Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

larmn

Members
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. larmn

  Elgbane

  Holder på med planlegging av elgbane. Nokon som har erfaring med oppbygging av elgtrekk i nyere tid? Har kun funnet 1 leverandør av system for trekk. Obsima As. Rekner med det fins fleire?
 2. larmn

  The Big 5 nettbutikk

  Handla med dei før. Ingen respons, handla på oppkrav, fekk plutselig berre pakken. Elendig innpakning, så det var skade på innholdet. ingen som tok telefonen, eller svarte på mail. så eg gav berre opp. det er eit par år si, men ser ikkje ut til at dei er blitt bedre. Forøvrig ganske vanlig blant våpenforretninger og børsemakera å ikkje svare eller følge opp kundekontakt.
 3. larmn

  Jakt med luftgæver?

 4. larmn

  Beste A-max el. Eld-X til 6.5x55

  Tatt ut av ein Oryx på 260m. Forsvant igjennom springbok uansett kor eg skaut og kor langt hold.
 5. larmn

  Beste A-max el. Eld-X til 6.5x55

  46grs mrp og oppdatert i forhold til temperatur og trykk så gir Strelok meg 800ms. Har no testa "live" over fleire dager. Gav utmerket resultat på 260m. Hatt god effekt på kortere hald og, men slit med å finne igjen kula. Slepp iallefall å tenke på gjennomskyting 😀
 6. larmn

  Beste A-max el. Eld-X til 6.5x55

  Fekk lånt meg ny chronograf. Blei 765m/s faktisk! 10grader kruttemp. 47cm pipe. Oryxn eg ladda i fjor med samme låg på 750m/s. Så eg er godt i nedre del av skalaen på begge. Har før brukt skytterlagskrutt, rc96 og 15. Men blei lei av å lage meg nye ladestiger på kvar einaste lot. Da eg begynte med Mrp til 338win så tenkte eg eg kunne holde all jaktammo på meir "stabile" jaktkrutt
 7. larmn

  Beste A-max el. Eld-X til 6.5x55

  Nokon erfaringer med ELD X 143 gr? Har tatt utgangspunkt i Accubond for lading, så havna på 46grs MRP, col blei 77,9mm. Samler veldig godt, men da chronoen nekter å spille på lag har eg kun ein ca mistanke om 800m/s.
 8. larmn

  Namibia, Juli 2018

  Takk. 1 par sokker, 1 boxer, 1 skjorte og kopi av all dokumentasjon er alltid med i håndbagasjen uannsett! Fjorårets tur til Eastern Cape var med klesvask kvar dag. Tok i mot baggen dagen før retur... Har iallefall sendt skjemaet, så dei får det no inn i bunken sin
 9. larmn

  Namibia, Juli 2018

  Afrika feberen må få utløp. Namibia i Juli. 9 dager jakt med SMJ. 2 dager culling, 1 dag Damara DikDik hos naboen, og resten plains game. Kun Waterbuck på lista, resten blir ihht lyst og lommebok 😁 Men, sitter med Pol 573. Sist eg var nede så blei den medbragt og levert i skranken på flyplassen. Men forstår den skal sendes nå. Nokon som har hatt problem i Namibia siste tid med customs? Eller har dei klart seg uten negativ påvirkning frå nabolandet i sør?
 10. I kjølvatnent av diverse hendelser i juniaten har no Youtube/Google bukka under for press. Som igjen fører til kreative øvelser, som å flytte kanaler til kanskje den andre mest besøkte strømmetjenesten i verden. https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-03-21/youtube-bans-firearm-sales-and-how-to-videos-prompting-backlash
 11. larmn

  Rovvilt og lamming i Sør Afrika

  Var med 2 som fekk betalt av lokale bønder for predatorjakt i Eastern Cape. Fastmontert .243 med natt-optikk og rød lyskaster. Skikkelig stol og hydraulisk demping. Termiske bilder fra min FLIR one. Alle predatorer utennom Cape fox og leopard blei hardt jakta på. Næringa gjekk først. Sjakal og bavian populasjonen er ute av kontroll i by-nære områder.
 12. larmn

  Actionkamera til jakt

  På utkikk etter samme. har prøvd Polaroid cube. men alt for stor vidvinkel. Nokon som har prøvd Shotkam til lengre enn haglehold?
 13. Var heldigvis behandling av gamle våpenkontoret, men utsendelse og håndtering utføres sentralt av nytt PD. Mistenker det påvirker ting litt i negativ retning tidsmessig. Får håpe våpenkontoret ikkje flyttes enda.
 14. Er ikkje så mange våpenkontor som har så tett tilknytning til brukerane at eg har mistanke om at komraderi er eit utbredt problem, verken positivt eller negativt. Blir nok faktisk verre for dei som er i tvilstilfeller med antall våpen i ulike greiner, der det nok fort blir lettare å avvise når søknadskøen blir lengre og haugen høgare på pulten. Har hatt 3 dagers søknadstid på gamle våpenkontoret. derav 2 dager i postgang! Møter ein i luka på kontoret så har det gått på dagen. Samme med avslag... Har dei etterlyst dokumentasjon så har dei ringt og gitt beskjed mens dei behandler søknaden, ikkje skrevet brev, lagt søknaden vekk og tatt den opp igjen neste månad som det virker som andre kontor gjer. Skal dei no sitte enda lenger vekk, med færre saksbehandlarar og fleire juristar så kan eg aldri tru da blir bedre.
 15. Korleis vert da no med våpnekontor etter "fjærnpolitireformen"? Vert alle våpenkontora lagt til hovedstasjon? Er så heldig at eg har forholdt meg til antakeligvis Noregs mest effektive våpenkontor. Har hatt inne søknad som har tatt 3x så lang tid som vanlig, så lurer på om det allerede er blitt sentralisert?!
×