Jump to content

olemk

Members
  • Posts

    175
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

olemk's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

6

Reputation

  1. For å unngå å opprette en ny tråd om noe som allerede er diskutert tar jeg opp denne igjen. Jeg er på leting etter en montasje som avbildet lenger tilbake i tråden her. Den lavtbyggende typen som ser ut til å være godt tilpasset mauser baksiktet. Er det noen her som allerede har fått testet denne, lagt den i roteskuffen og eventuelt kan kvitte seg med den?
  2. Hei! Er det noen i denne gjengen som har erfaring noen av disse på bildene under? Er da forskjellige metoder/deler for å hindre veksling. Hadde selv en enklere variant i PLA med magneter for å feste på bolten i låskasseåpningen. Men ble etterhvert mer og mer klaring da plasten ble slitt/komprimert. Var også litt knot ved å måtte holde den i hånda og det å treffe åpningen i låskasse uten å se noe ved flere skudd.
  3. Hei, etter uvvist antall skudd (100-200) med en TE-titan kompensator begynner det å bygge seg opp et knallhardt belegg rundt munningen på rifla som minner om slagg etter elektrodesveis. Gjelder forresten en AR i .223. Belegget lar seg ikke løse opp og hverken kobberbørsten eller stålbørsten tar det. ( Er riktignok litt med forsiktig med stålbørsyen rundt munningen). Belegget må rett og slett skrapes av med noe spisst/skarpt i stål. Kompensator spytter også endel gnist. Noe som jeg ikke har lagt merke til med en annen mer enkel variant i stål der løpet står fritt i første port. Det som bekymrer meg er om det trange kammeret før første port i kompensatoren er uheldig for munningen. At mye av "dritten" etter kula blir kraftig oppvarmet og trykket når kula entrer første port, kaster mye av det nedover i løpet igjen. Sånn i teorien, (min teori) så blir det vel som en veldig underdimensjonert lyddemper? Forstår at kammeret i kompensatoren med de to hulla skal ha en stabiliserende effekt, men vil ikke si det er verdt det om det skader løpet i lengden. Er det noen som kan eventuelt fortelle meg om jeg kraftig overtenker og heller bør bekymre meg om ammunisjonslageret er stort nok?
  4. Hvordan endte dette da? trenger selv å få overført en 10/22 fra jakt til minirifle
  5. Om det skulle være noen her som har trøbbel med "stovepiping" i denne børsa med glockmagasiner slik som jeg hadde, tenkte jeg bare å meddele at det å "shimse" magasinadapter på venstre side gjorde trikset for meg. Kan være greit å påse at ikke ejektor da ikke ligger for hardt an mot bolten og at bolten gnager på ejektor. magasinadapter har fra fabrikk noe slark som jeg mistenkte gjorde at ejektor ikke alltid traff hylsa skikkelig da denne sitter i adapter. La også i et blyhagl nr.8 bak tapp til avtrekksfjær for å begrense overtravel, ikke like hårfint nøyaktig som en setskrue i avtrekk eller bøyle, men fungerte bra nok for meg ønsker også å høre om andre finjusteringer/modifikasjoner andre kan ha funnet på for å oppnå noen form for forbedring, både store og små! en annen sak jeg forsker litt på fortiden er klaringen foran og bak wolframloddet. Første tanke er at det umulig kan være bra at noe så tungt ligger å blir kastet frem og tilbake i sånne hastigheter. Andre tanke er: skal jeg virkelig bry meg om det? Kanskje det tilogmed skal/må være sånn.
  6. Hei, har kjøpt inn vv n130 til å lade opp 110gr varmageddon i .308 Fulgte en ladetabell på Vihtavuori sin app da jeg bestemte meg for type krutt. I appen fant jeg kun sako HP i 110gr, denne kula hadde max-min på 38.9gr til 45,7gr N130. Når jeg kommer hjem med kruttet, finner jeg på vv sin nettside, hornady V-max 110gr også. Og for denne kula er Max oppgitt til 40,3gr. Tar også en titt i ladeboken (7) og der er ikke N130 oppgitt i det heletatt for 110gr V-max. Vil det da si at dette kruttet ikke er optimalt for denne kombinasjonen av kule og kaliber? Har tatt utgangspunkt i V-max siden det er kula som er mest lik nosler Varmageddon men skulle også gjerne ha funnet ladedata for akkurat den kula jeg har. Men det har jeg ikke klart å finne. Er det noen som har noen gode innspill til hvor jeg kan finne ladedata for Varmageddon og om N130 i det heletatt kan fungere optimalt.?
