Jump to content

Elgjaeger

Members
 • Content Count

  513
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Elgjaeger last won the day on August 9

Elgjaeger had the most liked content!

Community Reputation

161 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg er vel 183 med omtrent samme masse, kjøpte XL og den er stor så hadde nok valgt L dersom jeg skulle hatt ny
 2. Jeg har Fimbul 2 fra Jaktdepotet. Utrulig varm og god på post, men ikke til å gå ned. Var på jakt i Polen forrige vinter med noen små kalde og mye vind, hadde tatt på varmevest under. Det ble for varmt og hadde etterhvert kun under lang i ull og dressen uten å fryse andre steder enn på hodet og beina
 3. Har ikke prøvd de selv, men hadde en på banen sist jeg hadde vakt som prøvde disse. Han skulle bare skyte inn med ny ammo i sin Blaser R8 og skjøt i benk. Klarte ikke å holde nieren på de elektroniske skivene på 100m, endte med å skyte opp hele esken med 20 patroner uten at det hjalp. Vi sjekket kikkert, demper etc uten å finne noen åpenbare feil. I frustrasjon kjørte han og kjøpte en ny eske ammo, en eller annen RWS patron. Da var samlingen godt innenfor tieren. Ble ikke noe mer 140gn Naturalis i hans 6,5x55 Blaser hvertfall.
 4. Jeg har brukt Featherweight 196 et par sesonger på lettvekteren. Den funker bra til mitt bruk. Nå har jeg tinnitus og bruker alltid aktive plugger eller aktive hørselvern på jakt. Har også en Hausken JD 184 jeg har brukt til denne rifla, de er ganske like i demping, JD 184 er kanskje litt bedre, har ikke noen målinger. Featherweighten har bra design og lett å demontere, passe for å dempe rekylen på en rifle med totalvekt 3 kg og demper lyden en del. F&D 196 er lett og fin da, den nye 149 har jeg ikke prøvd.
 5. Stor kunst, er sikker på at det er noe grevling i den også....
 6. Tydligvis modifisert på en måte, genmodifikasjon?😂
 7. Jeg bruker RCBS sin håndholdte til 500NE, er vel shell holder 46 dersom jeg husker riktig.
 8. Har ikke 0.01 mrad klikk på kikkerten, så litt lavt ja....😉 er skutt med tung Sauer STR med tofot og baksekk, men i motsetning til de fleste her på Kammeret klarer ikke jeg sånn samling hver gang selv om utstyret er kapabelt.
 9. Joda, på elektronikk er det jo best å sette opp riktig for å få en grei måling..
 10. Blir nok ikke veldig nøyaktig ut fra det bildet, SubMoa er jo best egnet for bilde av treff i pappskive
 11. App som heter «SubMoa», så lenge du kjenner en lengde, f.eks 10er ring (samt avstand du skyter på dersom du vil ha MOA/Mil) kan den beregne samling etc. Var litt dårlig bilde av reinfigur, men dersom du laster inn bildet i SubMoa, måler ringen som skal være 300mm, markerer alle treffene så vil du få den info jeg la til på det andre bildet.
 12. Samling sånn cirka som vist på bildet.
 13. Jeg bruker 570gr soft og solids Woodleigh i .500NE. Får omtrent samme hastighet og samskyting med 111 gr N160 for solids som med 114 gr i soft. Har kun skutt bøffel med disse, solids gikk gjennom, fant ikke igjen noen. Kunne tenkt meg å prøve Woodleigh Hydrostatically stabilized i stedet for vanlige FMJ, men har ikke funnet de noen steder (kan nok bestilles hos Jakt&Friluft.
 14. Ja....kun brukt en gang da. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=160767028
×
×
 • Create New...