Jump to content

xxaxx

Members
 • Content Count

  426
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Null stress det. Legger inn et kvarter cowboystrekk i lunsjen og passer på å spise nok. Var jo lettere før man bikka 30, da var ikke den blunden før jobb nødvendig. Det handler jo om at man må legge opp jobb til å passe fritida, jobbe mindre eller på andre tider på døgnet.
 2. Det bør være hva du selv legger opp til. Har kompiser med to-tre barn, par bikkjer, hester og sau som jakter så og si annahvær helg og blir oppfordra til det. ( hvordan kvinnfolk vil ha en jaktsugen gubbe gående på veggene hjemme?) og jeg har de kompisene som må sitte hjemme og holde kona i handa selv om det er dagslys hele døgnet og revejakt. Det er bare et spørsmål om rett kvinnfolk, for din livsstil og hva du prioriterer og bruke tid på. Kast ut tv'n for eksempel eller dropp sommerferien og bruk feriedager på jakt om høsten og vinteren. Jeg går på ferie i dag men har jaktet rev hver natt med kjærringa siden 15. juli. Det er bare snakk om prioriteringer, for min del taper søvn alltid den kampen så det blir alt fra en halvtime til to timer søvn før jobb nå om dagen.
 3. oki, nå spør jeg dumt hær, men husk at min befatning med skytebaner og noen form for organisert skyting er 30 + 5 i året pluss de rundene jaktfelt i år. Startkort, hva er det og hvor får jeg det. Jeg har kun møtt opp, betalt 200 kr og skutt.
 4. Jeg har i mange år kun bedrevet trening hjemme på privat skytebane, men har i sommer snublet innom jaktfeltskyting som utrolig nok var skikkelig morro, mulig det at jeg merkelig nok datt inn på 2. plass første gangen jeg prøvde og stort sett ligger innenfor topp 5 har litt å si. Uansett, Vil jaktfelt være ervervsgrunnlag for rifle utenom jaktgarderoben? Jeg skyter nå med reve/sel/gås/altmellomhimmelogjord- rifla i .222. Men tenker at noe annet en et østeuropeisk spett fra 1966 med 40 cm løp kan være mer gunstig for jaktfeltskytinga, jeg ser jo at de andre som ligger å kniver i toppen skyter med mer optimaliserte våpen en meg.
 5. Den oljen fra våpenpleie på fb er best å holde seg unna. Samme med han som driver den. Han får ikke ta i mine våpen flere gang. I tillegg til elendig arbeide, I den grad du kan kalle det og smøre ny hurtigherdende olje/lakk utpå gammel olje og pakke den i plast, så var det såvidt han leverte tilbake krieghoff'n min.
 6. Jepp, har banka noen av de gjennom børsa i helga. 38 grn N130 bak og du får en hyggelig plinkeladning.
 7. Hvor skaffer folket kuler til lading i 45/70? Jeg er ute etter rimelige kuler til trening. Clarry er jo som jeg har forstått et avsluttet kapittel, og støping er et skritt eller to fremfor meg nå. Noe i grei avstand fra Tromsø hadde jo vært topp, postgang er minimum en uke hit opp til utkantpostene av Norge.
 8. Da er rifla kjøpt og jeg sitter bare å venter på å få papirene e i retur fra kammeret. Valget fallt på en marlin 1895 i 45/70 ferdig med både brems og demper. Kikkert hadde den og så drillingen får muligens ha Swaro'n for seg selv.
 9. Jeg har opplevd dette med både sonic 45 og 35. På 45'n fikk jeg ny bakdel fra jaktdepotet i posten dagen etter uten spørsmål. Når det løsnet i 35'n ville de ha inn dempern for reklamasjon, dette var 14. juli så jeg giddet ikke å vase med det å satt demperen sammen igjen med locktite. Har holdt mange år nå.
 10. Villsvinjakt i norge er ikke tema, kravet er 2000J ved 100 meter i Polen.
 11. Jeg har fått for meg at jeg skal skyte svin med bøylerifle. Om ideen kom som et argument for meg selv for å kjøpe bøylerifle vet jeg ikke, men den ligger å surrer bak i hodet uansett. Plan er en tur til polen iløpet av 2017, så første spørsmål eller fartshump om man vil er: ligger det noe regelverk eller tradisjon til hinder for å bruke bøylerifle på villsvin i polen? Kaliber: 45/70 er det som først faller inn, men utvalget i bruktbørser på finn.no synes å være bedre i 30-30. Klarer man kravet på 2000J v/100m med 30-30? Siktemidler: Jeg har en Z6i 1-6x24 som havner på drillingen iløpet av vinteren, plan var å bruke denne eller skaffe en til. Så over til selve børsa, med tanke på kaliber, plan om sikte og bruksområde, hvilke produsenter og modeller bør jeg se etter? Noen fallgruver med tanke på kvalitet og presisjon? BLR utgår rett og slett fordi den er DRITSTYGG... Garderoben er full for øyeblikket , så bomkjøp blir å ta ekstra lang tid rydde opp i siden jeg må selge for å kjøpe nytt.
 12. xxaxx

  Jaktbil

  Kjører nå en 01' pajero med 3,2 diesel. Det eneste jeg kan trekke for på den er bakkeklaring. Men den tar det igjen på komfort. Før denne hadde jeg caddy og tenkte plassen var viktigere en fremkommelighet. Men caddyen tålte ikke bruken den ble utsatt for etter dårlige traktorveier og jumping utfor veien. Før caddyen kjørte jeg en 01' grand cherokee. Elendig drittbil som rett og slett ikke funker på eller utfor veien... Det blir en nyere pajero iløpet av året, jeg er faktisk fornøyd med kombinasjonen av komfort, plass og fremkommelighet i pajeroen.
 13. Før en råttkuk du fremtrer som.... Du er nok av typen jeg årlig må bortvise fra terenget mitt. Har du ikke egen mark skal du rette deg etter de føringer grunneier setter. Er du uenig så får du finne deg andre plasser å jakte eller kjøpe deg egen grunn. Dette faller i samme bås som å stikke to øl i lomma når du handler en 6er fordi du er uenig i prisen.
 14. Per i dag står det .22lr, .22wmr, .17hmr, .222rem, .308 og 30.06 i skapet. Den som blir mest med ut er .222'n, jeg tror det er et par år siden jeg har tatt 17 løpet med ut. Det finnes ikke en eneste grunn til å vurdere .17hmr/22wmr fremfor .223 om man handler ammo i butikk eller .222 om man lader selv. .223 får du ammo til envær tid over alt, til stort sett samme pris som for .17 hmr/22wmr. .223 kan du jakte større vilt med uten å måtte handle ny børse. .223 funker rett og slett bedre til alt. Jeg har skutt ca 50 rev med 17 hmr så det står ikke på troa på at det funker, men det funker så himla mye dårligere en de fleste alternativene.
 15. Jeg går konsekvent så smalt som mulig med så mye pigg som mulig. Hakka 8 nå for tia. Veigrep på asfalt er irelevant for meg vinterstid. Da er det is og snø dekkene skal takle. Beste vi vinterdekkene jeg hadde var hakka 2 med lange og mange pigger. Gamlingen som skaffa de til veie. Aldri hatt noe som satt slik som den bilen på isete bygdeveier.
×
×
 • Create New...