Jump to content

Sølvrev

Members
 • Content Count

  1,030
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Sølvrev last won the day on September 13 2020

Sølvrev had the most liked content!

Community Reputation

507 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Her er en test av kikkerter i all round-gruppen. SLC ligger helt i tetsjiktet. Det er en utgått modell, nå erstattet av EL-serien. Om det er en god pris? Tja, premium optikk holder seg godt, men det må være lov å prute. Edit: fornuftig valg mht. størrelse, jeg har en Leica Geovid 10x42 som alltid er med på jakt og på turer utenfor jaktsesongen.
 2. Jeg skjønner ikke dette! TS har både i trådtittel og åpningsinnlegg etterlyst råd om valg av rase til fuglejakt og som familiehund. Mange av innleggene ovenfor gir en rekke velmente raseanbefalinger innen dette segmentet. Det er også gitt noen innspill mht. (pels)stell og dressur, samt farer ved ensidig avl på jaktegenskaper hos fuglehunder. Men så dukker en beagle opp på banen. Kan det ha noe med et sjarmerende utseende å gjøre?. Husk da på at en hver hund som ikke kjenner sin plass "i flokken" (dvs. nederst) vil kunne bli en problemhund. Beagle er en populær familieh
 3. Enig i at løsningen for oppsamling av tennhetter er litt Mikke mus, men jeg synes pressa står fjellstøtt med to fikseringsbolter. Ikke nødvendig å bruke så mye kraft på armen med de patronene jeg lader (5,6x52R, 6,5x55 og .30-06), mulig man må ta i litt mer med større patroner?
 4. Jeg tenkte mindre format var bedre siden TS har barn. Kanskje lettere for ungene å gå tur med bikkja?
 5. For noen år siden var dette testvinneren fra Opticron. Men uansett hva og hvor du handler, finn en butikk og se gjennom de(n) modellen(e) du vurderer å kjøpe. Edit: jeg er blant dem som mener 56 mm objektiv er i største laget om kikkerten skal henge over skulderen og være "i beredskap" under aktiv jakt.
 6. Alle hunder krever mosjon og mentale utfordringer for å trives og fungere godt som familiehunder, jakthundrasene i større grad enn andre. Jakthunder bør etter min mening brukes til det de er avlet fram for. Jeg er oppvokst med korthåret vorsteher og rypejakt, og har selv hatt strihåret dachs til rådyrjakt. Hvis drømmen er en familie- og fuglehund ville jeg vurdert Kleiner Münsterländer (KML). Ikke et vondt ord om vorsteheren, men jeg innbiller meg at KML kan være et bedre valg. Ta kontakt med raseklubben for nærmere info.
 7. Ser det gikk litt fort i svingene her, mente selvfølgelig en kikkert med maks. 3 x minsteforstørrelse (og selv det er mye til elgjakt i tett skog). Ser ikke ut til at Zeiss leverer V4 med 3-12x50, da må det bli en V6 2-12x50 (sprenger budsjettet?) eller Minox ZX5. Edit: kjøpte nettopp en Noblex N5 2,4-12x50 til snaut 10 laken, og den har virkelig imponert så langt. Fremragende service hos forhandler også😉.
 8. Jeg har rifler både med (Sauer) og uten (Browning) oppspenner. Jeg mener oppspenner bidrar til økt sikkerhet under jakt (men ser at også her er meningene delte), ulempen er at den er litt tung og lager lyd. Men det gjør enkelte sikringsmekanismer også, som påpekt i innlegg ovenfor. Trives i grunnen godt med begge løsningene😊.
 9. Jeg ville også gått for en V4 med 50 mm objektiv. Lettere og smekrere kikkert, litt (ubetydelig?) dårligere skumringsegenskaper.
 10. Jeg synes kolbekammen ser lav ut i forhold til kikkertens senterlinje. Burde ikke ha all verdens betydning når du skyter fra benk, men jeg ville også prøvd med en kolbeforhøyer. Blaseren hadde vel justerbar kolbekam? Edit: Jada, jeg vet de fleste kikkertsikter er parallaksefri på 100 m, så også Zeiss Diavari? Men min erfaring er at det er vanskeligere å finne eksakt samme siktepunkt fra skudd til skudd når kolben er for lav.
 11. I 6,5x55 bruker jeg Lapua Mega 155 grs foran 47 grs Norma MRP, eller Norma Oryx 156 og 46 grs MRP. Begge gir rundt 760 m/s i 53 cm pipe. Jeg mener du bør bruke mer sentbrennende krutt enn 204 og N-19 til de tyngste kulene. Et alternativ til MRP er Vv N165 eller N560. Men nå etter endringen i krav til anslagsenergi er jo Swift A-frame 140 grs en het kandidat, og da duger de kruttene du har (jeg lader denne kula med 45 grs N160). Foretrekker imidlertid .30-06 til elg ladet med Swift A-frame 180 grs foran 57 grs N160.
 12. Her var det litt av hvert, ja. Tyrkiske billighagler er omtalt i andre tråder, og levnes liten ære her på Kammeret. Riflene er helt o.k, men optikken er jeg litt skeptisk til. Har aldri hørt om Scandium kikkertsikter, så her kan det være noe kinagreier produsert for forhandler (Interjakt-kjeden). Jeg sier ikke det er direkte dårlig, men er generelt skeptisk til slike produkter. Om du trenger en startpakke, kjøp Browning-rifla i .30-06 og sett på en kikkert fra kjent produsent, f. eks. en ny Leopold eller en brukt europeisk. Og se i samme slengen etter en brukt europeisk hagle på Finn. "Buy onc
 13. Jeg ville aldri spandert 19000 på ei 30 år gammel Remington-rifle for å bygge opp et våpen med tilfredsstillende presisjon. Du finner veldig mye kjekt, både nytt og pent brukt, for den summen. Hvis du ellers trives med rifla og kan komme unna med ny pipe og en kolbeforhøyer (finnes i mange utgaver), kan det være verd å prøve. Må du i tillegg tune eller bytte avtrekket og kostnaden bikker 10000, ville jeg nok heller gått for et nytt våpen. (Ps. Kred til deg for å holde igjen skuddet når du følte deg ukomfortabel👍).
 14. Sølvrev

  Førstegangsrifle

  Som sagt, har ikke skutt med X-bolt. Men (dårlig) avtrekk pleier ikke være noe tema på Browning. Det er meget godt på min A-bolt II og tilsvarende på damas A-bolt III. Veldig bra på en kompis sin X-bolt. Det beste du kan gjøre nå er å ta en runde hos div. våpenhandlere og tafse litt på alt innenfor ditt budsjett som finnes i linksutgave. Avtrekket betyr mye, men det er andre ting også som påvirker godfølelsen....
 15. Sølvrev

  Førstegangsrifle

  Ja, i høy grad. Har hatt en A-bolt II i 6,5x55 i 12 år nå, og det blir den siste rifla jeg selger.... Torsdag skjøt vi inn A-bolten til dama, fungerte veldig bra den også. A-bolt fantes før i linksutgave, men ser de har sluttet med det nå. X-bolt er imidlertid en god erstatning. Jeg har ikke skutt med den, men det er det mange andre her inne som har. T-bolt er vel bare finkaliber (.17 og .22), så den er uinteressant for storviltjakt.
×
×
 • Create New...