T3 hunter Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Tenkte jeg skule erte på meg hvitløk elskerne!! men min erlige å oppriktige mening er at hvitløken tar bort den gode spessielle smaken som viltkjøtt har!! har flere ganger blitt innvitert på vilt av div sorter, og gledet meg så, spessielt helstekt rådyrlår som er sååå fantastisk godt. Men hvor skuffet blir jeg ikke når jeg åpner døra og hvitløksdunsten slår mot meg vet jo allerede da at måltidet er ødelakt, ikke det at jeg ikke spiser det, men det kunne liksågodt da ha vert storfe eller svinekjøtt, den gode smaken av NORSK natur blir borte i hvitløkssmaken!!! så min oppfordring er: la viltet slippe dene hvite illeluktende kula!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Det har jeg aldri prøvd, men det kan jo være noe i det. Ellers så liker jeg hvitløk godt til mye rart. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neuhausen Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Enig Til vilt må det være fløte eller brunost og tyttebær og einerbær Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Til vilt som har god viltsmak, så ville eg ikkje brukt kvitløk, men rådyr er veldig lite smak på, så akkurat på det, så ville eg har brukt samme oppskrift som på lammelår. Men kvitløk til vilt generelt bruker eg lite av, så eg er einig med deg på dette. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Primer Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 hvitløk er svingodt men kansje jeg skal prøve meg uten den neste gang jeg lager min "famous haregryte" å se om det kansje er bedre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morten Vinje Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Riktig brukt, fremhever hvitløk viltsmaken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tron Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Hvitløk er tingen til gode viltretter. Den forbannede fløtedriten mange ødelegger både saus, gryter og selv steiker med derimot Tar bort en hver viltsmak og er kun egnet til noe så ekkelt som Bever eller - grøss - Ryper. Elg, Hjort, Rein etc. bør tilberedes med lite eller mange ganger ingen kroppsvesker fra tamdyr (les: melk og dets avarter) Tron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Primer Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 KROPPSVESKER nå kommer jeg aldri til å klare å drikke melk igjen YÆÆK Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 (edited) rådyr er veldig lite smak på, så akkurat på det, så ville eg har brukt samme oppskrift som på lammelårI . beg . your . pardon??? And I beg to differ Jeg mener, skal du snakke om viltkjøtt med lite viltsmak, kan du ta for deg elgen. Den er nær opp mot skinnmagert storfekjøtt i smak. Men rådyr? Å nei, du. Etter min mening har et velhengt rådyr, riktig tillaget, en like utpreget og fin viltsmak som en ung hjort. Dog med litt ulik karakter. Ergo er jeg forsåvidt enig med trådstarter, jeg bruker ikke hvitløk til rådyret. I mitt hode -- og nå skal vi huske at vi diskuterer smak&behag her, så vi blir nok aldri enige -- passer hvitløksmaken og viltsmaken dårlig overens. Det blir litt som en blanding av salte peanøtter og søte rosiner, hver for seg er det godt, men kombinasjonen skurrer. Så etter min smak fremhever ikke hvitløksmaken viltsmaken, den kræsjer med den. Men som sagt: Smak og behag. KROPPSVESKER Pss. Siden dette forumet også kan besøkes av personer under 18, skal jeg la være å nevne trivelige aktiviteter der kroppsvæske fra det motsatte (eller samme, igjen avhengig av smak&behag) kjønn inngår som en naturlig ingrediens Edited April 24, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morten Vinje Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 - og ikke minst mengde... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Primer Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 KROPPSVESKER Pss. Siden dette forumet også kan besøkes av personer under 18, skal jeg la være å nevne trivelige aktiviteter der kroppsvæske fra det motsatte (eller samme, igjen avhengig av smak&behag) kjønn inngår som en naturlig ingrediens Hehehe.... men kansje ikke i halvlitersglass sammen med 4skiver med brunost??? eller??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beagle Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 (edited) Bruker minst mogleg krydder til vilt! Det er allt for mange som øydelegger viltsmaken med mykje krydder. Universalkrydderet til mange er piffi (Natvig's Krydderblanding) . Men kvifor bruke noko som kamuflerer viltsmaken? Sjølv så har me hjort,elg,rådyr, rype og orrfugl på menyen regelmessig. Den reine viltsmaken av desse artane fortjener betre enn å verte øydelagd med mykje krydder. Skal alt smake likt så kjøp kylling eller svinekjøtt og drep det med kryddersmaken. Misshandle godt råstoff som viltkjøt er fra naturen si side skulle vere straffbart Edited April 24, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
