Jump to content

Robinson

Members
 • Posts

  1,313
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Robinson last won the day on December 25 2019

Robinson had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Robinson's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

183

Reputation

 1. Slik det ser ut fra regelverket slik jeg kan lese det, er det fritt fram å kjøpe luftgevær i England, opp til en viss kulehastighet, hvis du er over 18 år. Jeg kan ikke se at du må være britisk statsborger foreks. I Scotland er det strengere. Der må du ha ett slags sertifikat for å få kjøpe.
 2. Forskriften sier: § 3-6. Det er heller ikkje tillate å erverve eller ha knivar med bladlengde frå 25 centimeter, medrekna machetar. Første punktum gjeld ikkje for den som ervervar eller har slik kniv i samband med arbeid, næringsverksemd, friluftsliv, hushaldet, sport, kulturelle aktivitetar eller andre aktverdige føremål, eller som har løyve etter § 5-6 eller § 5-10 i denne forskrifta eller våpenlova § 10. (§5-6 Gjelder Museum) Siden det ikke ser ut til at det er institusjonalisert noe kjøpetillatelse system her, er denne paragrafen ganske absurd. Jeg ser for meg to personer ved knivdisken. Nr. 1 : "Jeg skal han en machete". Og ekspeditør : "Hva skal den brukes til?" Nr.1 :"Hage arbeid". Ekspeditør: "Værsågod. Her er macheten. Betal i kassen": Nr. 2 : "Jeg skal han en machete". Ekspeditør : "Hva skal den brukes til?" Nr.2 :"Gjengoppgjør og slikt". Ekspeditør: "Beklager, men da kan du ikke få kjøpe en". Sorry. Men jeg sliter med å ta dette alvorlig.
 3. Jeg kan ikke tysk, men det ser ut som Hausken scoret best på demping.
 4. Her i sørvest Norge kan man kjøpe jaktkort både hos de to lokale jeger og fiskeforeningene som jeg sokner til. Og de er ikke urimelig dyre. For småvilt snakker vi om hundrelapper og rådyr ikke mye mer. Når det gjelder storvilt som hjort og elg er det noe smalere. Men muligheten for løyver er der også. Jeg tror det er loddtrekning på de mest ettertraktede. Det er mange år siden jeg jaktet på foreningsterreng, men for meg var det der det startet. En plass må man begynne.
 5. Min skytebane på Vatne i Sandnes åpnet etter påske, men stengte så igjen pga økt smitte her i området . Jeg fikk vite idag at den åpner på mandag , så da kan jeg få gjort det som behøves.
 6. At Persfjorden og Seglodden ble valgt for denne operasjonen var det gode grunner for. Tilbake i juli 1943 hadde tyskerne rullet opp mye sovjetisk partisanvirksomhet i Finmark, og Håkon Halvari og Kåre Øyen, i sovjetisk tjeneste som partisaner, ble drept i kamp med tyskerne ved en hule ved Seglodden som de da brukte som base for sin etterretning og oppklaringsvirksomhet. Dette stedet passet nå perfekt når tyskeren nå hadde behov for å holde øye med sovjetisk aktivitet.
 7. De seks er beskrevet og navngitt i Kjell Fjørtofts " De som tapte krigen". Der står alle navnene , og at de var en del av Germanske SS. Det var en hemmelig operasjon som ikke var kjent av den tyske militærledelse. Kjell Fjørtoft skriver at det var SS-Sturmbannfurer Grønheim som sendte dem. Navnet høres norsk ut for meg. De ble sendt til Persfjorden som da lå bak russiske linjer og etablerte base i fjellet bak Seglodden. Operasjonen er godt beskrevet i boken.
 8. Jeg så på den banen som jeg frekventerer at det var raust oppmøte på banen da den åpnet etter påske i fjor. Pga smitteverntiltakene var det bare annenhver standplass som kunne brukes , så det ble mange som ventet på tur. Jeg kjente selvfølgelig ikke alle som var der , men de jeg kjente, og det var ikke få , kom fordi de ville skyte og trene . Ikke fordi de måtte ta prøven. Akkurat som meg behøvde ingen av disse noen obligatoriske skudd, men de likte å skyte. Og ønsket å trimme skyteformen. Jeg tror de fleste jegere er slik.
 9. Det er likevel god lesing. Hvis man leser statistikk slik en annen kar leser bibelen , kunne man trekke den slutning at manglende skyteprøve ga mindre skadeskyting. Slik er det selvfølgelig ikke. Men det viser at jegerne, selv uten skyteprøve , er ansvarsbevisste og sørger for å ha de ferdigheten som behøves på egen hånd. Uten at noen tvinger dem.
 10. Syntes det var rart at de sendte meg en ekstra 2. påminnelse som minner om purring, før februar var omme. De skriver likevel selv i e-posten at fristen er 1.mai.
 11. Her i Stavanger er i alle fall XXL stor på våpen enda . Vi får se om det varer. De har to gode konkurrenter innen 20 min kjøring , så om de gir seg gjør det ikke så mye. Det eneste er at det er enkelt å stikke ned der for å kjøpe en pakke haglpatroner. Jeg kan rusle dit i stedet for å sette meg i bilen.
 12. De var Germanske SS og hadde uniformer. De var definitivt ikke ment som en kampstyrke, men hadde som oppdrag å observere og rapportere. De hadde med radiosender som de brukte. De skulle unngå kontakt med fienden hvis de klarte det. Og det klarte de. De var nok de siste soldater i tysk uniform som overgav seg under 2. verdenskrig . Ikke før den 20. mai klarte de å få kontakt med norske styrker for å overgi seg. Alternativet var å overgi seg til russerne . Og som min onkel sa, kledt i SS uniformer var nok ett nakkeskudd det beste de kunne håpe på. Men de var i villmarken og hadde ikke noen andre klær . Hadde de overgitt seg i undertøyet hadde de nok ikke lurt russerne likevel .
 13. Fjørtoft sin bok har denne operasjonen bare som ett lite avsnitt i en ellers ganske omfattende bok. Jeg visste ikke at det var skrevet noen egen bok om operasjonen. Min onkel sa at det var en person mer med på operasjonen enn Fjørtoft sin bok forteller. Men siden han klarte å unngå fangenskap og rettsforfølgelse etter krigen (noe min onkel ikke klarte), ble navnet hans utelatt i boken.
 14. Tyskerne brukte nok det de hadde for hånden når de utstyrte irregulære. I boka "De som tapte krigen" av Kjell Fjørtoft beskriver forfatteren blant annet en operasjon helt på slutten av krigen , der noen nordmenn i tysk tjeneste ble landsatt fra en tysk ubåt bak russiske linjer i Finnmark siste aprildagene i 1945. (Hva tenkte de på ?) Utstyret deres blir beskrevet , også våpnene. Blant annet amerikanske karabiner og stenguns. Forfatteren skriver dette selv om han jo ikke selv var med. Men han snakket med deltagerne. Blant annet min onkel, som var en av dem.
 15. Hvis det er tyvegods er det sannsynlig at børsa er registrert av den det ble stjålet fra. Og er det forsvaret som er offeret i en tyverisak , finner de ut av det også. Men noen stjal våpen fra tyskerne under krigen , og kom unna med det den gangen. Disse har blitt vist forståelse tidligere i alle fall , når de ville registrere våpenet. Med mindre det var noe fullauto.
×
×
 • Create New...