Jump to content

Elgjaeger

Members
 • Content Count

  993
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Elgjaeger last won the day on August 7 2020

Elgjaeger had the most liked content!

Community Reputation

361 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tykkere gummi hjelper jo, men jeg synes stokkfasong har enda større betydning for følt rekyl. Jeg har en Valmet 412S med løpssett i 9,3x74r, altså haglestokk og dobbel avtrekker. Vil ikke si den er ubehagelig å skyte med, Weatherby’en min i 300wby med den karakteristiske Monte Carlo stokken er mye mer ubehagelig mhp rekyl. Men dersom du vil gå litt opp er jo 500 NE ganske heftig...min Krieghoff har veldig rett stokk samt tykk kolbekappe, ellers tror jeg ikke jeg hadde klart å skyte med den, hvertfall ikke annet enn stående.
 2. Sikkert lurt å grave ned både ammo og tinnfolie i disse dager med uhemmet spredning av corona, 5g, vindmøller, demokrater osv.
 3. Ikke så dum den nei, bare rive ut alle hyllene så er det rimelig bra plass for langvåpen
 4. Noen svakheter må man jo ha, ikke så lett å velge bort noe som å skaffe noe nytt. Jaktgarderoben er jo en positiv sak sånn sett.
 5. Det var vel størrelsen, samt at døren kunne tas av og at det hadde kodelås jeg likte med det Franz Jæger skapet. Størrelsen holder i hvertfall til garderoben utvides til 8 langvåpen, eller at jeg kjøper 2-3 konkurransevåpen til. da får jeg vel trøbbel igjen.
 6. Ikke dumt det der, 300kg er jo jækla tungt, men ser ut som dørene kan tas av, det hjelper. Må måle litt, ikke sikkert jeg får det inn kjellerdøra, 1,9m x 1,0m x 0,7m er svære greier...
 7. Det er nokså nøyaktig samme størrelse som det jeg har idag og som er for lite, men ellers fint skap
 8. Tips til alternativer i ca samme størrelse med kodelås, ja, blir nok digital lås?
 9. Tenker vel også at mekanisk ser bedre ut men mindre praktisk, dersom man slipper å bytte batteri på digi i eininga da. vil ha nytt skap, ikke et til
 10. Blir vel ofte bedre ved å kappe siden pipen blir stivere. Husk at i Sverige en minimumslendge 45 cm dersom du har tenkt deg over kjølen med rifla.
 11. Ser meg om etter nytt skap. Det jeg har idag er et PSSO skap på 1500x550x450mm og nå får jeg nesten ikke igjen døren. Må liksom trykke inn riflene og smekke døren kjapt igjen, og det er ikke alltid like bra for dobbelrifler med fint treverk og annet snacks med dyr optikk. Krav, må være større enn skapet jeg har idag, samt ha kodelås. Har sett på dette som ser fint ut, men kostbart : https://www.safedirekte.no/products/franz-jager-vapenskap-1224-excl-mec -Noen anbefalinger mhp mekanisk eller digital kodelås? -Anbefalinger på andre skap i samme størrelse eller større
 12. Det går bra, mange rifler har ikke lenger pipe enn 53cm fra fabrikk. Jeg har 45cm pipe på 308 riflen jeg bruker, med hjemmeladd TTSX kommer jeg opp i ca 860m/s, men det er jo ganske frisk ladning (innenfor kruttfabrikantens tabell). 45 cm blir kort dersom man ikke bruker demper, mye smell og munningsflamme, men fin med en liten demper i enden. På denne er vekt prioritert.
 13. Optimalt for hva? Det kommer helt an på hva du vil oppnå, lengre løp gir høyere hastighet, kortere løp gir lettere og mer hendig rifle, balanse kommer helt an på vektfordelingen til rifla og om du tenker å sette på en tung eller lett demper, ingen demper....mange variabler her.
 14. Kan fort bli genetisk viktig den der
×
×
 • Create New...