/2011 i tillegg 😉
 5. Alltid mye interessant å lese i dine betraktninger herinne. @Jegermeistern Og ja, de av oss som har eid og sett mange Mausere, har sett mange merkinger, og spor etter Forsvarets iver etter å stemple nye nummer. Mange er slipt bort av børsemakere etter ombygging og oppussing. Du har helt rett. Men veldig mange ansatte på våpenkontorer er hyggelige, dyktige og løsningsorienterte. Som helt sikkert er interessert i å gjøre en best mulig jobb. Og i det distriktet både du og jeg sokner til, har vi hatt dyktige folk, synes det er rettvist å nevne dèt. Og @Mas-36 sitt spørsmål er rett så interessant og relevant.
 6. Hehe...uoverkommelig forklaringsproblem om "en viss" person ser restene etter bruk ihvertfall...🤩
 7. Pusler med å fjerne lakk fra riflestokk. Fant nemlig ein riktig gammal boks med Reprin som har levd sitt liv i usynlighet bak no gammalt skrot i maaange tiår. Men like god, når jeg fikk skrudd av toppa. Smør på denne, så "bobler" lakken nesten umiddelbart, og jeg skraper den av, akkurat som i gamle dager. Ikke i handelen lenger disse. Svir på fingra, og lukter heftig. Sikkert flere herinne som har brukt Reprin - søkki ta så effektiv. Blei noe styr og mas om lukt i huset, men far må jo få kose seg litt 😉 Skal bli skikkelig fin, 1884´en.
 8. Preventiver gjør jobben derute, gutter 😜
 9. Takk for interessant problemstilling - tenker litt "uttafor boksen" du - fortsett slik! Interessant å høre resultat, tør være interessant for flere herinne.
 10. Synes grepet på Para Ordnance P14-45 er meget godt. Hjelper godt at ramma er nettskjært og med slankt G10 grep. Nydelig avtrekk og tilpassa overall, så er den en klar favoritt. Faktisk bedre enn originalen, synes jeg - mer å holde i, liksom. Anbefales!
 11. Hmm....vi trår jo alle feil...😋...jeg også...🤩...
 12. Ja, klubben har notert slikt i sitt arkiv. Ta kontakt med dem, så vil de garantert ordne et nytt dokument til deg. Ingen vil at en pistolskytter "går tapt! Lykke til 😊
 13. Med ditt nick har du ikke noe valg 😂 Tuna 1911 blir aldri feil - du veit...
 14. Jeg synes nyanser har sin berettigelse herinne. Hvor ofte blir politifolk sjøl utsatt for «nestenulykker»: Når de blir truet med sprøyter, stikkvåpen, spyttet på, sparket, slått. Utsatt for episoder hvor de blir skutt etter, blir truet med skytevåpen. Av ustabile, rusa, psykotiske og bola personer. Om offentligheten hadde etterspurt statistikker på slike hendelser istedet, så kanskje man hadde sett nyanser. Familien trues også. Dette er hverdagen. Også på bøgda, her hvor mange av oss bor. Men også i de mer sentrale strøk, hvor voldsbruk blant kriminelle blir hardere. Men slikt gir ikke klikk og likes... Når man forsøker å se «det store samfunnsbildet»: Om et skudd går av under nedspenning, så er det kanskje ikke så dramatisk. Kanskje har denne politibetjenten nettopp vært ute i et skarpt oppdrag og redda liv. Da ser vi fort det er litt smålig å henge seg opp i at det smalt ved sikker nedspenning. Kanskje en pitteliten prosent av brukerne herinne har vært truet på livet, og kjent på dét. Noe å tenke på i disse tider hvor kriminalitet, alkohol og dop trigger vold, også mot politifolka. Tid for å flytte fokus, kanskje.
 15. Kanskje bare på vei til Svinesund...😂
×
×
 • Create New...