Jump to content

Sølvrev

Members
 • Content Count

  493
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Sølvrev last won the day on September 4 2019

Sølvrev had the most liked content!

Community Reputation

289 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Etter mine erfaringer er Oryx (har bare brukt 180 grs/11,7 g) ei myk og ekspansjonsvillig kule, med svært høy restvekt i middels hastighet (jeg lader til rundt 780 m/s i .30-06). Det er ingen grunn til å tro at den vil oppføre seg vesentlig annerledes i 9,3-kaliberet. Du ligger vel rundt 750 m/s +/- med normal pipelengde i 9,3x62. Om den er like myk som Vulkan? Tja, etter min oppfatning er den i hvert fall en bedre kule til matvilt.
 2. Det må være lov å ha ulike syn, både på omfanget av problemet og på løsningen. Tommel ned- eller opp-tegnet på et innlegg gir et klart signal på om man er enig eller ikke. Men jeg trodde ærlig talt vi var ferdige med å omtale hverandre i sjikanerende og nedlatende vendinger, etter moderatorenes innsats i fjor?
 3. Jeg (med min dokumentert dårlige hørsel) fikk med meg 30 skudd på 1,5 sekund. Skremmende nok det? Men detaljene som diskutert ovenfor er vel underordnet hovedoppslaget: hvor enkelt det er å bygge om en startpistol som er "i fritt salg" til et til et håndvåpen ville vært søknads- og registreringspliktig om det ble solgt over disk?
 4. Jada, for hjemmelading Lapua Mega 155 grs (med BC som en potet). Lite å hente på langhold med den kula. Gjør som @jkb sier, prøv å karre deg opp mot 800 m/s med hjemmeladet DL eller GT, skyt og vær glad!
 5. Helt normal kulebane for den utgangshastigheten du kan forvente med din pipelengde. Jeg har kronografert 765 m/s i 53 cm pipe, Norma oppgir 830 m/s i 74 cm pipe for GT. Med 60 cm pipe kunne du forventet 30-40 m/s høyere utgangshastighet, uten at det ville betydd all verden for kulebanen.
 6. Har trestokk på min A-bolt, fungerer utmerket med tofot montert. Er vel syntetskjefte på SS-utgaven, så det bør være minst like stabilt?
 7. Jeg har en A-bolt i nevnte kaliber (pipelengde 53 cm) som jeg er svært godt fornøyd med. Har ved et par anledninger tafset litt på Tikka, og det er sikkert også et meget bra våpen. Men boltgangen i en Tikka virker mer slarkete, i A-bolten er den jevnt og glatt som smør. Dette har sikkert ingen praktisk betydning for bruk og presisjon, men i min OCD-hjerne er slark en uting! Edit: ta en tur i butikken, klå litt på begge, og velg den som gir deg godfølelsen.
 8. Du får en ny tysk Minox ZX5i 2-5x10 for kr 8990 nå (tilbudspris). Ellers ville jeg nok gjort som @amatør anbefaler, og sett etter noe pent brukt på Finn av typen SwaZeiLei o.l.
 9. Vet ikke jeg heller, men du har jo selv delvis svart på spørsmålet med å oppgi differansen i haglvekt. Da er det vel også mulig å finne differansen mellom antall hagl i de ulike størrelsene? Og gitt at hastigheten er den samme og svermen er noenlunde jevn må vel den med flest hagl ha best effekt på en gitt avstand? Men nå er det slik at vi har en skikkelig autoritet her inne som har testet svært mye hagleammunisjon. @358 Win, kan du opplyse oss? Edit: Hvis TS oppfatter denne diskusjonen som en liten avsporing er nok det delvis riktig. Men helt irrelevant ved kjøp av kombinasjonsvåpen er det heller ikke.
 10. Jeg er ikke uenig her, men hvis man vil ha den ekstra punchen som 12/76 gir i forhold til 20/76 må man kanskje ofre litt på estetikkens alter? Om det er jaktmessig påkrevd er en annen sak. Jeg valgte kal. 12 til drillingen pga. av et aldri så lite forråd av patroner, og fordi haglene mine er i samme kaliber. Om jeg skulle valgt om igjen ville det kanskje blitt kal. 20......
