Jump to content

REVEJAKTA 2012/2013


jmonsen

Recommended Posts

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Takker. Må nok ut å prøve litt i morgen å merker jeg :-) Brukte Red River Bandit og CCI sin V-Max. Fikk ikke veid den i dag, men var nokså tung å bære ned med en hånd i alle fall. Måtte bytte hand stadig vekk. Edit: Veide den til 7.4kg i dag. Mulig den var litt tyngre i går siden den har hengt ute i natt og var mer blodfattig i dag.

Link to comment
Share on other sites

Og vips, der datt sesongens andre rev- stor fin hannrev, har ikke veid den enda men den virka tung.

EDIT: Den dro vekta til 8,0- fin rev.

Skutt med 22wmr 40gr HP, rett ned i smellen- fotografert slik den lå.

DSC_5257lo.jpg

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Takker så mye Sakomann. Var utrolig artig opplevelse må jeg si der man plutselig fikk puls og samtidig måtte være rolig. Måtte ut igjen å prøve litt i går kveld selv om det var mye vind fra feil retning iforhold til posten min, iskaldt var det også :-) Har funnet meg en annen post som jeg også har lyst å teste nå som passer bedre med den mest vanlige vindretningen. Må bare sjekke at det er greit med grunneieren først.

Link to comment
Share on other sites

FAEN :evil:

Endelig knallforhold og mikkel dukker opp etter kun 15 min, hadde ikke mer en satt meg til i låven før han stod der midt på jordet

og hva gjør jeg jo jeg bommer :forvirra:

Er knallsikker på at det var bomm ,sporet 250 meter på nysnø uten tegn til blod eller hår. bruker 6,5x55 v-max.

Dette var en ganske stor skabbrev med bare en liten dusk igjen på halen,den har tråkket rundt på hele jorde til alle døgnets tider de siste døgna.

Mitt spørsmål blir da er det noe vits i og prøve igjen allerede i morgen? kansje slenge litt mer hundepellets på åta først?

Har erfart at frisk rev holder seg borte lenge men har også hørt at skabbrev gjerne kommer igjen natta etter.

 

Bommen skyldes utvilsomt kominasjonen ivrig jeger og ræva avtrekk :forvirra:

Link to comment
Share on other sites

Satt ute fra 4.15 til 6.15 på morran idag ikkeno. Gikk inn til kaffekopp og varme. Tenkte meg ut igjen ved halv ni for å prøve kråka. Da får jeg jaggu se en skabbrev på åte dreit i bekledning sneik meg ut for å ta den men den blei skremt. Inn på med klær og ut i barhytta. Satt og så på tre nøtteskriker,freda disse. Venta vel ca. halvtime da kom den tilbake. Denne var hardt angrepet virkelig stygg. Skal opp å se hvordan dette gikk nå.

Den er død og godt er det. 30m 17hmr gamepoint.

6.2 kg ferdig grillet.

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Grattis med fin rev ja. Dette gjelder vel din også Rapp. :D

Her virker det som det er mye skabb iår. Men nå er kulda på plass håper den rydder litt i rekkene. Satt ute på morran idag og. Men holder ikke ut så lenge i 15 minus uten varme i barhytta maks 2 timer. BRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ble vekt av spetsen i natt som desperat ville ut! Skjønte hvorfor da jeg åpna ytterdøra, satt en rev å hyla som besatt i nærheten av reveåtet, så den ikke, men var helt tydelig på hunden at den var nærme.. Fæl lyd :mrgreen: Må nok ha på varsleren i natt, ikke hatt på tidligere da det ikke finnes snø her og dårlig forhold for lyset mitt, men er 15 minus nå så får nok hjelp av nedrimet åker!

Link to comment
Share on other sites

Joda skabbreven var tilbake i natt den, så den i skogen langs jordet flere ganger men uten og ha noen god skudd mulighet.

Etter og ha sittet i 2 timer kom den plutselig og satte seg 3 meter fra vinduet i låven der jeg sitter. Den blei nokk var meg på ett eller annet vis for den heiv seg rundt og forsvant i ei helvetes fart :evil:

Satt ute 2 timer til og så den i skogkanten 3 ganger. Etter 4 timer stillesittende i 12-14 minus i en gammel forfallen låve måtte jeg gi tapt for kulda.

