Jump to content

BC.Airn

Members
  • Posts

    874
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    17

BC.Airn last won the day on February 11 2021

BC.Airn had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

BC.Airn's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

611

Reputation

  1. Slutt med dine barnslige poster, barnslige språkbruk, røde tomler. Les mine poster, vær voksen - prøv å vær konstruktiv. Les min post til @M67
  2. Diskuterer ikke din person. Men situasjonsforståelse og reaksjon - generelt grunnlag. Viktig å avklare. Mitt poeng: "Noen" er den som har med seg uerfarne, og dermed påtar seg et ekstra ansvar. I anførsel fordi navn ikke nevnes - iaf ikke ditt her. Spesielt standplassansvarlig...ok, her kom den da... Videre: "Sveiping" med våpen er like ille - uansett våpentype. Og så: Alles ansvar å forebygge, veilede, gripe inn, hindre uhell. Til slutt: Jeg ønsker IKKE å se inn i en munning. Uavhengig av våpentype. Alle herinne bør tone ned tullprat om at våpen er farlig, og halvauto ekstra farlig. Noen menneskers handlinger er derimot det - farlige. Slike folk vil vi ikke ha i vårt miljø. Om det er slike rundt i ditt miljø, finnes kanaler i politiet for å varsle om slikt. Nevner det igjen, litt tydeligere. Tror nok du er ryddig her; senk skuldra - veiled og skyt, du
  3. Våre folkevalgte har vedtatt ny våpenlov med tilhørende forskrift. Med en god intensjon i bunn, høringer, forarbeider og nødvendig vedtak i Stortinget. Dette vedtaket tror jeg personlig var både klokt og nødvendig. Om andre mener dette vedtaket var feil, så får de selvsagt hevde det. Av respekt for demokratiet skal selvsagt lovens intensjon respekteres og etterleves. ...men foreslår at vi no går tilbake til trådens opprinnelige tema...om noen husker hva detnovarfornoe...
  4. Ja, tror nok du er inne på noe her (igjen). Og situasjonen er noe utfordrende - all den tid enkelte no også finner seg tid til å diskutere om våpen i seg selv er farlige. Og noen detaljerer sitt verdensbilde med å forfekte at halvautomatiske våpen er enda farligere. Spør gjerne Natos generalsekretær eller Ukrainas president. Vi skyttere bør heller benytte felles energi og krefter på å være med og hindre at onde personer begår uhyrlige handlinger. Være våkne for slike, og agere. Heldigvis har vi både dyktige og årvåkne polititjenestemenn/-kvinner, PST og andre som gjør en uvurderlig, daglig innsats for å eliminere potensielt uhyrlige handlinger. Vi bør ha begge aua åpne - og samtidig være våkne. Her bør fokus være - på personer som kan begå/begår/har begått uhyrlige handlinger - og ikke på om våpen i seg selv er farlig. Denne diskusjonen er derfor høyst relevant til tema i denne tråden. Omhandler skyttere og jegeres gode rennome. Vi - av alle - bør være i stand til å ha skarpt fokus på hovedproblemet.
  5. Interessant at du i disse dager henter læring fra diktet "Du må ikke sove" fra 1937. Som også er noe å tenke på. Men ikke alltid at den som har begge aua åpne, er vaken heller.. .
  6. Vi er litt på siden no, men lell: Mye riktig i det du skriver her. Men vi som leser og følger med på de mange gode (?) diskusjoner (?) herinne, er vel klar over den "handfullen" som stadig rakker ned på andres interesser, og vet best (det jeg driver med, er det eneste riktige). Bortsett fra disse figurenes stadige "dissing" av andres interesser og meninger, så er det også mye fint og positivt. Men deres stadige posting vil nok fortsette. Disse figurenes stadige hakking, nører opp under almenhetens syn på oss skyttere. Det er faktisk alvorlig, og kan få personer med en relativ "enkel" tankegang til å tro at våpen er farlig, og spesielt de halvautomatiske. Sportsskyttere og jegere flest, opplever jeg som veldig reale og stødige personer. Må ikke glemme at vi sjøl er ansvarlige for egne handlinger, og at det er menneskers handlinger som er farlige. Vi må være positive, og bygge trygghet. Vi har det veldig bra hertillands, kanskje altfor bra...?
