Jump to content

larmn

Members
 • Content count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About larmn

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. larmn

  Beste A-max el. Eld-X til 6.5x55

  Fekk lånt meg ny chronograf. Blei 765m/s faktisk! 10grader kruttemp. 47cm pipe. Oryxn eg ladda i fjor med samme låg på 750m/s. Så eg er godt i nedre del av skalaen på begge. Har før brukt skytterlagskrutt, rc96 og 15. Men blei lei av å lage meg nye ladestiger på kvar einaste lot. Da eg begynte med Mrp til 338win så tenkte eg eg kunne holde all jaktammo på meir "stabile" jaktkrutt
 2. larmn

  Beste A-max el. Eld-X til 6.5x55

  Nokon erfaringer med ELD X 143 gr? Har tatt utgangspunkt i Accubond for lading, så havna på 46grs MRP, col blei 77,9mm. Samler veldig godt, men da chronoen nekter å spille på lag har eg kun ein ca mistanke om 800m/s.
 3. larmn

  Namibia, Juli 2018

  Takk. 1 par sokker, 1 boxer, 1 skjorte og kopi av all dokumentasjon er alltid med i håndbagasjen uannsett! Fjorårets tur til Eastern Cape var med klesvask kvar dag. Tok i mot baggen dagen før retur... Har iallefall sendt skjemaet, så dei får det no inn i bunken sin
 4. larmn

  Namibia, Juli 2018

  Afrika feberen må få utløp. Namibia i Juli. 9 dager jakt med SMJ. 2 dager culling, 1 dag Damara DikDik hos naboen, og resten plains game. Kun Waterbuck på lista, resten blir ihht lyst og lommebok 😁 Men, sitter med Pol 573. Sist eg var nede så blei den medbragt og levert i skranken på flyplassen. Men forstår den skal sendes nå. Nokon som har hatt problem i Namibia siste tid med customs? Eller har dei klart seg uten negativ påvirkning frå nabolandet i sør?
 5. I kjølvatnent av diverse hendelser i juniaten har no Youtube/Google bukka under for press. Som igjen fører til kreative øvelser, som å flytte kanaler til kanskje den andre mest besøkte strømmetjenesten i verden. https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-03-21/youtube-bans-firearm-sales-and-how-to-videos-prompting-backlash
 6. larmn

  Rovvilt og lamming i Sør Afrika

  Var med 2 som fekk betalt av lokale bønder for predatorjakt i Eastern Cape. Fastmontert .243 med natt-optikk og rød lyskaster. Skikkelig stol og hydraulisk demping. Termiske bilder fra min FLIR one. Alle predatorer utennom Cape fox og leopard blei hardt jakta på. Næringa gjekk først. Sjakal og bavian populasjonen er ute av kontroll i by-nære områder.
 7. larmn

  Actionkamera til jakt

  På utkikk etter samme. har prøvd Polaroid cube. men alt for stor vidvinkel. Nokon som har prøvd Shotkam til lengre enn haglehold?
 8. Var heldigvis behandling av gamle våpenkontoret, men utsendelse og håndtering utføres sentralt av nytt PD. Mistenker det påvirker ting litt i negativ retning tidsmessig. Får håpe våpenkontoret ikkje flyttes enda.
 9. Er ikkje så mange våpenkontor som har så tett tilknytning til brukerane at eg har mistanke om at komraderi er eit utbredt problem, verken positivt eller negativt. Blir nok faktisk verre for dei som er i tvilstilfeller med antall våpen i ulike greiner, der det nok fort blir lettare å avvise når søknadskøen blir lengre og haugen høgare på pulten. Har hatt 3 dagers søknadstid på gamle våpenkontoret. derav 2 dager i postgang! Møter ein i luka på kontoret så har det gått på dagen. Samme med avslag... Har dei etterlyst dokumentasjon så har dei ringt og gitt beskjed mens dei behandler søknaden, ikkje skrevet brev, lagt søknaden vekk og tatt den opp igjen neste månad som det virker som andre kontor gjer. Skal dei no sitte enda lenger vekk, med færre saksbehandlarar og fleire juristar så kan eg aldri tru da blir bedre.
 10. Korleis vert da no med våpnekontor etter "fjærnpolitireformen"? Vert alle våpenkontora lagt til hovedstasjon? Er så heldig at eg har forholdt meg til antakeligvis Noregs mest effektive våpenkontor. Har hatt inne søknad som har tatt 3x så lang tid som vanlig, så lurer på om det allerede er blitt sentralisert?!
 11. larmn

  Transport av trofe fra Sør Afrika

  Ting tar tid. Fekk mail fra Karoo Taxidermy i dag, om mottak av trofe, faktura med dato 1.august, halvparten overført før igangsettelse og 8-10mnd prepareringstid... Uannsett, neste sommar skal eg da ha heim 3-4 kasser. Andre som har dyr hjå dei, evt skal ha heim dyr frå Eastern Cape?
 12. larmn

  Transport av trofe fra Sør Afrika

  skal ned tidlig juni. Eastern Cape. Kan være eg får meg eit par kasser som må heim i 2018.
 13. larmn

  Namibia 2015

  Godt fornøgd med trofêa! Må komma meg heim frå jobb no, fiksa litt lys i trappeoppgangen å sjå om eg får plass til Kuduen der. Eller bygga på huset... Hadde store planer om tur i år, 14 dager Namibia, savanne og ørken jakt. Med tur innom Etosha. Har inntil videre utsatt den, da det ikkje passer så godt med tur på planlagt tidspunkt. Men så fekk eg tilbud om å bli med til SA no på våren... ca ei veke, Eastern Cape. Da blir det nok jakta dyr etter plassen eg har heime, evt kun whitescull's. All fornuft tilseier at eg ikkje har tid eller bør ta risikoen (er sjøl av ein utrydningstrua rase, oljearbeider), men kan ikkje blande fornuft med jakt!
 14. larmn

  Namibia 2015

  Endelig kom trofea. slit med å plassere kuduen, den var litt for høg...
 15. larmn

  feinwerkbau c60 på finn

  har kjøpt eit av dei våpena. var ein del overflate rust, men det blir puss og cerakote på det verste. fortsatt eit rimelig kvalitetsvåpen. litt mindre fornøyd med forsendelsen. pakken var, som vanlig i posten, mishandlet. pga alt for dårlig oppstøtting og innpakking så stakk siktet ut når eg henta den på posten. satser på det var ein enkeltstående hendelse men ikkje godt nok for ein forsendelse til over 4000kr.
×