Chiefen.v-2 Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 (edited) . Edited December 28, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted October 14, 2009 Share Posted October 14, 2009 Apropos tur til Skottland for mange år siden: Vi var på the Diggers i Edinburgh, smekkfullt, men tydligvis med tørste blikk for vi hadde vertens oppmerksomhet ganske så med en gang. Jeg kom i skade for å være litt for, skal vi si, engelsk med r'en i det jeg bestilte en Famous Grouse. Herren bak disken syntes det var ustyrtelig morsomt at noen ville ha en famous goose. Det var siste gang jeg ikke uttalte r'en tyyydeeelig på den turen. Og til de som ikke har blitt vekket av et helt sekkepipeorkester rett uten for vinduet noen gang, don't try this at home eller noe annet sted for den saks skyld. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 (edited) . Edited December 28, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JegerBomX4 Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 Chivas er greit, men Jack Daniels er da ikke Whisky i det hele tatt... Laphroaig, Talisker og Ardbeg er ting som _må_ prøves om man ikke har gjort det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser M03 Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 Laphroaig, Talisker og Ardbeg er ting som _må_ prøves om man ikke har gjort det. +1 Vil vel også tilføye Lavagulin som også er en nydelig Isley Whisky...eller var det Lagavulin.. ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tryta Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 Caol Ila 18 år er fløte. 12 år er godt. En annen whiskey som jeg liker svært godt er Longrow 7 år. Longrow lages av Springbank (som også er snaskens). Men tror denne er umulig eller vanskelig å få i Norge. Longrow 7 har den siste lagringen (1,5 år) på vintønner, noe som gir en karakteristisk god smak. Den virker rett og slett mer moden enn bare 7 år. Anbefales. Denne må blandes med litt vann fordi den er litt i overkant røff (55%). Smaken blir mye bedre da. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marlinman Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 En annen whiskey som jeg liker svært godt er Longrow 7 år. Longrow lages av Springbank Det er nok ein whisky, whiskey vert laga i Irland og USA. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tryta Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 Det stemmer det ja. Hehe. Har nok drukket for mye Jameson. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hassel Posted October 15, 2009 Share Posted October 15, 2009 Det stemmer det ja. Hehe. Har nok drukket for mye Jameson. Hæ? er det mulig? Å drikke for mye Jameson? er det i det hele tatt noe poeng å drikke noe annet? Med mindre det er en BUshmill, Paddy's, Shamrock eller middelton? (Sånn for avekslingens skyld?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BetaCam Posted October 18, 2009 Share Posted October 18, 2009 Etter mye prøving og feiling, har jeg kommet fram til at Dalwhinnies varianter sitter som et skudd. Om noen av dere skulle befinne dere på Heathrows massive taxfree-avdeling, se etter "destillers choice". Koster knappe 400 på nevnte taxfree, rundt 750 på Gardermoen. En aldeles nydelig whisky. Ellers er Bowmore's 12 Years et kurant valg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frost06 Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Gjør et nytt forsøk i nattemørket, BetaCam, og det gjelder det mest solgte whiskymerke i den gamle stad Hammerfest, utslettet, gjenreist, forandret - og alle småpiker har lagt seg nå. Kanskje ikke Jaktlykke - kanskje hun også er litt nattdyr, og da vil hun nok moderere oss gamle sporhunder med horn i pannen. Ingenlunde horn i siden, siden temaet er whisky og et pikant poem trenger seg på. Men først må BetaCam gjøre et merkehusk, poemet må ha et puff. Frost06 brekker børsa så lenge. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frost06 Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Stadig med børsa brukket, mens jeg tenker på turen til den gamle stad som en gang var verdens nordligste - BetaCam: Kunne det være BLÅ Johnny spaser jeg ble utsatt så for i så nidhøflig grad at bilturen til jaktlendet morgenen etter måtte utsettes et par minutts tid? Jo, nå demrer det, selv om det så mange år etterpå ikke er absolutt definitiv sikkert. Her kommer Jaktlykke og vil ha slutt på virringen, men det er ingen vimrende løsprat; det gjelder et poem til whiskyens pris. Blå Johnny? Jeg gir meg kanskje ikke. Får satse på lyrikkens skogsmuser i morgen. Jammen gled den ned! Frost06. