Jump to content

Elgjaeger

Members
 • Content Count

  444
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Elgjaeger last won the day on December 28 2018

Elgjaeger had the most liked content!

Community Reputation

125 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Billig «Sauer 200» https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=151056097
 2. Disse kalibrene har lave kammertrykk ja, viktigst å få riktig hastighet for samskyting. Kan være vanskelig når man går over til en helt annen kule. Tror ikke det er generell regel at europeiske er regulert for 100 m, min 500NE er hvertfall regulert på 50 m.
 3. Hvilken ammo er den regulert for? Min Krieghoff i .500NE er regulert for Norma African PH med Woodleigh RNSN. Jeg Chronograferte disse og laget en stige med samme kule, Woodleigh 570gn RNSN, N160 krutt og Fed 215 hetter, krympet alle. Ved samme hastighet som fabrikkammoen stemte alt bra, treffpunkt og samskyting på 50 meter. Er jo litt utfordrende å teste stående med skytestikke, men bra resultat. Endte da med 114 gn N160. Måtte også ha noen solids, ladde stige med disse også, Woodleigh 570gn FMJ, samme hastighet med disse oppnådde jeg med relativt mye mindre krutt, 111 gn N160, da gikk de også tilnærmet likt mhp treffpunkt og samskyting. Skulle gjerne prøvd litt andre kuler også, har lyst å prøve Woodleigh Hydrostatically stabilized.
 4. Joda, jeg nyter også min.500NE i mindre doser, men over 20 enheter på en kveld kan medføre lettere svimmelhet. Vil tro at en .460 Wby uten demper eller brems vil ha en mye kjappere og mer ubehagelig rekyl, og med den svineryggen må den vel gi operatøren skikkelig bank?
 5. Har aldri prøvd 460 Wby, men trodde det var kaliberet hvor man oftest får med originalesken med 19 patroner.😂
 6. Står i annonsen at det er uåpnet, men bilder viser vitterlig at døren er åpen, hmmm
 7. Hva med å trekke til skikkelig? Er problematisk med rustfritt mot rustfritt pga «galling», men for karbonstål (pipe) mot rustfritt (demper gjengeinnsats) kan man jo trekke til mye mer enn det man klarer med håndkraft uten å ødelegge gjenger. For en vanlig bolteforbindelse trekker man typisk til med moment som tilsvarer spenning mellom 30% og 75% av flytegrense til bolt/mutter.
 8. Har du først begynnt å tenke at du kanskje skulle hatt ASV kan du like godt kjøpe det. Kan man klare seg uten, selvfølgelig. Jeg har vel utvendige tårn på nesten alle kikkertene nå, men min jaktkrone står for tiden kun i 0,50 norske kroner (mens kona setter jaktkrona i 2,00 norske), så da så......
 9. For 500NE sparer jeg ca 200kr pr patron....
 10. Det er helt avhengig av kontoret som behandler papirene, varierer enormt mellom ulike distrikter og køen de har av saker i øyeblikket. Jeg fikk nettopp kort for en rifle jeg kjøpte for ett år siden. Andre ganger har jeg fått kortene etter noen få uker.
 11. Jeg har fortsatt noen våpenkort med denne påskriften, ble fornyet mens jeg bodde i utlandet noen år, praktisk😂
 12. Gastromat til heroinpris ja..fine greier
 13. Ja, ser Lapua sin har deres ammo inne, jeg fant ingen kuledata i Shooter som jeg bruker. Noen med BC for flere kuler eller må man bare søke rundt på det store verdensvevet?
×
×
 • Create New...