Håper at den fikk vært på åta og spist litt etter jeg dro i går og dermed føler seg litt tryggere i kveld :wink:

Den jævelen skal i bakken i natt samme hvor trøtt jeg blir på jobben i morgen :lol:

Link to comment
Share on other sites

Full klaff under lokkejakta i dag! Var ute i teig ilag med Tikka762, 20 blå og perfekte forhold. Plasserte oss på hver vår side av en vei som går igjennom et stort åpent område. Etter noen minutter med lokking med Twisted Psycho og Critter Call dukket Mikkel opp. Utrolig spennende å først høre reven komme luskende på skaresnøen for så å få øye på den og følge den i kikkertsikte frem til at den kommer på skuddhold! :) Håper på klarvær i kveld/natt så det blir en tur til i månelyset :winke1:

 

1333080.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Grattis med fin rev ja. Dette gjelder vel din også Rapp. :D

Her virker det som det er mye skabb iår. Men nå er kulda på plass håper den rydder litt i rekkene. Satt ute på morran idag og. Men holder ikke ut så lenge i 15 minus uten varme i barhytta maks 2 timer. BRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!

 

Er det i hakadal du bor? hehe

Link to comment
Share on other sites

Endelig!

Da har jeg omsider gått fra å være Norges beste revelokker uten uttelling™, til å faktisk ha skutt rev. Jeg har under tidligere turer etter rev fått inn plenty med rådyr, kråker, skjærer, nøtteskriker, fått uldende svar fra hunder i nærheten, jeg har måttet slutte å lokke grunnet innpåslitne ugler, men aldri sett snurten av rev. Typisk nok. Men, selv blinde høner kan finne korn...:

 

Tidligere i kveld satt jeg og lokket, lent inntil et råttent traktoregg. Det vil være en overdrivelse å si at jeg hadde troa på uttelling, men jeg måtte jo prøve likevel... Etter omlag ett kvarters lokking, med mest mulig oppmerksomhet mot stedene jeg trodde det var mest sannsynlig at reven ville dukke opp, snudde jeg på hodet så langt det var mulig, og jaggu stod mikkel på 35 meter og stirret på meg. Helt plutselig, jeg hadde fulgt med i den retningen jevnlig. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne, og nærmest måpene fikk jeg samlet meg. Men, reven stod altså rett bak meg, med full oppmerksomhet på meg, og rifla "satt fast" i tofoten, som igjen på mirakuløst vis hekta seg inn mellom noen grasstrå som dannet løkker med tuppen ned i snøen. Og du verden hvor sterke og seige slike grasstrå kan være, når alt skal foregå med rolige bevelgelser! Uansett, reven snudde etter hvert, og jogget noen meter, noe jeg fikk utnyttet og flytter rifla noe. Så var det bare å stoppe bevegelsen når reven igjen så på meg, og etter å ha gjentatt prosedyren noen ganger, var jeg nesten klar. Dvs, tofoten satt jo fortsatt fast i rifla, og på grunn av traktoregget, kunne jeg ikke spre beina til tofoten, som mistet sin funksjon og ble degradert til en enbeint skytestøtte. Utrolig nok stod reven fortsatt der, og det smalt. Min første rev var et faktum :D Var for øvrig ei tispe på 6,5 kg.

2926y5z.jpg

På vei hjem igjen gikk jeg i mine gamle spor, og oppdaget ferske revespor i snøen, i retning av posten min. Jeg er helt sikker på at sporene ikke var der da jeg gikk til, så de var ferske. Sannsynligvis tilhørte de reven jeg skjøt, noe som jeg synes er gøy, da dette er ca. 700 meter fra stedet der jeg lokket. Så det er ihvertfall ikke noe i veien med rekkevidda.

 

Det eneste negative jeg sitter igjen med nå, er at jeg ikke fant igjen tomhylsa etter skuddet :trist:

Link to comment
Share on other sites

Første återeven for sesongen kom tok jeg i natt kl. 0400. Det peip i varsleren, og i kikkerten såg jeg reven luske rundt nedpå åteplassen. Fikk på meg litt klær og tok rifla med inn på stua. Helt vindstille, så jeg brukte god tid på å åpne vinduet. Reven var oppå steingarden og sjekket flere ganger, men kikket ikke opp mot huset. Rifla i anlegg og finner bogen gjennom 16x Zeiss. Lysglo i korset. Barneskirenn. Reven var ei tispe på 5,6 kg. Rett ned og stygt utgangshull med 40 grs. Varminter ladd til 1020 m/s. Godt å være i gang på åtet.