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woff Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 Du finner et bilde av den blå spasereren litt tidligere i tråden Frost06.. En utrolig god whisky! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frost06 Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 Whisky blues: Det finnes i verden intet mer sørgelig enn en tom flaske Blå Johnny spaser på jaktens første dag. (Fritt etter Jens av slekten Bjørneboe). Meget edruelig hilsen Frost06. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flemming Posted October 20, 2009 Share Posted October 20, 2009 Hehe.. er kanskej litt sent ut med mine 5 cents.. men 12 år gammel Springbank cask strenght fra egen tønne i Campbeltown er nok favoritten så langt! ..sammen med Glen Moray 28 år, Dalwhinne,Balvenie, osv..osv.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zetor Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 Whisky blues: Det finnes i verden intet mer sørgelig enn en tom flaske Blå Johnny spaser på jaktens første dag. (Fritt etter Jens av slekten Bjørneboe). Meget edruelig hilsen Frost06. Jeg synes det er mer synd at Talisker 18 år, som er en av mine absolutte favoritter og kostet 500,- har gått opp til 950,-. Grunnen skal være at tilgangen på Tally 18 er betraktelig redusert fordi den brukes i blandingen til Johnnie Walker Blue Label..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pal1487686699 Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 Jeg synes det er vanskelig å si hvilken whisky som er best hvis man ikke først bestemmer hvordan den skal drikkes. Personlig mener jeg den skal ha romtemperatur, og blandes med vann, slik at man får frem smak og aroma - da er en av favorittene Famous Grouse, Port Wood. Jeg har ennå ikke sett denne på norske pol, men den finnes på store systembolag. Laphroaig mener jeg må drikkes kald, ren, evt. med is, hvilket jeg aldri gjør. Men skulle det skje, velger jeg heller Snow Grouse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frost06 Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 Synes Pal ettertrykkelig setter whisky inn i en sivilisert - (skal vi si kontekst?) hvor den sannelig også hører hjemme nå som hundreårene har henrullet. Da kan sannelig denne tråden bli evigvarende grenseløs - bare ved å blande inn ordene hvilken (hvilket) og HVORDAN. Som det usiviliserte dyr jeg er må jeg pause noen minutter for å justere siktet til hvordan-nivå. Der er jeg dessverre ikke innskutt! Beste hilsen fra Frost06 til Pal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 Laphroaig mener jeg må drikkes kald, ren, evt. med is, hvilket jeg aldri gjør. Men skulle det skje, velger jeg heller Snow Grouse. Vi lever heldigvis i et fritt land, men å drikke Laphroaig på samme måte som amerikanerne drikker sin whiskey, nemlig "on the rocks", er helligbrøde Single malt skal drikkes temperert av et "snifter glass" (sniff and taste) med en liten dråpe vann. Hva en gjør med diverse blended whisky/whiskey er opp til enhver, men single malt skal drikkes med andakt, og gjerne med litt mørk sjokolade til... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guttapåskauen Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 gjerne med litt mørk sjokolade til... Et glass Jameson og noen biter med Freia Fruktnøtt er himmelsk. Et fyrverkeri av smaker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 å drikke Laphroaig på samme måte som amerikanerne drikker sin whiskey, nemlig "on the rocks", er helligbrøde Kunne ikke vært mer enig ! Isbiter i brunt brennevin er noe amerikanerne fant på da de innså at whisky-surrogatene de koker sammen smaker så ille at de må fryse vekk smaken. Og å fjerne smaken i en Islay-whisky er jo fullstendig på tvers av det som kjennetegner Islay-whiskyer: Kraftig og kompleks smak med tydelig røykpreg og lang ettersmak. Bar Laphroaig Quarter Cask, Laphroaig Original Cask strength med en skvett vann i, bar Caol Ila, Port Ellen eller Ardbeg bør nytes romtemperert i en avslappet atmosfære og uten hastverk. Dette er først og fremst nytelsesmidler, ikke rusmidler Og en cubansk sigar er også et udmerket tilbehør. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frost06 Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Aye-aye Sir! Mer - mer! Nå smaker det storfugl! Kan bli en fin tiurleik av dette! Hilsen Frost06. