Jump to content

Elgjaeger

Members
 • Content count

  199
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

32 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Elgjaeger

  Out of office

  God tur! under tre uker til jeg reiser til Zimbabwe for bøffel...
 2. Elgjaeger

  Hvilke patron til Valmet 412 dobbeltrifle 308

  Det er jo justering både for høyde og sideveis på Valmet dobbelrifler, så det bør gå å få samskyting i orden. Men skjønner at han først vil prøve å finne ammo som kan gi samskytning. Jeg har 9,3x74r løpsett og har fått den ned i ca 35 mm på 100m bare ved å teste ladninger, bruker samme kulevekt men ikke samme kule som den er regulert med. Var vel aldri værre enn ca 10cm for de ladningene jeg testet.
 3. Elgjaeger

  .222 på rådyr - marginalt eller helt innafor?

  Denne er jo episk mhp riktig kalibervalg:
 4. Elgjaeger

  Bøffeljakt Zimbabwe

  Jeg vet ikke hva som er best @SteinarBM, Men det er veldig tett vegetasjon når jeg skal ned i mai. PH anbefalte Solid som andreskudd pga tett vegetasjon og at disse ikke blir så mye påvirket av å skyte gjennom busker etc, så jeg legger nok en av hver i. Woodleigh RN SP er heller ikke så harde som Swift A frame. Har forresten med Docter sight III jeg kjøpte av deg for en stund siden, men regner ikke med å bruke det, skyter vel så bra med de åpne siktene.
 5. Elgjaeger

  Seljakt i Nordland

  Veldig bra artikkel og flotte bilder!
 6. Elgjaeger

  Bøffeljakt Zimbabwe

  Da var Peli’en også klar med nytt innlegg for Afrikaturen. litt skallebank etter å ha svidd av ca 2300 grs N160 fordelt på 20 skudd idag...
 7. Elgjaeger

  Bøffeljakt Zimbabwe

  Litt trening samt utvikling av ladning med Woodleigh 570grs FMJ i finværet idag. Ikke akkurat afrikanske forhold. 111grs N160 gav omtrent samme hastighet som 114grs N160 bak Woodleigh Soft Point RN og brukbar samskytning. Hastighet ca 2040ft/s i 9grader C. Skjøt på 50m med skytestokk.
 8. Elgjaeger

  Dagens annonse på finn.no

  Rått!
 9. Elgjaeger

  Hvor mange av kammerets medlemmer har dobbeltrifle?

  Klart du har behov for dobbelrifle, noe MÅ man bare ha...
 10. Elgjaeger

  Hvor mange av kammerets medlemmer har dobbeltrifle?

  Den VC’en er kjempefin, og riktig kaliber. Hadde gjerne kjøpt denne, men må nok selge Krieghoffen først da.. litt sent å skifte rifle før bøffeljakten i mai også.. Veldig fristende
 11. Elgjaeger

  Tung slegge eller splintbombe

  Det er nok en del « jalla» drivjakt i Polen. En av jaktklubbene vi jaktet hos i høst var veldig agressive og pågående mhp å skyte på alt vi så. Vi skjøt ikke på løpende hjort i skogen på 100m hold etc, og det ble rimelig surt etterhvert. Vi fortsatte og skyte når vi syntes det var forsvarlig, ampert og lite tips den dagen....
 12. Elgjaeger

  Bøffeljakt Zimbabwe

  Hadde jo vært gøy å se ansiktene på PH og trackere dersom jeg stilte i denne første morgenen.
 13. Elgjaeger

  Bøffeljakt Zimbabwe

  Da er alt booket og klart. Reiser via Heathrow, ikke ideelt, men har lang tid mellom flightene. Har en overnatting i Johannesburg før jeg flyr videre til Vic Falls. Krysser alt og håper det går bra. Kona synes visst det har blitt en del «gear» handling for turen, i dag kom hun hjem med gave hun hadde kjøpt av en engelsk antikvitetshandler. Tror dere jeg bør ta med denne?
 14. Elgjaeger

  Tung slegge eller splintbombe

  Støtter den. Tilsvarende, basert på superenkel forskning ved avskytning av to stk rever på drivjakt i Polen, konkluderte jaktlaget at 30-06 er marginalt på rev mens 9,3x62 har tilstrekkelig umpf. Revene hadde begge stor fart, den som ble skutt med 30-06 måtte ha to treff før den sluttet å puste, mens den truffet av 9,3x62 var kaputt etter ett treff.
 15. Elgjaeger

  Riflekikkert til allround

  https://www.finn.no/83706487
×