Jump to content

T3 hunter

Members
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by T3 hunter

  1. Så kaliumpermeganat fungerer forebyggende også? det brukes vel hovedsakelig til å få frem fargen på horn som allerede er blitt hvite!?
  2. uups, ble vel i litt feil tråd dette....skulle inn i noe preparant tråd...sorry!
  3. Hei. Prøver meg på et spørsmål her inne, har søkt litt rundt men ikke fått noen konkrete svar. Saken er: Har ei elgkrone skutt nå i høst som er preppet etter alle kunstens regler å nå står opphenging for tur. Denne skall opp i røystet på hytta, altså henge under tak, men ute. Lurer på om det er noe mann kan smøre inn krona med for at den skall bevare fargene?? Et tips jeg har fått er klar lakk???
  4. 6,5 har et 200 løp til ei 202, kammeret er litt for langt i forhold til låskassen, slik at bla annet magasinet ikke låser tuppen på kula tar i kanten på kammeret når den er på tur opp og inn. Løpet må tilpasses før det går i 202 kassen, dette fant jeg ut i dag. Forhandleren som solgte meg børsa sa begge løpene skulle passe men det gjør dem da altså ikke.
  5. Etter å ha lest råd hær og motta meg opp over natten, ble vedkubbemetoden på sluttstykket forsøkt, skulle bare et lett kakk til så kom sluttstykket. Patronen satt ikke fast i kammeret, å var heller ikke i kontakt med tennstemplet. TUSEN TAKK For gode råd, blir ikke noe mer fikling her nå, skall få en børsemaker til å tilpasse 6,5 løpet
  6. Kan ikke vri sluttstykket, ser ut som at klakkene har grepet rundt hylsa. Får ikke vrid sluttstykket tilbake, å dermed ikke dradd ut verken sluttstykke eller hylse.
  7. Pipa sitter ikke i låskassen nei. Så tenstemplet spennes ikke om sluttstykket ikke sitter i låskassen? Var veldig lett å vri sluttstykket inne i pipa, men ikke å få det ut!!
  8. Takk takk, er denne metoden jeg også har tenkt på, brukte to fingre for å få sluttstykket ned så det gikk lett ja, !
  9. Takk for råd, men spørs bare om jeg ikke må oppsøke en børsemaker.
  10. Ok, nå ser jeg mørkt på å klare å banke opp sluttstykke da løp å sluttstykke ikke sitter fast i rifle, karnsje skru. Løpet fast i ei skrustikke?
  11. Hei! Er nok mange som ler seg skakke samt kommenterer meg som en klossmajor.....å kan sikkert være noe i det, men trenger Hjelp. Skulle bytte løp på min Sauer 202 for første gang siden jeg kjøpte den, var et 3006 løp som sto i skulle i med 6,5 løp. Da viste det seg at jeg ikke fikk skuddene inn i kammeret på 6,5. Så da tok jeg ut løpet igjenn og tenkte jeg skulle se om skuddene gikk i uten sluttstykket, det gjorde di, men så ringte telefonen å jeg ble henta litt, gikk så tilbake å fant ut at jeg skulle prøve å føre sluttstykket i kammeret etter patronen. Det gikk fint, vred så på sluttstykket.....klikk å der satt det fast. Oppdaget så at jeg har ført inn et 6,5 skudd i 3006 løpet å så låst sluttstykket fast dær!!!:-/ hva gjør jeg? Kan skuddet gå av u Noder fikling?? Er det mulig å få dette ut eller er det bare å grave et dypt hull å legge løpet med sluttstykket i..... Noen som kan hjelpe en desperat klossmajor??
  12. Årets første ble en skikkelig rugg på 1,95 kg:-)
  13. Snill som dagen er lang.......Forklarte samboeren at om jeg fikk kjøpe meg ny børse så ble det selvfølgelig mere viltkjøtt i fryseren
  14. Da var halve trapplinen oppe å går, har noen nye fangstplasser på gang i år, så det blir spennende. 8 feller oppe nå å 8 som henger ute men har ikke fått åtet enda. Ser det går bra rundt om i landet, dette er veldig bra da vi hjelper vårt kjære småvilt!!
