Jump to content

Robinson

Members
 • Content Count

  1,200
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Robinson last won the day on November 11 2018

Robinson had the most liked content!

Community Reputation

59 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Robinson

  Jaktvåpen på scooter

  Da er en 3 hjuling løsningen , siden den kan kjøres med bil lappen med motor større enn 125 cubikk. Desverre er de noe dyrere enn vanlige scootere.
 2. Robinson

  Jaktvåpen på scooter

  Dette er jo scenario jeg ikke har tatt med i vurderingen . Hva hvis jakta lykkes ? Vanligvis blir jo dyr fraktet hjem hele og delt opp senere. Ett rådyr, ferdig partert, skulle jeg klart å få med meg hjem på en scooter , i allefall en 3 hjuling . Men en stor hjort er nok litt i overkant ...
 3. Robinson

  Jaktvåpen på scooter

  Nå i bomringenes tidsalder er det mange som prøver å vri seg unna denne utgiften. Jeg også. Min svoger viste meg i går scooteren han hadde kjøpt seg og det slo meg at dette kunne funket for meg. Eller aller helst en 3 hjuling siden jeg ikke har lappen for tung sykkel. Med bagasje mulighetene som er tilgjengelig skulle jeg fint fått med det jeg trenger til ei jakthelg. Det er spesielt attraktivt å bruke den jakthelger siden det sparer meg for 300,00 kroner i bompenger, og er mye billigere på ferga. Men så er det dette med børsa da. Der jeg oftest drar innebærer det å ta ei ferge. Så børsa og ammo vil jeg ikke legge igjen på scooteren når jeg tar turen til salongen under overfarten. Jeg er klar over at noen kanskje vil rynke øyenbryn i salongen når jeg kommer med børsa i futteralet , men det gir meg ikke søvnløse netter. Bekymringen er jo om noen ombord ringer 112 og jeg opplever at blålys venter på meg på avkjøringsrampen. Jeg tror jeg har jussen på min side , men kjenner jo at det kiler litt i magen her. Hva mener folket ?
 4. Jeg er blitt truffet av fallende hagl så mange ganger at jeg ikke har tall på det. På populære plasser på Jæren under andejakt om kveldene , der det gjerne er 4-5 jegere innenfor en radius på 100-150 meter og alle skyter oppover etter ender i lufta. Hvis de hadde truffet bar hud hadde det nok gjort vondt , men jeg kan ikke huske at det noen gang var vondt.
 5. Robinson

  Kritisk tenkning

  Noen ganger opplever jeg ting som kan framstå som hverdagslige hendelse , men likevel får meg til å stoppe opp og tenke : Hvorfor ? I går var en slik gang. Kona og jeg med ett annet vennepar ruslet litt rundt i byen vår på dagtid , og så skjedde det at damene ville rusle litt på egenhånd, mens vi karer gjorde det samme. Med en avtale om å møtes om en stund. En svært hverdagslig situasjon. Men så etter en stund plukket kameraten telefonen opp av lomma og fortalte at kona hans lette etter oss. Hun hadde aktiverte en slags ” finder ” på mannens telefon som kunne fortelle henne hvor vi var. Og ganske riktig. Der kom damene ledet til oss ved hjelp av ett signal fra telefonen til min kamerat. Jeg grublet litt over dette resten av dagen. Og konklusjonen ? Jeg liker ikke dette. Ikke det at kona vet hvor jeg er , men teknologien vi omgir oss med som egentlig er overvåkningsutstyr. Hvis politikerne våre hadde foreslått at vi alle skulle bære en slags chip som kunne fortelle vår regjering til enhver tid hvor vi er og har vært , og hvis de skulle ønske det , gi dem muligheten til å logge seg inn for å høre hva vi snakker om , så hadde vi reagert ned sinne. Men så kommer Apple ( og andre ) og viser oss sine skinnende apparater som gjør akkurat det , og vi hungrer etter dem. ”Please , la oss få kjøpe dem ! Dere kommer med nye og dyrere versjoner hvert år som dere vil vi skal kjøpe ? Hvor vidunderlig ! Jeg komme til å stille meg i køen for å få kjøpe dem så fort og ofte som mulig !” Bedriften jeg arbeider for er ett slags sikkerhet selskap. Noe av det vi gjør er salg av sikkerhetsutstyr. Blant annet brannvarsling systemer. Enkle røykvarslere har vært på markedet i flere 10 år nå og disse har også utviklet seg. De siste og mest selgende hos oss kommer med en “Hub” som ekstrautstyr. Den fungerer som et slags trådløst modem som kobler røykvarslerne til internett. Og så laster vi ned en app , slik at varslerne sender alarmen til telefonen vår. Man kan se spesifikt hvilket detektor som er trigget hvis man skulle være på ferie og få en alarm. Det virkelig flotte er at dette systemet nå kommer med en bevegelses sensor som kan kobles til dette systemet. Dermed blir det også en innbruddsalarm. Bevegelses sensoren kommer med en mikrofon som man kan aktivere ved hjelp av appen kan for å lytte , skulle man ønske det. Og den virkelig gode nyheten fra vår leverandør er at det er planlagt å utstyre både røykvarslere og bevegelses sensorene med kameraer i tillegg til mikrofonen , slik at man kan både se og høre hva som står på. At alt dette produseres i Kina burde ikke bekymre noen. Våre leverandører forsikrer oss om at de har de strengeste spesifikasjonen og har fullstendig tillit til produsentene. Hvor betryggende. Og kundene vår ? De elsker dette , og er villig til å betale det som trengs for å få lov å kjøpe dette og montere det i stua. Georg Orwell kunne ikke fantasert om dette en gang…
 6. Robinson

