Jump to content

Frost

Members
  • Posts

    223
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Frost

  1. Har nylig kjøpt meg en brukt 788 i 308W som jeg skal ha til ”reservevåpen”. Jeg opplever at hevearmen går veldig tregt ned når bolten skal lukkes, selv uten skudd/hylse i kammeret. Har demontert sluttstykket og oljet det godt, uten at det ble nevneverdig forskjell. Rifla ser forøvrig ut til å ha minimalt med slitasje både på bolt og magasin. Noen som har en resept på dette?
  2. Frost

    Remington 788

    Tungt hevearmsløft på Remington 788 Har nylig kjøpt meg en brukt 788 i 308W som jeg skal ha til ”reservevåpen”. Jeg opplever at hevearmen går veldig tregt ned når bolten skal lukkes, selv uten skudd/hylse i kammeret. Har demontert sluttstykket og oljet det godt, uten at det ble nevneverdig forskjell. Rifla ser forøvrig ut til å ha minimalt med slitasje både på bolt og magasin. Noen som har en resept på dette?
  3. Nei der er ikke muligheter for øreplugg. Jeg har dempet lyden på den med teip og noe tøy, og jeg har såpass lang avstand til åta at reven ikke blir skremt av alarmen. Mulig det går å blinde alarmen helt, og kun bruke varsellyset.
  4. Kjøp deg en sånn Driveway Patrol på Ebay, den kommer på rundt 200,- alt inkl. Bruker selv en slik på andre sesongen og er godt fornøyd. Har gjort noen enkle mods med teip, slik at den tåler vær og vind. To stk. rev ferdig pelset:
  5. Sesongens 3. rev var en rugg på 10,2kg. Felt 28.november med hjemmeladet V-Max i 243Win.
  6. Frost

    Elgjakta 2012!

    Årets kvote på 5 dyr (2 kalver, 2 okser og ei ku) ble felt i løpet av 4 dager, så elgjakta på vårt vald var kjapt overstått. Men vi har vært heldige og fått jaktet med hundene hele perioden på forskjellige vald. Legger ut noen bilder fra årets elgjakt. Okse og 2 kalver felt i stålos for unghunden, på første jaktdag Litt bålkos mens man venter på ATV Kalvene Nydelig vær under store deler av jakta Min samboer fikk sitt første elgfall i år, en fin okse Velplassert skudd av førstegangsskytteren 1,5 årig okse, felt av jaktkompis på ett nabovald "Bonusokse" på årets siste elgjaktdag. Felt etter flott løshundarbeide av "gammelhunden" med min samboer som fører Flere bilder er å finne på min hjemmeside som er linket til i signaturen.
  7. Kongsberg 393 leveres i links, i en rekke forskjellige modeller og kaliber. Se link: http://www.tpab.nu/Kongsberg.htm
  8. Jeg bruker kammerbørste kjøpt hos forsvarsbrukt.no, til den nette sum av kr.28,-. Godt nok til mitt bruk i hvert fall.
  9. Takker for godt tips! Delen er nå bestilt hos gunpartscorp.com.
  10. Er på leiting etter en del til sluttstykket til en Remington 742. Delen beskrives på engelsk som "Bolt Latch" eller "Latch Pivot", og ser ut som den på bildet under. Har hatt i stykker sluttstykket og kommet fram til at denne "bolt latch'n" er slitt og forårsaker at sluttstykket ikke roterer inn i låseklakkene, ergo kiling. Noen her inne som vet om det lar seg gjøre å få tak i en slik del, og evnt. hvor? Finnes det forøvrig ett godt norskt ord på denne "dingsen"?
  11. Mikkel gikk på en smell i natt, og kvithunden Taiga (8mnd.) fikk snuse litt på pelsen. Sesongens nr.1
  12. Ser Winge våpen selger denne hagla til 1790,-. Noen her som har erfaring med disse haglene, eller tilsvarende pumphagler fra Mossberg?
  13. Frost

    Elgjakta 2011!

    Takk for det "Gammelfiskaren"!
  14. Frost

    Elgjakta 2011!