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlfaRex Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Etter mye prøving og feiling, har jeg kommet fram til at Dalwhinnies varianter sitter som et skudd. Tiltredes! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truls Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Smaken er som baken. Dalwhinnies er god, men jeg synes den blir litt puslete. Talisker, derimot... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marlinman Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Det har hendt at vedkomande som har skjenda single malt ved å blanda med anna enn kjeldevatn har blitt knytt fast til ein kaipåle på fjera sjø. (På dei ytterste nakne skotske øyar er det forholdsvis stor skilnad på flo og fjøre...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Man skal selvsagt blande med vann fra samme kilden som destilleriet også......Pondus har forøvrig også skrevet Whiskey.....en liten glipp i korrekturen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stykkjunkeren Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Man skal selvsagt blande med vann fra samme kilden som destilleriet også......Pondus har forøvrig også skrevet Whiskey.....en liten glipp i korrekturen. Tja, siden "the isle of Grousedoo" ligger utenfor irskekysten så kan det jo hende at produktet er irsk, da er ikke betegnelsen feil heller. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Ah, da var det skumlesingen som var for rask da, ikke korrekturen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truls Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Hæhh? Vann? I god single malt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Hæhh? Vann? I god single malt? Det er for at den skal bli bedre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Hæhh? Vann? I god single malt? Only a wee drop Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truls Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Det kan godt tenkes dere har rett, men det høres altfor risikabelt ut for meg å skvalpe vann oppi dyrebar single malt. Nei, det tør jeg neimen ikke prøve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Det kan godt tenkes dere har rett, men det høres altfor risikabelt ut for meg å skvalpe vann oppi dyrebar single malt. Nei, det tør jeg neimen ikke prøve. Var på whiskysmaking en gang hvor representanten fra destilleriet sa at man brukte alltid halvparten vann og halvparten whisky under smaking, dette for å frigjøre mest mulig av smaken. Selv synes jeg 50-50 er litt i meste laget, men 1 del vann og 2 deler whisky er vel omtrent der jeg pleier å ligge. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted October 22, 2009 Share Posted October 22, 2009 Endel single malt whiskyer hever smaken betraktelig på å få en liten dash vann i seg, det frigjør aromaen. Spesielt tydelig er dette på Glenfarclas og Balvenie. Cask strength whiskyer SKAL ha vann i seg - de er tappet i fatstyrke for å bevare mest mulig aroma, men drikker du dem bar smaker de bortimot teknisk sprit. Hvor mye vann er en smakssak, jeg bruker normalt bare noen få dråper og langt fra i alle whiskyer. Men regn med mer vann ved høyere alkoholstyrke. Slainthe mhath !!! (For de uinvidde: Skotsk gaelic og betyr skål for din gode helse) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Tommelfingerregelen jeg bruker er at jeg vil rett under 40%. Følgelig blir det mer vann i en 60 pluss cask sammenliknet med en vanlig 40-45%. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADMADS Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Hvorfor ha vann i Whiskyen, eg drikker jo ikke Whisky fordi eg e tørst. MADMADS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marlinman Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 Hvorfor ha vann i Whiskyen, eg drikker jo ikke Whisky fordi eg e tørst. MADMADS Eg drikk single malt whisky fordi det er godt! Med litt vatn vert den enno betre. Sånn kan det seiast: "Laphroaig is best savoured neat, or with a little cool water. Roll it around on your tongue. Release the pungent, earthy aroma of blue peat smoke, the sweet nuttiness of the barley, the delicate heathery perfume of Islay's streams. It is as unique as the island itself." