Jump to content

Raudnakke

Members
 • Content Count

  3,549
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Raudnakke

 1. Nå har jeg ikke satt i gang med denne for fullt ennå da...har en del andre ting som må bli ferdig først, men jeg har funnet ut hvordan jeg skal løse det ja..
 2. Bruker en 9,5mm demper på min 7-08 tidvis og syns det fungerer udmerket. Fikk ved en anledning tetet med en lånt .30demper(Max 8mm), en merket/hørte ikke noen forskjell... Jeg trur volumet har mer å si for dempninga enn diameter'n på hølet jeg...
 3. Jeg slutter aldri å forundre meg over en del ladespørsmål her på forumet.. Klart.. det hadde sikkert vært kult å finne opp kruttet, men det ER allerede gjort.. Ergo må vi som ikke har gjort det, nøye oss med å stå nær når det smeller... Jævlig nær, faktisk.. Trykkstandarden i 6,5x55 SE er satt til 3900bar (CIP)..det er 3900 ganger det trynet ditt blir utsatt for til daglig. Det er det trykket en maxladd 6.5x55patron utvikler...drøye 10cm fra høyreøyet ditt.. Sånn for sammenligningas skyld, er trykket i vannkrana di hjemme på 8-10bar..hvis du er heldig og har bra trykk der du bor. Nødavstengningsventiler på olje og gassbrønner i nordsjøen opereres med et hydraulikktrykk på 200-250bar.. Der er det krefter ute og går.. Nei.. jeg slutter aldri å forundre meg over at folk tar så lett på det å slippe løs slike krefter like foran trynet at de ikke gidder å lese og forstå minstepensumet...
 4. Litt oppdatering sånn før jeg stikker til dagens gjøremål.. I går ble det litt byttehandel, og som resultat har nå Helga fått litt stilriktig optikk: Siktet er et eldre Swarovski Habicht 1,5-6x42, montert i en Recknagel G9 Svingmontasje.. Kledelig...ikke sant?
 5. Raudnakke

  Helga0029.JPG

  From the album: Prosjekter

 6. Raudnakke

  Helga0030.JPG

  From the album: Prosjekter

 7. @Blaser_308: Det settet du linker til er nok overkill til oppfriskning.. I prinsippet trenger du kun et enlinjeverktøy til oppfriskning, og i praksis greier en seg faktisk med en elliptisk eller trekantet nålefil fra f.eks. Biltema..
 8. Raudnakke

  Definer Kipplauf

  Hrmmf...da skal jeg kverulere litt Kipplauf ER upresist ja.. Korrekt betegnelse er Kipplaufbüchse, der det utelatte "büchse" nettopp henspeiler på et enkeltløpet kuglevaaben med brytemekanisme... Ungdommen nuhtildaghs....*snøøøft..
 9. Puslearbeid på høyt nivå... Når ei børse nærmer seg 60, er ofte mye av den opprinnelige nettskjæringa slitt vekk som følge av bæring. Denne drillingen har skjefting som på førkrigs Trumpf, og selvsagt prøver jeg å holde ting så originalt som mulig.. Med riktig lys ser man hvor linjene har gått...som mørke striper i treet. Jeg bruker disse til å skjære etter. En av de litt vriene tingene med gamle tyske børser er at nettskjæringa omtrent aldri følger LPI (Liinjer per tomme) systemet. Veldig ofte lagde børsemakerne jerna sjøl..mer eller mindre metrisk. Jeg blir derfor nødt til å skjære en og en linje på frihånd..
 10. Raudnakke

  Helga0028.JPG

  From the album: Prosjekter

 11. Så du hadde sendt meg en PM om saken, men jeg kan også bare referere til ladeboka til Deva... Nå er det imidlertid ikke noen praktisk forskjell på ladedata til 8x57 IR og 8x57IRS da, og holder en seg, av hensyn til børsas alder, under maksladningene for sistnevnte burde det fungere helt greit med data fra denne...
 12. Brownells er en grei plass å kjøpe slikt..
 13. "Metallbiten" på siden er sikringen..en såkalt Greenersikring. Avtrekkerne fungerer på følgende vis; Normalt er fremre avtrekker høyre hagleløp og bakre venstre. Aktiveres oppspenneren for rifleslaglåsen, kobles fremre avtrekker automatisk om til å avfyre rifleløpet. Etter avfyring går den deretter automatisk tilbake til å kunne avfyre høyre hagleløp. Da riflemekanismen må spennes opp separat før skudd, har den følgelig ingen egen sikring. Greenersikringa virker derfor bare på hagleskuddene.. Rifleslaglåsen kan også spennes ned igjen ved å trykke inn knappen på toppen av oppspenneren. Fremre avtrekker har også Snellertfunksjon.. skyves avtrekkeren frem, aktiveres denne. Dette kan også benyttes i haglemodus når f.eks. innstikkløpet i .22Hornet er montert i høyre hagleløp...
 14. Jeg jobber egentlig med et par oppdragsprosjekter, men innimellom får jeg tatt Helga et lite tak Nettskjæringa var stedvis slitt vekk som følge av årelang bæring på jakt.. Greit å få henta opp grensene og manglende linjer før en begynner på stokken for fullt..: Noen hakk og bulker må også tas ut..:
 15. Raudnakke

  Hekga0025.JPG

  From the album: Prosjekter

 16. Raudnakke

  Helga0026.JPG

  From the album: Prosjekter

 17. Raudnakke

  Helga0027.JPG

  From the album: Prosjekter

 18. Noe jeg har vært dårlig på i tidligere prosjekttråder har vært "før-bilder"... Dene gangen har jeg ikke noe tidspress, så i dag når solen stod inn gjennom vinduet fant jeg frem Helga og et kamera og fikk tatt noen Mon tru om jeg klarer å finne noe pent inni der?
 19. Raudnakke

  Helga0020.JPG

  From the album: Prosjekter

 20. Raudnakke

  Helga0021.JPG

  From the album: Prosjekter

 21. Raudnakke

  Helga0022.JPG

  From the album: Prosjekter

 22. Raudnakke

  Helga0023.JPG

  From the album: Prosjekter

 23. Raudnakke

  Helga0024.JPG

  From the album: Prosjekter

 24. ..og da rakk jeg sannelig å få skutt opp med Helga og i dag... Da skulle alle formaliteter være unnagjort, og jeg kan begynne på renoveringen..
×
×
 • Create New...