Jump to content

larmn

Members
 • Posts

  50
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

larmn's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

9

Reputation

 1. Har slitt 3 hull i kne, legg og rett under forsterkninga i ræva på Sabotør buksa. siste hull førte til at det rivna stort. I forhold til pris så er den ikkje verdt det. både bukse og jakke er behagelig å ha på, bråker ein del, spesielt når det er vasstrukket og blir stivt, men til prisen for alt burde det vært betydelig bedre. Bruker ull og bomull på all jakt eg er i bevegelse, for finns ikkje den membran som lufter nok til meg. Så var skuffa over Ravnø
 2. Blir vel plenty med kort i år ja, men skal me jakte oss inn i 10-15 års fredning på Hardangervidda? Eg kjem no til å søke på alt eg finner som ikkje koster heroin i år og, men satser på å være heldigere enn Ulvik i år
 3. larmn

  Taksidermi

  Det blei ganske billig å få bleika å limt hos taxidermist. kun i bakkant det var knust. så eit lite 8,5mm hull inn i panna som fortsatt er der.
 4. larmn

  Taksidermi

  Fekk eit gevir å ta vare på. Ikkje så store hjorten, men eg kunne tenkt meg an på plate. Mangla hjort imellom alt eg har frå Afrika. Måtte sette ei kule i skallen på an sio lungeskuddet ikkje tok lyset umiddelbart. Andre med erfaring på å reparere sprukken skalle? Blir det berre rot? Evt tips om taksidermist på Vestlandet/Rogaland som er god med lim og kvit maling?
 5. Takk for input. Den verste spredningen kom av mantel. Har på alle mine våpen aldri observert meir enn 5-6cm spredning uansett korleis løpet har sett ut, men her var det ganske vilt. No har han spredning på 7cm. Så da er det siste gjenstående å skifte kule til noko som ikkje må ha magnum hylser for å fly beint
 6. Har prøvd å hjelpe ein i jaktlaget med å få til ttsx 180grn i ein x-bolt rustfri 1:10. Får den ikkje til å gå med Vv 160 krutt. Opptil 25cm spredning. Col 81,7, ladestige 50grn-54. Er den kula for lang til bruken?
 7. Siste nytt fra Polen er vel forslag på grov nedskyting for å begrense smittefare til tamsvin. Blir nok lite gode drivjakter framover.
 8. Mulig eit par dager culling på Eland etc hos Stephan, mens Hartmann og kanskje ein klipspringer blir opp i eit av fjellområda, enten rett vest av Windhoek eller Waterberg. Dessverre har han som me jakta hos i 2015 lagt ned jaktutleige og anlagt turist lodge 🙄 Givande jakt, uannsett. Hadde ganske mange timar jakt kvar dag, skrittellaren fekk opp års gjennomsnittet ganske kraftig
 9. Har vore alt for sløv på dokumentasjonsfronten. Når me var i Namibia 2015 så var alt av bilder redigert og klart gnakse fort, fekk og laga bilde bok og delt med dei som var med på tur. 2018 var ekstremt kaotisk med jobb og ikkje jakt relaterte aktiviter, satser på eg får fokuset over på dei sunne og fornuftige aktivitetene i 2019 Litt bilder, fra ein veldig bra tur med Enjoyhunting på farmen til Stephan. DikDik blei jakta på ein farm mot Etosha, og 2 effektive dagar i Kalahari for springbok. No er det planlegging av Namibia 2020, Hartman Zebra i fokus.
 10. Var hos Mamlambo Safaris i Eastern Cape i 2017, og han hadde gitt opp dei fleste taxidermister i området. Var nett begynt å bruke Karoo da. Tok over eit år å få dyra opp, men var oppsamling for å få full container. Fekk info undervegs av behandlinga. Godt fornøyd med shoulder mounts, litt mindre fornøyd med to white skulls. Fekk 13 trofe totalt.
 11. Kjøpe kun kopier på Clas og Jula, og no denne riflekofferten på jaktdepotet. Har medium size av Clas sin til kvar rifle, plass til demper, ammo og sluttstykke. https://www.clasohlson.com/no/Koffert/40-8469 https://www.pelishop.no/products/pelicase-1400
 12. silica gel eller gjenbruks silica gel(liten alu dåse) funker fint, men er begrensa effekt om det er vått våpen oppbevart i fleire dager. https://www.pelishop.no/products/silica-gel bruker den her sjøl.
 13. Jaktdepotet har salg på fin afrika koffert. Peli kopi. https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=0&prodid=13208 Alu kofferten fra XXL fekk litt mykje juling av tyskerane i Juli, så veit ikkje om eg tør ta den til Namibia 2020.
 14. larmn

  Freyr & Devik

  Var nær ved å kjøpe Svemko Hunter. Tonrud er litt over kanten på pris på den børsa. Bestilte Freyr Featherweight 196 nå, pga pris, lengde og vekt, må ha den klar til eg kommer heim fra jobb, og skal rett til Rafdal med børse og demper. Kommer nytt prosjekt i 2019?!, løpsbyttesystem og nytt kaliber på Weatherby magnum kasse. Blir litt meir påkosta den.
 15. larmn

  Freyr & Devik

  Bruker stort sett aktive plugger eller hørselvern sjøl. Så er ikkje jakten på å få ned db, men litt totalen. Pris, vekt, vedlikehold etc. Vært fornøyd med a tec maxxim, men freyr såg ganske kjekk ut. Blir på ein m70 featherweight.
×
×
 • Create New...