Jump to content

Elgjaeger

Members
 • Content Count

  283
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

59 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Elgjaeger

  Avliving av grevling

  Husker vi kjørte over en grevling da jeg var ca 18 og var rundt og ragget i Volvo 142. Kjørte over den med både høyre forhjul og bakhjul på en grusvei, dump..dump sa det. Vi stoppet og gikk ut for å sjekke om critteren som lå i veien 25m bak bilen var avgått med døden. Da vi kom ut reiste rakkeren seg opp, ristet seg som en våt hund, og vraltet inn i skogen som om ingenting var skjedd. Seig jækel, så ikke mer til den..... men...22lr i skallen skal jo funke bra.
 2. Elgjaeger

  Sauer 200 STR til jakt. GRS, KKC eller McMillan?

  ...og Bredvold i valnøtt 1,1kg
 3. Elgjaeger

  Sauer 200 STR til jakt. GRS, KKC eller McMillan?

  For bevegelig jakt Bredvold valnøtt, langhold, jakt og annen skyting der vekt ikke har noe å si McMillan...
 4. Elgjaeger

  250grs Accubond 9,3x62

  Min Sauer. 202 pipe gir 90 mm til bommene med 250gr Accubond. Setter kulene så COL blir 84mm, da er kuleholdet omtrent maks man oppnår også, boattail begynner overgang hals skulder
 5. Elgjaeger

  Funne gromladning - kva no?

  Dersom alt er perfekt, ikke noe mer å hente mhp lading og skyting, er det vel bare å legge opp, evt. ta med seg noen skytterkongetitler, eller VM og OL medaljer dersom man orker å stille opp før man legger børsa på hylla.
 6. Elgjaeger

  "Veganer"-mat - godt alternativ?

  Spiser vegeterianere hver uke jeg, ku, elg, hjort etc
 7. Elgjaeger

  Bilder av din langholdsrifle

  Da har jeg fått satt sammen bitene og STRen er klar for innskyting, McMillan stokk, RPS tofot, 20 MOA picatinny, Vortex Razor HD 5-20x50 og Vertebrae brems. Så var det bare å treffe da.....
 8. Ok, da har jeg montert den så får vi se om det holder. Kuttet av ca 1 cm ar RPS pinnen, boret med 11mm og gnagde bort litt av stålet for picatinny festet med Dremel. Fylte deretter epoxy i både hull fra front og over skrufestet til picatinny og satte inn pinnen. Det er et slags skum i stokken også helt fremme. Noen bilder vedlagt.
 9. Elgjaeger

  QD feste til Svemko

  Hvordan blir det seende ut under disse adapterene etter noen skudd på banen? Denne er jo bare skrudd på, men dersom den må av for rensing/puss for å unngå rust og skit i det gjengede partiet av pipen er det vel så som så med nytteverdien av hurtigfestet?
 10. Elgjaeger

  Kikkertkjøp til .308, god allrounder?

  Warne sine QD ringer er fast til røret med andre skruer enn de som fester ringene til basene/skinna og detter ikke fra hverandre slik som de faste Warne ringene. Ellers er jo Warne ringer av begge typer ganske bombesikre og solide
 11. Elgjaeger

  Swarovski Z8i 0.75-6x20

  Tror jeg også, 1x er jo genialt med begge øynene åpne, nær 180gr synsfelt, men skjønner ikke hva godt 0,75x gir verden, er det bare jeg som er dum, noe jeg ikke skjønner her?
 12. Jeg vet ikke om 30 mm er for lite, vet litt for lite om egenskapene til stokken, det er derfor jeg spør om erfaringer. Ellers er det jo veldig hendig med en Versapodpinne i tilegg til picatinny. Bruker Versapod tofot idag og har lurt på å kjøpe RPS. Nå er det jo selvfølgelig en del andre gode alternativer med hurtigfeste til picatinny også.
 13. Kan fort bli det som blir resultatet ja
 14. Det er høyden som er key her, vil gjerne ha pinnen så høyt som mulig
 15. Tar opp denne gamle tråden. Noen som har satt inn Versapodpinne i McMillan stokk for Sauer STR? For den nye typen med Picatinny er det veldig lite dybde man får, ca 30mm før den treffer fremre skrue, kan jo plukke av skinna, men er vel en gjenget stålhylse eller mutter innstøpt. ser for meg at 30mm blir for lite, så må vel bore ut picatinnyfestet kanskje?
×