    Årets elgjakt var unnagjort på 6 dager. Vi hadde totalt 4 dyr på kvota (2 kalv, 1 okse, 1 valgfritt), men vi fikk tildelt en ekstra kalv pga. at vi felte en kalv på under 40kg, så det ble felt i alt 5 dyr. Vi hadde som vanlig godt med dyr i terrenget, og gode forhold for laushund, så det ble mange fine loser, både med og uten fall. Nytt av året på hundefronten var valpen/unghunden Taiga (SHE) på 5mnd. som var med for preging og sporing. Bilder fra årets jakt: Taiga på sitt første elgfall Første oksen som ble felt, 6takker på 246kg. På bildet: Meg og Taiga Hvithunden Frost gjorde en kjempejobb under jakta Valpen/unghunden Taiga(SHE). Til neste år skal hun få prøve seg løs 1,5åring (144kg) som ble felt i los for Frost, på 2.dag "Kalve-double" på 3.dag 6'hjulingen er ett kjærkomment hjelpemiddel for neddraging. Taiga(SHE) og King(NES) er hissig på å lose og buste under neddraging av dyr Kalv felt i stålos for Frost på 6.dag. På bildet: Taiga, meg og Frost Film fra Elgjakta 2011 (klikkbar link) For flere bilder og video, se min hjemmeside som det ligger link til i min signatur.
  15. Takker for flott tråd Bamrud! Ser jeg får svar på mange spørsmål i den tråden Noen som sitter på tlf.nr. eller e-post adr. til Kongsberg? Skulle kjøpt noen deler til "ny-stokken".
  16. Da har jeg bytta til meg stokken til ”.300SAV” Vurderer og bedde stokken. Noen her som har prøvd dette selv, på sine 389/393’er? Er dette en smal sak å fikse selv, eller er det noe spesielt å ta hensyn til på disse riflene kontra andre rifler?
  17. Remington og Ruger har forholdsvis rimelige våpen i links. Har erfaring med begge typer, og det er greie og pålitelige rifler slik jeg ser det. Brukte en Ruger M77 links i mange år, og det eneste jeg hadde å utsette på rifla var ett noe ”lurvete” avtrekk. Men dette skal visstnok ha blitt forbedret de senere år. Ellers så leveres flere modeller av Zastava i links (se Jaktdepoet). Jeg har ingen erfaring med disse riflene, men mener det er mausermekanisme på dem, og det er jo pålitelige greier. Browning og Kongsberg leverer også kvalitet i links, men da må du opp i en noe høyere prisklasse.
  18. PM er sendt MorganKane, så får han se om han kan finne noe i sitt arkiv angående hagla. Har vært innom en lokal fotobutikk og undersøkt litt i dag. De hadde ikke skanner som var stor nok til å ta bildet, men ville prøve å fotografere bildet for så å prøve å fikse på det. Jeg har ikke greie på det, men ville det ikke gi best resultat ved en skanning? Bildet er 40x50cm så det må vel finnes skannere som kan ta dette bildet.
  19. Fotograf var mest sannsynlig en kar med etternavnet Froan, og bildet er tatt i Hognfjorden. Årstallet er jeg usikker på, men seint 20 tidlig 30'tall er sannsynlig. Han hadde flere GS oppgjennom tiden, og dette var hunder han fikk av rikfolk som han drev og trente opp hunder for.
  20. Bildet er tatt i Vesterålen ja. Jeg vet at det har vært forsøkt å få tak i negativene, men uten hell. På baksiden av bildet står det: "R. Ring, Stookflethsgate 60, Christiania" hvis det er til noen hjelp?
  21. Har fått hånd om ett gammelt foto av min oldefar som jeg gjerne skulle hatt ”restaurert”, hvis det er mulig. Fotoet er veldig mørkt og bærer preg av tidens tann. Ønsker tips om hvor eller hvordan man kan få fikset på dette bildet, da jeg gjerne skulle hatt det på veggen. Det er sikkert ett skudd i blinde, men om noen kan se hvilken hagle det er på bildet så hadde det vært artig å vite. Jeg vet ingenting om hagla, bortsett fra at den ble konfiskert under krigen. Bildet er mest sannsynlig tatt på 1930’tallet. Bildet her er fotografert av originalen som er 40x50cm:
  22. Jeg har tatt slikt gjennom Blåbyen Jakt og Fiske på Sortland. Husker ikke hvilken børsemaker han benytter seg av, men jeg har vært godt fornøyd med tidligere jobber som jeg har fått gjort gjennom dem. Har en rifle inne til gjenging nå, som jeg tar gjennom Blåbyen Jakt og Fiske. Arbeidet kommer på 7-800kr, og så kommer fraktkostnadene i tillegg. Ellers så har du Børsemaker Kåre Pedersen i Bjerkvik. Har ikke brukt han selv, men har hørt at han gjør gode jobber på gjenging. Var i kontakt med han tidligere i år for å få gjenget to rifler, og han skulle da ha 500kr pr. rifle for jobben, så det er i hvert fall prisgunstig.
  23. Sesongens rev nr.3 datt kl. 01.55 nå i natt. Som de to tidligere ble også denne felt med hagle på ca.15m hold, og med hundene som varslere.
×
×
  • Create New...