Jump to content

Sølvrev

Members
 • Content Count

  108
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sølvrev last won the day on March 29

Sølvrev had the most liked content!

Community Reputation

57 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. På skytebanen bruker jeg alltid kombinasjonen elektroniske øreklokker og formstøpte propper. Sistnevnte er i myk acryl og levert av Starkey. Tror ikke fabrikatet betyr så mye, det viktigste er at proppene er tilpasset dine øreganger og at de brukes i kombinasjon med et ytre (aktivt eller passivt) hørselsvern. Jeg sliter selv med et betydelig hørselstap og tar ingen sjanser med hensyn til at dette kan forverres.
 2. Hendelser som denne vekker sterke reaksjoner, både i jeger- og skytterkretser. Jeg vet ikke riktig om jeg heller ser oppfordringene til korsfesting (et tidsriktig begrep!), men som tidligere kommentert har det etter min oppfatning vært tendenser både til forhåndsdømming og bruk av gapestokken, hovedsakelig basert på informasjon fra media. Selv om tilgangen på fakta etter hvert har økt, må det vel være lov å si at noen av og til er litt raske på avtrekkeren? Men ligger kanskje i nettdebattenes natur? Det kunne for øvrig vært svært interessant om vi kunne fått tilgang til domspremissene. Etter hva jeg så fra NRKs dekning av saken, vil aktor bruke god tid på å gå gjennom disse før han vurderer en anke. Og det ville forbause meg om tingrettens dom blir stående. I mellomtiden hadde det nok vært fint for alle som følger denne tråden om @Poacher kunne redegjøre litt nærmere for hva som er skrevet feil. Er det postinger under denne tråden, eller er det opplysninger som har framkommet i medias dekning av saken?
 3. Ikke så mye som man skulle tro, verken på våpen- eller optikk-fronten. Finner du en rifle ( ny eller brukt) av anerkjent merke som omtalt i innleggene ovenfor og som gir deg godfølelsen, så kjøper du den. Lurt å satse på lyddemper, selv i 6,5x55, av hensyn til hørselen. Den viktigste utviklingen innen optikk er økningen i zoom-område. Først kom "revolusjonen" med 6 x zoom, nå er det visst bare 8 x zoom som gjelder? Om optikken rent kvalitativt er blitt bedre, tja...? Kan du greie deg med 4 x zoom, så følger du anbefalingene ovenfor. Kvalitet går aldri av moten!
 4. En overraskende dom vil nok mange mene.... Litt rart at ikke retten har lagt mer vekt på skytterens uaktsomhet med tanke på huset i bakgrunnen. Men jeg merker meg en meget klok uttalelse fra den svenske tingrettsdommeren (i følge Nationens gjengivelse): – Vi som ser filmen i etterkant, vet at dette er et menneske. Da finnes det ifølge forskning stor risiko for at vi overvurderer vår evne til å kunne oppdage dette i skuddøyeblikket, sier tingrettsdommer Sofia Tollgerdt. Det burde være en uttalelse til ettertanke! For øvrig er det vel grunn til å tro at dommen vil bli anket, siden aktoratets innstilling var tolv års fengsel?
 5. Elg og sel: Norma Oryx eller Lapua Mega (begge 155/156 grs), krutt Norma MRP Rype: Lapua FMJ 100 grs, krutt Vithavouri N140 eller Norma 202 (lette, rekylsnille ladninger) Lader selv med disse kombinasjonene. Ingen problemer å oppnå "lovlig" hastighet med de to førstnevnte i 53 cm pipe. Alle kulene gir glitrende presisjon i min A-bolt med demper. Lapua Mega er ei undervurdert konvensjonell kule med mekanisk låsing av blykjernen. I følge tester jeg har lest gir den like høy restvekt som noen av de dårligste "bondede" kulene. Ville ikke vært redd for å bruke FMJ-kula til gås, men jeg ser av andre tråder at noen her foretrekker kuler med moderat ekspansjon. Du kan også skyte rev med samme kula, men da blir det to hull. Jeg har ingen erfaring med varmint-kuler som "eksploderer" i Mikkel.
 6. Jeg er ikke uenig med dem som mener at kjøttforbruket i den vestlige og industrialiserte verden bør reduseres til fordel for et mer vegetabilsk kosthold. Det er bra både for helsa og for miljøet. Og som innlegget ovenfor påpeker, kostholdet bør være naturlig og variert. Den greske legen Fedon Lindberg skrev for omtrent 20 år siden boka om at det bør være balanse mellom fett, karbohydrater og proteiner. Jeg hører gjerne på kostholdsråd fra fagfolk innen helse og ernæring, særlig hvis de har en universitetsgrad eller to. Det som gjør meg ganske forbanna er når de såkalte influencerne (blir visst bare flere og flere av dem?), med begrenset eller innen utdanning i nevnte fagområder, forsøker å skaffe seg et levebrød med synsingen sin. Inntektene genereres av annonsører basert på hvor mange følgere bloggen deres har, og da blir virkemidlet det samme som hos tabloidavisene: Skap "de store nyhetene" og bruk store overskrifter. De som lar seg forføre får i beste fall ingen skadevirkninger, i verste fall mangelsykdommer og nedsatt helse. Men jeg har absolutt forståelse for de som avstår å spise kjøtt fra oppdrettede dyr, både ut fra et dyrevelferds- og miljø-perspektiv. Jeg skulle ønske vi hadde bedre tilgang på kjøtt fra lykkelige kyr, griser og kyllinger, og personlig skulle jeg gjerne betalt det dobbelte for skinka om jeg visste grisen hadde levd et godt og naturlig liv. Det optimale i miljøsammenheng er selvfølgelig å utnytte alle tilgjengelige utmarksbeiter, samt å høste av viltressursene på en mest mulig bærekraftig måte. Snart er det påskelam på menyen!
 7. Med utgangspunkt i fårikålkjøtt (av lam) tror jeg du må regne med 1 1/2 time +/- for at kjøttet skal bli mørt. Hvis du har kjøtt fra en voksen rein kanskje noe lenger koketid. Ville ikke vært så bekymret for at koketiden blir for lang, heller det enn seigt kjøtt. Så lenge kjøttet serveres i gryta sammen med saus vil det ikke kjennes tørt.
 8. Og før jeg går ut i sola og kvitrer i finværet, et siste lite spark. Hva angår livsstil-synserne, enten de er i ukebladene, i tabloidavisene eller på nettet, ser "markedet" ut til å være umettelig. Råd om kosthold, slanking og alternativ medisin/behandling mm. blir slukt rått. Folket vil forføres. Og verden vil bedras!
 9. Ja, kanskje for oss (som har Kammeret), men tydeligvis ikke for noen av de profilerte bloggerne/influencerne... Eller kanskje har de visst det hele tiden, men ville bare sikre at kua var melket helt tom før de snudde offentlig
 10. Bølgen snur? https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/mat-og-drikke/2019/04/11/195569454/det-er-rare-arsaker-til-at-man-slutter-a-ha-et-vegansk-kosthold (Så da må disse influencerne finne noe nytt å profilere seg med)
 11. Bølgen snur? https://www.abcnyheter.no/helse-og-livsstil/mat-og-drikke/2019/04/11/195569454/det-er-rare-arsaker-til-at-man-slutter-a-ha-et-vegansk-kosthold (Så da må disse influencerne finne noe nytt å profilere seg med) Edit: Postet feil, flyttet til tråden om veganer-mat.
 12. Sølvrev