T3 hunter Posted April 24, 2009 Author Share Posted April 24, 2009 Godt å se at mange er enige med meg! karnsje vi må avholde en kammeraften uten hvitløk ang viltsmak på rådyr komer det vel mye an på hvor rådyrene har beitet!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 kansje ikke i halvlitersglass sammen med 4skiver med brunostMnæææi, den varianten har jeg nok ikke vært borti (eller heter det "bortpå"?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
General Custer Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 (edited) Enkelte ting går ikke i lag, hvitløk og vilt er en sånn ting, det blir som whisky til Bacalao Nei foresten, det går dårlig eksempel. softis og remulade, det går ikke Edited April 24, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukke Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Hvitløken er ikke det som kombineres best med viltkjøtt, men, jeg har brukt hvitløk når jeg har lagd "burger" av oppmalt viltkjøtt. Der kommer den til sin rett synes jeg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
General Custer Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Joda Bukkebrøl er enig der, men da snakker vi "nesten" fast food, det er noe feil synes jeg når det smaker hvitløk av rådyrlåret. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morten Vinje Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Nei foresten, det går dårlig eksempel. softis og remulade, det går ikke Er det også gæli nå da?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Er det også gæli nå da?! Ja, det funker overhodet ikke! Soft-is med ketchup, sennep og sprøstekt løk derimot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukke Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 det er noe feil synes jeg når det smaker hvitløk av rådyrlåret. Hjertens enig med deg. Rådyr smaker så godt i seg selv, at saus, evt, soppstuingen ved siden av er tilstrekkelig. (og der skal det kun være sjalottlauk) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tron Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Hvitløk er ikke krydder. Det er en grønnsak. Og den kamuflerer ikke viltsmaken, den går opp i en høyere enhet med den! Når det gjelder viltsmak er jeg enig i at Rådyr som regel har masse av dette, Så kommer rein og Elg. Hjort opplever jeg ofte som litt mer tam i smaken, selv om den ikke er skutt på bøen. Antar det meste av Hjort beiter en del på innmark, uansett hvor den blir skutt. Tron Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VestlandsJeger Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Bruka sjeldan kvitløk. Til vilt bruka eg stort sett diverse typar pepper. Sitronpepper, pepperblandingar, etc. Stort sett grovkverna og alle helst frå pepperkvern. Ellers er diverse typar viltkrydder på boks, samt den fantastiske Natvig's Krydderblanding, brukbare til formålet, men i forsiktige mengder. Den paralelle diskusjonen her vil eg helst ikkje kommentere... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Den paralelle diskusjonen her vil eg helst ikkje kommentere... Ikke? Såvidt jeg veit, skal du ikke reise mange kilometerne fra studiestedet ditt for å oppleve den kulinariske perlen "pølse i vaffel". Er det så mye bedre? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300kongen Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Dra enda litt lenger nedover der, så får du "pølse i bløyte".... det er verre.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 (edited) .. Edited September 18, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
T3 hunter Posted April 24, 2009 Author Share Posted April 24, 2009 Finnest vel dem som spiser hvitløkspølse i vaffel også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Av krydder , så bruker jeg å moderere meg når det gjelder vilt. Pepper, gjerne grønnpepper, litt rosmarin (ikke for mye av denne) og einebær. Så hender det heller at det havner litt hvitløk oppi sammen med potetene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beagle Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Hvitløk er ikke krydder. Det er en grønnsak. Som grønnsak så brukar eg den i salatar. I fløytegratinerte poteter så er det sjølvsagt. Til nøden saman med løk og gullrot når eg ein sjeldan gang steiker ei steik i ovnen, vert lit meir smak av sjya da. sjya vert alltid brukt i sausen. Om eg ikkje har missforstått trådstarter, så er det når kjøtet smaker kvitløk han misliker. Men det er med krydder på maten som med god drikke smaken er delt. sjølv så foretrekker eg der det mange andre kaller myrvatn fra Skottland Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