  Sauebonde skjøt både sau og hund

  Nei. Det du gjør er å antyde at skutt bonde eller hund er hips om haps....
 7. Robinson

  Lokkefor til rådyr

  Bonden som vi jakter hos er fruktdyrker og vi får kassevis med epler som ikke er helt prima. Vi skjærer dem opp og legger dem på en fast plass i skogkanten . Av spor ser vi at hjorten også har vært på dem , men mest rådyr. Alt forsvinner på ett par netter...
 8. Robinson

  Skyte fra bil

  Nåja, denne ene "artikkelen" som dreier seg om ulvejakt er så overdrevet propagandamessig stilet at den viser tydelig at det er mer en aktivist enn en vitenskapsmann/kvinne som står bak signaturen Canis Lupus. Hvorfor skal vi jegere være talerør for slike ? Starten i manifestet sier det meste. " Sjalvklart finns det bra jägare , beroeande på hva man menar med " bra jägare" Og så kommer påstanden : 51 % av ulver som dør i Sverige , gjør det på grunn av kriminaltet. Det er noe som hevdes, sies det , Og hvorfor mener aktivisten bak dette manifestet at det er jegere som står bak ? Fordi det bare er de som har våpen og anledning. Man skjønner med en gang at hun/han ikke er i nærheten av å kunne dokumentere dette som blir hevdet. Og så er det dette at fordi ingen jegere snakker om ulovlig ulvejakt , så er det ett bevis på en " omerta kultur " blant oss jegere. Jeg er redd for at jeg også er den del av denne kulturen fordi jeg ikke har peiling på det hun/han snakker om. Og alle disse kule triksene , bobytraps i skogen for ulv , hvor kommert ideene fra ? Vi må ikke kjøpe disse påstandene , for påstander er det...
 9. Robinson

  Skyte fra bil

  Hvorfor stresse med dette å dra ett bilvrak ut på ett jorde ? Gjør heller slik jeg så de gjorde på Sunnmøre før i tiden. Før man begynte å bygge jakttårn. De satte rett og slett opp ett telt der ute , etter at siste slåtten kommet i hus , og lot det stå der til jakten var ferdig. Enkelt & greit.
 10. Robinson

  Ny jaktulykke

  Jeg liker ikke dette. Husker årene da vi fikk rapport om slike jaktulykker år om annet . Og så nå 3 hendelser etter at jakten bare har vart drøyt 2 uker. Utrivelig trend...
 11. Robinson

  Lokking på hare

  Jeg har oppdaget at ikke sjeldent kommer haren når jeg bruker revelokken. Helt ulogisk , men det har skjedd så ofte at jeg innbiller meg at det er lokken som får den til å komme.
 12. Robinson

  Pågrepet for bæring av blokkfløyte

  Jeg lurer alltid på , når jeg leser disse tabloide oppslagene , hvordan vifter man med ett våpen ?
 13. Jeg vet kkke helt om det funqerer i dag , som det gjorde på 80-tallet . Antagelig ikke. Men den gang importerte jeg en del fra UK privat. Det forhandler der måtte ha for å få en eksporttillatelse (og det er selger som trenger eksporttillatelse , og ikke du ) er en importtillatelse fra deg. Den fikk jeg fra det Kongelige Norske Handelsdepartementet etter å ha søkt om det. Det var en del papirarbeid på 80 tallet , og jeg kan ikke tenke meg at det er noe mindre nå.
 14. Robinson

  Våpeneksplosjon

  Det er vel bare ‘en ting som kan forårsake en slik sprengning , og det er ett stort overtrykk. Klassikeren som pleier å lage overtrykk er ett eller annet fremmedlegeme i løpet . Jeg har selv vært på banen en gang som guttunge , sammen med min far , der plutselig en av skytterne der ikke klarte å kamre en patron i en HV Mauser under skytingen . Etterhvert fikk han lånt seg den andre halvparten av pussestokken av en annen skytter , og stappet den ned løpet fra munningen. Og der satt en kule , så nær kammeret at ny patron ikke lot seg kamre. Ett eller annet hadde vært feil på en patron , kanskje en patron uten krutt. Jeg vet ikke helt , det er snart 40 år siden , men kanskje det var bare en tennhette som gikk av og dyttet kulen inn i løpet. En ting er sikkert , hadde kulen sittet ett par cm. lenger inn hadde han klart å kamre en ny patron , og hadde han da trykket på avtrekkeren hadde det vært en helt annen historie å fortelle.
 15. Robinson

  Elendige rifler?

  Jeg kjøpte en Ruger 96 i 44 magnum for noen år siden . Jeg har ikke mange gode minner fra de 2 årene jeg eide den. Elendig presisjon , blant annet. Og da sammenligner jeg den selvfølgelig ikke med ei god boltrifle , men med foreks. en Winchester 94 som jeg også har eid. Matingen var håpløst upålitelig med de fleste patrontypene . Og så var det disse advokat påfunnene som at det ikke skulle gå an å ta ut magasinet hvis bolten var låst. Selvfølgelig for at det ikke skulle være mulig å glemme en patron i kammeret. Det gjorde at det var svært vanskelig å mate en enkel patron direkte i kammeret. Jeg tror ikke den lages lenger , og jeg tror ikke noen savner den heller.
×