Jump to content

Sølvrev

Members
 • Content Count

  301
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Sølvrev last won the day on September 4

Sølvrev had the most liked content!

Community Reputation

167 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, jeg tror det. Idéelt sett lavere enn 3x også. Men det er mange andre ringrever her inne, så nå har vel jeg sagt nok? (Lykke til med jakten på en Browning, forresten!) Edit: Ikke zoom-område, men minste førstørrelse.
 2. Tja, sikkert grei den også. I og med at Rafdal har klådd på den er det sikkert gjort forbedringer av avtrekket også, selv om ikke det framgår av beskrivelsen? Tror ikke demperen er noe "dårligere", og kikkerten er kurant. Men, som selger skriver, dette er først og fremst en langholdsrigg. 16x forstørrelse kan være kjekt å ha til småviltjakt, men jeg tenker at dersom rifla skal brukes til "alt" er det like viktig med lavere forstørrelse enn 4x. Dette pga. synsfelt ved trange poster og korte hold.
 3. Dette ser ut til å være gromme greier! Det finnes selvfølgelig bedre og mer lyssterke kikkerter med større zoom-område når du går for 50 mm objektiv, men om du ikke primært skal drive bø-/nattjakt etter rev og hjort duger denne lenge. Jeg er (som du kanskje har sett fra andre innlegg?) Browning-fan, så hvis du finner en pent brukt A- eller X-bolt med høvelig kikkert kan det være et godt alternativ. Edit: Hvis du ikke er opptatt av å bruke homogene kuler blir .308W og 6,5x55 omtrent hipp som happ.
 4. Nja, ikke hvis gåsa holder seg på innmark, da kan du trygt jakte med blyhagl. Men skal du jakte gjess på sjø, vann eller i vassdrag er det ingen bønn. Se §17 i Forskrift om utøvelse av jakt felling og fangst: Unntaket gjelder også for jakt på gjess som oppholder seg på innmark, jf. friluftsloven § 1a. Jeg ville, som flere allerede har anbefalt, valgt en rimelig O/U-hagle. Og gjerne et brukt våpen, så sjekk Finn. Det viktigste er at hagla passer deg.
 5. Har selv en Merkel 96K, men i riflekaliber 5,6x52R. Det betyr mindre krutt (ladninger rundt 25 grs) og mer gods i pipa. Dette våpenet setter skudd nr. 1 og 2 nesten hull i hull, mens skudd nr. 3 krabber rundt 10 cm opp. Det samme skjedde med en kombi i samme kaliber. Tror TS må leve med litt varmespredning. Tregere krutt vil bety høyere ladning med samme kule hvis du skal opprettholde hastigheten. Hvis du bare skal lade for rådyr ville jeg gått motsatt vei, dvs. lettere kule og raskere krutt (lavere ladning) for å se om det hjelper.
 6. Ja, her var det litt av hvert! Kunne like gjerne vært plassert under Kritisk tenkning-tråden..... Jeg lurer på hvem disse FOLU-folka er? Hver gang jeg møter noen som sier ny teknologi og effektivisering vil redde verden (mat, miljø og klima) blir jeg skeptisk. Noen gode poeng om svinn, overspising og mer direkte utnyttelse av landbruksproduktene (i stedet for å ale opp husdyr) har vi allerede hørt om og diskutert før. Store selskaper som Microsoft, IBM, Yara, og for den saks skyld Google (som vil "grønnvaske" seg på norsk vindkraft) har i hvert fall mer enn én agenda…. Men elefanten i rommet, at det er for mange mennesker på denne kloden og at folketallet fortsatt øker foruroligende i utviklingslandene, blir ikke nevnt.
 7. Du kobler pluggen (telefonjack'en) på teleslynga i selve mikrofonen (inngang ved siden av ledningen).
 8. Nja, det er vel heller slik at Ladeboken oppgir et smalt intervall for maksladninger. Når det står oppgitt hastighet for f. eks. 78 og 80 grs med en bestemt krutt-type leser jeg det slik at maksladning kan ligge et sted mellom disse verdiene. Den laveste verdien er definitivt ikke å betrakte som en minimumsladning, for her er spennet mye større.
 9. Sølvrev

  5,6-52R.

  S&Bs SP-kuler har rykte for å være ganske tynnmantlet og derfor holde dårlig sammen (de er jo svært rimelige ift. andre fabrikat?). RWS sin kule ser ut til å være konstruert med en tykkere mantel i bakre del. Jeg foretrekker kuler som ikke fragmenterer til bruk på matvilt. Men for all del, rådyret dør nok med S&B også.....
 10. Jeg skyter ikke all verdens patroner i løpet av året, og lader alt selv med unntak av noen fabrikkladede patroner kjøpt inn for en del år siden. Jeg har opplevd klikk én gang, og det var med en Golden Target i kaliber 6,5x55. Uansett hvor mange ganger tenn-nåla slo i hetta ville den ikke gå av. Ikke lå tennhetta spesielt dypt heller. Jeg satte patronen i dia og fikk presset hetta forsiktig ut. Ved nærmere inspeksjon virket det som om hetta manglet tennsats. Nå benytter vel Norma tennhetter fra andre produsenter, så da må det være fabrikasjonsfeil hos underleverandør. Ellers må jeg si jeg er svært godt fornøyd med all ammunisjon fra Norma, bortsett fra prisen. Patronene er jo blitt styggdyre! Edit: Patronen som klikket hos meg hadde gull-farget hette.
 11. Dachsene var tidligere kjent for å kunne være litt gretne overfor andre hunder, men dette skal i stor grad være avlet bort. Jeg kjenner ikke til at dagens dachser skal ha noe større problem med å omgås andre hunder enn andre raser. Men evnen til å sosialisere kan selvfølgelig variere litt fra individ til individ, og ikke minst ut fra hvordan hunden blir sosialisert på andre hunder under oppveksten. For øvrig må to hannhunder alltid få litt tid til å finne ut hvem som skal være sjef og hvem som må underordne seg, men når rangordningen først er etablert blir det sjelden problemer.
 12. Sølvrev

  5,6-52R.

  Holstad våpen har hatt Hornady-kula tidligere, de er generelt gode på Hornady-produkter. Jakt & Friluft har RWS ladekomponenter, og de bør kunne skaffe .228-kula også. Ellers er Hjemmelading og Trond Alvestad som regel serviceinnstilt.
 13. Og à propos kosthold-debatten, her er litt bensin på bålet: Vegetarianere har høyere risiko for å få slag
 14. Jeg synes forekomsten av sykdommen har mange fellestrekk med et utbrudd av salmonella hos mennesker for en del år siden. Da tok det faktisk noen uker før man klarte å lokalisere smittekilden, som viste seg å være å være morrpølsa Sognemorr.
 15. Enig med innlegget over, tror ikke disse våpnene ville innbrakt noe mer ved en Finn-annonse.
×
×
 • Create New...