Jump to content

BC.Airn

Members
 • Content Count

  238
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

BC.Airn last won the day on November 10 2018

BC.Airn had the most liked content!

Community Reputation

148 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hehe...nesten komisk, ta en liten titt på adressen i linken, da, gutter 😂 Skulle tro så sterke karer som bor der bruker hulemannens treklubber 😂
 2. Slik jeg har forstått, så har eget stevne eget stevnenummer. Kanskje ett stevne fredag kveld, og et annet påfølgende lørdag. Eller to stevner på søndag. Alt med egne stevnenummer. Er det slik at POD lager sine egne, ensidige presiseringer som skal etterfølges? Jeg liker jo å tro at det sitter fornuftige mennesker både i skytterforbund, klubber og POD, som vil alle vel. Så nå henger jeg ikke med i svingene
 3. Mange har digre skylapper på, men problemet er bare at de ikke fatter det sjøl. Født slik, kanskje. Limt fast. Kjennetegnet er at de skryter og prater hemningsløst om sitt, med innskutte bisetninger som inneholder nedsnakking av andres interesser. Finnes (heldigvis) bare noen få eksemplarer her i nærområdet. Som dinosaurer. Bare sørg for at du ikke ender opp slik sjøl. Fortsett å vis interesse for andres hobbyer. Utvid din egen horisont, hør hva som er fascinerende med andres hobby. Og så kan du sammenlikne med din hobby, kanskje la ham løsne noen skudd. Overrask ham. Ikke gi opp. Kanskje han er vant til å bli avvist? Skrytmakere er gjerne det. Kanskje du kan utgjøre en forskjell? Kanskje alle blir positivt overraska? ...ny skytter på gang...og fisker...?
 4. Nå er jeg sikkert ute på feil jorde, men likevel: Er det i slike presiseringer fra POD at aktivitetskrav ensidig bestemmes? Kanskje ny og bedre presisering: "Må gå minimum to dager mellom hvert stevne" - greitt det også, liksom...? Og enda den beste presisering: "Konkurranser bare i måneder med R"..... Kan umulig være meningen detta 🙄
 5. ...har ikke kua selv vært kalv engang...?
 6. @simsol Artig å lese innlegga dine. Gratulere så mye med en herlig fritidsaktivitet! Kos deg med børsa di, tørrtren i stua heime, sikt på veggen, og kjenn på den fine balansen i Tikka`n din. Kjøp noe rimelig ammo og skyt når du har tid. Mål deg mot deg sjøl, og de skudda du har tid til å avfyre. Mange her inne på Kammeret er aktive DFS-skyttere, og skyter mer på ett år enn du og jeg til sammen i et helt liv. Gleden for meg består i å se nye skyttere løsne de skudd de har mulighet for, kjenne på gleden ved ny børse, og nyte gleden hele pakka gir. Og skyte litt selv også når anledningen byr seg. Dine innlegg er friske pust her på kammeret, måtte flere slike komme. Hører gjerne mer fra en sann nybegynner - kjenner jeg gleder meg.
 7. @apsInne på noe vesentlig her. Hvordan reagerer nybegynnere når de ser slikt forekomme? For de unge, de har auer og ører, serru. Kanskje er enkelte litt lempligere på sikkerheten, også er det litt ekkelt å si ifra når en "halvautoritet" skyter i støkker noe, sant. Å ha lang erfaring er ikke alltid ensbetydende med at man er god til å lære bort og har gode vaner selv, du er inne på noe her. Av og til er egenpåført erfaring og anseelse et hinder. Og ja: løst og trivelig miljø er positivt! Men igjen: Får hør hva dere som er nybegynnere tenker her - kom igjen da! Erfaringer...?
 8. Det er ikke straffbart (eller forbudt) å være dum. Heller ikke å tenke dumme tanker. Og ikke å si dumme ting. Men dumhet synes å være smittsomt. Tror noen virkelig at forbud mot diverse kniver (akkurat no machete) løser noe som helst? Eller tyr noen til slike argumenter for å vise allmenheten at man gjør noe? Skal man ha «amnesti» for innlevering av macheter? Og igjen en kontroll av dette…? Nei, la de gode politifolka få ressurser til å ta ondet ved rota: gå etter bakmennene, gjenglederne, medlemmene, her ligger nok mye av Osloproblemet. Eliminèr årsakene til utryggheten, ikke symptomene. Ta dem bort fra gata, gi dem lang straff med adekvat oppfølging. Preventivt. Man skulle ønske Regjeringa kunne utvise klokskap, på en slik måte at polititjenestemenn, ambulansepersonell og innbyggere kunne være trygge. Har snakka med folk som har bodd i Oslo lenge, og de nevner «svensketilstander», men det er nok ikke helt stuerent enda. Men det krever «baller» av vår Regjering å ta ondet ved roten. Og klokskap. Ikke unnfallenhet og dumskap. Så kunne vi som ønsker å leve i fred og fordragelighet få nyte våre liv i samkvem med andre. Og benytte våre redskaper når vi er i fjell og mark. Alt mens vi visste at de som jobber 24/7 for å holde samfunnet trygt også hadde tryggere kår. Og sett at det er forskjell på Oslo øst og ei grend i Sogn. Men da må nok «baller» inn i Regjering.
