Jump to content

novise

Members
 • Content Count

  155
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har venta lenge på Bifrost til Sauer 200 str. Pga. nakkeproblem v/baneskyting har jeg vurdert å prøve langhold/jaktfelt og siden Saueren er et system våpen som er lett å bytte cal. påså vurderte jeg Bifrosten som idell ! Men den har latt vent på seg og her om dagen ei Sako rifle til`s, så økonomisk sett -----??
 2. Det må jeg si var synd for deg !! Men da rykker jeg frem i reservelista !! De som vil jakte på Ullensvang bør nok satse på helikopter transport og overnatting i naturen, (telt). Da det er lange avstander til vei.
 3. Føler meg som en vinner i lotto, selv om jeg bare fikk kalvekort i Lordalen!!! Har hørt at det er ett flott jaktområde for rein, så jeg håper på en flott jakt i flott natur. Har ingen kjennskap til terenget men håper noen kan komme med noen gode tips til sonne som meg og Berdal!! Som ikke har noen kjennskap til forholdene lokalt, men ønsker å få en god jakt opplevelse for vår og andre sin del !!
 4. I natt kl. 00.30. måtte min kjære , CZ 223 i aksjon da det kom ei tispe inn i synsfeltet og stilte seg fint opp med breisida til ! Blyspiss midt i hovud-motoren, flata ut i "the big sleep". Det blei min no.8.denne sesongen, samme som i fjor, men jeg håper på fler før freddan`.
 5. Nå har jeg indentifisert kruttet N-4 er et skytterlagskrutt det samme som Norma 204 som står i ladetabellen til 3006, min. ladning m/180gr. kule er 52gr. max 55gr. !! Så jeg bestemte meg for å prøv min. lading! Lada 3stk. HCSP og 3stk. txs. til 52gr. Testa på 100m. TSX.n fikk bedre samling nesten hull i hull, og 2cm. over HCSP,n (den har ikke boat tail). Så jeg tror jeg kan være tilfreds med TSX,n .Men kansje HCSP,n trenger 1gr, til??? Uansett så skal jeg få låne meg en kronograf for å se hva jeg har laga, og da kan jeg lage meg en kulebane tabell! Mest overaska ble jeg da jeg testa noen skudd som jeg lada med 48gr, de traff midt i, men med større spredning.
 6. Grunnen til at jeg tok opp emnet var jo nettop at jeg føler meg usikker siden det er ingen data å finne på det oppsettet jeg har og ønsket råd hvordan jeg kan finne en forsvarlig ladning.!! Å ja jeg kommer nok til å studere ladeboken ! Men føler at det er vanskelig siden jeg kansje har feil krutt som ikke står i noen tabell men det står i ladeboken at det ligger tett opp til Norma 204 ?? Jeg har alt for mye respekt for hjemmelading og med de konsekvenser det kan få .Men er det noen der ute som kan hjelpe meg til å finne minimums ladningen med det som jeg har her?? Jeg har tidligere brukt Norma elite 180gr. og det har fungert strålende i rifla mi, så jeg satsa på kuler i 180gr. da jeg skulle lade men TSX med 150-165 gr er vist bedre.
 7. Skal lade første gang i 3006 med 42 cm. pipe. Har fått krutt N-4. og 180 gr. kuler i Hot-cor sp. og Tsx. Kansje ikke det optimale men kansje noen kan bekrefte det som jeg har funnet ut etter å ha studert Ladeboken i timer? Har prøvd med 47 gr. 48gr. men tror det rette er 52gr. min lading? Finner ikke data på N-4 men skal vel være samme som Norma 204 omtrent? I ladeboken brukes 62cm pipe og siden jeg har 42cm. så blir vel trykket mindre, ergo så kan jeg gjerne bruke større ladning for å få samme hastighet. Skuddene skal brukes på hjortejakt. Har lest at ei kule på 165gr. er bedre i TSX! Men det blir neste innkjøp av kuler! Noen som kan gi meg noen gode råd????
 8. Endelig etter 5 observasjoner med 2 skudd-muligheter, fikk jeg ei tispe i måneskinn på 70m. Det er no.7 for sesongen! Den datt i smellen fra min CZ 527, cal. 223. 55gr. blyspiss, lite skader, bra pels!
 9. novise

  Prisantydning pipe?

  Hva er problemet? Spørsmålet er vel hva skal løpet brukes til? Jeg har et løp som er skiftet ut i bane -sauer;n som har gått ca. 5000 skudd, men jeg skiftet det bare for jeg ikke ville gå på en ny sesong med et løp som kansje ville begynne å kaste! Det vil si at jeg ville fått noen uforklarelige 9 ere! Som fortsatt ville vere meget dødelige skudd på envær sort av jakt. Men poenget mitt er at vist løpet skal brukes til jakt så er det ingen problem med å treffe inner-tieren med et slikt løp før det er skutt varmt!
 10. Får vel prøve dette året og, på tross av 0. respons på alle søknader de foregående år!! Er det noen som vet om det er lettere å få kort om man søker som jaktlag? Har nemlig fått med meg 3, ungdomer på +, -.30 år. Alle like jakt intresert og ønsker mer jakt. De fleste har erfaring med hjortejakt men ønsker seg reinsjakt som blir noe helt annet enn å sitte på bøen og vente på en hjort! Ønsker gode tips om hvor man kan søke, og vi er ikke kresne. Vet om Innatur, Statskog, Fjellstyrene. Men rundt Hardangervidda er der kansje mange private? Vi vil søke på alt som er muligt!
 11. jeg bor i ett nedlagt gammelt gårdtun, har laget meg en Luxus-glugg i brøstet av den gamle låven type "kanapee" med vindu på 3 sider og med tusen-meter lykter (med styrke regulator) på åte plassen. Men at mikkeline kom etter 10min. er nok mest flaks! Vanlig vis er reven mest aktiv etter midnatt og frem til 05.00. Grevling har vi ikke her, men det er vel jakt på grevling og, det kan sikkert være bra reveåte!
 12. Etter 10 min. i gluggen kom rev n0. 6. for sesongen. Og da blir det ett revehi mindre til våren??? Tispe 6.5kg. Her er heller ingen skudd-premie, burde vært minst 500.-
 13. Fekk ei lita års tispe som kom på den nedgravde åta, begynte å grave da smalt det fra 3006`n, hjorte-kule midt i motoren. Blanding, 5,2 kg. Kl.02.00. Min 5`te denne sesongen.
 14. Takk for det " General".Da kan jeg kvittere med et nytt fall! Rev no. 4. kom inn og skulle sjekke åta mi, den sjekka først rundt, forsvant men kom tilbake og når den stoppa smalt det, takket være ei børse som går som ei ståle og med krem kikkerten Zeiss 3-12x56 HT. Død i smellen! Kl.03.25. Tispe " blanding."
 15. I natt kl:02.25. kom rev no.3. for sesongen inn på åtet mitt, som er kalv,høns og alt av matavfall som blir til overs i husholdningen! Den fikk seg ei billig blyspiss kule tvers igjennom hovedmotoren! Død i smellen!!
×
×
 • Create New...