Kalstad Posted October 29, 2010 Share Posted October 29, 2010 Jeg er bare "cowboy" - og klarer meg med Jack Daniels Av whiskEy-typene er JD en av de bedre. Kan drikkes i mangel av noe bedre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobble Posted October 29, 2010 Author Share Posted October 29, 2010 Joa... men cask strenght og quarter cask er to forskjellige ting:-) Quarter cask har du helt rett i at er whisky som kommer "rett" fra fatet uten og blandes ned i styrke. men quarter cask er noe kun laphroaig har, en gimik fra dem.. Poenget mitt var at quarter cask ikke er 1\4 cask strengt og 3\4 vanlig. det kommer fram i linken jeg la ved... Egentlig ikke viktig, men tenkte du var interisert i og se hva quarter cask egentlig er..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qet Posted October 29, 2010 Share Posted October 29, 2010 Cask strength og quarter cask har overhodet ingenting å gjøre med hverandre. Kobble har vel forsåvidt rettet opp i det. Når det gjelder cask strengths er jeg enig i at de veldig ofte er å foretrekke foran whiskyer vannet ned til 40%. With that being said, et par dråper vann i en cask strength vil frigjøre smak og dufter man ikke vil finne ellers. Skal det være "rammest" mulig kan man likegodt kjøpe seg Korskenkorva 60%. Men det er no bare min mening.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalstad Posted October 29, 2010 Share Posted October 29, 2010 Skal det være "rammest" mulig kan man likegodt kjøpe seg Korskenkorva 60%. NEI! Og ikke Absolut 60% heller. En link til: http://www.whiskyguiden.se/JAPAN/Japan.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gamle Erik Posted October 29, 2010 Share Posted October 29, 2010 Var å kjøpte meg denne på polet idag så da blir det peiskos med noe godt attåt ikveld Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qet Posted October 29, 2010 Share Posted October 29, 2010 Det der er ikke langt fra himmel på jord, Gamle Erik. Om du ikke har smakt vil jeg forøvrig anbefale 12-åringen (cask strength) fra samme destilleri også. God helg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted October 29, 2010 Share Posted October 29, 2010 SIt has long been noted however that whisky bottled at full strength and diluted in the glass tastes superior to the same whisky diluted at bottling."(Sant som det er sagt!) Min erfaring også med vanlig Laphroaig kontra Laphroaig Cask Strength. Syns også at Cask'en hadde mindre ettersmak dagen etter - der kan den vanlige Laphroiagen etter min erfaring være litt slem.... Når det gjelder Lagavulin, så har jeg smakt 16 + etpar dyrere varianter (Distillers edition osv). Foretrakk 16 - de dyrere var litt kjedelige i forhold etter min mening. stemningsbilde fra stambula hvor det er rikelige muligheter for smakstesting: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted October 29, 2010 Share Posted October 29, 2010 Kom heim frå hjortejakt i Skottland nyleg, og plukka med eit nytt bekjentskap frå flyplassen i Aberdeen: Smokehead. Ein skotte påstod at whiskyen blir produsert på Lagavulin sitt destilleri. Whiskyen var god den, som ein litt eplekjekk veslebror av Lagavulin. Nokon som veit meir om røykhodet? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted October 29, 2010 Share Posted October 29, 2010 Det er ingen grunn til å ha angst for vann i whisky imho. God whisky tåler faktisk ganske mye, også 40% tåler en splæsj. Det har ingenting med å være tøff eller ikke, jeg har også stått ved Glommas bredd - sent med norsk husflid av kurrant kvalitet og uten noe å blande med, det har med å få med seg den gode smaken av whisky. Annen god sprit, f.eks. Calvados og Armagnac (sært skal det være) synes jeg er best som den er fra flasken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bugsen Posted November 1, 2010 Share Posted November 1, 2010 Etter nedskjæring av en og en halv hjort og morgendagens hjortejakt planlagt passer det med en "uttaker". Strathisla 12 years pure singel malt,helt ok men ikke noe særegen smak. Kanskje den åpner seg mere med litt vann. Anyway London til helga og da blir det vel ei krukke på utreise og ei på hjemturen. Knut Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADMADS Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Fruen overrasket