Jump to content

Truls

Members
 • Content Count

  2,836
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Rovdyrekspert mener det er viktig å følge med nå... http://www.aftenposten.no/norge/Ekspert-Denne-ulven-er-det-viktig-a-folge-med-pa-621116b.html
 2. http://www.aftenposten.no/norge/Ekspert-Denne-ulven-er-det-viktig-a-folge-med-pa-621116b.html
 3. Hvilken skarp pistol- eller revolverammo kan se sånn ut?
 4. Er dette en tomhylse fra en startpistol, altså en løskruttpatron, eller kan det være hylse av skarp ammunisjon? ... får visst ikke lastet opp bildet. Men det ligger inne i galleriet her på kammeret, klikk på linken: http://www.kammeret.no/bilder/displayimage.php?album=lastup&cat=-20&pos=0 Fikset bildelinken din.. hansen deluxe
 5. Truls

  Sauer 8

  Jeg har litt kjennskap til mod. 8. Har jakta med 8-ern i 40 år. Har nå hagle nummer to, etter at den første ble stjålet. Min erfaring tilsier at dette er haglenes Brøyt, de tåler ALT. Begge mine er produsert i Øst-Tyskland, og er faktisk i stor grad håndlaget. Da jeg kjøpte min siste u butikken på 80-tallet, var den så trang i ledd og hengsler at jeg trodde det var noe galt. Men børsemakeren fortalte at de er sånn. hensikten er at delene skulle slites til perfekt tilpassing. Det er de nå. Null slark, perfekt funksjon. Enkel, dønn solid mekanisme. Og god å skyte med. Til og treverket er av høy
 6. Jeg har ikke svaret på det du spør om, men jeg har svaret på det du kanskje burde spurt om. Hvis du har planer om å skyte utenfor en skytebane, og har grunneiers tillatelse, ordner du resten på samme måte kompisene og jeg har gjort det i alle år. Vi ringer politiet og varsler om at vi skal skyte, angir sted og tidspunkt, så har det alltid vært greit. Selvsagt forutsatt at det foregår på et skjermet sted i trygge omgivelser.
 7. Ble litt interessert nå. Astro-en min hr begynt å fuske, og vurderer Alpha. Jeg er litt skeptisk til berøringsskjerm, men går ut fra at jeg får det til etter et par års trening. Strømutfordringen på håndenheten ser jeg ikke som noe problem, men jeg lurer på en ting: Hvordan er kapasiteten på halsbåndet? Varer det like lenge som Astro-båndet?
 8. Må si det er artig å se at det for en gangs skyld ikke er slik at folk her inne rakker ned på hverandre fordi andre gjør noe dumt eller ulovlig. Nå rakker vi jaggu ned på hverandre fordi noen rakker ned på noen andre fordi de gjør noe dumt eller ulovlig.
 9. Om løpene ligger over eller ved siden av hverandre, har ikke noe å si for våpenets treffsikkerhet å gjøre i hvert fall. Det har imidlertid tilpassingen av våpenet til skytteren å gjøre. Jeg har lært at den eneste forskjellen i konstruksjonen, er at sideligger er en enklere konstruksjon. Hvis det stemmer, er det vel også riktig at alt som kan gjøres enklere gir mindre trøbbel. Det koker ned til at det viktigste er at børsa passer deg og at du liker børsa.
 10. Ser ut til at det ikke er lodding mellom bly og mantel.
 11. Det er nok en som vil ha moltemyrene for seg selv. Litt tidlig på året, kanskje. Men molteplukkere kan jo være veldig aggressive.
 12. OK. Hvis man skal være snusfornuftig er kanskje 300 Weatherby Magnum litt Ferrari. Fordi du er nødt til å lade selv hvis du skal skyte mye. Og fordi kaliberet ikke er like utbredt og enkelt å få tak i som standardpatroner som 6,5x55, 308 og 30-06. Men det er jo alltid greit å ha marginene på sin side. Tilbake til snusfornuften: Jeg er enig med dem som anbefaler 30-06. Det er den kraftigste patronene av de tre standardene. 308 er også en veldig bra patron. For all del, det er 6,5 også. Men hvis du skal jakte elg kan den bli litt marginal. Om jeg skulle begynt på nytt i dag, ville jeg
 13. Beklager at jeg rota til tråden din. Det var bare for moro skyld. Men parallaksejusteringsutfordringer vet jeg ikke en døyt om. Håper du finner ut av det, det er mange flinke folk her.
 14. 300 weatherby magnum. I ei presis børse. Du får ikke noe mer allround enn det. Spør amerikanerne. Nå blir jeg garantert sablet ned av folk som ikke liker magnumkalibre, folk som ikke liker amerikanske kalibre og folk som ikke liker annet enn standardkalibre. Men om du skjærer bort alt det der, så er 300 wbymag et fantastisk kaliber. Superpresist, superflatt, superkraftig. Men du trenger superkuler. Og hvis du skal skyte litt, trenger du ladeutstyr også. For kjøpeammo er superdyrt.
×
×
 • Create New...