Jump to content

Sølvrev

Members
 • Content Count

  583
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Sølvrev last won the day on September 4 2019

Sølvrev had the most liked content!

Community Reputation

316 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Antar du skal lade etter denne tabellen og at du har målt friflukt med col 67,5 mm. Hvis du tenker å lade deg opp mot maks med N540 ville jeg mye heller hatt litt ekstra friflukt, om det er 3,5 eller 1,5 mm spiller ingen rolle for presisjonens del. Mega er ei kule som fungerer godt i middels hastighet. Jeg har ladet med Mega 155 grs i 6,5x55, og med col fra Vvs ladetabell støtte faktisk kula mot bommene i mitt våpen (friflukt 0) så jeg måtte sette den dypere.
 2. En nabo av oss på 1960-tallet hadde fått ødelagt den ene lungen etter å ha blitt truffet av et trepropp-prosjektil under en militærøvelse. Antar det må ha vært skutt på relativt kort hold.
 3. Fornuftige kaliberalternativer. Har selv en tidlig A-boltutgave i 6,5x55 og er storfornøyd med den. Ellers registrerer jeg at mange her inne mener .30-06 er på vei ut, og at du derfor kan gjøre kanonkjøp på bruktmarkedet. Hvis det er riktig og du finner en sånn på Finn, så kjøp den. Jeg har en .30-06 også (Sauer 404), og det er etter min oppfatning det mest allsidige storviltkaliberet du kan investere i. (Men det kan være lurt å regne inn en demper i investeringen).
 4. Zoom-området. På z4i er det en faktor på 4 mellom laveste og største forstørrelse (2,5-10 eller 3-12) mens på z6i er faktoren 6 (2-12 eller 3-18). Jeg har Swarovski z4i 3-12x50 og er fornøyd med det. z4i er et rimeligere sikte enn z6i (som igjen er rimeligere enn z8i). Så spørs det hvor viktig det er for deg at du kommer ned i 2x forstørrelse.
 5. Benytt @Wintels framgangsmåte, gjenta så mange 4-ukers perioder som nødvendig. Du må nok være forberedt på å betale et depositum, f. eks. halve kjøpesummen, for å kunne "overta" våpenet på utlån. Her finner du skjema for utlånserklæring.
 6. Jeg lader ikke .308 Win, men ville resonnert som deg. Rhino-kula har en relativt lang homogen bakpart, og du bør være på trygg grunn om du tar utgangspunkt i ei kule som er homogen tvers gjennom. Siden du har tilgang på kronograf er det god strategi å lade til opp mot samme hastighet som fabrikkammunisjon med tilsvarende kule har i din rifle.
 7. Her blir det kompromisser uansett. Du kommer veldig langt med premium optikk og 50-objektiv i månelys. Jeg ville også valgt 2-12x50 og ikke hatt noe større som all round-sikte. Men klart, blir det virkelig dårlig lys vil du nok se noe bedre med et 56-objektiv.
 8. Hvis du tenker all round-kikkertsikte ville jeg gått for 50-objektiv. Og en Swarovski z6i blir aldri feil......
 9. Imponerende orden ut fra foto! Men jeg synes skapet virker litt trangt og uhensiktsmessig med den innredningen som bildet viser. De oppgitte målene er, i henhold til produsenten, utvendige mål. Jeg tror det blir rimelig trangt med mindre du fjerner den vertikale skilleveggen og de tre hyllene mellom denne og yttervegg. Jeg tenker det kan være greit å hente ut/sette inn et våpen uten å måtte flytte på de andre. Hyllene i døra og den øverste hylla ser ut til å være praktiske og anvendbare. Men du bør kanskje se skapet i butikk før du handler......
 10. Jeg har ladet 140 grs A-frame med 45 grs Vv N160. Det er samme ladning som oppgis for Nosler Partition i en tidligere utgave av Ladeboken (utgave 4, tror jeg). Har ikke merket noen tegn på høyt trykk i min A-bolt rifle, men oppnådd hastighet rundt 805 m/s er jo ganske bra i en 53 cm pipe.
 11. Noen liker mora, andre liker dattera. Gå til en forhandler og tafs på begge, så finner du hvilken som tiltaler deg mest og velger den. Jeg kjøpte en 404 Synchro XTC i fjor (foreløpig bare med en pipe i .30-06), og det som tiltalte meg mest var inntrykket av robusthet og enkelhet, samtidig som rifla har en del fiffige og praktiske løsninger. Det justerbare avtrekket er en drøm, og våpenet (med A-Tech Optima 45 demper) er utrolig bra å skyte med. Skulle jeg pirke på noe måtte det være oppspenneren som er litt tung/treg, og heller ikke helt lydløs. Det går seg kanskje til over tid? Ellers er det jo egne Blaser- og Sauer-tråder med mange brukererfaringer.
 12. Det er dette skyting dreier seg om, så vi må ikke gjøre unødig vitenskap av hjemmeladerens fintuning. Men vi må også ha i bakhodet at noen (jakt)rifler er mer kresne på ammunisjonen enn andre. For min del er det greit å vite at jeg har eliminert de største avvikene som skyldes kuler og krutt. Da vet jeg at tette og fine samlinger kun avhenger av meg, og når jeg oppnår det kjenner jeg ekte skyteglede!
 13. Det var da en usedvanlig klønete plassering av lysjusteringshjulet på den Zeiss-kikkerten! Jeg tenker det blir litt andre vurderinger om du skal ha et "all round"-sikte til småviltjakt enn et til storviltjakt. Jeg er veldig godt fornøyd med min Swarovski Z4i 3-12x50, og har ikke blitt plaget nevneverdig av dorull-effekten på laveste forstørrelse. Jakter for det meste storvilt. De tynne trådene i retikkelet (ikke medforstørrende) gjør det også egnet til småviltjakt, men klart for jakt på små mål og lange avstander er det jo kjekt med mer forstørrelse.
 14. Jeg har ladet 180 grs Swift A-frame i .30-06 med 57 grs Vv N160, og fikk 775 m/s i ei 57 cm Heym-pipe. Forsøkte også med 60 grs Norma MRP og fikk samme hastighet. Fabrikkladet ammo fra Norma med denne kula ga rundt 790 m/s. Edit: ser det er en del som klager over dårlig presisjon med A-frame. Jeg har ingen problemer med tre-skuddserier innenfor 3 cm på 100 m med nevnte ladninger.
×
×
 • Create New...