med noe godt i kofferten, etter seminar på Kil fergen. En Highland South Whisky Glengoyne 12 år 100proof 57,2% Cask strength . . "den satt i fulekassa" Eg e en av de som ALLTID dikker whiskyen bar, men her må eg nok innrømme til High Power at det gjorde seg godt med litt vann. Ellers en meget god Whisky Ikke for nybegynnere Kansje eg tar med meg den på neste kammertreff i Bergen, kan måle seg med sleggesaften til Mauser 68. MADMADS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobble Posted November 2, 2010 Author Share Posted November 2, 2010 Støtter forriger taler. Glengoyne 12 er en knall whisky.. Hadde faktisk samme i glasset nu i helga. Snadder med litt mørk sjokolade, og en god bok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Til en avveksling fant jeg ut heromdagen at jeg måtte prøve noe nytt fra den norske pusheren. Ei flaske med The Singleton fant veien ned i handlekurven da jeg likevel var innom for etpar krukker vin til søndagsmiddagen, og litt av innholdet befinner seg i et glass foran meg nå. The Singleton er fra Speyside, og har en del av Speyside-elegansen. Den er relativt mørk, nesten kobberfarget og betydelig fyldigere enn de Speyside'ne jeg omgås oftest (Glenlivet og Cragganmore), men det er ennå et stykke igjen til den kan sammenlignes med freksempel The Macallan (som absolutt er i søteste og fyldigste laget for min smak). Lett, mildt torvpreg og veldig diskret, knapt merkbar røyk. Nesten honningaktig på lukt, men også med litt krydder. Vil passe fint som et alternativ til konjakk etter middagen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Griffon Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Sako 30-06 sa: The Singleton er fra Speyside, og har en del av Speyside-elegansen. Den er relativt mørk, nesten kobberfarget og betydelig fyldigere enn de Speyside'ne jeg omgås oftest (Glenlivet og Cragganmore), men det er ennå et stykke igjen til den kan sammenlignes med freksempel The Macallan (som absolutt er i søteste og fyldigste laget for min smak). Lett, mildt torvpreg og veldig diskret, knapt merkbar røyk. Nesten honningaktig på lukt, men også med litt krydder. Vil passe fint som et alternativ til konjakk etter middagen. Singelton står også som en"after-dinner dram" i Wallace Milroy's Whisky Almanac Var innom "butikken" her om dagen, da havnet det en Springbank 10år i kurva! Den skal bli spennende å smake på i løpet av helgen Mvh. Griffon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villminken Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 Sitter å tar en Aberfeldy single malt 12 years nå. En riktig nytelse etter min smak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADMADS Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 (edited) Se min samling : viewtopic.php?f=5&t=45505 MADMADS Edited November 15, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 noen som klarte å slå kloa i denne...? http://www.bruichladdich.com/octomore_distillate.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Federal86 Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Jeg var i Skottland for et par år siden å besøkte destilleriet til Glenfiddich. Når jeg var på besøk der så måtte jeg selvfølgelig kjøpe med en slik en. Men jeg har enda ikke smakt på den. http://no.wikipedia.org/wiki/Glenfiddich http://www.glenfiddich.com/index.html http://www.vinmonopolet.no/is-bin/INTER ... &image.y=3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobble Posted November 16, 2010 Author Share Posted November 16, 2010 Litt i overkant av hva jeg er villig til og gi for en flaske whisky, men hadde jo vært gøy og smake http://www.adressa.no/kultur/vin/article1551702.ece Man forventet bud på over én million kroner, men prisen ble utrolige 2,76 millioner kroner da whiskydestilleriet The Macallan auksjonerte bort sin eldste single malt whisky noensinne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truls Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Jeg skulle ønske denne tråden bare forsvant. Hver gang den dukker opp, har jeg en tendens til å trekke mot skapet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Jeg har en tendens til å trekke mot polet... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barbarosso Posted November 17, 2010 Share Posted November 17, 2010 Anbefaler et besøk på www.onlymalts.