Jump to content

vux

Members
 • Content Count

  428
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

vux last won the day on February 23 2020

vux had the most liked content!

Community Reputation

178 Excellent

About vux

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Selv pleier jeg skyte vekk kråker og fjerne de slik at pelletsen får være i fred. Da slipper jeg å hele tiden gå inn på åta med pellets. Som regel holder det å skyte ett par stykker i året. De kråkene lærer fort. Har også åtelyset ikke skarpere enn at jeg ser OK i kikkerten. Senter av lyskjeglen treffer litt til siden for åta. Mange måter å gjøre dette på, men dette fungerer for meg.
 2. Min erfaring med å skremme vekk rever som akkurat har funnet åte for første gang er at det fort tar fire-fem dager før de er tilbake, men man vet jo aldri med reven så hadde vel testet i kveld også hvis været var bra. Å da kanskje uten lyd hvis det var det som skremte den av gårde..
 3. Tror Sauer 100 har gjenget løp. I alle fall det jeg har lest her inne tidligere. Gjenget så er det greit å bytte løp..
 4. Denne klarte jeg å skremme vekk tre ganger før jeg kom meg i posisjon. Siste gang jeg skremte ble jeg bare sittende ferdig rigget i vinduet til den kom tilbake. Da gikk det hele bedre. Skikkelig var utgave i forhold til de andre jeg har tatt i år. Kan det være nysnø og vindstille sim gjør det? Rett ned denne også. Blir omtrent samme størrelse(2cm) på utgangshull vær gang med 40gr Ballistic Tip Varmint. Litt blodsøl rundt utgangen som gjør at det ser verre ut enn det egentlig er. Får vel tilbakemelding fra han som skal prekivere skinnene om hullene er for stygge tenker jeg
 5. vux

  Hvor tung er "for tung"

  Kan ikke si jeg merker noe særlig forskjell om rifla veier 3 eller 4.5kg. Går stort sett med børsa i hånda hele dagen når jeg jakter(elg og rype). Dessto flere dager man går dess sterkere blir man jo Riflene jeg har og har hatt har litt forskjellig «bærekomfort». Ikke nødvendigvis den letteste som er best å bære.
 6. 8x57IS er flotte greier
 7. @FreeSkier Har ikke hatt trøbbel med matingen enda nei. Går som smør den
 8. Mitt nye Kimber LAW skjefte som er forlenget 1.5cm, bedding, lakk og søyler veier 800g. Er vel ikke i ultralett klassen lenger det akkurat, men syns jo rifla er mer enn lett nok i mine hender
 9. M12 og 101 er god knall. Syns de virker mer forsegjort enn de T3 jeg har tafset på. Som jaktrifle i 308w eller 8x57is så regner jeg med de holder greit ett jegerliv i alle fall
 10. Klask. Rett ned i smellet. Fungerer jo bra den kanonstillingen min
 11. Den fungerer bra den. Enkel og grei. Sjelden jeg opplever at den leverer annet enn det jeg har tastet inn. Kunne jo selvfølgelig gått raskere unna, men det tror jeg gjelder andre også.
 12. Skudd bak skuldra så blir det ofte mer action enn man liker ja. Treffer man fra skuldra og fram så er det som regel rett ned.
 13. Vurdert andre steder ja, fordelen her er at åta ligger på den andre siden av en elv som renner forbi (Sildrer under isen). Reven blir ikke så var på lyder da virker det som. Har god overhøyde også. Lyset har jeg plassert rett ved siden av vinduet så reven ser ikke mine anstrengelser for å komme i posisjon. Pluss at jeg kan sove i samme rom så er raskt på pletten når alarmen går. Uansett er det jo litt av spenningen å få rigga til en god stilling uten å bli oppdaget også da De få jeg skremmer bort skjønner sjelden at lyden kommer fra vinduet og er jo tilbake nokså raskt uansett, samme kveld el
 14. Tanken har slått meg ja. Konkluderte vel med at det blir litt smalt og trangt til trefot/tripod. Har en seng som er i veien bare en ca 40cm fra vinduet der det akkurat er plass til en vanlig pinnestol som jeg kan sitte på. Hadde jeg hatt god plass bak vinduet hadde det nok vært perfekt med skikkelig tripod.
 15. hehe. Åpner vinduet først. Den henger bare så vidt på den ene låsen. Deretter løfter/trer jeg alt ut i en bevegelse. Fungert fint på to stk rev og en ravn så langt i år. Tidligere har jeg bare åpna vinduet og støttet rifla på vinduskarmen. Mye mer stabilt denne så lenge man ikke klarer å gjøre dette noenlunde lydløst.
×
×
 • Create New...