  7. Hei, har i romjula mottatt en Bifrost til min rem. 700SA. Som nevnt i egen tråd om grs bifrost er også denne ekstremt trang, særlig ved fremre skjefteskrue. Sendte mail til leverandør og hørte om dette var en reklamasjonssak eller om det var noe jeg gjorde feil. Fikk bekreftet at det var kjent at den var trang og at det var meningen å klemme kassa nedi til den møtte skjefteskruen. Med makt klarer jeg så vidt å få entret skjefteskruen fremme. Men da er spennet såppas hardt at jeg er redd jeg kan skjære de få gjengene som så vidt er entret om jeg drar til skruen noe hardere. Det er ikke mye jeg kan om bedding i fra før, men med det lille jeg har i bakhodet så må jo dette være rake motsetningen av en god bedding? føles nesten som det oppstår mer spenning i låsekassa i denne stokken enn om jeg skrudde den fast med patentbånd i en 2x4" Muligheten jeg kan se for meg er å fjerne materiale i stokken for så å bedde den med noen form for beddemasse. Hva er det folk med Bifrost og lignende trøbbel har funnet på? Og jo! En sak til, når jeg hadde boltene entret og låsekassa lå "sentrert" i stokken, ligger ikke løpet midt i forskjeftet. Føler dette bare er enda et tegn på å få stokken sendt tilbake med en gang, men kan jo fort ende opp en en som er likedan, eller kanskje enda verre? Bør jeg egentlig forvente slike tilpasninger av en stokk som i utgangspunktet skulle være bare til å montere. Eller er det riktig å forlange en stokk som i beskrivelsen sier "ikke behov for bedding" Legger ved et bilde av denne "skjevheten" i forskjeftet.
  8. Slenger meg på her da jeg var så fantastisk heldig med timingen at jeg bestilte med forhåndsbetaling bare noen timer før jeg kom over er titalls innlegg om vertebrae på en Facebook gruppe
  9. Ja du sier noe der, omdømmet er vel kanskje den største trusselen mot nesten all skytesport med unntak av "sluttstykkettilbakeleggvåpenanvisning"
  10. Et binært avtrekk hadde jo aldri blitt noen permanent løsning. For meg og mange andre som har skyting som hobby, handler det litt om å utforske. Og samtidig tilogmed ha det litt gøy. De jeg omgås med når jeg praktiserer min hobby, synes sånt er gøy. Så ingen fare for noe fjott-stempel Men jeg forstår at veldig mange tenker at ordet "gøy" blandet med "skyting" betyr farlig. Men sånn er det nødvendigvis ikke. Om sikkerhet er første prioritet selvfølgelig
  11. Bruke mest mulig ammunisjon blir nok bare en bieffekt
  12. At dette ikke er USA er jeg ganske sikker på, ganske glad for også. At intensjonene legges til grunn for norske lover synes jeg egentlig er ganske enkelt å forholde seg til. Da når man leser lovens intensjon først, og ikke prøver å finne den etterpå. Nettopp som i denne situasjonen her. Da jeg ikke kan finne en intensjon som vil ende med å forby et binært avtrekk.
  13. Forstår at det kan føre til reaksjoner. Men en slik modifikasjon er fortsatt litt klemt i mellom lovene. Så de kanskje til og med kunne være lovlig. "0 bruk" kan jeg ikke si meg enig i. - Ole m.
  14. Hei igjen! Binary trigger, noen her inne som har funnet smutthullet for å få noe sånt over hit?
  15. River opp denne igjen da jeg kom på en underlig tanke etter å ha lest siste del av tråden her ang kulediameter på 12,7 /.50 Om man skaffer en brotsje for 12,7x99 (50bmg) og da får børsemaker til å fabrikere kaliberet 12,7x98. Slipper da denne gjennom et smutthull?
×
×
  • Create New...