Jump to content

qet

Members
  • Posts

    105
  • Joined

  • Last visited

qet's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. qet

    GS Akela

    Husk å print ut bekreftelse av fortollingen fra den svenske tollsiden - denne må vises fram når du skal kjøpe jaktkort/ammo i Sverige. Det har forøvrig vært stort trykk i Jämtland ved jaktstart de siste åra, og nordmenn har blitt forvist til områder lenger inn enn Storlien - typisk Järpen og områdene rundt der. Men absolutt mulighet til å få til en jakttur mens skoleferien enda varer Fine bilder btw
  2. Sas.no forteller at direkteruten Oslo - Newark (new york) tar 8 timer og 5 minutter. Hvis det er lange flyturer du bekymrer deg for vil det beste være å mellomlande i Reykjavik. Flytid Reykjavik - New York er 6 timer, men reisen i seg selv vil jo ta lengre tid (og sannsynligvis bli dyrere)
  3. Anbefaler deg å poste denne i hundekammeret også. Lykke til!
  4. http://www.kystekspressen.no/index.php?c=12&kat=RUTETABELLER&pSelRoute=15 Google er din venn.
  5. Nå vet jeg ikke helt hva du tenker med hundepark, men hvis du snakker om et inngjerdet område hvor man kan slippe hunden løs i båndtvangstid måtte nok dette blitt et eller annet sted på utsiden av byen med større plass, eksempelvis Jonsvatnet. Om jeg ikke husker feil er det no sånt på Vassfjellet, hvor man har mulighet til å slippe bikkja løs fra sommern og utover mot et lite gebyr. Sikkert andre som vet mer om det. Tenker du på et område hvor bikkja kan sosialiseres og leke med andre hunder kan du ta turen til festningen. Bor like i nærheten selv og området er stort sett fullt av hunder hele dagen (unngå formiddag da skoler og barnehager kan være der)
  6. Hvis du betaler 80 kr/kg for Eukanuba blir du kraftig lurt, magnus88. Uansett, som nesten alle foreslår - prøv å bytt fôr, og ikke bad så jævlig ofte. Selv om det virker som mange har fasiten på hva som er "det beste fôret", er det helt individuelt hvordan hunden vil reagere på ulike fôr. Du må nesten prøve deg fram, men husk at det kan ta en måned eller to med nytt fôr før du merker forskjell. Selv vil jeg anbefale de store, kjente "premiumfôra", ala Hills, Eukanuba, Royal Canin osv. Husk at hunden helst skal ha en "overgangsperiode" hvor du blander inn mer og mer av det nye fôret sammen med det gamle. (For å unngå at bakteriekulturen i tarmer og mage ikke skal forandre seg "på dagen", om jeg ikke husker feil. Arrester meg gjerne.)
  7. Funnsjødalen - trist at du slutter som oppdretter. Uten å vite noe om ditt oppdrett whatsoever virker det som du ønsker rasen alt det beste, og jeg er sikker på at du har hatt interessante parringer. Jeg var senest i dag inne på nesk.no for å se på valpelistene (en anelse valpesyk), og det som slår meg er at det er mange kull å velge i. Jeg tror at noe av "problemet" med "ukjente" linjer er at nybegynnere og de som ikke lever og ånder for rasen ikke har kjennskap nok til å "tørre" å satse på slike linjer. Berømte stjerner og høyt premierte kenler på stamtavla kan lede (oss) urutinerte til å tro at valpen blir enklere å få til av den grunn - sikkert en høy grad en misoppfatning(?). Jeg tror nesten det kan være nødvendig for de som ønsker nytt blod i engelsksettermiljøet at de virkelig hevder seg med noen av individene sine, slik at de i tillegg til å avle på gode og jevne linjer skaper "stjerner" med (u)jevne mellomrom. Og ja -jeg er fullstendig klar over at det er jævlig mye enklere sagt enn gjort. Uansett, de oppdrettere som forsøker å avle utenom matadorene har min fulle respekt. Skjønner at det må være utrolig frustrende å sitte med 6-7 mnd. gamle valper
  8. Jeg skjønner liksom ikke helt hvorfor man på død og liv skal gi bikkja noe som kanvære farlig?! Hvis man absolutt skal gi bikkja godbiter kan den vel få noe som faktisk er laget for bikkjer? Her i huset går det i dentasticks, bikkja elsker de, og de skal visstnok hjelpe på tannhygienen. Sjokkisen beholder jeg selv.
  9. Det fårn si. Er ikke hver dag man ser hengere med den typen alufelger. Uansett, gleder meg til å se resultatet av buret. Holder forøvrig med deg ang. prisene til Trønderburet, men den diskusjonen trenger vi kanskje ikke ta.
  10. Hvorfor ikke? Som relativt ny hundeeier (fikk ei 3-årig ES-tispe for ca. 3 år siden) finner jeg det interessant å se hva erfarne ES-eiere mener om avlen som ble drevet og drives på ES. Jeg kjenner meg forøvrig litt igjen i det som blir sagt om at så lenge faren heter Treff, Troll eller Trøkk vil dette virke forlokkende for oss som kun følger prøvesporten utenfra (studentøkonomi ), litt uavhengig av hvem moren er. Så, fortsett gjerne diskusjonen, jeg vil lære mer Og Jutul, jeg ser du har avl.no som signatur, har du engasjement i Nesk avlsråd?
  11. I love happy endings! Mener du at bikkja tilhører en italiener (gjestejeger?), eller at den er italiensk import og dermed ikke chippa osv.? Uansett, supert at eieren er funnet. Og ikke rent lite imponerende av bikkja å klare seg på egenhånd i over 1 mnd.
  12. qet

    Whisky

    Det der er ikke langt fra himmel på jord, Gamle Erik. Om du ikke har smakt vil jeg forøvrig anbefale 12-åringen (cask strength) fra samme destilleri også. God helg
  13. qet

    Whisky

    Cask strength og quarter cask har overhodet ingenting å gjøre med hverandre. Kobble har vel forsåvidt rettet opp i det. Når det gjelder cask strengths er jeg enig i at de veldig ofte er å foretrekke foran whiskyer vannet ned til 40%. With that being said, et par dråper vann i en cask strength vil frigjøre smak og dufter man ikke vil finne ellers. Skal det være "rammest" mulig kan man likegodt kjøpe seg Korskenkorva 60%. Men det er no bare min mening..
  14. Husholdningen her hører visst til flertallet....
×
×
  • Create New...