Jump to content

Bukke

Members
  • Posts

    1,888
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bukke

  1. Forsøkt å logge på flere kvelder, men uten hell. Avgått ved døden?
  2. Bukke

    Bergans hogna

    Ja, den er tett og fin. Også glidelåsene, så jakka er god den.
  3. Bukke

    Bergans hogna

    Brukt denne i snart 2 hele jaktsesonger. Jakken er lett, godt plassert radiolomme, 2 store stikklommer, men kunne ønsket meg et par smålommer til. God hette, lange armer med stramming, lufting under armene, og god passform. Kunne ønsket meg en litt lysere farge. Bukse - elendig passform, og ble helt uaktuell å kjøpe for meg. Dette synes jeg er en gjenganger til Bergans, med dårlig passform på bukser. Norrøna er fremdeles helt overlegne på passform på bukser.
  4. Det kan jo være greit å presisere at det ikke er noe blypåbud. Altså, det er fremdeles fritt frem for hva du selv vil bruke.
  5. Vel, det beste svaret er det det Arnstad og Andersen kom med, etter å ha forsøkt å få svar fra fagmyndighet. "Marit Arnstad (Sp) mente også det var grunn til å stille noen spørsmål omkring miljømyndighetenes behandling av blyforbudet: - Når vi spør, får vi kun svar som omhandler bly generelt, ikke blyhagl spesielt. Miljødirektoratet hevder det er avdekka nye helsemessige konsekvenser – men det knytter seg til rifleammunisjon; ikke til småvilt og hagl. Veterinærinstituttet legger fram en rapport som omhandler bly i norske rovfugler. Av 268 fugler registrert på 40 år, kan de kun si at tre tilfeller kan relatere seg til bly. Og heller ikke der er det spesifisert til hagl. Så sier man at blyutslipp fra ulike kilder kan være et problem. Samtidig viser en svensk beregning at vi snakker om ett hagl pr 100 kvadratmeter i fjellet - på hundre år! påpekte Arnstad. Hun fikk støtte av Dag Terje Andersen (A) som også mente at forskerne og miljøforvaltninga har bidratt til å svekke sin egen legitimitet ved å hevde at 260 tonn bly årlig vil bli spredt i naturen dersom blyforbudet oppheves. - 6-8 millioner patroner på 220.000 felte småvilt virker ikke troverdig. Forvaltningen må ha legitimitet, ellers undergraver det respekten, konkluderte Andersen." Politikerne har altså etterspurt dokumentasjon, men den dokumentasjonen de får faller igjennom. MD har helt åpenbart ikke gjort jobben sin, når de ikke greier å påvise noen sammeheng. Når de så ikke kan dokumentere sammenheng, verlger de heller å synse, og komme med sine egne politiske synspunkter. Problemet er at de faktisk ikke er politikere, men en forvaltningsinstans. Det bør de kanskje etterhvert ta innover seg.
  6. MD fikk på pukkelen i går, noe som absolutt var på sin plass. "Marit Arnstad (Sp) mente også det var grunn til å stille noen spørsmål omkring miljømyndighetenes behandling av blyforbudet: - Når vi spør, får vi kun svar som omhandler bly generelt, ikke blyhagl spesielt. Miljødirektoratet hevder det er avdekka nye helsemessige konsekvenser – men det knytter seg til rifleammunisjon; ikke til småvilt og hagl. Veterinærinstituttet legger fram en rapport som omhandler bly i norske rovfugler. Av 268 fugler registrert på 40 år, kan de kun si at tre tilfeller kan relatere seg til bly. Og heller ikke der er det spesifisert til hagl. Så sier man at blyutslipp fra ulike kilder kan være et problem. Samtidig viser en svensk beregning at vi snakker om ett hagl pr 100 kvadratmeter i fjellet - på hundre år! påpekte Arnstad. Hun fikk støtte av Dag Terje Andersen (A) som også mente at forskerne og miljøforvaltninga har bidratt til å svekke sin egen legitimitet ved å hevde at 260 tonn bly årlig vil bli spredt i naturen dersom blyforbudet oppheves. - 6-8 millioner patroner på 220.000 felte småvilt virker ikke troverdig. Forvaltningen må ha legitimitet, ellers undergraver det respekten, konkluderte Andersen."
  7. Brekkvåpensyke er jo en alvorlig diagnose, og burde absolutt vært behandlet via blå-resept! Årlige turer til varme strøk tilsvarende!