 11. Ny tråd om CENS-apparater er opprettet: CENS Proflex/digital DX5 aktive ørepropper
 12. I dag har jeg sendt bestilling på nye aktive ørepropper fra leverandøren HearSafe. Dette er et "inne i øret"-hørselsvern som kan programmeres etter individuelt hørselstap, og som via en teleslynge kommuniserer trådløst med jaktradio. Slyngen kobles til radio/mikrofon via en standard 3,5 mm jack. Pga. mitt hørselstap er det modellen CENS digital DX5 som leveres (i hard acryl), mens Proflex-typen leveres i silikon. Apparatene produseres i England og det er ca. 5 ukers leveringstid. For å bestille apparatene må en audiograf ta avstøpning av øregangen og det ytre øret, og for at apparatene skal kunne programmeres må egne audiogram oversendes. Digital DX5-modellen benytter batteristørrelse 312 som varer en drøy uke. Jeg har 15 års erfaring med SoundScope fra Starkey, men disse apparatene er nå i ferd med å gi opp. Jeg vil poste mine erfaringer med de nye CENS-apparatene ut over ettervinteren/våren. Prisen pr. par er kr 8590.
 13. Informasjon og brukererfaringer. Jeg oppretter en ny tråd om dette, og viser til tidligere postinger under Soundscopes-tråden: ******************************************************************************************************************************* Skrevet August 31, 2019 (endret) Disse ser veldig lovende ut, særlig den forenklede måten å justere volumet på. Det er særdeles fiklete både på SoundScope fra Starkey og Jegern'n fra Hørselslaben (jeg har begge). Sistnevnte har for øvrig også en del egenstøy. Jeg forsøkte å finne ut om CENS ProFlex DX5 kan programmeres for hørselstap etter individuelt audiogram (og dermed også fungere som høreapparater), men så ikke ut noe om det på hjemmesiden. Jeg sender E-post til leverandøren og skal informere videre når jeg har mottatt svar. Edit: Vi kan levere Dx modellene regulert etter dine audiogrammer, men da leveres modellen i akryl. Fint om du kunne sendt oss dine audiogrammer samt avstøp og ordreskjema ved bestilling. Vi vil da sende dette til labben for godkjenning av produkt opp mot ditt hørselstap. Det er ingen problem at din faste audiograf tar dette støpet, viktig da å nevne at hele øremuslingen din må med.. Modulen kan slås av med en egen on/off knapp og husker da dine siste innstillinger, det betyr ikke at batteriet spares, men at du kobler deg av modulen for å slippe forstyrrelser for evt. konkurranseskyting. Batteritype er størrelse 13. Endret September 2, 2019 av Sølvrev Lagt til info fra leverandøren Hearsafe
 14. Postingene ovenfor forklarer hvorfor du bør velge krave- framfor rillepatron. Kal. 12 eller 20? Hipp som happ. Hvorfor du bør velge 7x57R? Jo, fordi: - den er kraftig nok og lovlig til større vilt enn rådyr (om det blir aktuelt), men samtidig "liten nok til småvilt" - det er et brukbart utvalg av fabrikkammo, både FMJ og SP, og prisene er moderate til kravepatron å være Hvis du lader eller har planer om å lade selv er det også andre R-patroner som kan vurderes (jeg har 5,6x52R).
 15. Fast trangboring er ikke noe problem, så lenge denne ikke er for trang. Ser Sabattien anbefalt ovenfor har 1/4 og 1/2 boring. Dette er et fornuftig all round-kompromiss og duger også til rypejakt, selv om boringen til akkurat dét formålet godt kunne vært åpnere. Hvis TS vil ha et åpnere skuddbilde finnes det også spreder-patroner å få kjøpt. Slik ammunisjon er veldig fin å bruke tidlig i sesongen når rypene trykker hardt og holdene kan bli korte. Ellers er det lurt å prøve ut litt forskjellige patrontyper og haglstørrelser for å finne hvilke som gir jevnest spredning i hvert av løpene på akkurat ditt våpen. Lykke til!
×
×
 • Create New...