Jump to content

Robinson

Members
 • Content Count

  1,290
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Robinson last won the day on December 25 2019

Robinson had the most liked content!

Community Reputation

172 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er jo det @Cardinalher hevder , som er påstanden til statsadvokaten i New York. At ledelsen i NRA beriker seg ved hjelp av medlemmenes penger. Og Wayne LaPierre må jo tro at statsadvokaten har en god sak , siden de slår seg konkurs og flykter til Texas. Ellers hadde de tatt sin dag i retten i New York...
 2. Det er ikke noe originalt i dette. Masse firmaer her i Norge også som slår seg konkurs etter de blir etterforsket for fusk og fanteri. Mest i byggebransjen.
 3. Det kan vel se ut som at han må konsentrere seg mer om golf nå , og ta en pause fra jakta noen sesonger framover .
 4. Min første var en Toz miniatyr rifle. I the bad old days I Stavanger , dvs 70 tallet var det vanskelig til umulig for en ung mann å få kjøpetillatelse for ett salonggevær . Så måten å lure systemet på var å melde seg inn i ett skytterlag og kjøpe den billigste og enkleste miniatyr riflen jeg kunne finne. Det ble en Toz. Selvfølgelig kom denne med ett dioptersikte og ingen mulighet for å montere en kikkert. Jeg tror jeg lærte noe om skyting den gangen. Spesielt siden tomme haglpatroner mye ble brukt som blinker. Etterhvert fant jeg en børsemaker som kappet løpet ned til håndterbar lengde og lod
 5. Børsemaker Alm på Moi er nærmere enn de nevnte ovenfor.
 6. Kanske det kommer en liten forskriftsendring med kort høringsfrist ? Sist de gjorde noe slikt i vårt interessefelt var da det kom en forskriftsendring angående heldempede løp i kjølvannet av påtalemyndighetene sin kamp mot børsemaker Alm , og hans konsept med heldempede løp i 22lr. Politiet mente var ulovlig , mens retten mente det motsatte. Da må lovene endres var politiets tilnærming og slik ble det.
 7. Jeg har noe av det som nevnes her i bilen hele tiden, men det jeg alltid har i bilen fra august til jul er en svart stor plaststamp , type kjøpt på Byggmakker , med plass til ett rådyr oppi. Og annet slakt. Alt for mange ganger opp gjennom årene har jeg stått der med en vellykket jaktdag bak meg , og ett eller annet dyr som skal fraktes hjem ,og funnet ut at jeg ikke har noe som beskytter bilen mot drypp fra slaktet. Plastsekker og annet har alt for ofte vist seg å ikke hindre at det likevel drypper noe inn i bilen .
 8. Dommen er rettskraftig ja, men den gir ikke mye presedens. Det er en tingrettsdom. En dom i lagmannsretten gir noe presedens , men det må en høyesterettsdom til for at den egentlig skal ha det man mener med presedens
 9. Denne personen vil få problemer med mye mer enn det. Han vil foreks. aldri få reise inn i USA , eller kunne sette seg på ett fly noe sted som må mellomlande i USA. Jeg har en kollega som opplevde akkurat dette. Som 17 årig guttunge dro han på ferie med foreldrene til syden og fant for en billig penge ett sett billige kastekniver i ei sjappe som han kjøpte, puttet i kofferten og tok med hjem. Selvfølgelig var han uheldig å ble plukket ut der han gikk gjennom tollen på grønt og bedt om åpne kofferten. Det var nok sprit og slikt de var ute etter , men knivene dukket opp og ble beslaglagt. Etter n
 10. Nøkkel til våpenskapet mitt er på mitt daglige nøkkelknippe. Og som oftest er det i lomma mi som akkurat nå. Men nå som alle guttene mine er voksne og har flyttet ut , er jeg nok litt mer avslappet med å kunne la nøklene ligge på ett bord i ett annet rom , mens jeg spiser eller ser på TV. Men de årene jeg hadde 3 tenåringsgutter boende hjemme lå nøklene enten alltid i lommen min, eller på en " lur plass" der guttene mine ikke kunne finne dem. Jeg har vært gutt selv , så jeg vet at " gutter er gutter " og slett ikke å stole på.
 11. Akkurat det har de rett i. Tingrettsdommen er prinsipielt viktig. Og siden rettsutgiftene til påtalemyndigheten betales av skattebetalerne er det forbundet med null risiko for dem å anke dommen . På en måte er det greit å få en lagmannsrettsdom på dette. I nattjakt sakene tapte politiet helt til topps i rettssystemet , så vi kan bør kunne ha tillit til at lagmansretten har Norges lover som fasit og ikke bare følger instrukser fra politiet.
 12. På min skytebane til Gann Skytterlag i Sandnes , anviser jegerne selv. DVS , de går fram og lapper i flokk&følge når en serie er ferdig. Det tar jo tid dette, men det fungerer også og ingen klager. Ikke som jeg har hørt i allefall. Og så får vi trimmen , vi som ikke spiller golf eller har hund. 200m banen har fått elektroniske skiver og det er jeg glad for. Det tok tid å gå fram og lappe de skivene...
 13. Robinson

  Sint bamse

  Jeg har jo aldri skutt mot noen bjørn og ikke sett en heller. Men tenker bare at når det gjelder isbjørn skyter man alltid i selvforsvar , og da er det vel mot en bjørn som kommer rett mot deg. Og nærmest deg er vel da hodet det som er nærmest å skyte mot. Kanskje skulder/nakke også er tilgjengelig . På jakt på brunbjørn er vel situasjonen en annen.
 14. Jeg har skutt en hund, en kongepuddel, altså en ganske stor hund. For en kamerat som hadde spurt meg i god tid før dagen var der, om jeg ville gjøre det. Hunden var gammel og grinete og hadde allerede bitt to ganger , da den en dag bet eier , altså kompisen min, og han skjønte at nå var det på tide. Jeg brukte hagle, 7-8 meters avstand og siktet på hodet/nakke. Det var ikke grisete i det hele tatt. For hunden tror jeg dette er best, men ikke sikker på om det er best for eier. Det var vel derfor han fikk meg til å gjøre det.
 15. Ett rådyrkje en gang.Jeg så 3 morløse kje i desember og bestemte meg for å ta det ene. De sprang alle 3 avgårde i smellet og jeg forsto ingenting. Bomskudd på 50 meter med anlegg på ett traktoregg ? Er det mulig ? Det ene sakket av etter sikkert 100 meter og ramlet. Da jeg gikk fram til skuddplassen lå der biter av lungene i gresset . Det er kanskje utrolig hvor langt de kan springe selv med gode skudd.
×
×
 • Create New...