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobble Posted November 17, 2010 Author Share Posted November 17, 2010 (edited) Den siden blir jo ikke oppdatert lengre. Har vært nedlagt i over ett år. Da er siden til Norsk Maltwhisky Lag bedre http://www.nmwl.no Edited January 8, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADMADS Posted November 22, 2010 Share Posted November 22, 2010 Da har det komt to tilskudd til min "lille" Whisky/whiskey samling. Lagavulin 16 år SM, en gammal kjenning, men nå endelig i samlingen min (come to papa). The Arran 10 år SM, ny og ukjent for meg, med en skarp (litt beisk) smak, god men spesiell. Vil komme tilbake med en mer utfyllende testing av denne, da smaksløken mine var "litt sliten" når denne ble inntatt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted November 26, 2010 Share Posted November 26, 2010 Fikk presang av kona ved vår siste bryllupsdag. En McGillops caske strenght whisky 1991 årgang. Jeg pleier ikke kjøpe caske strength whisky ,og å drikke denne ren blir for sterkt. Det blir litt "sprit" smak når den er ren. Men med 1/3 vann i er den perfekt og den gode smaken kommer fram. Godt vann. Jeg synes også at å ha en skvett vann i en 40% whisky går an av og til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sachs motor Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 Har du fåt testa Arranen noko meir, MADMADS? Sjølv hadde eg tidlegare i år ein Arran Single Cask,destillert i 1998. Den var til og med individuelt nummerert i rekkefylgja av flasker tappa av tønna (56/194). Utruleg spanande sak. Det er ganske artig med whisky frå eit såpass ungt destilleri. Det vart vart vel starta i 1995, eller noko slikt, som det aller fyrste lovlege destilleriet på øya Arran nokonsinne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olemk Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 (edited) hei! har de siste uke begynt å interessere meg for whisky, alt jeg har erfart til nå er en ved nevn Jameson. som etter hva jeg har lest bare skal være helt grei og funke til irish coffee. men, nå vil jeg prøve en skikkelig whisky som allikevel passer for en nybegynner. Det finnes to forskjellige jeg har sett anbefalinger for nybegynnere til. de heter glenfiddich og highland park. problemet er at jeg akkurat har fyllt ** år -.- og klør etter å få smake alle de forskjellige godene som man virkelig koser seg med. noen som har tips til hvilken flaske som vi treffe best for meg? og evt. en vei å gå innom bestemte whisky'er? Edited January 8, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SuperHansen Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 Nå er det ikke helt stuereint å anbefale ildvann til en 17 åring da!Iom at det er 20 års grense for å nyte godsakene! Sånn er det bare,vi har alle vært der Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olemk Posted January 8, 2011 Share Posted January 8, 2011 jeg sa da ikke jeg var 17år? vil bare ikke bomme skikkelig på første ordentlige whisky'en jeg prøver Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
olemk Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 men et spm til, har en chivas regal 12yr hjemme som pappa har hatt stående i 20-25 år snart. vil det gå ut over smaken av å stå så lang tid? vil den liksom bli for gammel? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabb Posted January 9, 2011 Share Posted January 9, 2011 Så lenge den ikke står i direkte sollys, er utsatt for UV-lys (lysstoffrør) eller ikke er lagret for varmt, har alderen ikke noe å si så lenge flasken er tett.. Kjølig og mørkt er stikkordet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panhead Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Prøvde forrige helg ein whisky som het Talinsker. Denne smakte rett å slett gammel bandasje skal det være sånn? Det eg lurer på er denne regnet som god? For da gir eg opp testing og smaking,å holder meg til blended i stedet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flashman Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Høres ut som du har drukket Tallisker og ja, det kan være ett hint av jod i den... Da skal du ikke prøve deg på Ard Begh Nam Beist.