Nissen Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Riktignok frossen, noe ryper gjerne er, men for meg virker 99,-/stk å være litt for billig... Noen som har smakt disse, eller sett hva det egentlig er for noe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rumlingen Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Har ikke testet Rema sine ryper, men i vinter så var jeg en tur innom Aakervik butikken i Namsos. De hadde ryper til 99,- og de var fortreffelige. De hadde også orrfugl til 199,- og en velvoksen tiur kostet 399,- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Bare jeg som syns slik er litt synd å se i butikk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Noen som ser parallellene til denne tråden ? : viewtopic.php?f=20&t=42721 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Først: Jeg har ikke smakt akkurat de rypene som Rema 1000 selger i år, så jeg uttaler meg sikkert på sviktende grunnlag. Når det er sagt: Jeg har generelt dårlig erfaring med butikkjøpte gryteklare ryper. Slurvete flådd, med dunrester på de skinnfillene som sitter igjen, småfalne (fjellryper, tro?) og med en litt ram smak, omtrent som blodslått/skuddskadet/vorsteherapportert fugl. Å sammenligne disse med det jeg har i min egen fryser er som å sammenligne billig-karbis'er fra Nordfjordkjøtt med hjemmelagete hjorteburgere laget av karbonadedeig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Noen måtte jo dra Vorsteher inn i bildet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sauer 6,5x55 Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Bare jeg som syns slik er litt synd å se i butikk? Hvorfor det? Hvis de er skutt en plass der bestanden tåler det (noe jeg ikke kan se vi har grunn til å tvile på) er det jo mye bedre at noen kjøper og spiser det enn en kylling som har hatt ett bedritent liv, bare for at vi kan spise billigst mulig kylling..... Hvis salg til butikker fører til for stor beskatning er jeg enig med deg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sako 30-06 Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Noen måtte jo dra Vorsteher inn i bildet Neida, jeg har stor sans for vorsteherrasene. Men jeg tror ikke at selv en ihuga vorsteherfan kan benekte at de -- sånn generelt og gjennomsnittlig sett -- kan være ørlite hardhendte med fuglen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
510whisper Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Rypene hos Rema1000 er importert fra skotland. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted October 14, 2010 Share Posted October 14, 2010 Bare jeg som syns slik er litt synd å se i butikk? Hvorfor det? Hvis de er skutt en plass der bestanden tåler det (noe jeg ikke kan se vi har grunn til å tvile på) er det jo mye bedre at noen kjøper og spiser det enn en kylling som har hatt ett bedritent liv, bare for at vi kan spise billigst mulig kylling..... Hvis salg til butikker fører til for stor beskatning er jeg enig med deg. Tenker jo forsåvidt på bestanden og. Men for meg så er en rypemiddag noe helt spesielt som du må ha fortjent med å traske i fjella. Eller som en gave. Men hisser meg ikke opp over at den er i butikkene altså, syns bare det er litt synd Sako 30-06. Var ikke vondt ment altså. Er vell ganske enig med deg egentlig, bortsett fra at du skriver fugl. Min raserer hare under apport og Riktignok tok han livet av den først da:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raudnakke Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Kom over frossen rype i en Kiwi-butikk for noen år siden, og det viste seg å være oppdrettsrype fra Skottland.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shsorli Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Dægern det er billig!!! De rypene jeg har i fryseren har en kilospris på omtrent 10.000,-!! Men så er dem resultat av noen ubetalelige turer da Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
høggern Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 (edited) Det svares jo ; Rypene hos Rema1000 er importert fra skotland. Edited October 20, 2010 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vømmøl Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Synes ikke det er spesiellt billig! Dette er, som flere har nevnt her, skotske ryper. Og for alt jeg vet, så kan det være oppdrettsfuggel. Folk må gjerne kjøpe dette, og tro at de sitter og spiser villmark, men de om det. Kjøpte engang frossen ørret på rema. Fjellørret sto det. Tok den med hjem, tinte den, stekte den og kastet den. Det smakte jøsshøl. Eller myr, om du vil. Leste det med små skrift på innpakningen, og den viste seg å være fra Peru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
