Jump to content

vux

Members
 • Content Count

  215
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

45 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. vux

  Åtebelysning

  Har man tilgang til strøm så er det vel greit å ha den på alltid. Da blir jo reven vant med at det er lys rundt åte.
 2. Kanskje montere foringsautomat. Den sprer jo ut kattemat/pellets jevnlig
 3. Hiver du ut to-tre 15kg sekker med pellets så er det vel mat nok til både katter og reven gjennom vinteren, eller snakker vi store mengder av katter?
 4. Takker. Har egentlig bare pellets av rimeligste sort fra europris som eneste åtemat i år. Har tømt en sekk på toppen av en europalle slik at det faller mellom sprekkene. Trykte noen billige hundepølser ned mellom sprekkene også før sneen kom. Tror ikke det hjelper å løfte pallen noe særlig, den har nok uansett frosset fast. Er jo en meter snø over den. Tror egentlig at når jeg nå strør ut en ny sekk så legger jeg det bare ut på toppen av snøen og fyller litt nedi hullene som revene allerede har gravd. Nå de jo også spist opp all lokkepelletsen jeg har lagt på stiene inn på åta og da begynner de jo med gravingen med en gang de kommer inn. Er jo helt klart enklest å jakte når de ikke forsvinner nedi slike hull støtt og stadig, men er jo spennende dette også Overraskende respons på den europris pelletsen (rød stor sekk) så langt. Fikk faktisk ny melding fra kamera nå på morgenkvisten. Ikke noe rev på bildet, men regner med den var nedi en av hullene å knasket Er heller ikke plaget med kråker osv som spiser opp pelletsen heller. De har skygget banen for flere år siden etter noen fellinger direkte på åta. Har jo åten på samme sted vært år så kråkene har virkelig kontroll på denne.
 5. Samme opplegg som sist. Opp på hytta nokså sent på kvelden, kun for å sitte på åta. Første kom mens jeg satt å stirret tomt ut av vinduet rundt 24 tiden. Utfordringen er jo at det er kommet masse snø og reven har laget små tunneler ned til der hvor åta ligger. Måtte derfor vente til han skulle opp å trekke pusten. Pang, trodde først jeg bommet siden jeg hele reven forsvant i skuddet. Merkelig siden jeg syns jeg fikk til et noenlunde ok avtrekk og syns tydelig jeg hørte innslaget i reven. Etter å ha finstudert i kikkerten ser jeg heldigvis litt av haletippen som stikker opp og kan legge meg til å sove med god samvittighet. Ikke noe morsomt hvis man skadeskyter. Nestemann kom på morgenkvisten. Trodde først det var en røyskatt siden jeg bare så en liten bananformet hårete dings nede ved åta. Viste seg jo raskt at det var reven som var nedi i tunnelen sin for å grave. Når den kom opp så var det bare begynne rigge seg til skudd. Fikk til ett fint skudd etterhvert og reven faller ned i hullet sitt. Trengte ikke dra fram den andre kikkerten på denne siden halen stakk lengere opp her. Fine størrelser på disse to. Ble skikkelig død av den Oryxen. Ikke så bra for pelsen i alle fall. Begge skutt med 6.5x55. Nå når det er mye snø er det ikke så lett å få trigget viltkamera. Pleier ha litt forsinkelse på den for å unngå å blitz akkurat når reven kommer inn på åta og pleier være ekstra påpasselig. Har vel ett eller to minutters forsinkelse før den skal ta bilde. Da har reven roet seg og er ofte igang med å spise. Når den nå stuper ned i snøtunneler så er det jo sjelden kamera rekker å ta bildet før de er borte igjen
 6. Kikkert til skytesim passer kanskje. Er vel laget for ultrakort hold https://www.accurizetarget.com/en/products/?&SingleProduct=114
 7. vux

  Kimber-klubben

  Fant en VX-3i 3.5-10x50mm på finn.no som jeg slo til på. Den veier vel snaue 400g, og kommer jo fra samme land som Kimbern Medium eller lave ringer til den?
 8. vux

  Kimber-klubben

  7990kr kostet den i helgen. Syns det virket som en grei pris.
 9. vux

  Kimber-klubben

  Smart av meg å bestille montasje før kikkert er i hus , fikk avbestilt den. Bruker jo en Zeiss Conquest dl 3-12x50 på åta i dag som fungerer helt greit. Bør jo finne en LETT kikkert som er omtrent like god optisk, og ikke koster all verden. Bruker den mest mellom 6x og 7x på åtejakt. Ryper skytes også sjelden over 10x.
 10. vux

  Kimber-klubben

  Bestilte de lightweight i lav. Så får man finne ett passende sikte
 11. vux

  Kimber-klubben

  Den light weight utgaven skrur man rett på løpet uten baser? https://www.talleymanufacturing.com/product/kimber-model-84m-current-production-8-40/
 12. vux

  Kimber-klubben

  Har jo noen kikkerter og flytter litt rundt på de alt ettersom. Hvordan er den å lade/tømme da, ville det vært vrient med picatinny?
 13. vux

  Kimber-klubben

  Er det 1:12 twist på 22-250 rifla? Burde kanskje hatt todelt picatinny baser ala slik som @lilleulv har på sin rifle hvis det finnes rett fra butikk? Har jo picatinny på de andre riflene mine.
 14. vux

  Kimber-klubben

  Fikk bestilt meg en Kimber 84M Classic i 22-250 som nå var på tilbud hos JD. Tanken er rev og fjellrypa
 15. Har hatt denne innom kamera på hytta vær kveld i en ukes tid nå, og fikk ikke tatt den i helga som var siden hundene ofte blir urolige når reven er i nærheten. Dette gjør revene litt mer skeptiske for å gå inn på åta. Sendt i går kveld dro jeg alene opp og rigget meg til (i senga for å sove ) Kl 0500 bråvåknet jeg av melding fra kameraet. Åpne vindu forsiktig, på med kikkertlys, sikte og sende avgårde skuddet(6.5x55 Oryx). Minste reven jeg noen gang har fått faktisk. Merket jo i kikkerten at den var ett mindre mål enn det man har vært vant til(75m og 6x på kikkerten). Føttene ser man jo ikke pga snøen. Nesten bare kroppen og halen som stikker opp. Ikke står de i ro lenge av gangen heller der de går å knasker pellets. Tenkte først at NÅ var man blitt godt inn i 40 åran siden alt virket så smått, kan jo være at man også er blitt preget av all elgjakta i høst når jeg tenker meg om😂 Dette var andre for sesongen, var litt treg og fikk først opp åta i midten av november..De revene jeg og andre har observert i området så langt er ofte små/ung. Virker så langt som det er litt oppsving i mengden i år sammenlignet med i fjor. Bytta fra rosa til grønt lys igjen, kan jo være derfor det er mer. De unge virker heller ikke så redd for lys og IR blitz som de voksne utgavene av arten. Nytt av året er eksternt 12V batteri til viltkameraet. Loddet ledninger direkte i batterirommet til kameraet siden jeg i farta ikke fant noen adapter som passet til brecom2600. Ble lei av å kjøpe alle de AA batteriene gjennom sesongen. Er pjesk å holde på med batteri når det er -20 og alt er nedsnedd/isete. Mulig jeg må lade opp det 12V batteriet etterhvert(40Ah), time will show...
×
×
 • Create New...