Jump to content

villminken

Members
  • Posts

    125
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by villminken

  1. Noen som kan svare meg på hvilken montasje jeg bør gå for på min Rem 700 police .338 lapua, nå som jeg har skaffet meg Kahles K624i? Jeg har picatinnyskinne med 20 moa tilt fra for på rifla, går det fortsatt å tilte 20 til uten å komme utenom justeringsområdet på denne kikkerten nedover? Har ikke planer om å kjøpe en montasje til mer enn 2500. Medium høy eller low. Ønsker svar kun fra folk som har egenerfaring med overnevnte utstyr.
  2. Jeg for min del har 66 cm, da er det god lengde på rifla, men nyter potensialet av patronen til fulle.
  3. Bare for å ta opp en gammel tråd Har i år prøvd 225 grs Barnes TSX i kaliberet, dette er blitt min nye venn Husker ikke ladningen i farten, men ligger rundt 870 ms. Meget presis, god kule. Fungerer også fint på lengere hold, testet presisjon på 350 m. Skjøt noen hjorter med den i høst og ble overrasket over hvor snill den er med slaktet, selv om den hadde passert to bogbein i tjukkeste mølja. Anbefales, og må bli fortreffelig til den som skal på antilopejakt, ibex o.l:-)
  4. Mest sansynlig Gaupa som har trødd der
  5. Er .260 Rem helt ute av bildet? - Kuleprisene og BC til 6,5x55 - Kort kasse som 7mm-08 - Kjent for bedre presisjon enn begge, (brukes mye til benchrest i statene.) - Jeg er iallefall godt fornøyd med kaliberet Bare en tanke...
  6. Har brukt både 24g og 28g, men mest 24g etter dagens standard ja.
  7. ja, jeg har brukt min 812 mange runder på lerduebanen med lette stål ladninger, det virker fortreffelig. Gods tykkelse i veggene på løpet på den gamle enkelløperen er bort imot det dobbelte av dagens dobbeltløpere. Hva som skjer med trangboringen over tid er jeg ikke sikker på, jeg personlig har ikke tegn på noen utvidelse, men den kommer iallefall ikke til å bli "halvboring" i fremtiden pga dette... En å annen stripe i løpet må du kanskje påregne om du bruker stål, men ikke noe som svekker løpet. jeg har forøvrig flere striper i den hagla som er godkjent for stål enn 812'en.
  8. Det er vel samme fabrikken som produsert Remington mod 812 på lisens før i tida. Jeg vokste opp med ei slik og jeg kjøpte meg ei ubrukt ei for noen år tilbake for 500 kr. Jeg må si dette er ei hagle som absolutt gjør sitt, de samler godt med det meste av ammo, er rask å lade om når du får den i fingrene og er sikker funksjonsmessig. Jeg bruker den til jakt på hardskutt vilt som grågås, storskarv, vinterryper etc. Så lenge hagla ser fin ut og den fungerer er det absolutt vel anvendte 350 kroner.
  9. Gratulerer med fugl! Jeg må si jeg har respekt for den delen av jegerstanden som bruker nesten hele dagen på å ha ettersøk på påskutt fugl likevel om det kan se relativt umulig ut. Men der har du altså belønningen!
  10. Alternativt kan du skjære ut og få utfresingen av gammelstokkene så tynne som mulig. Deretter kan du laminere denne "klossen" inn i nystokken din. Da slipper du mye fresing og finskjæring, og trenger bare å frese ny løpskanal. Etterpå setter du inn den orginale rekylbolten. Dette blir sterkt som heltre, og metoden er benyttet av div fabrikker for et 20- talls år siden, som lagde stokker til oppgradering av M-98.
  11. Leicaen har også dette, dog med plast lås som kan bråke litt ved låsing. blir ein klikk lyd. Hvis man er nervøs for klikklyden av et plastclip på bæreveska,.... er man da så langt unna at man har behov for avstandsmåler? eller?
