Jump to content

larmn

Members
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Siste nytt fra Polen er vel forslag på grov nedskyting for å begrense smittefare til tamsvin. Blir nok lite gode drivjakter framover.
 2. larmn

  Namibia, Juli 2018

  Mulig eit par dager culling på Eland etc hos Stephan, mens Hartmann og kanskje ein klipspringer blir opp i eit av fjellområda, enten rett vest av Windhoek eller Waterberg. Dessverre har han som me jakta hos i 2015 lagt ned jaktutleige og anlagt turist lodge 🙄 Givande jakt, uannsett. Hadde ganske mange timar jakt kvar dag, skrittellaren fekk opp års gjennomsnittet ganske kraftig
 3. larmn

  Namibia, Juli 2018

  Har vore alt for sløv på dokumentasjonsfronten. Når me var i Namibia 2015 så var alt av bilder redigert og klart gnakse fort, fekk og laga bilde bok og delt med dei som var med på tur. 2018 var ekstremt kaotisk med jobb og ikkje jakt relaterte aktiviter, satser på eg får fokuset over på dei sunne og fornuftige aktivitetene i 2019 Litt bilder, fra ein veldig bra tur med Enjoyhunting på farmen til Stephan. DikDik blei jakta på ein farm mot Etosha, og 2 effektive dagar i Kalahari for springbok. No er det planlegging av Namibia 2020, Hartman Zebra i fokus.
 4. Var hos Mamlambo Safaris i Eastern Cape i 2017, og han hadde gitt opp dei fleste taxidermister i området. Var nett begynt å bruke Karoo da. Tok over eit år å få dyra opp, men var oppsamling for å få full container. Fekk info undervegs av behandlinga. Godt fornøyd med shoulder mounts, litt mindre fornøyd med to white skulls. Fekk 13 trofe totalt.
 5. Kjøpe kun kopier på Clas og Jula, og no denne riflekofferten på jaktdepotet. Har medium size av Clas sin til kvar rifle, plass til demper, ammo og sluttstykke. https://www.clasohlson.com/no/Koffert/40-8469 https://www.pelishop.no/products/pelicase-1400
 6. silica gel eller gjenbruks silica gel(liten alu dåse) funker fint, men er begrensa effekt om det er vått våpen oppbevart i fleire dager. https://www.pelishop.no/products/silica-gel bruker den her sjøl.
 7. Jaktdepotet har salg på fin afrika koffert. Peli kopi. https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=0&prodid=13208 Alu kofferten fra XXL fekk litt mykje juling av tyskerane i Juli, så veit ikkje om eg tør ta den til Namibia 2020.
 8. larmn

  Freyr & Devik

  Var nær ved å kjøpe Svemko Hunter. Tonrud er litt over kanten på pris på den børsa. Bestilte Freyr Featherweight 196 nå, pga pris, lengde og vekt, må ha den klar til eg kommer heim fra jobb, og skal rett til Rafdal med børse og demper. Kommer nytt prosjekt i 2019?!, løpsbyttesystem og nytt kaliber på Weatherby magnum kasse. Blir litt meir påkosta den.
 9. larmn

  Freyr & Devik

  Bruker stort sett aktive plugger eller hørselvern sjøl. Så er ikkje jakten på å få ned db, men litt totalen. Pris, vekt, vedlikehold etc. Vært fornøyd med a tec maxxim, men freyr såg ganske kjekk ut. Blir på ein m70 featherweight.
 10. larmn

  Freyr & Devik

  2 år etter, og kun ein tråd med Freyr & Devik?! Er det bra eller dårlig? 🤔 Ser eit par stk på instagram som reklamerer, men tar ikkje automatisk "rosabloggere" med sponsa utstyr som god fisk. Holder på med å bygge om konfirmasjonsbørsa med nytt løp, og heller i mot Freyr&Devik på nye løpet.
 11. Holder på med planlegging av elgbane. Nokon som har erfaring med oppbygging av elgtrekk i nyere tid? Har kun funnet 1 leverandør av system for trekk. Obsima As. Rekner med det fins fleire?
 12. Handla med dei før. Ingen respons, handla på oppkrav, fekk plutselig berre pakken. Elendig innpakning, så det var skade på innholdet. ingen som tok telefonen, eller svarte på mail. så eg gav berre opp. det er eit par år si, men ser ikkje ut til at dei er blitt bedre. Forøvrig ganske vanlig blant våpenforretninger og børsemakera å ikkje svare eller følge opp kundekontakt.
 13. Tatt ut av ein Oryx på 260m. Forsvant igjennom springbok uansett kor eg skaut og kor langt hold.
 14. 46grs mrp og oppdatert i forhold til temperatur og trykk så gir Strelok meg 800ms. Har no testa "live" over fleire dager. Gav utmerket resultat på 260m. Hatt god effekt på kortere hald og, men slit med å finne igjen kula. Slepp iallefall å tenke på gjennomskyting 😀
×
×
 • Create New...