Jump to content

Gillen

Members
 • Content Count

  907
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Gillen last won the day on October 8 2019

Gillen had the most liked content!

Community Reputation

182 Excellent

Recent Profile Visitors

1,506 profile views
 1. I tillegg forordres time out og et par tre kalde øl. Ellers god helg til alle kammerater !
 2. Skylder på en Skriveleif.. Ellers så synes det ikke å være "innafor" å drive med egentrening i Bergensområde. Jeg har i alle fall ikke opptaga noen baner som tillater egentrening.
 3. Motorsykkelkjøring på svingete grusveier er vel en form for risikoadferd som ikke blir anbefalt av FHI i disse Koronatider, særlig ikke når det gjelder GGG med nedsatt reaksjonsevne og ballanse 😉 PS. Det siste var en generell betraktning.. 🙂
 4. Finnes det ikke en F & D 149 på 149 g. ?
 5. Jaktlaget vårt disponerer flere hunder av den typen som Per-S beskriver , samt 1 større hund -som går i bånd. Ved å bruke slike hunder er en annafor regelverket, ivaretar hensyn til dyrevelferd og unngår å skremme hjorten p. i vold.
 6. I orienteringen fra direktoratet står det ikke et ord om losadferden, bare at boghøyden kan være maks 41 cm, - hvis hunden ikke er i bånd.
 7. Fra M.direktoratet: "Det er ikke tillatt å bruke løs, på drevet halsende hund under jakt: -På hjort og rådyr når boghøyden på hunder overstiger 41 cm." Synes dette er rimelig klart.
 8. Hvis det bare er hundens oppførsel som betyr noe, - hva er da vitsen med å ha krav til boghøyde ?
 9. TS skriver "løshund".
 10. Løshund på hjort, max 41 cm boghøyde: Jakthund - Miljødirektoratet Hva er boghøyden på en NEG ?
 11. Gillen

  For mye havørn?

  Mulig mink er et større problem for ærfuglen enn havørn..
 12. Typiske eksempel på skyte -og avtrekksfeil:
 13. Lader ikke sjøl, men er så heldig at en annen gjør det for meg 🙂 Bruker 2 forskjellige ladninger, som gir bra presisjon i en Weatherby Vanguard med 50 cm. pipe: 308 W 180 grs. Oryx N 11, 43 grs Norma hylser Hetter, Winchester Large Primer Col 71mm VO 753 m/s 155 grs. Scenar N 11, 44.5 grs Norma hylser Hetter, samme Col, samme VO 815 m/s Disse ladningene er vel heller ganske standard enn "gullladninger", men de funker for meg (og Oryxen gir pene slakt). Med "bra presisjon" menes typisk "trekløversamlinger med overlapping"..
 14. Gillen

  Kajakkjakt-tråden

  Jakta mye alke fra kajakk midtvinters på Talgsjøen utafor Kr.Sund.N. Dette var på 60tallet- med en seildukskajakk jeg hadde arva etter en onkel.. Hadde dette skjedd i dag hadde vel foreldrene blitt anmeldt for omsorgssvikt...😉 Men jakt fra kajakk kan absolutt anbefales !
 15. Forstår at tilliten til børsa har fått seg "et skudd for baugen", men forhåpentligvis så er dette et engangstilfelle - og at den nå etter en tur til børsisen kommer til å fungere upåklagelig. Beretta har et godt rykte - og min egen Ultra Light har fungert i mange år uten problemer...
×
×
 • Create New...