Jump to content

Elgjaeger

Members
 • Content Count

  432
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Elgjaeger last won the day on December 28 2018

Elgjaeger had the most liked content!

Community Reputation

120 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gastromat til heroinpris ja..fine greier
 2. Ja, ser Lapua sin har deres ammo inne, jeg fant ingen kuledata i Shooter som jeg bruker. Noen med BC for flere kuler eller må man bare søke rundt på det store verdensvevet?
 3. Swarovski Z6i 2-12x50 er egentlig et veldig flott sikte etter min mening, ja litt for stort okkular, men veier ikke mer enn 520g, optisk veldig bra. Jeg har et sånn og et Zeiss HT 3-12x56, er kun i mørke Zeissen er hakket bedre.
 4. Kanskje de kan få litt hjelp av han der sjamanen til Martha, snu noen atomer, elektroner eller no?
 5. CCW absolutt, men til hvilket bruk og hvorfor skal man venne seg til left windage, halvauto?
 6. Bærre lekkert ja, du får sikkert tak i en i gullfarge også.
 7. Slangeklemme med en krok kan erstatte ringen
 8. Hadde vært gøy, men er på vei hjem fra safari (-skyting forhåpentligvis) i Zimbabwe akkurat da....
 9. Joda, jeg er ikke uenig i dette og ser meg også lei av de store tunge siktene for jakt. Synes særlig trenden med 46mm og større okkular er problematisk, langt fra ideelt på rifler med bare to låseklakker. Har dessverre kun to Zeiss HT sikter (1.1-4 og 3-12) igjen som har rimelig størrelse på okkular, resten er Swaro Z6i og Z8i med 46 mm diameter. På en fremtidig klassisk afrikarifle i 375 H&H med Mausermekanisme (supplement til .500NE dobbelrifle for mindre afrikansk vilt) må det bli et lekkert rør fra Nickel.
 10. Dersom noen mot formodning skulle brenne inne med sikter som ikke er innafor disse absolutte krav kan jeg være villig til å overta ett eller to kvalitetssikter mot en symbolsk sum. Lover å ikke sette de på dobbelriflen.
 11. Den tiden er vel her allerede, er flere som har blitt nektet å kjøpe .500NE, 505 Gibbs etc basert på at det ikke er behov/ mulig å bruke i Norge, eller sammwnblanding med 12,7x99, mens i andre politidistrikter er disse kalibrene OK.
 12. Elgjaeger

  Liten demper

  Jeg har tinnitus og bruker alltid aktive plugger eller hørselsvern på jakt. For min lettvektsrifle har jeg et par små dempere, en Hausken JD 184 og i senere tid en Freyr & Devik Featherweight på kun 200 gram. Jeg vil ikke bruke noen av disse to uten noe slags hørselvern, JD 184 demper nok litt bedre, men til mitt bruk synes jeg den lette funker greit, tar bort munningsflamme (308 W med 45 cm pipe), tar mye av rekylen, er veldig lett å åpne for rengjøring og gjør den lette børsa på 3 kg komplett behagelig å skyte med. For at jeg skal kunne jakte uten hørselvern måtte jeg brukt en av de største Hausken Whisper demperene tenker jeg, det er ikke veldig aktuelt på lettvektsrifle. Bruker Hausken JD 224 på 9,3x62 med original pipelengde, smeller for mye det også...
 13. Litt trening før Afrikaturen i slutten av mai:
×
×
 • Create New...