Jump to content

Bukke

Members
 • Content Count

  1,888
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About Bukke

 • Birthday 03/05/1963

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Forsøkt å logge på flere kvelder, men uten hell. Avgått ved døden?
 2. Bukke

  Bergans hogna

  Ja, den er tett og fin. Også glidelåsene, så jakka er god den.
 3. Bukke

  Bergans hogna

  Brukt denne i snart 2 hele jaktsesonger. Jakken er lett, godt plassert radiolomme, 2 store stikklommer, men kunne ønsket meg et par smålommer til. God hette, lange armer med stramming, lufting under armene, og god passform. Kunne ønsket meg en litt lysere farge. Bukse - elendig passform, og ble helt uaktuell å kjøpe for meg. Dette synes jeg er en gjenganger til Bergans, med dårlig passform på bukser. Norrøna er fremdeles helt overlegne på passform på bukser.
 4. Det kan jo være greit å presisere at det ikke er noe blypåbud. Altså, det er fremdeles fritt frem for hva du selv vil bruke.
 5. Vel, det beste svaret er det det Arnstad og Andersen kom med, etter å ha forsøkt å få svar fra fagmyndighet. "Marit Arnstad (Sp) mente også det var grunn til å stille noen spørsmål omkring miljømyndighetenes behandling av blyforbudet: - Når vi spør, får vi kun svar som omhandler bly generelt, ikke blyhagl spesielt. Miljødirektoratet hevder det er avdekka nye helsemessige konsekvenser – men det knytter seg til rifleammunisjon; ikke til småvilt og hagl. Veterinærinstituttet legger fram en rapport som omhandler bly i norske rovfugler. Av 268 fugler registrert på 40 år, kan de kun si at tre tilfeller kan relatere seg til bly. Og heller ikke der er det spesifisert til hagl. Så sier man at blyutslipp fra ulike kilder kan være et problem. Samtidig viser en svensk beregning at vi snakker om ett hagl pr 100 kvadratmeter i fjellet - på hundre år! påpekte Arnstad. Hun fikk støtte av Dag Terje Andersen (A) som også mente at forskerne og miljøforvaltninga har bidratt til å svekke sin egen legitimitet ved å hevde at 260 tonn bly årlig vil bli spredt i naturen dersom blyforbudet oppheves. - 6-8 millioner patroner på 220.000 felte småvilt virker ikke troverdig. Forvaltningen må ha legitimitet, ellers undergraver det respekten, konkluderte Andersen." Politikerne har altså etterspurt dokumentasjon, men den dokumentasjonen de får faller igjennom. MD har helt åpenbart ikke gjort jobben sin, når de ikke greier å påvise noen sammeheng. Når de så ikke kan dokumentere sammenheng, verlger de heller å synse, og komme med sine egne politiske synspunkter. Problemet er at de faktisk ikke er politikere, men en forvaltningsinstans. Det bør de kanskje etterhvert ta innover seg.
 6. MD fikk på pukkelen i går, noe som absolutt var på sin plass. "Marit Arnstad (Sp) mente også det var grunn til å stille noen spørsmål omkring miljømyndighetenes behandling av blyforbudet: - Når vi spør, får vi kun svar som omhandler bly generelt, ikke blyhagl spesielt. Miljødirektoratet hevder det er avdekka nye helsemessige konsekvenser – men det knytter seg til rifleammunisjon; ikke til småvilt og hagl. Veterinærinstituttet legger fram en rapport som omhandler bly i norske rovfugler. Av 268 fugler registrert på 40 år, kan de kun si at tre tilfeller kan relatere seg til bly. Og heller ikke der er det spesifisert til hagl. Så sier man at blyutslipp fra ulike kilder kan være et problem. Samtidig viser en svensk beregning at vi snakker om ett hagl pr 100 kvadratmeter i fjellet - på hundre år! påpekte Arnstad. Hun fikk støtte av Dag Terje Andersen (A) som også mente at forskerne og miljøforvaltninga har bidratt til å svekke sin egen legitimitet ved å hevde at 260 tonn bly årlig vil bli spredt i naturen dersom blyforbudet oppheves. - 6-8 millioner patroner på 220.000 felte småvilt virker ikke troverdig. Forvaltningen må ha legitimitet, ellers undergraver det respekten, konkluderte Andersen."
 7. Brekkvåpensyke er jo en alvorlig diagnose, og burde absolutt vært behandlet via blå-resept! Årlige turer til varme strøk tilsvarende!
 8. Høres ut som du har hatt en flott tur. Takk for fine bilder, og fin beretning!
 9. ..hmm...tror sannelig alt ble underkjent, og konkuransen avlyst?
 10. Fant igjen ei eske med 250 grs Woodleigh PP, som blir brukt i år. Ladet til ca. 700 m/s, med Norma 202, som jeg har best erfaring med.
 11. Har mere tro på Woodleigh RN, kontra PP. Og ikke minst tunge kuler. Har brukt 250 grs PP, ladet opptil ca. 750 m/s, og fikk fragmentering på kula. Det var noe overaskende. Inntil videre fortsetter jeg med 286 grs Mega, ladet til røfflig 700 m/s, noe som har gitt pene resultat. Så langt. Men ikke fremmed for tanken på å forsøke Woody 286 grs RN.
 12. ...husk at bevisbyrden faktisk ligger på jegeren nå da..
 13. Viltloven er nå ferdig behandlet i Stortinget, og vil bli gjeldende fra 1/6-2014. https://www.stortinget.no/no/Saker-og-p ... k/?p=57531 Meget godt nytt.
 14. Det vil komme nye restriksjoner på jaktutøvelse, med virkning fra jaktåret 2014/2015. Det vil bli restriksjoner på våpen, samt selve jaktutøvelsen. Våpen: * Forbud mot bruk av to-fot under storviltjakt * 100 obligatoriske treningsskudd. Jakt: * Maksimal skyteavstand på storvilt blir 100 mtr. * Obligatorisk rapportering til nærmeste viltmyndighet etter hver felling. Opplysninger som skal rapporteres vil bli; Skuddsted, skyteavstand, og dyrets vekt. * Forbud mot bruk av motorisert hjelpemiddel til å frembringe vilt. Det vil komme ytterligere presiseringer i ny utøvelseforskrift "Jakt, felling og fangst" i mai mnd.
×
×
 • Create New...