  15. Ny mann i klubben. har bestilt meg 202. clasik XT til jul Det ble synt stokk å to løp 3006 og 6,5x55 så en som etterspurte picatiny skinne til saueren, jeg bestilte en slik, men må si jeg ikke vet om det er alu eller stål, skulle vistnok være Nordskog som leverte disse. Noen anbefalinger ang kapping av løp å dempere?? lengder merker??
  16. Hei, prøver meg med et spørsmål her i denne tråden. Noen som vet om piper til Merkel kr1 fortsatt er i produksjon? skulle ha hatt meg ei pipe i 3006. Karnsje noen som vet hvor jeg kan henvende meg for å få svar!??
  17. Hei! Håper noen i denne tråden kan svare meg på et enkelt spørsmål ang amo til Krag Jørgensen. Har en gammel krag i 6,5x55 som jeg ønsker å benytte på revejakt, hvilken type kjøes amo tåler denne?? Tips til blyspiss eller hulspiss som kan benyttes?? Ønsker å bruke den på revejakt!!
  18. Takk takk!! Skall se om jeg husker vordan man legger inn bildene her!!
  19. Har drevet AKTIVT med mårfangst i mange mange år, men aldri med minkfangst!! Nå i vår tok jeg hjem noen av mårfellene å satte ut et par i ei lita elv like ved huset, å etter ei uke har jeg fått 3 mink. Så dette må videreutvikles ut med fler feller å utvide horisontn, er jo like spennende om det er mink eller mår i fella!!!
  20. Nå snør vi ned her i Nordland, har snødd sammenhengende i over 14 dager nå, så gaupejakta som jeg holder på med for tiden er innstilt for min del. Så nå skall jeg ut å sette to nye feller, blir nr 15 og 16 på linen min. Dette blir kombifeller som jeg setter i nærheten av bekker, så når sesongen for mår er over så bytter jeg bare åtet å fanger mink. Til nå i år har det vert en meget laber sesong med bare en stk mår, men tipper det blir litt mer fart når været roer seg og føret blir bedre og at parringsrusen til måren går over. så får satse på et par tre stk nå på slutten.
  21. Om ikke Julmatn va førn i frå før så jor den no det i går....Kjæmpeinnsats i brattflågan. Synd det ikke endæ me gaupefall, mæn ho vart no sett 2 gang. Må og få skryt lit av hundan vi har, dæm e ikke mye redd før stygglandet dæm heller!!! No va ferien min over før den hær gangen, å ska vel godt gjærest om eg kjæm meg meir på gaupjakt i år, me to dyr på kvotn å bære ei ho gaupæ så hold vel næppe den fram ta hælgæ.
  22. samme problemer i region 7 på Helgeland. gammel snø, som er relativt hard på enkelte ommråder. men mye gaupe har vi, vi har nok spora 7-8 forskjellige dyr disse dagene. på Torsdag hadde vi nærkontakt å ho ble sett av en post. Hviledag her også i dag, 28 minus i området. Så nå håper vi bare kvoten holder til i mårra når vi får sporsnø.
  23. Var selv spent på hvordan fenn6 ville fungere, å ble positivt overasket, fint nakkeslag på ene bøylen mens andre satt rett bak forbeina med sammentrykt brystkasse som resultat (dobbelt død) Det jeg likte med fenn fellene var at de er lette, og veldig praktiske å ta med ut i terenget vist man allerede har kasser stående ute. å i tilegg er de enkle å sikre å håndtere. Kjøpte meg en del fenn 4 for røyskattfangst, vi må ikke glemme å fangste på røyskatten også, i år er det store mengder av den!!
  24. Da kom frosten til fangstområdet mitt å årets første mår var et faktum, hannmår på 1,9 kg. I tilegg var det mye spor å se nå så det tegner godt for avslutninga av fangstsesongen. Dette var første måren jeg har fått i Fenn felle, hadde stått ute i bare 5 dager da den gikk i, virket som bra feller dette!!
×
×
  • Create New...