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Prøvde forrige helg ein whisky som het Talinsker. Denne smakte rett å slett gammel bandasje skal det være sånn?Det eg lurer på er denne regnet som god? For da gir eg opp testing og smaking,å holder meg til blended i stedet. Tallisker er en av de beste single malts fra vestkysten av Scotland. Svært typisk smak med anelse av bla. jod, sjø, tang, tjære, torvrøk, gammelt båtnaust, og ifølge en god venn, "kaismurning". Med andre ord; Himmelsk Om du ikke syns den er god, er nok ikke dette den rette typen whisky for deg tydeligvis Forøvrig har det nylig vært VM i whisky i Stockholm, og de tre beste i kategori røkt er. 1. Bowmore Darkest Islay Single Malt, 15 yrs 2. Ardbeg 10 yrs 3. Lagavulin Single Malt 16 yrs Artig at tre av mine egne favoritter er på topp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steelhead Posted January 18, 2011 Share Posted January 18, 2011 http://www.bbc.co.uk/news/uk-12218170 Kan en whisky bli for gammel? Eia var vi der... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dokkabukken Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Balvenie singel barrel er min favoritt . Tre dråper vann dvs bare en anelse vann, hmm nydelig Nytes gjerne sammen med en Cohiba ... NÅ SNAKKER VI!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Høres ut som om Gamle Erik, dokkabukken og undertegnede kan tilbringe noen trivelige timer sammen Selv om jeg har mine favoritter ute i havet vest av Skottland, så kommer Balvenie Single Barrel i toppsjiktet blant Speyside-whiskyene. Og jeg regner med at det ikke hadde ført til håndgripeligheter om jeg satte en flaske årgangstappet Talisker på bordet heller Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truls Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 I hvert fall ikke hvis jeg hadde vært med. Talisker er gudedrikk. Men den vannutblandinga enkelte preker så varmt for, er en kjettersk handling som bare vantro kan finne på å gjøre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flashman Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Phø - noen dråper med vann (en spiseskje til normal mengde whisky), åpner smaksregisteret i whiskyen på en helt annen måte enn "straight up". Hvis du føler at den sitter bar - blir smaksløkene teppebombet med nye inntrykk, når whiskyen åpner seg... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truls Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Det spørs jo selvsagt hva du mener med "normal mengde whisky", men en spiseskje høres uansett ukristelig ut for alt mindre enn en tønne. Jeg tør ikke si hva jeg selv anser for en normal mengde, men selv synes jeg vann gjør seg best først dagen etterpå. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Med eller uten vann og evt. mengde vann er individuelt for hver whisky og må prøves ut. De fleste cask strength whiskyer skal tilsettes vann for å frigjøre aromaen, ellers smaker de omtrent bare råsprit. Stjerneeksempel: Skjenk opp en normalporsjon Laphroaig Original Cask Strength, ta en liten slurk og kjenn på smaken. Den er kjedelig og bortimot smakløs og uten ettersmak. Tilsett så en liten skvett vann, gjerne bare noen få dråper. Legg merke til at du ser en liten uklarhet spre seg i væsken. Når dette har fordelt seg jevnt kan du ta en ny smak - det blir en eksplosiv opplevelse med laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaang ettersmak. Whiskyer tappes i cask strebgth fordi de da bevarer aromaen bedre enn når de blir blandet ned ved tapping. Dette har med smaksopplevelse å gjøre, alkoholstyrken er uten betydning. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobble Posted January 19, 2011 Author Share Posted January 19, 2011 Høres ut som om Gamle Erik, dokkabukken og undertegnede kan tilbringe noen trivelige timer sammen Selv om jeg har mine favoritter ute i havet vest av Skottland, så kommer Balvenie Single Barrel i toppsjiktet blant Speyside-whiskyene. Og jeg regner med at det ikke hadde ført til håndgripeligheter om jeg satte en flaske årgangstappet Talisker på bordet heller Hmm bare jeg som har vært ekstremt uheldig da kanskje. Har en balvennie single Barrel som har en lei ettersmak av pepperminte.. Kjennes ut som tannkrem :-S Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Har