 9. Gode nybegynnere: Hvordan opplevde dere sikkerhetskurset som en positiv erfaring? Og hva skal til for å få dere interessert i å delta i konkurranser? Eller vil dere egentlig bare delta på treninger?
 10. Si ikke det, du. Si ikke det. Kanskje du bare er så god at det må fjorten stykker til for å slå deg. Da er du virkelig god - tenk på den, du 😉 @Chiefen.v-2 har helt rett, kontinuerlige kurs er viktig. Innertier. Hvordan kjenner dere som nybegynner på at "de andre er så mye bedre enn meg"? Du har likevel gleden over smellen, opplevelsene, treffene, sant? Er det forskjell på NSF, CAS, NSU, DSSN?
 11. Fra feltskyting noen tiår tilbake her i Trøndelag: Røslig standplassleder (kar sjølsagt) kommanderte bryskt: Liggende, Misjonærstilling! Fem kaill på magan, og ei ung jente liggende på rygg...👀 Hvordan hun hadde tenkt til å skyte, vites ikke, kom ikke så langt. Men blussende kinn, kraftig forsinkelse, og tilhørende munter tone i det stevnet i alle fall. Feil begrep i feil situasjon kan gi mye moro 😂 Kanskje noen herinne overvar situasjonen også, for alt jeg vet.
 12. «Fempåtopp» - gode råd til mottakelse av nybegynnere i pistolklubben Mange av oss gikk nok flere «runder med oss selv» før vi endelig tok kontakt med pistolklubben, og våget oss på å oppsøke en treningskveld. Kanskje sammen med en kompis, eller heilt aleine. Hadde gjerne skutt litt luft (pluss pluss pluss), sett cowboyfilmer, krim serier og slikt. Lysten til å prøve en revolver, kjenne rekyl, oppleve smell var kanskje gode grunner. Tror mange tenker slik, da fåtallet er født konkurranseskyttere. Kanskje «gutten» i en gjorde at man ønsket å prøve pistol. Kanskje litt annerledes, tøffere enn rifle, litt mer…cowboy/krimaktig? Actionfylt? Hadde hørt at det var «prøvetid» før du kunne kjøpe våpen – litt mer eksotisk og fascinerende? Alle klubber ønsker nye medlemmer, og ønsker å ta godt vare på nye. Men tilbudene er nok forskjellige, da mye ressurser kreves. Fellesnevneren er nok at man «gjør så godt man kan alle mann», alt ulønna på fritida av ildsjeler som ofrer mye på tålmodighetens alter. Uforbeholden ros til alle ildsjeler, for nybegynnere tar tid. Spørsmålet er hva man kan gjøre enda bedre? Gjelder også deg selv som nybegynner, sant.. Det kan være interessant å høre om ditt første møte som nybegynner. Svarte mottakelsen til dine forventninger? Hvordan ble du mottatt, hva kunne vært gjort annerledes, bedre. Opplegg, holdninger, inkludering og slikt. Ble du en av gjengen? Og hvordan reagerte du på et knallhardt sikkerhetsregime, ulikt alt fra film og forestillinger? Og i seksmåneders prøvetiden, hva kunne vært gjort enda bedre? Kjente du på en aksept av at du bare ville trene, kose deg og ikke konkurrere? Sånn sett i ettertid. Og hva gjorde du/kunne du selv gjort annerledes for å styrke fellesskapet? Interessant å høre dine tanker, både ros og ris til forbedringer. Jeg synes det er interessant fordi pistolklubben er like viktig for hobbyskytteren som for konkurranseskytteren. Og jeg håper du fortsatt har denne fascinerende hobbyen, i en eller annen form. Vil gjerne høre din "fempåtoppliste" her, den blir lyttet til.
 13. @malle, administratorer, andre med myndighet: Vær så snill å endre tråden til "Bøylerifler er noe å ha" ☺️ For ingen er vel lenger i tvil om bestemt form i tråden, flotte bilder og fornøyde eiere 🤠 Er snart temperatur for lufting av ei lang superglatt Marlin Cowboy 45LC, kjenner jeg nu...
 14. ...åja, du tror det er den samme ulven som opptrer i hele landet...ja da er det fort gjort å bli forvirra, ser den 😶 Men mest sannsynlig er det nok flere forskjellige ulver som opptrer på en måte som oppleves truende, skjønner du 😂😂 Litt bedre nå, når dette er oppklart, og den saklige debatten kan gå videre 😉😉😉
×
×
 • Create New...