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Truls Posted October 23, 2009 Share Posted October 23, 2009 OK, jeg innser at jeg må våge meg utpå med å skvette vann i whiskyglasset. Jeg kjenner jeg grøsser ved tanken, så jeg må nok ta et par uten vann først Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 Se der, mannen har skjønt det Prøv selcfølgelig bart først, og så med litt vann. Det er slik du finner ut om den enkelte whiskyen bør drikkes med eller uten. Lykke til med lab-arbeidet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RoarN Posted October 25, 2009 Share Posted October 25, 2009 Fikk en flaske med "Black Grous" forleden. Kan anbefale denne, fin hverdags Whisky. R Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADMADS Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Viktige nyheter på Whisky fronten: http://www.nrk.no/nyheter/utenriks/1.6866575 I forhold til å bruke is i Whiskyen, er vel litt drøyt å grave den ned i en isbre . MADMADS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Skal en tur til London i beg. av mars neste år. Tips til kjøp av exelent whisky ? Er ingen spesialist på de fine whiskyene. Regner med at jeg får en flott en der langt under polpris. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Årgangstappet Talisker. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Tips til kjøp av exelent whisky ?Kommer helt an på hva du liker, det. Lett, fyldig, mye røyk, lite røyk? Sjøl liker jeg Islay-whiskyer som Laphroaig Quarter Cask eller Lagavullin Distiller's Edition, men det er nok ikke de første jeg ville servert til noen som foretrekker en lett Highland. Det samme gjelder forresten Talisker Er ingen spesialist på de fine whiskyeneDa tror jeg at du godt kunne sett litt hardt på en Glenlivet. Gjerne 15- eller 18-åringen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Ser ut som den godeste Sako og undertegnede har ganske lik smak Talisker (som kommer fra Skye litt lenger nord enn Islay) er røykpreget, men mildere enn Islay-whiskyene. Årangstappingene er i absolutt toppklasse og ikke skarpere enn at de fleste får en åpenbaring rundt whiskyer fra øyene utenfor vestkysten av Skottland av dem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seawolf Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Talisker er en av mine klare favoritter, det samme med Laproaigh og Ardbeg. Men dette er vel strengt tatt whisky for litt "viderekommende" En topp vestkyst-whisky fra Islay med en litt rundere smak, er etter min mening Lagavoulin Destillers Edition, Double Matured. Jeg kjøpte en flaske på Stansted, Special Release årgang 1990, tappet i 2006. Den er bare himmelsk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobble Posted November 16, 2009 Author Share Posted November 16, 2009 En topp vestkyst-whisky fra Islay med en litt rundere smak, er etter min mening Lagavoulin Destillers Edition, Double Matured. Jeg kjøpte en flaske på Stansted, Special Release årgang 1990, tappet i 2006. Den er bare himmelsk Støtter dette utsagnet. noe av det beste man kan drikke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Hehe.. er kanskej litt sent ut med mine 5 cents.. men 12 år gammel Springbank cask strenght fra egen tønne i Campbeltown er nok favoritten så langt! ..sammen med Glen Moray 28 år, Dalwhinne,Balvenie, osv..osv.. Enig Flemming! Har selv besøkt destilleriet i Campeltown. Litt stas å oppleve et av de få destilleriene i Skottland som ikke er kjøpt opp av Pernod eller United Destilleries eller andre store kjeder. På et av byens hoteller fikk jeg smake en spesialutgave som var nesten grønn (!) på farge. Vet du hva denne Springbank-varianten kalles? Har aldri sett den igjen verken før eller senere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADMADS Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 Til de som ikke har blitt en ihuga Whisky dirikker/smaker vil eg anbefale Glennmorangi 10 år, Glenlivet (spesielt 18 år som Sako 30-06 anbefalte). Balvenie 10, og høyderen er vel 15 singel cask. Dette er gode smaksfulle og "fyldige" Whiskyer som ikker er på den mørke og røkte siden. Men hvis du er ute etter de mer mørke, røkte og smakfulle Whiskyene er Ardbeg, Lagavulin, Laphroaig, Bowmore flotte og gode saker. Men som en kompis på den "lyse" siden sa, de smaker som myrvann og gamle kaistolper. God tur MADMADS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 Men det gir jo en egen stemning når du kjenner duften av tjærebredd oselver når du tar av korken, da Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.