Jump to content

Robinson

Members
 • Content Count

  1,212
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Robinson last won the day on November 11 2018

Robinson had the most liked content!

Community Reputation

69 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg sendte ett løp som tilhører en winchester 1200 hagle jeg har til Rafdal og de kappet det ned til 20 tommer og monterte utskiftbare choker. Tror jeg betalte mellom 3 og 4 tusen for jobben , inkludert 2 løse choker.
 2. Noe problem trenger det ikke å utgjøre. Men det kan gi deg som leser av rapporten grunn til å lure på om alle fakta er kommet fram i rapporten her , eller om noe er holdt tilbake for å glede oppdragsgiver. For meg er ikke det ett problem , for det på en måte bare underbygger mine fordommer mot forskning. Men for forskere er dette ett problem , hvis ærlig, presis og grundig forskning hele tiden blir møtt med ett publikum som lurer på om dette er sant. Apropos : https://www.healthline.com/nutrition/17-health-benefits-of-omega-3 https://www.cochrane.org/news/new-cochrane-health-evidence-challenges-belief-omega-3-supplements-reduce-risk-heart-disease
 3. https://www.aftenbladet.no/meninger/debatt/i/VRwnG4/Alternative-fakta--og-den-seriose-forskningen?fbclid=IwAR1irBHW71EiH-2YjpKsiLggigvvHAvkZrC-IXq4j_piNUCVDy9pV5ojH28 Stavanger Aftenblad trykket denne artikkelen for en stund siden som satte søkelyset på akkurat det @Sølvrev setter fingeren på. Desverre så jeg nå at at kronikken blitt skjult bak en betalingsmur , og ikke er lett tilgjengelig lenger. Forfatteren , en forsker , forteller ganske åpent om dilemmaene. Det er ikke nødvendigvis bevisst juksing som foregår , selv om det også skjer fra tid til annen , men at forskerne er farget av miljøet de forsker i og oppfatninger de allerede har. Forskere er ikke nødvendigvis uavhengige. De får ofte oppdrag fra noen som betaler dem for å utføre forskningen. Både bedrifter og politikere. Tobakksindustrien foreksempel , leverte mange rapporter laget av forskere som skulle overbevise oss om at tobakk var like sunt som tran. Jeg blir spesielt skeptisk hver gang en politiker begynner argumentsrekken sin med " forskning viser at.... " Og det gjør de alle. Både FRP og SV viser til forskning som gir støtte for deres politiske syn. Som er ganske langt fra hverandre. Da har man lov til å være skeptisk , for noe må være feil...
 4. Du bommer litt på demografien her. For å ta det første først : Ungene til babyboomerne er utdannet for lenge siden. Ellers er de litt sent ut. For sent ute. Barnebarna til babyboomerne er under utdannelse nå , så hvem enn sportbilprodusentene prøver å selge biler til ved å lokke kundene til å bruke skolepengene til ungene , så er de ikke oss , men ungene våre . Og så pensjon. Joda , min blir bedre enn deres. Hvis du er en millenium kid. Eller senere. Det er en forklaring på det. Og her har jeg lyst å unne meg privilegiet å generalisere litt, noe som er ganske populært i denne tråden. Forklaringen er at vi , boomerne, er villig til å arbeide mens dere ( millenniums kids ) ikke er det. Pensjon betales ut fra en kasse som noen må putte penger inn i . Når så den situasjonen oppstår at flere og flere millenniere som skulle bidra til denne kassen ikke lenger klarer å arbeide , men istedet blir uttagere av denne kassen , og forsørgergenerasjonen , boomerne, er på vei ut av arbeidslivet og dermed ikke lenger putter nettopenger inn i kassen , da blir det skralt. Og verre blir det når den siste boomeren er pensjonist eller død. Da er dere på egenhånd. Uføretrygd statistikken taler sitt tydelige språk og tallene er lett tilgjengelig. Tallet på uføredrygde mellom 20 og 24 år har doblet seg mellom 2009 og 2018. Når det gjelder aldersgruppen 60 - 64 år har tallet gått ned med ca 8 % Tendensen er tydelig. Du må under 55 års aldersgruppen for å finne en økning i uføreprosenten. Hva er det med befolkningen som gjør at folkehelsen blir dårligere til yngre vi er ? En grunn er jo selvfølgelig at det oppfinnes flere og flere diagnoser. I dag kan du få diagnosen posttreumatisk stressyndrom hvis noen velter kaffekoppen på kontorpulten din. Det ble ett traume. Og hvis du er skoleelev og gjør det litt dårlig på en prøve og blir lei deg for det , kan du gå til helsesøster og hun vil fortelle at du har symptomer på en depresjon og henvise deg til en psykolog , som selvfølgelig også skal ha noe å leve av, og vil gi deg diagnosen du trenger og en resept. Kanskje vi boomerne har litt skyld i alt dette , at vi ikke prøvde godt nok å lære videre dydene nøysomhet og arbeidsomhet til ungene våre . Som våre foreldre prøvde å lære oss. Istedet endte vi kanskje opp med å bære ungene våre over dørstokkene alt for lenge , lenge etter at de i grunn burde være i stand til å skritte over dem selv. Jeg har ikke løsningen. Da hadde der vært en nobelpris som ventet på meg. Jeg er ikke optimist. Gledene blir bare på det individuelle plan , gleden over å se at alle mine unger arbeider og er etterspurt i arbeidslivet og at barnebarna mine klipper plenen, vasker trapper og panter flasker for foredrene sine for å tjene noen kroner. Ikke fordi ikke foreldrene deres har råd til la dem slippe , men fordi foreldrene deres vet at de ikke har råd til å la dem vokse opp med den oppfatningen at de er berettighet til noe bedre...