  Swaro z6 1-6x24

  Den ser jo strøken ut, så om det ikke er noen skavanker som ikke vises på fotoene må denne være et rimelig godt kjøp.
 13. Jeg bruker Swarovski (kikkertsikte) og Leica (håndkikkert) og er storfornøyd med det. Foretrekker i motsetning til de to i innleggene over avstandsmåleren integrert i håndkikkerten. Det er nok å holde styr på fra før! Til jakt er 50 mm objektiv på kikkertsikte tilstrekkelig for de fleste, også under dårlige lysforhold. Jeg er fornøyd med 6x zoom. Håndkikkert i 10x42 er litt krevende mht. bevegelse, men det er nå det jeg er vant med.
 14. Min erfaring fra hjortejakt med .30-06 er at Norma Oryx 180 grs (11,7 g) er ei myk og lettekspanderende loddet kule. Den har også svært høy restvekt. Jeg har plukket ut 3 kuler fra felte hjorter på 80-100 m, og fått restvekt på 11,5 og 2x11,6 g.
 15. Jeg skrev dette i tråden "Avstandsmåler - nytte?" for en tid tilbake, og vil på ny understreke at en skikkelig håndkikkert må være en del av grunnutrustningen under all jakt. (Jeg vet ikke om de som siktet på oss hadde tomt kammer, sluttstykket ute, eller oss borte fra trådkorset, men hendelsen sitter ennå i minnet).: "Det er egentlig dette det koker ned til: human og sikker jakt! Derfor vil jeg slå et slag for håndkikkerten med innebygd avstandsmåler. Selv om innkjøpet kan svi litt på pungen, er det her snakk om en investering i sikkerhet som ved normal bruk vil kunne vare en hel jegerkarriere. Jeg er blitt så vant til å bruke denne at jeg føler meg naken uten, selv når jeg er på tur uten våpen. Under hjortejakt ble jeg en gang utsatt for at andre, og for oss totalt ukjente jegere, brukte kikkertsiktet på rifla for å sjekke ut hvem det var som innenfor et høvelig skuddhold satt med kaffen og nistepakken. En utrolig guffen opplevelse! Heldigvis fikk vi scannet inn radiokanalen de brukte og "invitert" de ned for en nærmere prat. Jeg håper de unge jegerspirene lærte noe av denne hendelsen. Jeg har lenger oppe i tråden sagt at jeg har både separat avstandsmåler og håndkikkert med måler inkludert. Bruker nå bare sistnevnte, en Leica Geovid 10x42 som veier 1047 g inkl. bærereim. Den er alltid med på jakt og bæres skrått over høyre skulder slik at den henger inn under venstre arm. Der er den ikke i veien, men samtidig lett tilgjengelig for å verifisere både avstand og objekt-type."
×
×
 • Create New...