Jump to content

xxaxx

Members
 • Content count

  418
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

About xxaxx

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. xxaxx

  Samletråd om 45/70 gov.

  Jepp, har banka noen av de gjennom børsa i helga. 38 grn N130 bak og du får en hyggelig plinkeladning.
 2. xxaxx

  Kuler til 45/70 hvor?

  Hvor skaffer folket kuler til lading i 45/70? Jeg er ute etter rimelige kuler til trening. Clarry er jo som jeg har forstått et avsluttet kapittel, og støping er et skritt eller to fremfor meg nå. Noe i grei avstand fra Tromsø hadde jo vært topp, postgang er minimum en uke hit opp til utkantpostene av Norge.
 3. Da er rifla kjøpt og jeg sitter bare å venter på å få papirene e i retur fra kammeret. Valget fallt på en marlin 1895 i 45/70 ferdig med både brems og demper. Kikkert hadde den og så drillingen får muligens ha Swaro'n for seg selv.
 4. xxaxx

  Sonic 35 - løst gjengeparti

  Jeg har opplevd dette med både sonic 45 og 35. På 45'n fikk jeg ny bakdel fra jaktdepotet i posten dagen etter uten spørsmål. Når det løsnet i 35'n ville de ha inn dempern for reklamasjon, dette var 14. juli så jeg giddet ikke å vase med det å satt demperen sammen igjen med locktite. Har holdt mange år nå.
 5. Villsvinjakt i norge er ikke tema, kravet er 2000J ved 100 meter i Polen.
 6. Jeg har fått for meg at jeg skal skyte svin med bøylerifle. Om ideen kom som et argument for meg selv for å kjøpe bøylerifle vet jeg ikke, men den ligger å surrer bak i hodet uansett. Plan er en tur til polen iløpet av 2017, så første spørsmål eller fartshump om man vil er: ligger det noe regelverk eller tradisjon til hinder for å bruke bøylerifle på villsvin i polen? Kaliber: 45/70 er det som først faller inn, men utvalget i bruktbørser på finn.no synes å være bedre i 30-30. Klarer man kravet på 2000J v/100m med 30-30? Siktemidler: Jeg har en Z6i 1-6x24 som havner på drillingen iløpet av vinteren, plan var å bruke denne eller skaffe en til. Så over til selve børsa, med tanke på kaliber, plan om sikte og bruksområde, hvilke produsenter og modeller bør jeg se etter? Noen fallgruver med tanke på kvalitet og presisjon? BLR utgår rett og slett fordi den er DRITSTYGG... Garderoben er full for øyeblikket , så bomkjøp blir å ta ekstra lang tid rydde opp i siden jeg må selge for å kjøpe nytt.
 7. xxaxx

  Jaktbil

  Kjører nå en 01' pajero med 3,2 diesel. Det eneste jeg kan trekke for på den er bakkeklaring. Men den tar det igjen på komfort. Før denne hadde jeg caddy og tenkte plassen var viktigere en fremkommelighet. Men caddyen tålte ikke bruken den ble utsatt for etter dårlige traktorveier og jumping utfor veien. Før caddyen kjørte jeg en 01' grand cherokee. Elendig drittbil som rett og slett ikke funker på eller utfor veien... Det blir en nyere pajero iløpet av året, jeg er faktisk fornøyd med kombinasjonen av komfort, plass og fremkommelighet i pajeroen.
 8. xxaxx

  Når dere skyter over kvota?

  Før en råttkuk du fremtrer som.... Du er nok av typen jeg årlig må bortvise fra terenget mitt. Har du ikke egen mark skal du rette deg etter de føringer grunneier setter. Er du uenig så får du finne deg andre plasser å jakte eller kjøpe deg egen grunn. Dette faller i samme bås som å stikke to øl i lomma når du handler en 6er fordi du er uenig i prisen.
 9. Per i dag står det .22lr, .22wmr, .17hmr, .222rem, .308 og 30.06 i skapet. Den som blir mest med ut er .222'n, jeg tror det er et par år siden jeg har tatt 17 løpet med ut. Det finnes ikke en eneste grunn til å vurdere .17hmr/22wmr fremfor .223 om man handler ammo i butikk eller .222 om man lader selv. .223 får du ammo til envær tid over alt, til stort sett samme pris som for .17 hmr/22wmr. .223 kan du jakte større vilt med uten å måtte handle ny børse. .223 funker rett og slett bedre til alt. Jeg har skutt ca 50 rev med 17 hmr så det står ikke på troa på at det funker, men det funker så himla mye dårligere en de fleste alternativene.
 10. xxaxx

  Størrelse på vinterdekk?

  Jeg går konsekvent så smalt som mulig med så mye pigg som mulig. Hakka 8 nå for tia. Veigrep på asfalt er irelevant for meg vinterstid. Da er det is og snø dekkene skal takle. Beste vi vinterdekkene jeg hadde var hakka 2 med lange og mange pigger. Gamlingen som skaffa de til veie. Aldri hatt noe som satt slik som den bilen på isete bygdeveier.
 11. Er det noen som har erfaring med 5210 og nye simkort for 4g. Virker kameraet greit med de nye simkortene?
 12. xxaxx

  Tråden om BRNO ZKK-600/601/602

  Avtrekket kan stilles rimelig lett på disse. Skruen ser du når du tar ut sluttstykket. Enklere kan det ikke gjøres.
 13. xxaxx

  Dumme feil

  Jeg sleit av en boresnake inni et .17 løp Og guttungen lærte ny bannskap den dagen.
 14. xxaxx

  Zeiss 1,5-4,5x18, pris?

  Jo. Nye ringer til hake kommer på 5000 Sving inkludert brunering 8500... Så neste gang jeg trenger ringer er det spart inn. Men, hvorfor ikke? Er det noen praktiske fordeler med hake?
 15. xxaxx

  Zeiss 1,5-4,5x18, pris?

  Det er faktisk mer en jeg så for meg, denne er skadefri, men med litt bruksslitasje i lakken. Den fulgte med en drilling jeg kjøpte og sto montert i en hakemontasje der begge ringene var plassert fremfor justeringstårnene. Jeg går over til svingmontasje nå og en Z6i så jeg ser ikke for meg at denne skal bli brukt mer.
×