T3 hunter Posted April 24, 2009 Author Share Posted April 24, 2009 Joda beagle var når det smakte hvitløk av kjøttet jeg tenkte mest på, men holder meg unna hvitløken uansett når jeg tilbereder vilt!! men du vet smaken er som baken, delt på midten.... myrvatnet fra skotland er jeg tillhenger av jeg også!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Falk Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Jeg hadde faktis et matkalas med venner hjemme hos meg i helga. På menyen sto helstekt rådyrlår og hjemmelaget saus og det som hører med et slikt herremåltid. Jeg hadde ikke i hvitløk i låret og måltidet ble skikkelig smakfullt og saftig godt. Men i fjor når vi var på en hytte i Fiplingdalen (Plassen kjenner du nok til T3 hunter) tok vi en bit av ryggen på elgkjøttet og helstekte det i ovnen med hvitløkbåter i kjøttet. Og du verden så godt det ble. Ja det var nesten som en ulveflokk som hev seg over kjøttet. Kjøttet ble helt nydelig godt. Så enkelte ganger kan det gjøre seg bra med hvitløk i kjøttet, selv om jeg også så rart det enn høres ut ikke er noe tilhenger av hvitløk i viltkjøtt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Edward Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Tja. Etter altfor mange rensdyrmiddager har jeg nok begått betydelig større forbrytelser enn hvitløk. Indonesisk sataymarinade for eksempel. Ble ganske bra med peanøttsaus, smakte ikke vilt i det hele tatt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
T3 hunter Posted April 24, 2009 Author Share Posted April 24, 2009 Kjenner godt til Feplingdaln ja! fin plass for å sette rammen rundt et viltmåltid!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VestlandsJeger Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Ikke? Såvidt jeg veit, skal du ikke reise mange kilometerne fra studiestedet ditt for å oppleve den kulinariske perlen "pølse i vaffel". Er det så mye bedre?Den byen passera eg kun i stødig driv på firefelten dei få gangane eg vågar med sørover... Sorry off-topic, men kva bruka ein på pølse i vaffel? ketsjup eller jordbærsylte? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300kongen Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Pølse i vaffel er best bar - eller med litt sennep! (personlig preferanse selvsagt). Dog skal det legges til at jeg etter et helgelangt opphold på Norgescup i Tynset ble servert KOKTE grillpølser, så har jeg en klar favoritt over hva som er lengst ned på lista - hvitløk eller ikke... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macchiato Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 For en tråd! Og for en imponerende utglidning fra topic! Jeg lurte litt på å bruke moderatorblått her, men lo så godt av innleggene deres, at jeg ser overhodet ingen grunn til slikt unødig nonsens For øvrig enig i at man gjerne kan være forsiktig med både hvitløk og overdreven krydring av viltkjøtt. Men brukt riktig, blir det rett så bra! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 (edited) ... Edited September 18, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
General Custer Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Jeg trodde jeg hadde funnet noe fælt når jeg nevnte softis med remulade Men det blir litt tamt når her nevnes pølse i vaffel med jorbærsyltetøy Da har du smaksløker som jeg tror du hadde fått inn mange kroner på QXL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reinhard Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Jeg har fått ødelagt viltmiddag med hvitløk, og jeg har fått det til å bli utsøkt med hvitløk. Akkurat som så mange ødelegger lammelåret med uhorvelige mengder rosmarin, kan det meste ødelegges med krydder og grønnsaker som ikke passer sammen. I den æljsuppa jeg har laget en del av i det siste har hvitløk, chili, chilibønner, olivenolje, og det ulitimate krydder over alle andre grønne krydder, timian vært viktige bestanddeler. Kroppsveskepraten minnet meg om da den noe aktive nabogutten bidro til middagen. Han var vel 5 år den gangen. Jeg hørte noen unger som stod og ropte neei og æææsj, og kikka over gjerdet, og det sto den lille rakkeren oppå verandabordet og pissa oppi salaten mens foreldrene var inne for å hendte resten av middagen. Fantastisk syn. Det ble liv i leiren.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cameron Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Reinsbukk skutt i brunsten kan man med fordel gni inn med vitløk! ,Nei jeg holder meg til det tradisjonelle når det gjelder vilt ja!Norsk vilt skal smake nettopp det!Har prøvd kjøttdeig fra hjort på pizza,fysjameg..Vitløk hører hjemme på lammekjøtt!Men hver sin smak.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Vitløk hører hjemme på lammekjøtt!I beg to differ (igjen...) For å utdype en smule: Norsk lam er det villest smakende av alle tamme kjøttdyr, og jeg synes lammesmaken er såpass god i seg selv at både hvitløk og røyking tar oppmerksomheten for mye bort fra den gode kjøttsmaken. Forøvrig, og for å dra denne tråden enda mer off topic, er bacon en vederstyggelighet til både vilt og til fisk. Til fisken bruker man salt sideflesk som kompletterer, men ikke overdøver, den gode fiskesmaken, og bacon gjør seg best sammen med speilegget. Såh! Men hver sin smak.. Det kan jeg derimot være enig i Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macchiato Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Men til lutefisk, derimot, SKAL det være bacon! Så det, så! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aircooled Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 Men til lutefisk, derimot, SKAL det være bacon! Så det, så! og øl, og ertestuing, og poteter og akkevitt, så man kan kamuflere smaken av den dissende glassmanetliknende gugga som var vistnok var fisk engang Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 [...]dissende glassmanetliknende gugga[...] Om du bare vet å tilberde den riktig blir det absolutt ingen slik konsistens. Om du derimot gjør alt feil, skulle man vel få selv lammelår til å bli dissende glassmanetliknende gugge Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aircooled Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 joa, hvis du tørka lammelåret, veta det igjen, la det i lut (som forøvrig ville gitt såpe), kokte det, og serverte det, og attpå til påsto at det var en delikatese, så kunne det blitt en glassmanetliknende gugge Nei akkurat lutefisk har jeg spist såpass mange ganger, i såpass mange sammenhenger, at jeg forbeholder meg retten til å klassifisere det som glassmanetliknende gugge. Men øl, akkevitt, ertestuing, poteter og bacon er jo godt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 ADVARSEL: OFF TOPIC-LAND FORUT! Jeg har lurt lenge, og lurer fremdeles, på hvem i alle himmelens dager som først satt og tenkte noe à la "altså, nå har jeg noe gjennomtørka fiskerester som lukter gammelt og med konsistens som et vedtre. Skal tro om jeg kan gjøre det enda j...ligere? Den er jo beintørr, hva skal jeg bløyte den opp i? Tran? Silosaft? Nei, nå veit jeg det! lut!!!" Min eneste teori er at vedkommende sannsynligvis var tungt medisinert på hjemmeprodusert ildvann, eventuelt fleinsopprester fra i fjor... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aircooled Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 helt sikkert en sulten sunmøring Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mS Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 [...]at jeg forbeholder meg retten til å klassifisere det som glassmanetliknende gugge.[...] Har du virkelig spist så mye glassmanet at du har ett sammenligningsgrunnlag? Hvorfor man endte på lut? Er vel ganske åpenbart, etter først en middag på tranmarinert tørrfisk, så silosaftmarinert tørrfisk (sikkert silo av tang) dagen etter så glir nok lutefisk ned selv uten aquavit og ertestuing... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aircooled Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 nei, har ikke spist glassmanet, men har sett flere som ligger på stranden om sommeren, og pirket nok i de med en pinne som liten. Jeg sa også glassmanetliknende gugge, ikke glassmanetsmakende gugge. En liten forskjell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malle Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 ADVARSEL: OFF TOPIC-LAND FORUT! Jeg har lurt lenge, og lurer fremdeles, på hvem i alle himmelens dager som først satt og tenkte noe à la "altså, nå har jeg noe gjennomtørka fiskerester som lukter gammelt og med konsistens som et vedtre. Skal tro om jeg kan gjøre det enda j...ligere? Den er jo beintørr, hva skal jeg bløyte den opp i? Tran? Silosaft? Nei, nå veit jeg det! lut!!!" Min eneste teori er at vedkommende sannsynligvis var tungt medisinert på hjemmeprodusert ildvann, eventuelt fleinsopprester fra i fjor... Ahhhh... ingenting som en god dose med kaustisk soda for å fremheve smaken... I denne sammenheng er vi helt på nett. Jeg har også grublet på hvorfor noen så det som en god ide å trekke en flott fisk opp av havet, tørke den og så behandle den med et rengjøringsmiddel før man forsøker å få den dinglende klumpen inn i kjeften og ned i halsen. Skikkelig X- files ! For å ta det helt til downtown Off Topic City, så kan jeg tilføye følgende observasjon. Etter å ha gjort hedmarking av meg har jeg registrert at man nyter ( ) rakfisk i en hver sammenheng i dette fylket. For noen måneder siden spurte jeg noen venner om de ville være med inn til hovedstaden for å spise sushi. Disse trauste hedmarkinger takket nei mens de rynket på nesen. Ikke F... om de ville ha rå fisk. Konklusjon: Rå fersk fisk = fælt. Rå råtten fisk = digg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aircooled Posted April 24, 2009 Share Posted April 24, 2009 siden denne tråden er gått OT for lengst, og litt humor hører med så tillater jeg meg... Jeg er eksilhedmarking, og liker rakfisk. Det er en delikatesse det. Å legge ting i lake er en gammel god tradisjon. Men jeg er vell litt atypisk, for jeg liker sushi og jeg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.