 5. Utdann meg litt her. Hva , sånn cirka , er det denne generasjonen har overforbrukt , i motsetning til generasjonene etter? Jeg vil bare vite hva jeg har gått glipp av , som jeg burde med meg...
 6. Jeg har ved flere anledninger lagt ut jaktbilder på FB og tanken på at det skulle gi meg grunn til bekymring har ikke en gang streifet meg. Det er jo bare mine venner eller personer jeg kjenner godt som får se bildene. Og ingen av dem er troende til å lage kvalm for meg. Da hadde de ikke vært venner av meg.
 7. Jeg har aldri grillet villsvin , men har vært med på å grille hel gris. Det et vel noe av det samme. Den kom ferdig skåldet fra slakter. Skulle vi skåldet selv , så måtte vi vel bare brukt mye varmt vann og ei skrape , og mye muskler og tid. I tillegg var grisen steamet av slakteren. Tror de bare bruker en steam høytrykk spyler . Vet ikke helt. Det siste er vel for å redusere timene på grillen litt.
 8. Politiet tror det er ett drapsforsøk og behandler saken deretter. Drap og drapsforsøk skjer fra tid til annet . Hvis han blir dømt for dette bør det bli mange år i fengsel håper jeg . Vi må beskyttes mot slike som denne mannen.
 9. Jeg bruker stort sett bare en brynestein av tradisjonell type. Den funker godt. Det er ingen heksekunst . Ved kjøkkenspringen som oftest , og da tar jeg gjerne ett par kniver i slengen . Nær du har funnet vinkelen , er det i grunn bare å slipe i vei. En ting du skal huske er at når du holder på å søle med vann og fingrene er våte, kjennes ikke eggen noe særlig skarp ut når tester. Når fingrene er tørre kjenner du hvor kvass du har greid å slipe den.
 10. Vi fyller brannslukkere hver dag med CO2 , og da bruker vi pumpe . Pumper fra 360 kg CO2 rack til småflasker. Som nevnt ovenfor , hvis patronen legges i fryseren noen timer , blir den så kald at gassen renner rett inn og du behøver ikke pumpe. Men patronen kan overfylles på denne måten. Du bør ha en måte å sjekke vekten av patronen etterpå. Hvis patronen er beregnet på 200 gram CO2 , og du klarer å få 300 gram inn i den fordi den er iskald , vil det bli veldig høyt trykk i den når den varmes opp til romtemperatur .
 11. Lulesnaran brukes i Norge allerede , lovlig , men kanskje ikke av dem dere tror. Lulesnaran er godkjent av Forsøksdyrutvalget for fangst av rovdyr , blant annet gaupe , i forskningsøyemed . Dyrene er jo ment å få leve da , de skal som oftest bare radiomerket , men snaren er i allefall i bruk. Jeg tror Dyrevern alliansen er representert i Forsøksdyrutvalget.
 12. Ikke nødvendigvis. Noen ganger drives det for kreditors regning selv om det ikke er lovlig . Jeg aner ikke hva som er gjort i dette tilfellet...
 13. Da er en 3 hjuling løsningen , siden den kan kjøres med bil lappen med motor større enn 125 cubikk. Desverre er de noe dyrere enn vanlige scootere.
 14. Dette er jo scenario jeg ikke har tatt med i vurderingen . Hva hvis jakta lykkes ? Vanligvis blir jo dyr fraktet hjem hele og delt opp senere. Ett rådyr, ferdig partert, skulle jeg klart å få med meg hjem på en scooter , i allefall en 3 hjuling . Men en stor hjort er nok litt i overkant ...
 15. Nå i bomringenes tidsalder er det mange som prøver å vri seg unna denne utgiften. Jeg også. Min svoger viste meg i går scooteren han hadde kjøpt seg og det slo meg at dette kunne funket for meg. Eller aller helst en 3 hjuling siden jeg ikke har lappen for tung sykkel. Med bagasje mulighetene som er tilgjengelig skulle jeg fint fått med det jeg trenger til ei jakthelg. Det er spesielt attraktivt å bruke den jakthelger siden det sparer meg for 300,00 kroner i bompenger, og er mye billigere på ferga. Men så er det dette med børsa da. Der jeg oftest drar innebærer det å ta ei ferge. Så børsa og ammo vil jeg ikke legge igjen på scooteren når jeg tar turen til salongen under overfarten. Jeg er klar over at noen kanskje vil rynke øyenbryn i salongen når jeg kommer med børsa i futteralet , men det gir meg ikke søvnløse netter. Bekymringen er jo om noen ombord ringer 112 og jeg opplever at blålys venter på meg på avkjøringsrampen. Jeg tror jeg har jussen på min side , men kjenner jo at det kiler litt i magen her. Hva mener folket ?
×
×
 • Create New...