Jump to content

Gillen

Members
 • Content Count

  803
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Gillen last won the day on October 8

Gillen had the most liked content!

Community Reputation

133 Excellent

Recent Profile Visitors

1,268 profile views
 1. Når det gjelder trangboring så hadde vi Mod/halv trangboring i pumpehaglene. Fungerte bra både på fugl i lufta og på vannet. Skarven er ellers minst "hardskutt" bakfra når den letter , og mest når den ligger på vannet... Er holdet mindre enn 30 meter og haglen ikke så store ,så er den nok ikke spesiellt hardskutt nei.
 2. Norsk nr 2 blir alt for grovt. Da jeg drev skarvejakt så var favoritten 12/70 Nitedal Express 36 gram i nr 5 eller 6.
 3. Har ikke samme opplevelsen som deg, vestlandsvær til tross ..
 4. Det ble ikke flere drev den dagen 😉 Svidde av noen kalorier på å dra de ned til nærmeste vei !
 5. En "god dag på jobben" for jaktlaget, 5 i ett drev. Piggbukken ble skutt av meg.
 6. Har ingen erfaring med Accubond, men derimot en del med Oryx, primært på hjort. Bruker den i 308 med 50 cm pipe, hjemmerulla 180 grs i 752 m/s. Typisk skuddhold 15 til 80 meter, ofte 15 til 40. Har funnet igjen 3 kuler med restvekt 98 % og perfekt soppform. Slakta er som oftest fine uten for mye blodslått kjøtt. Så alt i alt virker det som jeg har en ok kombinasjon mellom kuletype,kulevekt, hastighet, ekspansjon og skuddavstand.
 7. her er et annet eksempel...
 8. Tilbake fra 2 dagers rypejakt på Hardangervidda vest. Mye mer snø enn barmarksflekker, - og da med snøcamo. Som også andre skriver så kan det kanskje ikke være så fordelaktig med store kontraster i forhold til bakgrunn, selv om rypene sikkert har opptaga deg lenge før du ser de selv. Innbiller meg at en med snøcamo ikke fremtrer like skremmende som en mørk kontrast, og det psykologiske aspekt skal en heller ikke kimse av.. Bruker en dress som kosta 2.50 på overskuddslager fra forsvaret, med glidelås og borrelåser både her og der..
 9. Et tips angående bruk av QR er å presse kikkertsiktet litt ned og fremover før du låser siktet med de 2 hendlene. Bidrar til at du monterer likt hver gang og reduserer mulighet for ev. treffpunktforandringer.
 10. Godt fornøyd med Leupold QR. Har erfart alt fra null til 2 cm treffpunktendringer på 100 meter.
 11. Alt til sitt bruk. Hvor langt klarer du å bære denne båten da ? 😉
 12. Svømmeføttene som følger med slike pakker er ofte så som så, da de er alt for myke og gir ikke noe "fraspark". Selv har jeg et par som er beregnet på yrkesdykkere. Men skal du bare padle 50 meter så er det vel ok.
 13. Har fiska ganske mye fra bellyboat og stabilitet er ikke noe problem. Derimot er rekkevidden ganske begrensa og det skal ganske mye til før du går opp i plan 😉 Fordelen i forhold til båt er at den enkelt kan bæres hvor som helst. Burde eks. være midt i blinken for å padle ut til skutte ender.
 14. Når rypa blir hvit styres av daglenden og ikke av været. Når rypa begynner å skifte fjærdrakt, finner du den ofte i snøgrensa. Har ellers aldrig brukt hørselværn på (rype)jakt, men så er da hørselen heller ikke hva den var.. Men det er en annen historie.. Du finner mye info i denne boka om fjellrypejakt: "Himmelfuglen" av Rune Lillevik. Lykke til !
 15. Var det ikke Lars Sponheim som uttalte: "Hver mann sin høne", - og hvem kan være uenig i det ? En annen sak er at det allerede er mange høner i Bergen by, så hvorfor ikke i Oslo ?
×
×
 • Create New...