73alfa Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 I kassa på Rema1000 her i byen er det ikke ei eneste rype å se, bare ei gammal røy... Beklager off-topic, men jeg klarte bare ikke å dy meg denne gangen. Edit: [On topic] Hva er slik oppderttsfugl fòret med? Er de oppfostret på mais de også, slik som veldig mye kylling er? Jeg vil jo tro at det gir en noe annen smak enn hva tyttebær og lyng gir. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taiko Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Nå er det vel i frysedisken og ikke i kassa du bør lete Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MorganKane Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Har kjøpt og spist noen av disse Rema rypene. Vet ikke om det var p.g.a flau smak over å ikke ha fyllt fryseren tilstrekkelig selv, eller om de rett og slett smakte andeledes.. Men både jeg (og kona) ble litt skuffet da vi tok første tygg. Smaken er der, for all del.. problemet var i grunnen at det var i overkant mye smak på kjøttet. Vet ikke om de burde hengt mer eller mindre.. noen høydare var det ikke. Anbefaler fløtesaus fremfor rødvinsaus/viltsaus for å nøytralisere litt av smaken. Intet å utsette på flåingen, at de i det hele tatt gidder å plukke av fjær fremfor å bare rive av skinnet er besyndelig nok i seg selv. Men det trekker ikke i negativ retning og det var lite fjær. Blyhagl; ja.. her snakker vi bly og ikke stål eller edelt metall. Den ene var på grensen til sundskutt. Ettersom de ikke er fanget i nett antar jeg det dreier seg om ville fugler. Go-feelingen med måltiden for min del, var altså ikke smaken.. men at tipptipp'en sansynligvis ikke har levd ett liv i bur med kraftfòr på menyen. Edit; slenger inn litt info fra pakken, 100g rype inneholder 117kcal (484kj), 26g protein, 2g fett og 4mg jern. Det vil si at man bør stappe i seg ett rypekull hver dag om skal få greit med næring om vinteren. Mindre næring enn jeg trodde.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muntjac Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Det er ingen oppdrett av ryper i skottland, de lar seg rett og slett ikke drette opp hvistnok. Kun kultivering av landskapet og intensiv predatorkontroll. Dette er fugl som er skutt under selskapsjaktene på de skotske og nordengelske godsene vil jeg tro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balter Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 I kassa på Rema1000 her i byen er det ikke ei eneste rype å se, bare ei gammal røy... Her jeg bor er det frisk og god kvalitet på denne butikkkjedens representanter.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skytterenka Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 På REMA Lillestrøm (ved hotel Arena) selges de for 79.- pr stykk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jibrag Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Kjøpte engang frossen ørret på rema. Fjellørret sto det. Tok den med hjem, tinte den, stekte den og kastet den. Det smakte jøsshøl. Eller myr, om du vil. Leste det med små skrift på innpakningen, og den viste seg å være fra Peru. Det er vunnet mange isfiskekonkurranser med slike... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oddgeir Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 De selges på ICA og. Så den nettop i frysedisken når jeg gikk forbi på øljakt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Noen som ser parallellene til denne tråden ? : viewtopic.php?f=20&t=42721 Men det svares jo på dine spekulasjoner ; Rypene hos Rema1000 er importert fra skotland. Og i hvilken rekkefølge kommer mitt innlegg og svaret ? Kanskje jeg skulle sett svaret først selv om det kom 5 innlegg etterpå ? Man er da ikke Snåsamannen heller... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaffa Posted October 15, 2010 Share Posted October 15, 2010 Men jeg tror ikke at selv en ihuga vorsteherfan kan benekte at de -- sånn generelt og gjennomsnittlig sett -- kan være ørlite hardhendte med fuglen Vi har stort sett 1/3 ferdigflådd fugl lappa med sportstape Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viggo og Balder Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 Jeg har noen ganger måttet blande skotske ryper fra Rema, med noen norske fra fjellet her i nord, og ingen av de som spiste middag klarte å kjenne forskjell på smak. Skotske , muligens en aning mindre. De var veldig fint flådd, og jeg betale under 100 kr pr stk. Kan absolutt anbefales som reserveløsning, men du går selvsagt glipp av en fantastisk tur i fjellheimen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gillen Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 Viggo og Balder skrev (2 timer siden): Jeg har noen ganger måttet blande skotske ryper fra Rema, med noen norske fra fjellet her i nord, og ingen av de som spiste middag klarte å kjenne forskjell på smak. Skotske , muligens en aning mindre. De var veldig fint flådd, og jeg betale under 100 kr pr stk. Kan absolutt anbefales som reserveløsning, men du går selvsagt glipp av en fantastisk tur i fjellheimen. Jeg har bare i nøden kjøpt noen skotske ryper en gang, og de smakte lever.. Ryper på Meny tror jeg koster en god mer enn en hundrings ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiefen.v-2 Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 Har spist skotske ryper i Skottland, de smakte ikke likt norske. Jeg Tror det skyldes modning i høyere temperatur og kortere tid. Lever er nokså rett beskrivelse. En gang smakte de fjøs.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sølvrev Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 Jeg kjøpte skotske ryper på Mega for et par år siden. Syntes også de var noe mindre enn de norske jeg har skutt selv, men det som overrasket mest var smaken. De smakte veldig lite rype, men var ellers helt greie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gillen Posted December 19, 2023 Share Posted December 19, 2023 Mulig at norske og skotske ryper har litt forskjellig kosthold og derved litt forskjellig smak. Har erfart at vinterskutte norske ryper har en mer utprega viltsmak, enn ryper skutt tidlig i sesongen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.