  12. Det er ikke noen lover på dette i vårt gjeldende lovverk. Men, alle jaktlag, vald, fjellstyre o.l som har "ansvar" for at jakt og forvaltning blir utført etter myndighetenes krav, står fritt til å praktisere tilleggsregler som er strengere enn myndighetenes anbefalinger. f.eks maks skyteavstand, kontroll av fellt vilt, etc. Et eksempelvis har det storvaldet som mitt jaktvald ligger under bestemt at det kun skal skytes skudd i bog området etter myndighetenes anb. hodeskudd blir bøtlagt med en bestemt sum. Dette selv om det ikke er ulovlig.
  13. Fikk akkurat ei tipsbok fra en fangstmann i usa, ang mink fangst i posten i går. Han bruker stort sett kun "rust-oleum rusty metal primer" på sine feller. Både nye og brukte. Jeg vet iallefall at TOOLS forhandlet Rust-oleum før.
  14. Legg til sides 6,5 ackley og tenk mer på 6,5-284 Norma. Fabrikkpatron, mer hylsevolum fart, samme støtbunn som 6,5x55, lettere/ billigere å få tak i brotsj og hylser. I hele tatt et bedre alternativ synes JEG
  15. Fjorårets årgang av Mack's Juleporter. En nydelig øl som jeg konsumerte i mack kjelleren i fjor rett etter den ble lansert for publikum. Jeg drar opp igjen i desember for å smake på årets utgave
  16. Ubehandlet eller ikke, jeg fanger mest mink, men det jeg ser er at minken hølder seg unna fella så snart rusten har fått skikkelig tak i fella. spor kan gå 30 cm fra fella med ferskt agn, men ikke tale om. Jeg får mink i både dya og ubehandla feller, men altså ikke rustne. Er de dyet varer de vel en måned eller to lenger før rysten tar de og jeg sandblåser, dyer og vokser fella igjen.
  17. Artig tråd Viltart; Mink a/ 20p Antall: 8 =160 p Våpen: felle/rifle Viltart; Kråke a/ 2p Antall: 4 =8 p Våpen: revebås/rifle Viltart; skjære a/ 1p Antall: 2 = 2 p Våpen: rifle Poengsum totalt 170 p.
  18. Meget overrasket over hvor marginale skuddskadene er etter 225 gr tsx i .358 norma mag på de dyrene jeg har skutt i år. Gode treff og gjennom marg og bein, men likevel lite skader og blod. Men kulene finner jeg selvfølgelig ikke igjen i hjorten med 880 ms utgang
  19. Jeg har ei Kimber montana i 260 til reinsjakt, den er under 3 kilo med demper. A-tech ctm4. Hvis du kjøper deg ei slik i 358 win (fåes også i 308), kapper løpet til 50 cm og monterer en lett demper, har du vel greia tenker jeg. Den vil bli godt under 3 kg skuddklar på skuldra og funksjonssikkerheten vil være fortreffelig i og med at denne har langutdrager lik mauser m-98. Mange sier at presisjonen ikke er all verden på disse, det har ikke jeg hatt problemer med. Forresten ser jeg ikke nødvendigheten av trekløver presisjon på en elg
  20. Gange opp med 10 sier gamlekarra, men jeg heller mer mot at det stemmer bedre med 12.. nå skyder jeg mest hjort, så det kan være elgen er litt annerledes dimensjonert...
  21. Felleskjøpet forhandler disse.
  22. Maral her på kammeret har ei tikka T3 i kalibret til salgs, rustfri og med GRS stokk. Den er vel knappest innskutt og går så det griner.
  23. Har slitt litt med minkunger og CB 120, med at de løser ut fella med agnet på vei UT igjen. Dette problemet er nå løst med trampeplate, Genialt! Kommer til å sette plate på alle mine CB til mink som står i kasse fra nå av
  24. Er det noen som vet hvor jeg kan skaffe magasinfjær til brno 601? Har hørt med de fleste leverandører og kjente børsemakere all over, uten resultat. Noen som har noe liggende, eller vet om hvor det kan skaffes, evt om noe annet som kan passe?
  25. Mørhetsmessig har ikke mørningen noe å si for spekekjøtt, men du får et bedre resultat av spekingen når kjøttet er mørnet på vanlig måte først. Dette på grunn av konsentrasjonen melkesyrebakterier som blir dannet under mørningen, disse er spekeprosessen helt avhengig av for et best mulig resultat. Frysing av kjøttet etter mørning og før speking gjør jeg alltid, da dette sprenger saft ut av kjøttet under tiningen, og gjør tørkefasen raskere. Dessuten drepes uønskede bakterier og evt. parasitter i kjøttet.
×
×
  • Create New...