  8. Høres ut som du har hatt en flott tur. Takk for fine bilder, og fin beretning!
  9. ..hmm...tror sannelig alt ble underkjent, og konkuransen avlyst?
  10. Fant igjen ei eske med 250 grs Woodleigh PP, som blir brukt i år. Ladet til ca. 700 m/s, med Norma 202, som jeg har best erfaring med.
  11. Har mere tro på Woodleigh RN, kontra PP. Og ikke minst tunge kuler. Har brukt 250 grs PP, ladet opptil ca. 750 m/s, og fikk fragmentering på kula. Det var noe overaskende. Inntil videre fortsetter jeg med 286 grs Mega, ladet til røfflig 700 m/s, noe som har gitt pene resultat. Så langt. Men ikke fremmed for tanken på å forsøke Woody 286 grs RN.
  12. ...husk at bevisbyrden faktisk ligger på jegeren nå da..
  13. Viltloven er nå ferdig behandlet i Stortinget, og vil bli gjeldende fra 1/6-2014. https://www.stortinget.no/no/Saker-og-p ... k/?p=57531 Meget godt nytt.
  14. Det vil komme nye restriksjoner på jaktutøvelse, med virkning fra jaktåret 2014/2015. Det vil bli restriksjoner på våpen, samt selve jaktutøvelsen. Våpen: * Forbud mot bruk av to-fot under storviltjakt * 100 obligatoriske treningsskudd. Jakt: * Maksimal skyteavstand på storvilt blir 100 mtr. * Obligatorisk rapportering til nærmeste viltmyndighet etter hver felling. Opplysninger som skal rapporteres vil bli; Skuddsted, skyteavstand, og dyrets vekt. * Forbud mot bruk av motorisert hjelpemiddel til å frembringe vilt. Det vil komme ytterligere presiseringer i ny utøvelseforskrift "Jakt, felling og fangst" i mai mnd.
  15. Har en fjern drøm om ei coustombørse, den dagen jeg blir rik. Har igrunnen planen klar for den. Lett hendig børse, og den vil definitivt bli i kaliber 7x57.
  16. Forsøk å redusere lysstyrken på lyspunktet. Synes det hjalp til meg. Selve lyskilden er åpenbart anderledes enn i min Swarovski Z6i, som er mye jevnere/svakere, men samtidig større, ifht HT
  17. ..tråden, og Kammeret.no (les Jammeret.no), når stadig nye høyder... God bedring.
  18. Lapua Mega, 285 grs. Meget pene slakt på hjort.
  19. Hei - har for det meste brukt 20 grs v-max. Opplever ingen gjennomskyting, selv på relativt korte hold, med unntak av en revevalp, som jeg fikk gjennomskyting på. Selv bruker jeg 19 grs N120 krutt, noe som iflg teori skal gi 1240 m/s. Bruker N120, fordi det gir best kruttforbrenning på dette kalibret.
  20. Vi er en kompisgjeng som har pratet litt om rypejakt i Skottland, og da fortrinnsvis en vårjakt. Gjerne i kombinasjon med f.eks rådyr. Noen gode tips om arrangører? Erfaringer?
  21. Da har jeg ladd opp noen skudd med 200 grs Accubond, og er klar for litt testing. Endte opp med 46,5 grs Norma 202, og en COL på 70. Har ingen kronograf, men om jeg sjekker tilsvarende kulevekt for Barnes tsx, så havner jeg rundt 770 m/s, uten overtrykk. Det skulle vel ikke være de helt store avvikene vil jeg anta.
  22. Nå har jeg sett opptil flere lignende tråder her på Kammeret. Såvidt meg bekjent har ingen blitt stillt samme spørsmål på de trådene. Selv om jeg registerer at du ikke skriver med blå skrift, altså som moderator, så er du moderator, og følgelig kan du vel da etterlyse de samme spørsmål på de øvrige tråder?
  23. 243 var iallefall svært vanlig kalibr å bruke på steinkobbe, før storviltkravet kom. Svært godt egnet, med flat kulebane osv. Jeg husker ingen tilfeller av skadeskyting. Overnevnte kaliber, i kombinasjon med høyekspandere kuler, som v-max etc., må være en utmerket kombinasjon. Det er jo hodeskudd man snakker om her. Vet ikke hvorfor at kravet til storviltprøve kom, men har hørt rykter om at man dermed lett kunne dokumentere skyteferdigheter, i og med en allerede etablert en storviltprøve. Imidlertid - nå er det vel krav om oppskyting til rådyr også, dersom man skal jakte rådyrbukk. Dermed burde det vel også vært ok å gå tilbake på kravet om anslagsenergi til f.eks "rådyrkrav" - altså 222, og oppover, på steinkobbe.
×
×
  • Create New...