Jump to content

Sølvrev

Members
  • Posts

    2,964
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    17

Sølvrev last won the day on March 13

Sølvrev had the most liked content!

About Sølvrev

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sølvrev's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1.7k

Reputation

  1. Ser det kan oppstå litt begrepsforvirring her, men jeg tror de fleste forbinder blodslått slakt både ved slike vevsendringer og der blod har trengt (langt) utover langs hinner og bindevev. I denne diskusjonen om fart har jeg tenkt på vevsendringer i og rundt sårkanalen. Min erfaring med blod langs hinner og bindevev er at dette først og fremst er en følge av at dyret løper/beveger seg heftig før døden inntreffer.
  2. Jeg vet ikke om mobil + høyttaler blir noe billigere enn lokkefløyte med mindre du har en (batteridrevet) høyttaler fra før? Men det som koster er lokkefugler. Du får neppe den helt store effekten med noen form for lokkelyder uten lokkefugler. Så mange som mulig, men 2-3 er bedre enn ingen.
  3. Du trenger en liten og lett demper. Jeg har F&D Fw196 på min A-bolt 6,5x55 med 53 cm pipe, bygger 11 cm (som Fw149). Går helt fint. Hva angår kikkertsikte foretrekker jeg maks 50 mm objektiv, synes 56 blir litt voldsomt til "all round" bruk. Hvis du ikke skal jakte i skumring/mørke tror jeg den du har duger bra. Når du har bestemt deg for våpen og demper, send prisforespørsel til BM Wear og J&F. Men får du en grei deal hos din lokale pusher bør du nok handle der.
  4. Virker sånn, men siden den er ny (og du allerede har kikkertsikte) får du nok også en god deal på samme våpen + spesifisert demper. Men for all del, du kan jo kjøpe hele pakken og selge den ene kikkerten?
  5. Med 2,5-15 eller 3-18 er du skodd for det meste!
  6. I ditt tilfelle, nei! Med gode pusserutiner og kjærlig skjøtsel for øvrig har du et våpen som varer livet ut. En liten og lett demper hører med, f.eks. Freyr&Devik Fw149. Da bikker du akkurat 3 kg før kikkert.
  7. Et godt kjøp fra BM Wear, men jeg ville: 1) valgt syntetstokk, 2) valgt lettere pipe (3,7 kg for "bart" våpen er en del, med kikkertsikte, montasje og demper er du fort opp mot 5 kg), 3) valgt 6,5x55 som "all round"-patron. Tikka T3X (med ukappet pipe) ville nok også vært mitt valg. (Lite-utgaven veier 2,9 kg med 57 cm pipe).
  8. "Zero stop", dvs. muligheten for å velge et referansenivå (null) for en kjent innskytingsavstand, er gull enten vi snakker om kikkertsikter for jakt eller langhold. Men du kan også komme unna ved å sette et merke med vannfast tusj for dette nivået.
  9. @moviken: Fantastisk! For ikke å gjøre det altfor omfattende kunne jeg tenkt meg ei god (og fortrinnsvis buttneset?) FMJ-kule i .30-kaliber (ev. 7 mm) testet i hastighet 700, 800 og 900 m/s.
  10. @M67: Da har vi ulike erfaringer. De peneste slaktene opp gjennom årene (jeg har jaktet rådyr siden 1994) har jeg fått med .30-06 ladet med 180 grs Norma Oryx og utgangshastighet rundt 780 m/s. Jeg tilstreber alltid skuddplassering midt i bog.
  11. Så absolutt ikke! Men i tillegg til @Nybegynn3rs momenter vil jeg nevne større, tyngre og mer solid kule i lavere hastighet som ofte vil gi penere slakt.
  12. Den enkleste måten å få dokumentert hastighetseffekten er å skyte i ballistisk gelatin. For å eliminere effekten av ulik ekspansjon kan solide FMJ-kuler benyttes. Ellers er jeg (selvfølgelig) enig i at på storvilt kan treffpunkt være vel så viktig.
  13. Når rådyr også står på menyen ville jeg ikke vært i tvil: 6,5x55. Og om du ikke kapper pipa for kort (50 cm+), får du som bonus et våpen som også duger til større vilt.
  14. Ned mot 800 m/s og god kule bør være innafor, men jeg ville som flere antyder valgt et lettere våpen i 6,5x55. Lett å lade, stort kuleutvalg, og anvendbar til det meste.
  15. Dette er jo bare helt fantastisk, og nå føler jeg meg som en idiot når jeg står og jukker med pussestokken.
×
×
  • Create New...