en balvennie single Barrel som har en lei ettersmak av pepperminte.. Kjennes ut som tannkrem :-S Lurer på hvilken tønne den har vært tappet fra... For ikke å snakke om hvordan den kom gjennom utvalgsprosessen til å selges som Single Barrel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truls Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Jeg skjønner at jeg enda en gang må stålsette meg for å sette frem vannmugga. Jeg har sant å si ødelagt en del whiskyglass med å blande inn vann, bare for å prøve slike ukristelige anbefalinger. Men denne gangen skal jeg prøve med en cask strength jeg har stående. Så får vi se. Kanskje jeg konverterer, men det blir i så fall bare delvis. For sist, da jeg blandet ut, jeg tro det var Talisker, Highland Park og et par til, syntes jeg resultatet ble trist og vassent. En gang barbar, alltid barbar. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADMADS Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Kobble NB! Du behøver ikke å pusse tenner før du drikker Whisky, og hvilke tannkrem bruker du ? Høres ut som en skrekkelig feilvare , har ALDRI hatt den opplevelsen med mine flasker, har dog smakt litt forskjell mellom ulike flasker fra ulike fat, men det er jo en del av sjarmen. MADMADS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADMADS Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Har du fåt testa Arranen noko meir, MADMADS? Sjølv hadde eg tidlegare i år ein Arran Single Cask,destillert i 1998. Den var til og med individuelt nummerert i rekkefylgja av flasker tappa av tønna (56/194). Utruleg spanande sak. Det er ganske artig med whisky frå eit såpass ungt destilleri. Det vart vart vel starta i 1995, eller noko slikt, som det aller fyrste lovlege destilleriet på øya Arran nokonsinne Har nå prøvd å gå igjenneom Arran 10 år SM Whiskyen min nå med en en vitenskapelig komparativ (sammenlignenede) subjektiv metode. Arran er en god Whisky, litt skarp og "tørr" på smak, Har prøvd å blande den med litt vann uten at jeg syntes den ble noe serlig bedre. Det er ikke en Whisky som eg vil sette på min "ti på topp" liste. Føler at eg heller vil anbefale folk å kjøpe noe annet. Den vil selvfølgelig fremdeles brukes i komparative vitenskaplige studier av ulike typer Whisky. MADMADS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gamle Erik Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Høres ut som om Gamle Erik, dokkabukken og undertegnede kan tilbringe noen trivelige timer sammen Selv om jeg har mine favoritter ute i havet vest av Skottland, så kommer Balvenie Single Barrel i toppsjiktet blant Speyside-whiskyene. Og jeg regner med at det ikke hadde ført til håndgripeligheter om jeg satte en flaske årgangstappet Talisker på bordet heller Kunne fint vært med på en slik dugnad ja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobble Posted January 19, 2011 Author Share Posted January 19, 2011 Jeg skriver nok "min" Balvenie på kontoen individuelle egenskaper tønne til tønne, men hadde hørt såpass mye bra om den at ble relativrt skuffet når smakte på den. Har og en kamerat som har en forkjærlegheit for balvennie som fikk en smak og han synes og den var nokså laber på smak;) Men får finne den fram en dag og teste på nytt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADMADS Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Da eg eg av helsemessige grunner (sår hals og stygg hoste(helt sant)) sitter nå å drikker Whisky for å bli bedre, har eg funnet meg en GlennFiddich Solera Reserve 15 SM. Dette syntes eg er en god og smakfull whisky som eg vil anbefale til andre. Den kan ikke sammenlignes med "standar" Glennfiddich 12 SM, som eg synes er en "tam" whisky med lite smak og fylde. Skål for de med sår hals og andre helsemessige grunner må ta seg en Whisky. MADMADS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
korporal Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Hei, noen av dere som har smakt Strathisla 25 YO? Jeg drikker egentlig mest cognac og har aldri brydd meg om whisky, men jeg smakte denne på Bishop's Arms i Örebro og ble frelst. Desverre finnes den ikke lengre i det norske vinmonopolets utvalg og jeg sliter med og finne en måte og skaffe denne på....Noen tips? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.