IMGn_3384.jpg

Link to comment
Share on other sites

Blei en mikkel på meg natt til søndag. Reven satte seg tilrette inni et kjerr å så på meg, den følte seg nok ganske så trygg, men akkurat hode var klar av greiner og hindringer :winke1: Hodeskudd rett forfra på 70 - 80 meters hold med 35 grn v-max er ikke noe å legge ut bilde av, men effektivt var det.

Link to comment
Share on other sites

Hei! Har dere ein revevarsler som går på batteri dere anbefaler. har Åta 60-70 m fra glugga. Har mikkelrevevarsler på det eine åta det det er strøm. hadde vert fint med ein varsler som slapp strøm også! :)

 

Kjøp deg en sånn Driveway Patrol på Ebay, den kommer på rundt 200,- alt inkl. Bruker selv en slik på andre sesongen og er godt fornøyd. Har gjort noen enkle mods med teip, slik at den tåler vær og vind.

 

To stk. rev ferdig pelset:

 

i62071252._szw1280h1280_.jpg

Link to comment
Share on other sites

Var en tur for å se til åte plassen i dag. Fikk lagt ut en Kalv som jeg fikk av en bonde :) Har tidligere brukt kylling til åte å det har vært litt utfordrende å feste de sammen slik at den ikke bare samler de opp og legger de i skogen, men kalven er ca 50 kg så den blir nok liggende en god stund :-P Var veldig mye spor av rev og kråkefugl på åte :thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Fikk plutselig og uventet se en rev på åta ca.kl.10, i dag måtte skynde meg, blei anpusten, og da jeg var kommet på plass var reven borte men jeg såg den igjen flere ganger så da den kom ut i en opning i skogen, fikk den seg en"springfield" 30-06 mitt i hovedmotoren, og spørte ikke etter mer. Holdet var ca.200m. og 11x forstørrelse på meoptae`n. Rev no.3. i høst.

Link to comment
Share on other sites

rev nr 6 for min del i år datt i natt:) hann rev på 7,1 kg.. På 3 turer på dette åte har vi observert 9 rever og skutt 2 :)

Forje reven var også ein hann rev på 6,5 kg..

 

Er noe heilt enormt med rev i år, ser ut til at etableringen av fjell åte var ein god ide :D

 

Angående åte har det forsvunnet slakteavfall fra 4 hjorter pluss ein heil hjortekalv på ca 3 uker :S Håper bare inderlig snøen holder seg framover...

Link to comment
Share on other sites

....... men kalven er ca 50 kg så den blir nok liggende en god stund :-P

Ja ........helt til våren.............vil jeg tro :oops:

 

 

:crazy: Når jeg sier at den blir liggende en god stund så mener jeg at den kanskje blir liggende helt til januar hvis jeger heldig. Er mye aktivitet på åte nå og reven + kråka spiser utrolig kjapt, men får vell hive ut noen never med hunde for hver helg så blir det bra.

Link to comment
Share on other sites

....... men kalven er ca 50 kg så den blir nok liggende en god stund :-P

Ja ........helt til våren.............vil jeg tro :oops:

 

 

:crazy: Når jeg sier at den blir liggende en god stund så mener jeg at den kanskje blir liggende helt til januar hvis jeger heldig. Er mye aktivitet på åte nå og reven + kråka spiser utrolig kjapt, men får vell hive ut noen never med hunde for hver helg så blir det bra.

 

 

Jeg bruker og legge noen små trær over åten. Da har man lukten å reven går å spiser, men ravn å kråke rører ikke, funket bra hos meg. Måtte forske på det da det gjikk flere hundre kr ut i mms bilder av kråke/ravn :)

Link to comment
Share on other sites

Uflaksen forfølger meg tror jeg... I går bomma jeg på en rev som jeg lokka inn, kula traff en kvist på veien og slo inn over reven. Grusomt ergelig...

I dag så jeg ikke reven før den var 15m unna, da jeg vrei meg i stilling blei den skremt og stakk...

Men jeg gir meg ikke! :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...