Jump to content

vux

Members
 • Content Count

  107
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. vux

  Styrketrening

  Tanken må vel være at endringer man gjør i kost- og treningsrutiner bør være slik at man klare holde disse nye rutinene livet ut uten å bli lei. Da utgår fort proteinpulver og annet "mat" i pulverform for min del.
 2. vux

  Styrketrening

  Spiser nok mye havregrøt de guttan der
 3. Tror den er nede ifg facebook siden.
 4. vux

  Ultracom, B-Bark eller Tracker?

  b-bark har gode kart(nedlastbar til offline bruk) og er lett å bruke i alle fall. Har ikke erfaring med halsbandet man kan kjøpe, bare brukt som gps.
 5. vux

  Revevarsler, åtevarsler

  Bruk en med usynlig black IR.Tar litt tid før Mikkel blir vant til min Brecom 2600.
 6. vux

  Revevarsler, åtevarsler

  Bruker viltkamera med sms/mms. Tar noen sekunder mer enn med åtevarsleren jeg brukte før uten at det ser ut til å være kritisk.
 7. Fine hunder er det nå uansett hvor de stammer fra Har selv en fire mnd gammel valp og funderer mye på om jeg skal ha han som løs eller bruke han som bandhund så kjekt med innspill.
 8. vux

  Valg av jaktklær

  Bruker mye Norrøna sine klær siden de er de eneste jeg har funnet som passer den lange kroppen min med de lange sjimpanse armene. Skulle gjerne hatt noe rimeligere hvis jeg fant noe som passet. Har fokus på pustende klær. Syns det er mest behagelig å ha på seg. Tørt med en og annen byge: Finnskogen Hybrid med ekstra regntøy. Kommer det mye regn underveis drar jeg på meg en Norrøna Fjørå dri1 jakke/bukse som ligger i sekken. Kjøpt i sommer så har ikke testet den i skikkelig høstvær enda. +Greit priset, puster bra, lett , lite lyd og tørker raskt hvis det kommer en liten byge. -Tåler ikke mye regn. Ikke optimalt hvis det er vått i skogen. Da blir den småvåt hele dagen. Er man i røring gjør det jo ikke all verden. Allround. Takler standard Finnmarksvær godt. Falketind flex1 jakke (ser den koster 800kr på outlet) og dovre/recon bukse. +Tåler litt regn deler av dagen, puster greit,tørker når det klarner opp og er passe vindtett/varm når man er i bevegelse. -Ikke vanntett overdel Regn/vind og ekstra guffent Recon av gammel type eller Dovre. +Vanntett og varm -Puster dårlig og man blir våt fra innsiden hvis man går seg for svett. Da fryser jeg med en gang jeg stopper opp.. -Dyrt -Lager litt lyd. For varmejustering har man jo diverse klær man tar på under alt ettersom. Glidelåsene til Norrøna har en tendens til å svikte etter ei viss tid ellers fornøyd med det jeg har derfra.
 9. Har også vært av den oppfatningen at de er mest brukt som bandhund. Flere erfaringer om å bruke de som løshund?
 10. vux

  Styrketrening

  Passe sekk på ryggen, finn en fjelltopp(Gjerne nye vær gang) og spaser opp og ned. Noen timer senere så har man lagt grunnlaget for bedre kondisjon og styrking av kjernemuskulatur. Gjør man det noen ganger i uka noen år så får man jo resultater. Klarer ikke se for meg at det går an å bli lei av dette. Om vinteren bytter man bare ut tursko/sekk med ski/pulk
 11. vux

  Sauer 100 XT-9,3x62

  15x1 på 9.3. Du får sette deg forran tv og ta noen tusen ladegrep så går den seg vel til
 12. vux

  Sauer 100 XT-9,3x62

  Er nokså tynt løp på 9.3en(se bilde). Samme tykkelse som på den med 6.5x55. Den er av den grunn faktisk en del lettere også. Blir jo varmt det 9.3 løpet uten at jeg har tenkt særlig over det. Med pauser mellom seriene(Gå fram til blinken å lappe litt) så har ikke mirage vært noe stort problem så langt, og ikke verre enn det jeg har har med 6.5en. Tror kanskje type demper spiller inn her. Står en Sonic 45 på 9.3en og Hausken 184 på 6.5en. Selv med demper på bråker den vesentlig mer en 6.5en og ikke veldig fristende å skyte uten hørselvern i tillegg. Treffpunktet har jeg ikke erfart drifter med temperaturen når jeg skyter i mitt tempo.
 13. vux

  Ny Blaser R8, to løp, hvilke kaliber?

  Har kjøpt 9.3(ikke blaser) til årets elgjakt. Jeg opplever at jeg må trene litt med den etter å ha vært vant med 6.5 noen sesonger for å få ok samlinger liggende uten noen form for støtte.. Må trene enda mer med den før jeg skyter like middels som jeg gjør med 6.5. Begge med demper. Artigere å skyte med 9.3'en
 14. vux

  Sauer 100 XT-9,3x62

  Jeg har akkurat kjøpt en i 9.3x62 kappet på 47cm, tiltenkt elgjakt. Skutt ca 200 skudd med den. Har også en i 6.5x55 som jeg har brukt en del mer. Syns de er enkle, presise våpen( testet fra tofot) med den ammoen jeg har testet. Skutt mest med billigste Sellier&Bellot fra jaktdepoet. Jeg har inntrykk at disse riflene i 10k segmentet er nokså like, tipper alle fungerer veldig bra egentlig. Mer generelt om kalibret har jeg jo erfart at 9.3x62 krever mer enn 6.5x55 for å få til gode skudd. Jeg tvinges til å tenke mer på skytestilling og rekylopptak. Er dyrt å trene med 9.3x62 for meg som ikke lader selv ennå Er jo nokså fersk og skyter ikke all verdens med skudd gjennom ett år så ta alt med en klype salt.
 15. vux

  Bygge garasje og isolasjon?

  Har 10cm i vegger og 15 i tak. Uisolert såle. Pleie sjokkvarme med elektrisk 11kw vifte når jeg trenger varme om vinteren. Tar 30 minutter så er det veldig varmt der. Er vel ikke bare fordeler med masse isolasjon i en garasje som har store temperatursvingninger mener jeg at jeg fikk råd om når jeg skulle igang med isolere.
×