  7. Vi må skille litt her. Har du jegerprøven og ok vandel får du kjøpe jaktvåpen. Om du har med kjæreste/venner/andre på skytetrening, så har du et helt spesielt ansvar. DU må jaggu passe på - ikke skyld på dem. Forsvarets våpenbruk er vel ikke tema, ei heller politiets. Vi er jo sivilister, sant. Vi diskuterer vel kvalifiserte skytteres omgang med skytevåpen. Jegerprøvens innhold er vel kjent. Erfarne instruktører heromkring legger inn mer om våpenhandtering enn antall kvart eller heile bekkasiner. Kloke instruktører, som har skjønt hva dette dreier seg om. Fler skudd enn minimum skytes gjerne, samt handtering av forskjellige våpentyper i klasserommet. Smart. Trygghet før de får ut og trene sammen med gode kamerater. Mange blir invitert (les: lettere overtalt) til å bli med på leirduebane. Slik gjøres det nu heromkring, hvor skytevåpen ikke er farlige. Gode vaner skapes i fellesskap.
  8. Tror egentlig vi er enige om ganske mye, og meningsutveksling er sunt. Hos oss er standplassledere gode til å ta ansvar. Men vi alle veileder, forklarer, hjelper både nye og gamle skyttere. Vi føler slikt ansvar, bare. Slik er det - og slik skal det være. Heromkring gjør vi noe varig med situasjoner, til det bedre. Handling er bedre enn spredning. Vi bør gjøre egne grep, ikke slenge rundt oss med alskens verstinghistorier. Det som gagner, er å snakke, veilede slik at læring oppstår. Skytesport og jakt er kulturbæring i landet vårt. Min påstand er at det er nesten null alvorlige hendelser. Slik skal vi hjelpes med å ha det. Men tll tema: Våpen er ikke farlig, onde menneskers handlinger er. Om noen skulle være i tvil; hør gjerne med Natos generalsekretær Jens stoltenberg. Eller kanskje Ukrainas president Zelenskyj.
  9. Nei, det er ikke tull. Hvilke miljøer frekventerer du? Du har jevnlig posting om livsfarlige situasjoner. Jevnlig. Noe fundamentalt galt må det være hos dere, og slik du beskriver situasjoner, så bør Politiet gripe inn. Det er jo direkte farlig å oppholde seg der, slik du beskriver. Du maler jo med brei pensel, men lell. Du må huske at det ikke er mange som tenker våpen 24/7. Siste gærningen er ikke født, men lell... Sikkerheten er godt ivaretatt i de miljøer jeg kjenner, iaf. Har trua på folk, jeg. Dere som er politiansatte, og debatterer herinne: Bør dere sjekke forholdene i miljøene han referer til? Eller tror dere - som jeg - at det også her bare "males med svært tjukk pensel og seig maling?"
  10. Les min post igjen, og din en gang til. Tenk så litt til. Hovedpoenget er at det er personen bak som begår farlige og ulovlige handlinger. Når du ser på dine våpen som farlige, så blir jeg noe betenkt. Dine tanker og handlinger er viktig. Sjølsagt låser vi inn riflene våre, slik at uvedkommede ikke skal få fatt i dem. Men det er ikke rifla som er farlig - det er personers mulige farlige handlinger. Hold fast på akkurat det. Se litt på SSB sine sider - du finner knapt skytevåpen nevnt i ulykker eller hendelser. Norske våpeneiere flest er faktisk ansvarsbevisste. Har faktisk skutt mye, men ikke sett alvorlige ulykker eller hendelser. Men vennlig veiledning hjelper, og blir verdsatt. Om rifla er halvautomatisk eller ikke er irrelevant.
  11. Ingen våpen er farlige. Ingen. Det er personen bak som kan være farlig. Den jevne skytter derute har skyting som en liten, men viktig del av sitt liv, et "livets krydder". Jegeropplæringen er nok god som den er, men hovedproblemer er nok heller at skyting og jakt blir sett på som ikke "stuerent" - og nærmest kriminelt. Av enkelte politikere, miljøvernere og andre som er fjernt fra virkeligheten og verden vi lever i. Dessverre. Vi bør vokte oss vel for å innskrenke enkeltpersoners eget ansvar for egne handlinger. Vi kan ikke detaljregulere alt. Jeg opplever en god våpenkultur, på samme vis som jeg opplever en god trafikkultur. Uhell kan skje, ikke alle er like ansvarsbevisste. Me absolutt alle forhold kan bedres. Det som er viktig er at vi hjelper hverandre til å bli bedre. Veilede de som trenger det - på bane eller i skau. De aller fleste er både takknemlige og mottakelig for veiledning. Jeg snakker av god erfaring med gode folk. Vi har nærmest null skyteulykkerer hertillands. Tross mange våpen i samfunnet. Fordi vi er et fornuftig folkeslag.
  12. Noen ganger er det best å tie stille, og la folk spekulere på om man er kunnskapsløs. Istedet for å åpne munnen og fjerne enhver tvil...
  13. BC.Airn

    Walther GSP

    Original kuffert for GSP er nok det beste. Har plass til våpen og topp mm. Har en liggandes her.
×
×
  • Create New...